• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Els jocs inclusius van arribant als parcs

Les places Francesc Macià, Frederica Montseny i el parc dels Pinetons ja en tenen

16/04/2018 Redacció

182 joc inclusiu Frederica Montseny f ajuntament

La Declaració dels Drets dels Infants reivindica la importància que tots els infants tinguin espais on compartir i aprenguin a viure en igualtat, independentment de les seves capacitats. L’accessibilitat als parcs infantils continuen sent un repte pendent, però Cardedeu ha fet un pas endavant per revertir aquesta situació.

Després de la instal·lació del primer gronxador infantil inclusiu a la plaça de Francesc Macià, dues zones de joc més del municipi tenen jocs inclusius.

Llegeix més:182 Els jocs inclusius van arribant als diversos parcs

Durant tot el mes de març Cardedeu, com el país, en mobilització constant

Per diversos motius i amb el denominador comú per protestar per actuacions del Govern del PP, la ciutadania surt al carrer en manifestacions i concentracions

16/04/2018 Redacció

181 manis varies dies 15 16 Ñ1507

Durant el mes de març la mobilització als carrers ha estat constant, per part de diferents i variats col·lectius. Cada dilluns, a excepció del dia 19, entre 100 i 300 persones es reuneixen davant l’Ajuntament per protestar per l’empresonament de polítics independentistes. Es llegeixen manifests i recullen cartes per enviar als presoners.

Diumenge , 11 de març, es va fer una manifestació per la República, el 15, es va anar col·lectivament en tren o vehicles particulars a Barcelona, per mostrar el rebuig als registres a la Generalitat i a Omnium, el dia 16, divendres, van ser uns tres cents davant l’Ajuntament recordant que feia cinc mesos que els Jordis són a la presó. Aquesta concentració substituïa a la del dia 19.

Llegeix més:181 Durant tot el mes de març Cardedeu, com el país, en mobilització constant

Noves marquesines a les parades de bus

16/04/2018 Redacció


181 marquesines bus Ñ1283

A poc a poc es va creant un espai més agradable i de confort a les parades del transport públic. Les darreres en millorar-se han estat davant l’estació de tren.

La Setmana de la Salut va treure les carpes de vàries entitats al centre de la vila

Diversos actes van promoure una millora en la manera de viure

13/04/2018 Redacció

182 setmana salut Ñ2078

Dissabte, 7 d'abril, dins de la Setmana de la Salut, carpes d'entitats de Cardedeu compromeses amb la salut van facilitar activitats per a totes les edats

Durant tot el matí i amb el lema: “Passar una bona estona és fer salut” les carpes de vuit entitats van fer propostes, des de aprendre a reanimar a algú que ha perdut el sentit, fins a fer una partida d’escacs gegants o jugat a tennis de taula. “Mens sana in corpore sano”

Llegeix més:182 La Setmana de la Salut va treure les carpes de vàries entitats al centre de la vila

Jornada de horsball a Can Tramp

El CEEC ja no compta les victòries com partits

13/04/2018 Redacció

182 horsball foto marta navarro 00757

El cap de setmana del 7 i 8 d’abril hi va haver jornada a Cardedeu. En horsball s’agrupen els partit en un lloc i aquest cop va ser al camp del CEEC, a Can Tramp. Presència d’equips Elit, Sub16, segona i tercera. El fort vent el dissabte i la pluja el diumenge van condicionar el joc, però es va celebrar la jornada sencera

En categoria Elit no hi podien haver hagut més sorpreses. En dos dies hi ha hagut dos canvis de líder. Tots els partits es van decidir als minuts finals i amb grans dosis d’emoció i tensió. Amb les punxades de CEEC i Malla, El Serrat va poder mantenir-se en la lluita pel títol. Dissabte el Malla va perdre davant el Banyoles i cedia la primera posició de la classificació al CEEC, que no va tenir problemes per imposar-se al GT per 6-3. En el tercer partit, on també hi havia lluita pel liderat, l’Alforges va guanyar contra El Serrat per 5-7 i li impedia apropar-se a la primera posició. Diumenge L’Alforges va tornar a guanyar, aquest cop contra el CEEC i li tornava a posar el liderat a tir al Malla. Aquests, però, van empatar 7-7 amb El Serrat i veuen com la lliga queda més oberta que mai. Malla i CEEC tenen 20 punts i El Serrat 18, amb un CEEC-Malla a la propera jornada. Al partit de la zona baixa, Banyoles 6-7 GT.

Llegeix més:182 Jornada de horsball a Can Tramp

L’Ajuntament ha rebut 173 propostes per als Pressupostos Participatius

D’aquestes 137 són vàlides i a la votació final hi podran participar totes les persones empadronades a Cardedeu majors de 16 anys

13/04/2018 Redacció

181 pressupost participatiu

La ciutadania de Cardedeu decideix el futur de 400.000 euros del pressupost d’inversió 2018. S’han rebut un total de 173 propostes d’inversió, de les quals 137 són vàlides i 36 no han estat acceptades per no complir amb les condicions del projecte. Es van fer arribar a l’Ajuntament a través de la plataforma participa.cardedeu.cat.

Aquests Pressupostos Participatius, que s’articularan en base al pressupost d’inversió de 2018 permeten que els cardedeuencs puguin decidir a què es dediquen 200.000 € del capítol d'inversions del pressupost i, prioritzar entre diversos projectes proposats per l'equip de govern per valor de 200.000 € més. El procés ja porta uns mesos sota el lema “Jo vull vull que Cardedeu tingui... Els nostres desitjos, les nostres necessitats”. Està dividit en 3 fases: l’elaboració de propostes, la votació de les propostes, i el retorn de les escollides i la seva execució. Ara ja estem a punt d’entrar a la segona.

Les propostes acceptades són inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. Una inversió és allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que la seva duració prevista és superior a un any. Els projectes poden significar la construcció, adequació o reforma d’equipaments municipals, espais o infraestructures urbanes “durables”.

Llegeix més:181 L’Ajuntament ha rebut 173 propostes per als Pressupostos Participatius

La pluja i el fort vent tomben arbres i omplen les rieres

12/04/2018 Redacció


181 vent Ñ2104

La matinada de l'11 d'abril, les fortes pluges es van acompanyar de vent i això va fer que es trenquessin branques dèbils i arbres es descalcessin, inclinant-se o acabant per caure, com va ser el cas de l'arbre que hi havia a la plaça de la Cançó Catalana, al costat de Can Serra.

En el camí de Sant Hilari també va patir un bon desperfecte un gran pi, del que una de les branques principals no va aguantar la força del vent i es va esquinçar caient i tallant el pas.

Llegeix més:182 La pluja i el fort vent tomben arbres i omplen les rieres

"Labyrinth Catalunya" porta de nou la música mediterrània durant la Setmana Santa

Aquesta és la tercera trobada i ha tingut en general un gran èxit de participació en els 13 concerts i 8 tallers de música que es van fer a la vila

12/04/2018 Redacció

181 labrynt Ñ1642

Hostejats a cases particulars professors i alumnes gaudeixen de Cardedeu com un lloc ideal per a la seva activitat, que van compartir amb el públic amb diferents concerts.

Durant la Setmana Santa es va fer la tercera edició dels tallers i concerts "Labyrinth Catalunya", que aquest any ha tingut fins a 13 concerts i d'altres esdeveniments, a banda de 8 tallers de música de gran qualitat. Les entrades, pels concerts van exhaurir-se ja en la venda prèvia per Ticketea.com

L’elecció de Cardedeu com a població on situar els tallers i el Festival no és en va. Anna Pont, de la organització, ho justifica dient que és un poble que gaudeix d’una doble avantatge: es troba ben comunicat, alhora que situat en un bell entorn natural i recollit. Per a nosaltres és important que el centre de les activitats es trobi fora d’un gran nucli urbà, ja que això permet el recolliment i la concentració dels alumnes, així com la creació d’un ambient familiar que permeti conèixer millor les tradicions musicals provinents de la Mediterrània, l’Orient Mitjà i Àsia, representades pels docents, a través d’una dimensió personal i humana.

Llegeix més:181 "Labyrinth Catalunya" porta de nou la música mediterrània durant la Setmana Santa

El NAS proposa un aparcament a la plaça Francesc Macià

Amb aquesta iniciativa de baix cost es pretén resoldre un problema endèmic que perjudica veïns i comerciants

11/04/2018 Redacció

181 aparcament pça macia

El NAS de Cardedeu, coneixedor de la problemàtica que té el Centre en el tema d’aparcament, fa la seva pròpia proposta per ser votada en els Pressupostos Participatius. Es tracta d’una inversió de poc cost econòmic i que soluciona molt la vida als qui volen fer servir el Centre per alguna cosa més que anar a les terrasses de bars, i fins i tot a aquest usuaris també, així com resol l’aparcament nocturn als veïns.

Llegeix més:181 El NAS proposa un aparcament a la plaça Francesc Macià

El XIX Ressona cada cop posa el llistó més alt

Música a l’aire lliure i al Teatre Auditori van omplir el cap de setmana del 15 al 18 de març

09/04/2018 Redacció

181 ressona Ñ1536

El Ressona d’aquest any, Festival de Musica que organitza l’Agrupació Coral Cardedeuenca cada inici de primavera, va comptar amb deu actes. Es van consolidar les novetats dels dos últims festivals, una conferència i una pel·lícula de caire musical, així com les petites actuacions al vestíbul del Teatre Auditori Cardedeu. I es va afegir una novetat: un col·loqui després d’una actuació. En aquest cas amb la Clara Peya.

Llegeix més:181 El XIX Ressona cada cop posa el llistó més alt