• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Trencament pacte CiU - PP

COMUNICAT DEL PARTIT POPULAR DE CARDEDEU

El Partit Popular de Cardedeu confirma que CiU ha trencat el pacte de Govern.

Després de veure les diverses i contradictòries declaracions publicades a premsa, ràdio i televisió durant el dia d’avui per part de la Sra. Alcaldessa Calamanda Vila, volem fer els següents aclariments:

1- En referència a l’esborrament del mural de l’entrada de Cardedeu en què diu que no va ser consensuat amb CiU, la Sra. Calamanda Vila MENTEIX.

• El mes de febrer de 2013 s’acorda per reunió de govern i per unanimitat, pintar el mur d’Adif i col·locar les lletres de “Benvinguts a la vila de Cardedeu”.

• A la mateixa reunió s’especifica que no es començarà aquesta actuació fins a tenir el permís d’Adif.

• A principis del mes de juliol de 2013 es rep l’autorització per part d’Adif per fer el pintat del mur.

• A mitjans de juliol, en reunió de govern, s’acorda utilitzar, de la partida de “Pla de Xoc”, 4.000 euros per l’adequació del mur.

• A continuació, se sol·licita a Serveis Econòmics la disposició d’aquesta partida pressupostària.

• El 28/7/13 l’Alcaldessa, Sra. Calamanda Vila, sol·licita via mail a Serveis Econòmics, amb caràcter urgent, aquesta disposició dels 4.000 euros per poder fer aquesta actuació abans de l’inici de la Festa Major.

• El 29/7/13 s’autoritza per Junta de Govern Local, (JGL) la disposició d’aquest import.

• El 30/7/13 se sol·licita, des de Serveis Territorials, pressupost d’una empresa de pintura.

• El 31/7/13 s’aprova el pressupost de l’empresa de pintura per fer l’actuació del mur d’Adif i l’Alcaldessa sol·licita incloure el pintat de les parets del pàrking del c/ Dr. Klein.

• El 8/8/13 s’acorda, per reunió de govern, que abans de començar la festa Major estiguin aquestes actuacions executades.

• El dia 13/8/13 s’acaba l’asfaltat del pàrking del C/ Dr. Klein i s’avisa a l’empresa de pintures per fer les actuacions acordades. Al dia següent, l’empresa de pintura, al llarg del matí, procedeix a fer les actuacions.

Per tant, la Sra. Calamanda Vila MENTEIX.

Llegeix més:132 Comunicat PP

Es trenca el pacte de govern entre CiU i PP

07/11/2013 - Redacció

En una reunió entre membres de govern mantinguda al vespre de dimecres dia 6 es decideix trencar el pacte amb el PP.

Calamanda Vila, l’alcaldessa, diu que no pot ser que es passin més temps parlant dels problemes amb els socis de govern que d’assumptes propis de les regidories.

Vila diu que preferiria donar millors notícies, però que la situació ha arribat a ser insostenible.

Avui dijous es farà una nota de premsa i es comunicarà al personal de l’ajuntament la nova situació.

Dimecres a la nit el PP va dir a aquest periòdic que no tenia constància del trencament.

El Tarambana fa bullir l'olla

Aquest espai és un exemple de com la iniciativa privada pot trobar solucions per compatibilitzar cultura amb gastronomia i fer-ho rendible

07/11/2013 - Xavier Navarro

132 tarambana espaiPoques poblacions disposen d’un local de gestió privada amb una activitat cultural que superi de llarg la que un sol equipament públic programi.

La nova ubicació de El Tarambana, en un carrer secundari de l’eixample del barri de L’Estalvi, en l’espai d’una nau industrial remodelada, podia generar dubtes de la seva idoneïtat, però el lema dels seus gestors: “Fem bullir l’olla” li dóna una vitalitat que el converteix en punt de reunió de molta gent, que senzillament sap que si hi va al vespre, alguna cosa faran.

El que anava a ser una crònica del que s’ha fet aquest mes en el Tarambana, no hi cap en l’espai que hi tenim a la revista, i es canvia per un reconeixement a la gran tasca que es fa allà.

Hi ha tallers, de música, d’escriptura, infantils, concerts, tant periòdics cada dimarts amb la banda pròpia de jazz com de grups o grans figures com Bocanegra o Pau Riba.

Llegeix més:132 El Tarambana fa bullir l'olla

Marta Sibina i Albano Dante presenten el seu llibre “Artur Mas, on són els meus diners?”

Els editors de la revista Cafeambllet van aplegar més d'un centenar de persones al Tarambana per explicar com es gasten els diners públics destinats a santitat

07/11/2013 - Redacció

Si bé el novembre de l’any passat, la sala d’actes de la Biblioteca va quedar petita per acollir les persones que van anar a escoltar a Marta Sibina i Albano Dante, el 30 d’octubre altra cop un centenar de persones van anar al Tarambana per assistir a la presentació del llibre “Artur Mas, on són els meus diners?”, que han publicat amb aportació popular.

Ajudats de gràfics en una pissarra, van explicar com els diners públics van d’un lloc a l’altra de manera opaca, i que és més fàcil veure publicats els ingressos del President o d'un Conseller que els dels directors d’Hospitals i càrrecs interposats, una de les partides en què es perd més la pista.

Durant tot el 2012 el vídeo “El major robatori de la història de Catalunya”, penjat a Youtube, va circular posant al descobert el que els editors de la revista Cafèambllet de la zona de Blanes i Calella, havien descobert estirant un fil que havien trobat a l’Hospital de Blanes. La sanitat pública catalana estava en mans privades, una gran corrupció al sistema sanitari.

Llegeix més:132 Marta Sibina i Albano Dante presenten el seu llibre “Artur Mas, on són els meus diners?”

La Consellera de Benestar Social i Família visita el Viver de Bell-lloc

Neus Munté va voler conèixer de primera mà les instal·lacions i al personal que hi viu

07/11/2013 - Redacció

Divendres 11 d'octubre la Consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté, va anar a les instal·lacions de Viver de Bell-lloc per conèixer personalment els nous projectes d’habitatge i vida independent que està posant en pràctica l’entitat.

Després de la recepció oficial a l’Ajuntament per part de l’alcaldessa, Calamanda Vila, la Consellera va anar a la Residència Bell-lloc, que té al carrer Tarragona, on hi viuen 16 treballadors amb discapacitat intel·lectual del Centre Especial de Treball. La van acompanyar la presidenta de l’associació, Lluïsa Oller, el vicepresident, Manuel Palou, el gerent Carles Sopeña i altres membres de l’equip directiu. Després va anar a les oficines centrals i als camps de la finca de La Tavella, on es desenvolupa el projecte d’horta ecològica del Viver que dóna feina a 14 persones, 11 d'elles amb algun tipus de discapacitat.

Llegeix més:132 La Consellera de Benestar Social i Família visita el Viver de Bell-lloc

El Casal de la Gent Gran proposa Envellir Activament

Més de 30 persones va assistir al cicle de xerrades que el Casal ha proposat durant aquest mes d'octubre

06/11/2013 - Adrià Hdez. - Redacció

Durant el mes d’octubre, cada dimecres de sis a set de la tarda, el casal de la gent gran ha estat l’escenari d’un seguit d’experts en diverses matèries relacionades amb les diferents facetes de l’envelliment els quals ens han dedicat unes ponències que no han deixat insatisfet a ningú d’entre el públic: Envellir activament, conduïda per Laura Coll, metgessa investigadora institut d’envelliment de la UAB, Viure les nostres emocions per Miquel Miranda, psicòleg, l'alzheimer, és pot prevenir? per la Dra. Elena Barranco, geriatra de l’Hospital de Granollers , El moviment és vida per Gabriel Liesa, fisioterapeuta de l'àmbit de la geriatria i El riure és vida per Encarna Berrueta, psicòloga.

Un cop acabades les xerrades, els ponents van respondre els dubtes que poguessin tenir els assistents sobre el tema exposat, creant una dinàmica que permetia trencar els falsos mites que poguessin tenir.

Els organitzadors d’aquestes sessions es mostraven molt satisfets en vers el nombre de seguidors que havia tingut l’activitat que va superar en diverses ocasions els trenta assistents que havien previst en un inici. Les sessions eren gratuïtes.

Les opinions entre el públic eren bastant homogènies, la majoria havien vingut a informar-se sobre com fer millor salut, i quasi la seva totalitat qualificaven l’experiència com a interessant i útil tot aplaudint la iniciativa. N’hi ha fins i tot que van proposar que es tornés a repetir.

Roben fustes dels bancs del parc de La Serreta

L'Ajuntament augmentarà la vigilància i avisa que els actes vandàlics poden ser sancionats amb 1500€

06/11/2013 - Redacció

132 suc bancs Serreta 1Durant les últimes setmanes d’octubre, s’ha detectat el robatori de fustes de diversos bancs del Parc de la Serreta.

L’Ajuntament diu que augmentarà la vigilància a la zona i que amb aquests furts, a més de malmetre la imatge de les zones verdes, s’inutilitzen els bancs per al gaudi i descans dels usuaris del parc.

“Entre tots hem de prendre consciència que cal respectar l’entorn urbà i el patrimoni col·lectiu. Recordem que l’ordenança reguladora de la convivència ciutadana de Cardedeu preveu sancions de fins a 1.500 euros per infraccions d’aquest tipus” informa l'Ajuntament, i es demana col·laboració ciutadana per avisar quan es veuen actes vandàlics.

L’Escola d’Adults amplia la seva oferta per aquest curs

El curs de preparació a les proves d’accés als cicles formatius de Grau Superior s’afegeixen als de Grau Mitjà que feia anys que ja es realitzaven

05/11/2013 - Redacció

La gran novetat d’aquest curs 2013-2014 a l’Escola d’Adults és el curs de preparació per a la prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior, que se suma als que ja es realitzaven des de fa uns anys de preparació als cicles formatius de grau mitjà. Ambdós cursos es fan al Centre de formació permanent la Mongia.

D’altra banda, a l’edifici de Sant Corneli es fan els cursos de català per a nouvinguts, adreçat a persones que no tenen cap noció de la llengua i no han estat alfabetitzades al seu país, i el de neolectors, adreçat a persones adultes que volen consolidar mecanismes de lectura, d’escriptura i de càlcul.

El curs de preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau superior s’adreça a majors de 19 anys que no tenen titulació per a poder accedir a un cicle superior, o bé 18 anys si han realitzat un cicle formatiu de grau mitjà del mateix itinerari.

El de preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà és per persones que no tenen els requisits acadèmics per accedir a un cicle formatiu de grau mitjà i que durant el 2014 tinguin 17 anys o més.

Llegeix més:132 L’Escola d’Adults amplia la seva oferta per aquest curs

La comunitat equatoriana celebra la Festa de la Hispanitat

L'entitat ho fa segons la tradició al seu país en què s'aprofita per escollir la Criolla Bonita

05/11/2013 - Redacció

132 dia hispanitatL’ASSODECAR, associació d’equatorians de Cardedeu, va celebrar el 12 d’octubre a la Sala Sarau la Festa de la Hispanitat. Gairebé a mitja nit van elegir la Reina de l’Associació, Gabriela Caval Delgado, i a la Criolla Bonita, Mirka Arévalo León.

A més, aquell dia celebren l’aniversari de l’entitat. Gina Ganchozo, la presidenta explica: “Escollir la Criolla Bonita és una tradició en el nostre país on cada 12 d'octubre se celebra el Día de la Raza, el descobriment d'Amèrica, es fan rodeos montubios que són a cavall, doma de toros i s’escull a la Criolla Bonita d'entre les noies més boniques de cada poble”.

Scla'ka Si representa La ceba i Anònim venecià

La companyia dirigida per Pep Duran va actuar dos caps de setmana en el Centre Cultural

05/11/2013 - Redacció

132 skla ka si la ceba J9204El grup de teatre Scla'ka Si, cardedeuenc, ha estrenat simultàniament dues obres: Anònim venecià i La ceba, dos texts totalment diferents que s’han representat tres vegades cada un els caps de setmana del 25 al 27 d’octubre i el del 1 al 3 de novembre.

Els dies de l’estrena, La ceba va vendre 43 entrades i Anònim venecià 65. La resta d’actuacions van tenir unes proporcions similars en quant a públic.

Anònim venecià, de Giuseppe Berto és una obra difícil, Míriam Chiva, com a Desconeguda, Mònica Carbone, Ella i Miquel Miranda, Ell omplen un escenari interpretant en hora i mitja tota mena d’estats d’ànim, de la sorpresa a l’amor, a l’odi... Els personatges no tenen nom. Només són ell i ella, però durant l'espectacle els espectadors se'ls hauran fet seus, perquè tot el text va directe a l'aparell emocional. S'estimen... però també s'odien. Es tenen por l'un a l'altre, però no saben ben bé el per què. I cadascú té les seves pròpies pors, i la presència de que es desconeix quin serà el darrer dia de la vida fa tensionar l’ambient.

Llegeix més:132 Scla'ka Si representa La ceba i Anònim venecià