• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Les noies de Sincro del Club Natació Cardedeu aconsegueixen nous èxits

A primers de juny obtenen l’or al Campionat d’Estiu Open Andorra i una mica més tard un altre a l’Open Copa Catalana

10/07/2018 Redacció

184 natacio Medalla dor duets Infantil  Maria Albareda Laia Zarco

El cap de setmana del 2 i 3 de juny es va celebrar el Campionat d´estiu Open Andorra on tant de manera individual com d’equip el Club Natació Cardedeu va assolir uns èxits que va revalidar dues setmanes més tard, al Open Copa Catalana a Manresa

En el primer cas, a Andorra, medalla d´or figures Infantil per Maria Albareda i de plata per Laia Zarco. Les dues nadadores aconsegueixen també la medalla d´or en duets Infantil.

Com a equip té dues medalles més, la d’or en combo infantil i la de plata en equip junior.

Llegeix més:184 Les noies de Sincro del Club Natació Cardedeu aconsegueixen nous èxits

Montserrat Gorina Isern cedeix en dipòsit objectes etnogràfics al Museu

Els utensilis i estris són de la Quinta Borrell, al barri de la Creu

09/07/2018 Redacció

184 quinta borrell f ajuntament

La senyora Montserrat Gorina Isern ha cedit en dipòsit diversos objectes etnogràfics al Museu Arxiu Tomàs Balvey provinents de la Quinta Borrell, una finca de 1883 situada al carrer del Sagrat Cor i inclosa al Pla especial i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu. L'alcalde accidental, Joan Masferrer, i la Sra. Montserrat Gorina, van signar el 28 de juny el document de dipòsit d'aquests objectes.

Llegeix més:184 Montserrat Gorina Isern cedeix en dipòsit objectes etnogràfics al Museu

L'Ajuntament se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Penja la bandera de l’arc de sant Martí durant tot el mes de juny a la façana

06/07/2018 Redacció

184 dia lgbthÑ3893

L'Ajuntament de Cardedeu se suma a la celebració del 28 de juny, dia internacional en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, persones transexuals i intersexuals (LGTBI), i animem a la ciutadania a sumar-se als actes que es facin amb aquesta finalitat. La bandera LGTBI penja al balcó de l'edifici de l'Ajuntament durant tot el mes de juny.

El dia 28 de juny es recorda els fets de la nit del 28 de juny de 1969. Llavors va esclatar, al bar Stonewall Inn de Nova York, una revolta contra la policia que acostumava a reprimir a les persones que no encaixaven en els models normatius dels cossos i de les sexualitats. Aquest fet va servir de catalitzador per la lluita del moviment LGTBTI a la resta del mon i a alguns països la data es trasllada al dissabte anterior o posterior al dia 28.

Llegeix més:184 L'Ajuntament se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

La primera Festa de Barri de la temporada celebra els seus 25 anys

Can Serra va fer una programació de luxe que va comptar amb els Falcons de Vilafranca

06/07/2018 Redacció 

184 Ñ3790

El barri de Can Serra és el segon nucli urbà més antic de Cardedeu, però el creixement l’ha anat convertint en un lloc de pas. Va tenir el primer semàfor de la vila, a la cruïlla rei En Jaume amb Carretera de Dos Rius, l’espai entre l’Alqueria Cloèlia i Can Serra s’ha anat omplint i la construcció de l’escola de primària Mil·lenari ha desplaçat el flux de gent a la plaça Amat en lloc de la de Ramon Macip, centre del barri.

És el primer barri en fer la seva festa d’estiu i així, dissabte 9 de juny, hi va haver espectacle infantil amb els “¾ de 15”, un sopar d’aniversari dins la Sala Sarau, on els Krater hi van posar música dels darrers 25 anys... i diumenge a patir per si plou.

El dia 10 es va llevar solejat, i va permetre fer tot el programat i per la tarda, quan va ploure, la Sala Sarau va poder acollir les havaneres del grup Norai.

Llegeix més:184 La primera Festa de Barri de la temporada celebra els seus 25 anys

Amb el lema “Tornaremalcim” el FC Cardedeu vol recuperar la categoria

El canvi de Junta, d’entrenador i d’alguns jugadors del primer equip han de ser el revulsiu

06/07/2018 Redacció

184 futbol base Ñ3945

La nova Junta, presidida per Rafael Herreros Bruy espera que l’equip torni a 1ª Catalana, la categoria més alta que ha estat el club i de la que va caure presentant lluita fins el darrer partit.

“Tornaremalcim” és la guia per aquesta temporada que comença. L’anterior ha estat un èxit pel futbol base, amb algun ascens sonat, com el del benjamí A a Preferent. Els menuts van estar protagonistes a la nit dels campions de la Federació catalana de futbol pel seu campionat de lliga de 1a divisió. La nota negativa i més visible, el descens del primer equip no pot enterbolir la resta.

Llegeix més:184 Amb el lema “Tornaremalcim” el FC Cardedeu vol recuperar la categoria

Cardedeu se suma a la protesta per la llibertat dels membres de La Manada

Unes 200 persones es van concentrar a la Plaça de l’ajuntament per demostrar el seu enuig amb un sistema judicial que no defensa les dones

06/07/2018 Redacció

184 mani la manada Ñ4056

El mateix dia 21 de juny, en que es va conèixer que es deixava en llibertat sota fiança, una finança molt baixa, 6000 euros, als cinc membres de “La Manada” empresonats, es van convocar manifestacions a tot l’Estat. Cardedeu en poca estona va reunir gairebé 200 persones a la plaça de Sant Joan.

A les set de la tarda, Núria Busquet va llegir uns bocins de llibres del que cal destacar la idea de que “Qui controla el passat controla el futur, i qui controla el present controla el passat” Va afirmar també, “La societat civil organitzada és més potent que la violència. Plegats som molt poderosos, podem controlar el món, ho hem fet moltes vegades”. I va acabar amb “Força, lluita i molta esperança”.

Llegeix més:184 Cardedeu se suma a la protesta per la llibertat dels membres de La Manada

El Mercat es prepara per la revetlla de Sant Joan

Es van fer dues activitats, una destinada a infants i l’altra a adults, amb l’objectiu d’atraure clients a l’espai municipal

06/07/2018 Redacció

184 st joan mercat Ñ3935

A l’empresa FICA’T li han encarregat que organitzi les activitats de promoció del mercat Municipal. L’objectiu és aconseguir més moviment i ampliar la clientela amb un perfil més jove.

Previ a la revetlla de Sant Joan es van organitzar dues activitats, dissabte 16 de juny al matí es va fer un taller infantil on les criatures construïen un coet amb pa de pessic i fondant. Unes llargues taules dins una de les parades buides van fer de llarg obrador i fins ben passada la una van entretenir la canalla, que va estar uniformada de vermell i va rebre unes xapes de commemoració dels 35 anys de Mercat.

Llegeix més:184 El Mercat es prepara per la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó enceta la revetlla de Sant Joan

La plaça de Sant Joan i la Tèxtil Rase són els escenaris dels sopars de la nit més curta de l’any

06/07/2018 Redacció

184 st joan i flama canigo Ñ4094

La Flama del Canigó simbolitza l'esperit dels Països Catalans, que es renova cada nit de Sant Joan, amb l'arribada de l'estiu.

S'encén amb foc guarda al Canigó uns foguera dalt el cim, i allà s'encenen moltes làmpades que aniran corrent al llarg i ample de tot el territori.

En veure la foguera del cim aniran encenent fogueres a d'altres cims i les viles de les valls van encenent les seves, a mida que van arribant els focs provinents d'aquell primigeni que s'ha fet servir per encendre la del cim.

A cada poble arriba, per diferents medis, i a Cardedeu no ha faltat. Com no ha faltat a Brussel·les, ni Hamburg ni d'altres llocs on hi ha el govern legítim exiliat.

Llegeix més:184 La Flama del Canigó enceta la revetlla de Sant Joan

Festa del Foc, la festa grossa de la Colla de Diables

La 18ª Festa en el 25è aniversari de la Colla

04/07/2018 Redacció

184 festa del focÑ4207r

El 30 de juny la Festa del foc va començar ben aviat, muntant el foc per preparar el sopar.

Cada any té alguna petita novetat, però ja està tan consolidada que és difícil anar-hi afegint coses.

Es comença rostint un porc, durant gairebé tot el dia. Segueix amb un sopar popular, evidentment el plat principal és el porc i cadascú porta plat, got i coberts, encara que n'hi havia a 1,50 euros pels despistats.

Abans de sopar es fa la Carretillada infantil, que permet als més joves fer una cercavila.

Llegeix més:184 Festa del Foc, la festa grossa de la Colla de Diables

Cardedeu impulsa la reforma horària i en serà municipi pilot

La Diputació de Barcelona ha escollit tres municipis per tractar d’establir mesures locals

03/07/2018 Redacció

Coincidint amb la Setmana dels Horaris, que se celebra de l’11 al 15 de juny, es van iniciar els passos per fer que Cardedeu sigui uns dels municipis impulsors de la reforma horària. Després d’una conferència introductòria en el mes de setembre, es recolliran propostes dels principals sectors per acabar incloses en el Pacte del temps de Cardedeu. La comunitat educativa, les entitats i associacions, el teixit comercial i els serveis públics estan cridats a sessions, amb l’assessorament de la Diputació, per la definició de mesures i per la visualització de bones pràctiques.

Un document final resumirà les propostes del Pacte.

Llegeix més:184 Cardedeu impulsa la reforma horària i en serà municipi pilot