• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Intenten robar tres vegades al mateix representant de joieria

Només la primera, a Cardedeu, va tenir èxit

09/02/2018 Redacció

Una banda de lladres de joies, amb membres majoritàriament napolitans, havia pres la mida a una persona de Cardedeu que generalment anava amb mostraris.

Les dates: Cardedeu 22 de setembre 2015, Figueres 25 de novembre 2016 i La Garriga 1 de febrer passat.

Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central d'Investigació de Patrimoni van detenir el dia 1 de febrer quatre homes quan intentaven assaltar a un representant de joieria a la Garriga.

Llegeix més:180 Intenten robar tres vegades al mateix representant de joieria

Neva a Cardedeu

Al llarg del matí van caure flocs que van enfarinar una mica les teulades

09/02/2018 Redacció

180 neu Ñ0727

Dijous 8 de febrer Instagram, Facebook i Twitter van omplir-se de fotografies, piulades i comentaris del tipus: Neva a Cardedeu! Sembla que apreta! ,a veure si qualla!

Ens va fer il·lusió, però 190 msnm.

Això sí, la neu caiguda a altres indrets ens assegura l’aigua per una bona temporada

Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

Per primer cop s'ha fet ball a plaça

08/02/2018 Redacció

180 ball gitanes f marta navarro IMG-20180204-WA0003

Fotografia: Marta Navarro
És el quart any que es fa una trobada de colles de Gitanes a la vila, les tres vegades anteriors han estat al Tarambana, i aquesta vegada també ha estat així inicialment, però ha estat especial, s'ha sortit fins a arribar a la plaça de l'Església i ha estat el tret de sortida per a fer una colla pròpia de Cardedeu.

Fa ja més de 80 anys que a Cardedeu no hi ha ball de Gitanes propi, i els balladors que hi ha entre nosaltres estan a colles de poblacions veïnes. Ara, després que els darrers tres anys hagin vingut colles de fora amb actuacions en el Tarambana, es vol que hi hagi colla a la població.

Llegeix més:180 Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

De Renaldo & Clara a Joan Miquel Oliver sis concerts de categoria

El 14èTastautors, cicle de músiques de petit format, es fa al Teatre Auditori i el previ, Off tastautors es fa al Tarambana

07/02/2018 Redacció

tastautors

El 17 de desembre Renaldo & Clara, van començar una sèrie d’actuacions musicals que han omplert l’inici de l’hivern. Aquesta primera funció de l’Off tastautors va servir per presentar en el Tarambana tot el doble cicle que ha acabat el 2 de febrer amb Joan Miquel Oliver.

Les tres actuacions del Off han estat al Tarambana i les tres del 14è Tastautors s’han fet en el Teatre Auditori, amb la novetat de fer una tertúlia prèvia amb els artistes en el 100 setze, que hi ha a l’entrada del TAC

Renaldo & Clara van oferir cançons del seu disc “Els afores”, que ha estat nominat com un dels millors del 2017 per diverses revistes, Jenesaispop i Fantastic-Plàstic-Mag entre elles. El 7 de gener va ser XY, un duet de veu i violoncel que va transmetre emocions i la setmana següent, el dia 13, Gemma Humet va tancat l’Off, amb un concert on va interpretar peces tocant ella mateixa el piano i per primer cop sense acompanyament extern, amb lletres que parlen del que veu una persona normal del carrer, sobre la situació catalana, els refugiats...

Llegeix més:180 De Renaldo & Clara a Joan Miquel Oliver sis concerts de categoria

Es presenta Sostre Cívic a la Biblioteca que es va omplir a vessar

El projecte tracta de promoure habitatge en cessió d’ús en un terreny a prop de La Serreta

06/02/2018 Redacció

La cooperativa d’habitatge Sostre Cívic, membre del Grup Ecos, promou la compra d’un solar a Cardedeu per construir-hi un edifici d’habitatges cooperatiu en règim de cessió d’ús i garantir el preu assequible d’un bon nombre d’habitatges que queden fora del mercat especulatiu. Alhora que estén la filosofia del model en cessió d’ús d’accés a l’habitatge.

Aquest projecte el va presentar el 17 de gener, a dos quarts de set, a la Biblioteca. Dies abans s’havia fet una exposició inicial a Barcelona, a la seu de la Cooperativa. En el cas de Cardedeu es va arribar al límit d’aforament, amb gent dreta, ja que la proposta va despertar molt d’interès al promoure’s en un terreny d’aquí, vora La Serreta.

Llegeix més:179 Es presenta Sostre Cívic a la Biblioteca que es va omplir a vessar

L'Hotel Xurin, un dels emblemes de la vila, tanca després de Reis

Melcior Clavell es jubila i amb ell, tot un passat que romandrà ben documentat amb fotografies que ha anat guardant al llarg de tota una vida

05/02/2018 Redacció

179 xurin el 2006  AAG77

Fotografia: Hotel Xurin l'any 2006

L'any 1918 s'obre al que era la carretera de Caldes, actualment l'Avinguda rei En Jaume, la Posada Avenida, que més tard es diu Can Roman, de malnom Canmaitanquis. Acabada la Guerra Melcior Clavell Comelles ho agafa i li posa el nom de Fonda Cosmos i des del 1970 ho porta el seu fill Melcior Clavell Cuminal, al que es coneix per Xurin, Poc després decideix posar-li aquest nom amb l'augment de categoria, de Fonda a Hostal, que més tard passarà a ser Hotel de tres estrelles. Ara l'any 2018 tanca el capítol d'hostejar turistes i viatjants i en un any passarà a ser Residència de gent gran.

Llegeix més:179 L'Hotel Xurin tanca després de Reis i amb un dels emblemes de la vila

L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

L’actuació ha començat al gener amb un gronxador adaptat a la plaça Macià

02/02/2018 Redacció

179 joc inclusiu pl Francesc Macià

Entre gener i febrer s’estan posant jocs infantils inclusius a tres espais de Cardedeu. El primer s’ha posat a la plaça Francesc Macià, d'un gronxador adaptat per poder-ne fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional. Al llarg del mes de febrer també s’instal·laran jocs infantils inclusius a la plaça de Frederica Montseny, al Poble Sec, i al parc dels Pinetons.

Aquesta innovació l’Ajuntament l’ha consensuat amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat. És continuació de mesures de millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme els darrers mesos, com l'eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada i l'aixecament de diversos passos de vianants elevats.

Llegeix més:179 L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

Es produeix un petit incendi a la Tèxtil Rase

A l’interior es va trobar cremant quatre cadires de plàstic que feien una gran fumera

02/02/2018 Redacció

Dissabte 20 de gener es va veure sortir fum d’una finestra de la Tèxtil Rase cap a quarts de dotze del migdia. La Policia va rebre una trucada a les 11,24 i es va activar el servei per a incendis. Quatre dotacions de bombers, seguint el protocol, hi va anar.

El fum sortia d’una de les finestres que donen accés al passadís de la zona en desús i un cop a l’interior es va trobar cremant quatre cadires de plàstic que feien una gran fumera. Els bombers van sufocar les flames i es van posar ventiladors per a treure el fum a l’exterior.

Llegeix més:179 Es produeix un petit incendi a la Tèxtil Rase

El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

Es va fer una xerrada, concerts i demostració culinària que van incloure un tast

02/02/2018 Redacció

El “Mercat de pagès”, que es fa els dissabtes a la part baixa de la carretera de Cànoves, va tenir molta més assistència de públic de l’habitual el 27 de gener. S’hi feia la Festa de les verdures d’hivern.

A les parades habituals s’hi van afegir activitats encaminades a la promoció de la producció agroecològica i la divulgació de les varietats de temporada. A les 11, membres de l’Horta de Can Cerdà i de l’Horta la Fanecada van fer una explicació sobre quines verdures hi ha a l’hivern a Cardedeu. Es va posar cadires i unes cinquanta persones van seguir les explicacions amb atenció.

Llegeix més:179 El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

El carrer del Pi torna a tenir un pi

Algú ha deixat una jardinera amb un petit arbre plantat

02/02/2018 Redacció

179 carrer del pi f xxx

Unes obres a finals del 2017 van treure el pi que hi havia a l’entrada del carrer del Pi, venint des de la carretera de Dosrius. En el seu lloc hi van deixar ciment i un senyal de trànsit. El cap de setmana de Sant Hilari va aparèixer una jardinera a l’entrada del carrer amb un pi petit i una nota poemada reivindicant el pi que s’havia tret i donava nom al carrer.