• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

“El cafè de la granota” a l'escenari de la mà de la Companyia del Nyiguit

Els actors intrepreten l'obra de Jesús Montcada davant dels alumnes de batxillerat que prèviament l'havien treballat a classe

26/12/2013 - Redacció

134 cafè de la granotaDivendres matí, 13 de desembre, uns dos-cents alumnes de batxillerat, de l'Institut El Sui i del Taller Ginebró, van continuar el treball de literatura que havien desenvolupat durant el trimestre veient l’escenificació al Centre Cultural que la Companyia del Nyiguit va fer del text costumista “El cafè de la granota”. Són nou relats que explica bàsicament l’agutzil de la població, que està al cas de tot el que passa. Els actors porten a l’escenari les històries que transcorren al bar de Mequinensa adaptant l’obra de Jesús Montcada del mateix nom.

Els quatre actors van canviant de personatges sense sortir mai de l’escenari, mantenint l’interès d’un públic no molt acostumat a anar al teatre, servint-se de recursos còmics, i donant importància a la música. Amb molt pocs elements transmeten visualment i amb sons la sensació d’estar en els anys 60 del segle passat, respectant el llenguatge de Jesús Montcada i les tragèdies diàries de les històries que narren.

Llegeix més:134 “El cafè de la granota” a l'escenari de la mà de la Companyia del Nyiguit

Concert de Nadal de l’Agrupació Coral a l’església de Santa Maria

Aquest cop la recaptació és per preparar el centenari de l'entitat que és l’any que ve

25/12/2013 - Redacció

134 concert coral J9963“Nadal a l'antiga” va ser el títol del Concert nadalenc de l’Agrupació Coral Cardedeuenca que es va fer dissabte 21 a l’església dirigida per Emilio de la Linde.

El seu president, Jaume Sala, va presentar l’acte agraint als patrocinadors el seu ajut, recordant que a l’entrada de l’església hi havia uns sobres per posar la voluntat, i que aquest any seria per fer fons per fer una bona celebració del centenari de l'entitat.

La Coral cardedeuenca va comptar, per aquest concert, amb la col•laboració de la Coral Briançò de Sant Celoni, el grup musical Xò fred no val rè i l’organista Arnau Farré.

Amb l’església plena de gom a gom, la primera peça, “Rorando caeli defluant” del segle XVI es va interpretar estereofònicament, amb part dels cantaires al presbiteri i altres en el cor. La resta ja va ser amb tots junts enfront de l’altar.

Primer van ser peces barroques, després del Llibre vermell de Montserrat i la part final va tenir “La Justa”, de Flecha, on hi ha la batalla musical entre Llucifer i el Deu d’Israel. S’acaba amb el cant de la Sibil•la, drama litúrgic que te una forta tradició a Mallorca.

"Quan el fang pren la paraula" explicat des del taller d'un ceramista

L’actor Pol Aumedes mostra les seves dots d’acròbata, modelant el fang des de postures inversemblants

24/12/2013 - Redacció

134 fang J9950 2Dissabte 21 de desembre un terç d’entrada va ocupar el Centre Cultural per veure “Quan el fang pren la paraula”, espectacle de la Cia. Sarandaca, escrita per Pol Aumedes i Laura Piqué.

Aumedes porta el pes de tota l’actuació, ajudat per una veu en off, que l’aconsella com treballar el fang i d’una música intrusiva, que envaeix tot el teatre i trasllada el batec al terra.

L’Antonio, el protagonista, treballa al taller de gegants i capgrossos on és l’aprenent. Tragina amunt i avall, absort, entre màquines i materials de tota mena. Inesperadament, des de la ràdio, una veu femenina es dirigeix directament a ell i el fa entrar en un món màgic i sorprenent.

Pol Aumedes mostra les seves dots d’acròbata, modelant el fang des de postures inversemblants.

S'inaugura als Pinetons el nou espai de joc inspirat en el conte del Patufet

Alícia Molina va explicar el conte davant dels nens que es van posar barretina per escoltar-lo

23/12/2013 - Redacció

134 patufet pinetons J9928Divendres 20 de desembre a les quatre de la tarda es va inaugurar un nou espai de joc al parc dels Pinetons inspirat en el conte del Patufet i ideat per la il•lustradora Pilarín Bayés.

L’acte inaugural, vora les pistes de tennis, va ser presentat per l’alcaldessa Calamanda Vila, que va agrair als representants de la Diputació la subvenció al 50% amb què han col•laborat per aconseguir aquest parc.

A continuació es van repartir faixes i barretines als més petits, que es van posar damunt de plàstics per escoltar a Alícia Molina que va explicar el conte del Patufet i després es va oferir xocolata amb melindros a petits i grans.

La regidora del govern Carme Mallorques, la regidora d'Ensenyament, Magda de la Maza, el regidor de Via pública, Obres i Serveis, Joan Pinós i la Cap de l’Oposició, Montse Cots també van estar a l’event.

Teatre amb "Cosmètica de l'enemic" amb Lluís Soler i Xavier Ripoll

23/12/2013 - Redacció

“Cosmètica de l’enemic” d'Amélie Nothomb va ser l’espectacle que es va poder veure dissabte 14 desembre al CQK. Dalt l’escenari dos actors: Lluís Soler i el cardedeuenc Xavier Ripoll, que durant 70 minuts es fan mal l’un a l’altre.

Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura; però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal. L’un és víctima d’una confessió que no vol escoltar. L’altre d’un sentiment de culpabilitat que es consola en la confessió i que busca la venjança. Així un descobreix els seus pecats en els pecats de l’altre, mentre que qui es confessa busca el seu particular consol traspassant la seva culpabilitat.

L’obra està dirigida per Magda Puyo.

Els alumnes de l’Escola de música Lluís Cullell fan el seu Concert de Nadal

El Centre Cultural es va omplir de familiars, amics i coneguts que van poder gaudir del concert dirigit per Kathy Raymond

22/12/2013 - Redacció

Els alumnes de l’Escola de música Lluís Cullell van fer un concert diumenge 15 de desembre a quarts de set de la tarda en el CQK.

Kathy Raymond el va dirigir, fent un recorregut d’una hora per la música festiva nadalenca, des de la més tradicional fins a la més actual. L’entrada va ser gratuïta i es va poder escoltar a tots els alumnes amb els seus diferents nivells.

L’endemà, dilluns 16, es va dedicar una setmana a audicions dels alumnes, a la sala Cantabile de la pròpia escola, que està a Can Serra. Mostres musicals obertes al públic i que també van tenir una molt bona acceptació.

Malmeten de nou el mur d'adif

Han tret les lletres que l'ANC va posar i hi han fet una pintada

21/12/2013 - Redacció

Tot i que a l’endemà de la repintada del mur d’Adif el dia 8 de setembre els contraris a la independència ja van fer-hi taques i posteriorment també havia rebut atacs, avui 21 de desembre han arrancat les lletres de "Poble per a la independència" i amb pintura platejada han posat "España" i insulten, se suposa, als que han posat allà una estelada.
134 mur J9933134 mur J9934

 

SMS, poesia amb 160 caràcters i il·lustrada

El Tarambana acull 50 poemes eròtics de Marta Pérez

21/12/2013 - Redacció

134 marta perez J9931Sexe Mòbil Singular, SMS, publicat l’any 2002 per Viena Edicions, és el resultat d'un joc. Marta Pérez i Sierra va escriure 50 poemes eròtics i els va enviar com a missatges de 160 caràcters, limitació màxima en l’escriptura dels SMS d’aleshores, des del seu telèfon mòbil a altres mòbils tot esperant rebre respostes. I en va rebre.

Més tard, l’editorial Cims publica el llibre Sexe Mòbil Singular, SMS il·lustrat, on trenta artistes s’engresquen i il·lustren els poemes del llibre, tot organitzant exposicions arreu de Catalunya. El conjunt de l'obra és d'un total de 55 peces treballades amb diferents tècniques i impreses en paper fotogràfic. El que hi ha al Tarambana és una mostra d’aquest treball.

Llegeix més:134 SMS, poesia amb 160 caràcters i il·lustrada

Finalitzades les obres d’urbanització de la Diagonal Fiveller i la Plaça Marc Viader

Les obres han tingut un cost de més de 500.000€ finançats totalment per la Diputació de Barcelona

20/12/2013 - Redacció

134 image005Aquesta setmana s’ha obert al trànsit la Diagonal Fiveller i la plaça Marc Viader després de les obres d’urbanització. Aquests vials són ara de plataforma única i de prioritat per a vianants, seguint el model d’altres carrers propers del centre com el de Sant Antoni. Amb aquesta actuació, es reduirà també la velocitat de circulació dels vehicles, augmentant la seguretat dels vianants.

Per accedir amb vehicle a l’illa de vianants del centre, es manté l’horari de restricció de trànsit i només s’hi pot accedir de dimarts a divendres de 7 a 16.30 h, i els dissabtes de 7 a 11 h. A partir del mes de gener, una càmera de vigilància instal•lada a la plaça Marc Viader detectarà els vehicles no autoritzats que hi circulin fora de l’horari permès. Fins aleshores i de manera provisional, s’ha aixecat una pilona a la plaça per accedir a la part nord de la Diagonal Fiveller durant l’horari de restricció de trànsit, a la qual hi tindrà accés el veïnat amb gual en aquest tram.

Llegeix més:134 Finalitzades les obres d’urbanització de la Diagonal Fiveller i la Plaça Marc Viader

Tres-centes persones es manifesten contra el president de la Unió Patronal Metal·lúrgica

Els delegats sindicals traslladen la seva protesta pel bloqueig del conveni davant de la casa que té a Cardedeu

20/12/2013 - Redacció

134 mani metall J9898Dies més tard del tancament dels representants sindicals a la seu de la Unió Patronal Metal·lúrgica a Barcelona, desallotjats pels Mossos, els diferents sindicats van decidir convocar una marxa el dia 17 a Cardedeu.

El motiu és protestar pel bloqueig de les negociacions, que els sindicalistes valoren en tenir 200.000 treballadors sense cobrar.

El punt de trobada va ser l’estació de tren i al voltant de les onze del matí uns tres-cents delegats sindicals, amb banderes i xiulets, van anar fins a Àngel Guimerà pujant per Adolf Agustí fins arribar al barri dels Dominics, on hi ha la mansió del president de la Patronal

Pel camí van sembrar el poble de cartells i paperets amb la fotografia de Josep M. Pujol, dient-li lladre, negrero i fatxenda, demanant que pagui el que deu.

Llegeix més:134 Tres-centes persones es manifesten contra el president de la Unió Patronal Metal·lúrgica