• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El "Cor de música moderna" s'estrena al Tarambana

Va ser el passat 30 de juny i va despertar molta expectació entre els assistents

Eloy Jorge

nova coralEncara no té ni nom ni un futur massa clar, però el nou Cor ja s'ha estrenat. "Abans d'anomenar-nos, el nostre concepte s'ha d'integrar entre la gent", assegura la seva directora, Anna Molins. I és que el grup pretén fugir del tòpic de Coral tradicional o Coral Gospel, com bé va demostrar en la seva presentació. "Camins" de Sopa de Cabra, "All you need is love" dels Beatles o "Hallelujah" són alguns dels temes amb els que es van donar a conèixer davant d'un Tarambana ple.

Es tracta d'un projecte "tendre", nascut com a continuïtat del JC Superstar estrenat ara fa nou mesos. Entre els integrants del musical, va sorgir la idea de seguir aprenent a cantar, i de seguida la gent s'hi va anar apuntant, fins i tot persones que no tenien cap experiència en el cant. "Va arribar un punt en que s'afegien fins a tres persones per dia", afirma Anna Molins, de manera que van haver de començar a fer proves d'afinació perquè el grup no fos massa nombrós. Al final, van formar un Cor d'unes trenta persones de totes les edats, entre els quals hi ha músics. I és que una de les condicions que la directora volia era tenir un músic expert en jazz i música moderna, i així es va afegir el talent del pianista Marc Maestro a la iniciativa.

Llegeix més:129 El "Cor de música moderna" s'estrena al Tarambana

Cap nen es queda fora del Casal d’Estiu

L’objectiu és que els infants gaudexin de les vacances escolars fent activitats esportives i de lleure

Anna Sillero

El Casal d’estiu d’aquest any, organitzat per l'IME(Institut Municipal d’Esports) , ha comptat amb 510 nens i nenes des de P-3 fins a 2n d’ESO, i amb 28 monitors, entre els quals hi havia ajudants voluntaris i en pràctiques. L’horari era de 9h del matí fins les 13h del migdia, i la durada total del Casal va ser de 5 setmanes. El lloc on es realitzen les activitats era el Pavelló Municipal d’Esports. El Casal s'ha dividit en tres grups, el primer engloba P-3 i P-4, el segon de P-5 fins a 3er de primària i el tercer de 4rt de primària fins a 2n d’ESO. Les places ofertades han estat 308 pels nens de P-5 fins 2n d’ESO, i cap nen que es va apuntar s'ha quedat sense plaça.

Les activitats que es realizen són esportives i de lleure. A més a més, hi ha previstes sortides com la gimfoto, una gimcana on els monitors donen una sèrie d’objectius que els nens han de fotografiar per Cardedeu, el grup de 4rt de primària fins a 2n d’ESO van a la platja i els nens de 1er i 2n d’ESO, fan una sortida a Port Aventura.

Primera assemblea del Procés Constituent

Aquesta reunió ha arribat a agrupar 180 persones de cinc municipis

Anna Sillero i Redacció

assemblea proces constIMG 7376El dia 28 de juny, a la plaça Sant Joan a les 20h, va tenir lloc la primera assemblea del Procés Constituent a on s’hi agruparen 180 persones dels municipis de Cardedeu, Cànoves, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor i Llinars.

L’assemblea va començar amb una explicació del manifest que van presentar Teresa Forcades i Arcadi Oliveres la primavera passada, què era el Procés Constituent i els 10 punts bàsics:

1. Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il•legítim.

2. Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.

3. Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.

Llegeix més:129 Primera assemblea del Procés Constituent

Roben les plantes dels parterres públics

Redacció

suc robatori plantes f ajuntamentL’esforç que es fa, per part de l’ajuntament, donant feina a jardiners i tractant de ser mereixedors del títol de Vil•la Florida es veu sovint malmès per robatoris o bretolades.

El mes d’abril es va plantar espígol al parterre de la carretera de Cànoves, a mig juny s’ha detectat el robatori d’ aproximadament una vintena d’elles.

L'Aplec dels Savis celebra el seu primer aniversari a Sant Hilari

Hi ha participat un centenar d'avis d'ambdós Casals cosa que Jordi Abad, regidor de la Gent Gran, ha valorat molt positivament

Redacció

aplec dels savis IMG 7521Dimarts 2 de juliol, gairebé un centenar d’avis s’han trobat a Sant Hilari per celebrar el primer aniversari de l’Aplec dels Savis. L’era s’ha omplert de taules i tendals i les diferents activitats han acabat amb un dinar fet allà mateix.

S’ha començat a les 10 del matí dividint als assistents en diferents taules, per les que tots anaven passant. Cada una tenia un dinamitzador, gent jove que col·labora. Dins la casa hi havia un taller de risoteràpia i a fora taules amb temes monogràfics “Què trobes a faltar a Cardedeu? Com es pot aprofitar el voluntariat de la gent gran? i Què es farà en el proper trimestre?.

L’Aplec dels Savis té, entre d’altres, l’objectiu de promoure l’envelliment actiu i saludable i es reuneix cada tres mesos per debatre qüestions relacionades amb la gent gran, proposar activitats i projectes.

El regidor de la Gent Gran, Jordi Abad, valora molt positivament l’activitat i el fet que hagin vingut moltes persones dels dos Casals que hi ha a Cardedeu, incloent al President i part de la Junta de l’Associació de Jubilats, amb els que havia tingut enfrontaments fa uns mesos.

Llegeix més:129 Aplec del savis

Manca de seguretat a les urbanitzacions

Robatoris bastant continuats a la urbanització D’Alfou fan que alguns veïns es plantegin contractar vigilància privada

Redacció

En el que portem d’any han estat bastants les cases que han patit robatoris a la urbanització d’Alfou, majoritàriament dins el terme de St. Antoni de Vilamajor i part en el de Llinars, però que van a l’escola a Cardedeu i utilitzen els serveis de la nostra vila, pel que les coses que passen “allà” tenen bastant repercussió “aquí”.

El robatoris no es limiten a ser de nit, durant el dia coses dels jardins o garatges són sostretes amb bastant impunitat i això ha fet que una plataforma de veïns hagi sol·licitat una entrevista amb l’alcaldia de St. Antoni per reclamar més vigilància policial o mitjançant l'entitat urbanística que gestiona la urbanització contractar una empresa de vigilància. Si això no fos possible no descarten fer grups voluntaris de vigilància a les nits.

Reportatge fotogràfic Hissada estelada Cardedeu

Fotografies Xavier Navarro i Núria Aymerich (clica la imatge per veure l'àlbum)


Hissada estelada Cardedeu

Cardedeu ja té estelada!

Des de la tarda de diumenge 30 de juny ja oneja l’estelada a l’entrada el barri de la Riera per la carretera de Granollers

Redacció

estelada cardedeu IMG 7479La secció local de l'ANC, Assemblea Nacional Catalana, va convocar fa uns dies als cardedeuencs a fer una cadena humana des d’on s’anava a hissar l’estelada en direcció al centre de la vila seguint l’avinguda rei En Jaume. Més de 800 persones han respost a la crida i s’han anat col·locant a la vorera sud de la “carretera” en assaig del que serà la gran cadena que l’onze de setembre creuarà Catalunya de nord a sud. L’hora eren les 17:14h.

L’assaig ha servit per mostrar carències en l’organització: 480 persones estaven apuntades prèviament i amb lloc assignat, i s’ha demostrat que molta gent s’afegeix i els trams tenen el perill de quedar descompensats. Aquest mateix fet deixa a l’ANC amb sensació d’èxit, ja que s’ha superat de llarg les persones esperades i al ser un assaig es podran corregir errors organitzatius.

La cadena s’ha allargat des del punt on hi ha l’estelada, a l’inici del passeig de La Riera tot just creuar el pont de la via, fins la cruïlla amb la carretera de Dosrius. Els Trabucaires de Cardedeu i els de Llinars anaven fent les salves d’avís per tal que la gent estigués alerta al moment en què una càmera de RTVC passaria dalt d’una moto per filmar la longitud total de la cadena, i El NAS també ha fet, a peu, constància gràfica del fet.

Diverses parades estaven ubicades en el prat verd on s’ha posat el màstil, parades dedicades a la venda de gorres, samarretes i material de simbologia independentista, també per recollit vots per al Dret de petició i La Tele tenia també un punt de venda del dvd que han editat per recordar el concert de 1981 al Camp Nou

Llegeix més:129 Cardedeu té estelada

Eva Torres guanya un premi pel seu treball de recerca

L'alumna de l'institut El Sui va participar en el certamen que organitza la Universitat de Vic

Anna Sillero

L’alumna, que cursa 2n de batxillerat a l’IES El Sui, ha guanyat el 1er premi Eumogràfic organitzat per la Universitat de Vic pel seu treball de recerca titulat “El cinema de terror. Evolució cronològica de les tècniques, les temàtiques i els estils”.

Hi ha diferents categories i l'Eumogràfic s’atorga als millors treballs de recerca en l’àmbit de les arts, com la literatura, el teatre, la música, el cinema, l’escultura, la pintura o l’arquitectura, i està dotat en total amb 2.000€.

Els premis es van donar dimarts 25 de juny en la 15a edició dels "Premis Universitat de Vic als millors treballs de recerca d'estudiants de Batxillerat 2013" en què es van premiar 37 treballs de 36 centres diferents. Es van presentar 270 treballs procedents de 150 centres de tot Catalunya, Andorra i les Illes Balears.

La Directora de Can Manent presenta la seva renúncia

Núria Calvet ha estat l'encarregada d'endegar el centre i conformar un projecte pedagògic que l'ha diferenciat

Redacció

dimissio nuria calvet J7374Núria Calvet, Directora de Can Manent, el 17 de juny va trametre una carta a les famílies de Can Manent comunicant-los la seva renúncia en què explica que el motiu "És el desgast d’aquests anys extraordinaris per les condicions pròpies de construcció d’escola i de projecte pedagògic. S’hi afegeix la constatació d’enfocaments diferents sobre les prioritats per avançar".

Núria Calvet agraeix les mostres de suport que ha rebut per part de moltes famílies i afegeix: "Pel compromís i l’estimació que sento cap als alumnes i les famílies ha estat una decisió per a mi difícil de prendre. Però sabem que tot projecte d’escola és una obra d’equip: cada infant, cada pare o mare el fa créixer i el defineix. I cada relleu d’equip directiu, amb el seu claustre, n’orienta un pas més en la seva evolució".