• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Cardedeu celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

36 establiments del municipi que venen productes d’estalvi energètic van participar en la campanya de difusió

15/07/2013 - Redacció

setmana energia IMG 7547En motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2013, del 6 al 13 de juliol, l’Ajuntament va instal·lar una carpa informativa dissabte 6 durant el matí, a la plaça d’Anselm Clavé.

Es va orientar de manera lúdica, amb repartiment de fulletons i participació en el taller per adults “Com estalviar energia a casa”. Hi havia diversos jocs sobre les energies renovables, per aprendre a instal•lar un sistema fotovoltaic i una placa tèrmica a casa.

A més, hi havia un joc de gran format per al foment de l’estalvi energètic guiat per un educador, que tractava els conceptes bàsics relacionats amb el consum, l’estalvi i les desigualtats energètiques.

Cardedeu està adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, en virtut del qual es compromet a lluitar contra el canvi climàtic i a seguir el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) de la vila.

Llegeix més:130 Cardedeu celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

"Botigues a la plaça" repeteixen jornada aquest cop sense pluja

14/07/13 - Redacció

Dissabte 13 de juliol es va fer una edició especial del “Botigues a la Plaça” després que el passat 8 de juny l’aigua i el vent van fer fracassar la diada. Si bé pel juny l’event s’allargava fins mitja nit, en aquesta ocasió va ser d'horari normal, de 10 matí fins a les 9 del vespre ja que no es van posar punts de llum, per tal de reduir despeses. Tots els que ja van participar a l'edició anterior ho van tornar a fer sense cap cost, i només es va cobrar als qui van afegir-se.

Les parades s’instal·laran a les places d'Anselm Clavé i de l'Església.

Cardedeu ofereix el servei de Reempresa per conservar l’actiu empresarial

L’objectiu és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació

Redacció

reempresa IMG 7564Dilluns 8 de juliol, a les 11 h, a la sala de formació del CSETC i davant unes vint persones, entre regidors i tècnics, l’alcaldessa, Calamanda Vila afirma que està en un lloc on es planten llavors i es donen oportunitats. Presenta als ponents i dóna la paraula al primer d’ells, el president de la patronal CECOT, Antoni Abad.

La CECOT, diu, és una representació empresarial que té un doble propòsit, donar missatges i oferir serveis mancomunadament. És una associació patronal que s’implica a crear noves empreses, “competència”, però el que cal és generar riquesa. L’Estat ha d’administrar, però no genera riquesa directament.

Reempresa és el mercat de la compra venda d’empreses petites o molt petites. No es limiten a les que haurien de plegar per jubilació, hi ha desavinences entre socis, problemes de salut, separacions... que eviten la continuïtat d’una activitat. A Reempresa el preu no és el més important, si no es pensava seguir, hi ha la satisfacció de veure que algú continua l-activitat

Llegeix més:130 Cardedeu ofereix el servei de Reempresa per conservar l’actiu empresarial

Jordi Abad dimiteix del Govern

El regidor de Serveis Socials i Gent Gran i Esports ha presentat l’escrit aquest matí per registre i assegura que és irrevocable la seva decisió

Redacció

129 jordi abad IMG 8983Divendres 12 de juliol, a mig matí, ha entrat per registre l’escrit de dimissió del regidor del grup Gent pel Canvi del Govern, on estava en coalició amb CiU i PP.

Jordi Abad, en declaracions a aquest periòdic, diu que el motiu pel que deixa la coalició és per sentir-se constantment desautoritzat per l’Alcaldessa, tant en les seves tasques de regidor de la Gent Gran i Serveis Socials com en les d’Esports.

Concretament, el dia abans, dijous, va tenir lloc una reunió entre els diferents partits de Govern per llimar desavinences i es va fer palesa la disparitat d’opinió sobre la manera d’actuar d’Alcaldia, on Abad, diu, considera que s’amaga informació, es fan reunions de temes de la seva àrea sense avisar-lo i d’aquesta manera considera absurd intentar treballar.

Consultada l’alcaldessa, Calamanda Vila, sobre el particular diu que per davant de tot és persona, i li sap greu pel Jordi, a qui coneix de fa més de vint anys. No li accepta la dimissió i li demana un temps de reflexió, que faci vacances, porten tots massa temps sense descansar. En altres mandats eren més persones per repartir-se la feina, i ara el Govern són només 9 i sense càrrecs de confiança i està segura que si troben un temps per parlar, arreglaran les coses. “Té una manera de fer amb poc diàleg, i no es pot anar fent cops de porta” ha dit Vila.

El proper Ple és el dia 25.

La Fira de la Música es consolida amb un nou rècord de visitants

Més de 4.000 persones van passejar pels carrers del centre de la vila gaudint de diferents concerts al carrer

Clàudia Serra

130 fira de la musica IMG 7541Cardedeu va gaudir dissabte 6 de juliol de la VI edició de la Fira de la Música. El centre de la vila es va convertir un any més en l’escenari de petits concerts de 30 grups diferents que van aplegar més de 4.000 persones. Una nova xifra de rècord que ajuda a consolidar aquest acte, organitzat per l’Associació de Músics de Cardedeu (ASMUCA), com un dels més esperats de cada estiu.

Com ja és costum, l’escenari principal es va localitzar a la Plaça de Sant Corneli. Al seu voltant es van disposar estands d’empreses del sector musical, botigues de música així com associacions i productores que van aprofitar l’ocasió per oferir tallers musicals pensats pels més petits. La resta d’escenaris es van repartir per la Plaça Anselm Clavé, la Plaça Sant Joan –on van concentrar-se els grups elèctrics- i la Plaça de l’Església.

Llegeix més:130 La Fira de la Música es consolida amb un nou rècord de visitants

Diversió per tots els públics a la 34à edició de la Festa del barri de l’Estalvi

L’organització ofereix un programa amb activitats que ja són tradició combinades amb noves incorporacions

Clàudia Serra

130 f estalvi DSC 0182 f claudiaEl cap de setmana dels dies 5, 6 i 7 de juliol el barri de l’Estalvi va viure la seva 34à edició de la Festa Major del barri. Enguany l’organització ha dissenyat un programa amb actes pensats per a tots el públics i ha apostat per combinar activitats que ja són tradició amb nous espectacles que han tingut molt bona rebuda.

La festa va començar divendres amb el tradicional sopar de germanor i el ball de nit a càrrec de David Swins. 130 persones van passar per la Plaça Joan Alsina per gaudir d’un menú que va consistir en un primer plat amb meló i pernil i un segon amb calamars a la romana i gambes, xifra inferior a la de l'any passat que van ser 250 i molt més baix als 325 participants en el Ball de Saló que es fa cada diumenge.

Llegeix més:130 Diversió per tots els públics a la 34à edició de la Festa del barri de l’Estalvi

Més de 100 persones participen en la jornada aquàtica solidària

El Club de Natació Pinetons i l'Ajuntament organitzen activitats per recollir aliments dins la campanya "La fam no fa vacances"

Lorena Velasco

130 aliments f lorenaEl Club de Natació Pinetons, en col·laboració amb l’Ajuntament, van organitzar el primer dissabte de juliol unes jornades aquàtiques solidàries al Centre d’Esports Municipal (CEM). La iniciativa s’emmarca dins de la campanya “La fam no fa vacances”, organitzada pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. Per participar a les activitats, gratuïtes i obertes a tothom, es demanava portar aliments bàsics com sucre, llet, cacau en pols, llaunes, oli o bolquers. Tots els productes es recollien a la recepció del gimnàs i es destinaran a Càritas, que conjuntament amb Serveis Socials, decidiran quines seran les famílies destinatàries.

Llegeix més:130 Jornada aquàtica solidària

Un gran eixam d’abelles ocupa una tanca del camp de futbol

La Policia va acordonar la zona fins que es va treure

Redacció

suc eixam a fotoEl 2 de juliol a mitja tarda es va poder observar com un nombrós grup d’abelles es concentrava en un punt de la tanca de fusta que hi ha a l’entrada del camp de futbol. Es va cridar a la Policia Municipal, que va acordonar la zona fins que un especialista es va fer càrrec de l’eixam.