• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Més de 4.800 persones passen setmanalment per les instal•lacions esportives municipals

Des d'escolars fins a gent gran fan ús del pavelló i cal sumar-hi els esporàdics

Redacció

pavelló esportsL’esport a Cardedeu gaudeix de bona salut. Així es desprèn de les dades d’ús de les instal•lacions esportives municipals, que reben cada setmana 4.816 usuaris entre les activitats de formació esportiva i lleure, els programes esportius escolars (dins l’horari lectiu) i els usuaris que formen part de clubs i entitats esportives. Si hi sumem les persones que participen de les activitats puntuals organitzades pel Patronat Municipal d’Esports (PME), un total de 8.112 persones practiquen esport als equipaments municipals.

Durant el 2012, un total de 389 nens i nenes han participat en els diferents programes de formació i lleure del PME. Dins l’horari lectiu, tots els alumnes de P5 a 6è de les escoles de Cardedeu han fet activitats de promoció esportiva escolar. Quant a les activitats físiques adreçades a la gent gran, hi ha participat un centenar de persones.

Llegeix més:Pavelló esports

Es presenta l’Associació Fibrofatiga

L'entitat agrupa afectats de fibromiàlgia i de síndrome de fatiga crònica

Redacció

El 14 de maig es va presentar, a la sala polivalent del Pavelló d’esports, la nova associació Fibrofatiga Cardedeu, que agrupa a afectats de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica de Cardedeu i voltants, perquè en aquest cas com en la majoria d’activitats, l’àrea d’influència de la nostra vila s’estén a les moltes urbanitzacions dels municipis veïns.

Valentina Varón i Marta Orozco són les persones que coordinen els afectats per aquesta malaltia que moltes vegades no té el reconeixement social i mèdic a les persones que la pateixen.

En consideració a elles per “Sensibilitat Química Múltiple” es va demanar als assistents que s’abstinguessin de posar-se perfums ni colònies així com evitar maquillatges que poden crear molèsties.

La seu de la nova entitat està al carrer Girona 80 bis i el seu correu és Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Viu i Riu estrena Sobreviu a Can Manent

Redacció

viu i riuEl 14 de maig es va presentar a l'Escola Can Manent Sobreviu, un espectacle de circ a càrrec de la companyia local Viu i Riu.

Aquest espectacle combina de manera còmica bicicletes rares, malabars i música en directe, amb un missatge ben clar: cuida sempre el medi ambient

L'estrena a Can Manent va ser un èxit i tant els artistes com els alumnes i professors van quedar-ne molt satisfets.

Més tard, els actors van poder compartir perspectives amb alguns alumnes amb la intenció de millorar encara més l'espectacle.

L’Associació d’equatorians celebra el Dia de la mare

Beatriz Rodríguez elegida “Mare de l’any”

Redacció

assodecar IMAG0024Pels equatorians és tradició fer festa grossa el Dia de la Mare. Així, a la Sala Sarau, l’onze de maig es van reunir famílies senceres i dins la festa van fer una votació per elegir la “Mare símbol” S’hi presentaven Jenny Salazar, Betty Aguirre i Beatriz Rodríguez, resultant elegida aquesta última.

A part de la música llatina i jocs infantils, aquest any van incloure una activitat nova, repartir obsequis entre les mares joves.
Segueixen les protestes pel tancament d'una línia de P3

Tota la comunitat educativa de la vila s'uneix per demanar al Departament que reconsideri la decisió

Redacció

p3 486654 10200671614546479 1336796616 n f galimanyUn cop confirmat per part d’Ensenyament que es tanca la línia de P3 de Les Aigües, la comunitat educativa ha anat fent una sèrie d’accions reivindicant que a Cardedeu calen totes les línies que hi havia aquest curs.

La carretera de Dosrius es talla davant l’escola dues vegades al dia, de 12:45 a 13:00 i de 16:45 a 17:00, coincidint en les hores de sortir i dilluns dia 13, s’ha anat fins davant l’Ajuntament, on mestres i pares vinguts de les diferents escoles han estat rebuts per l’Alcaldessa, la regidora d’Ensenyament i varis membres del Govern municipal.

Diferents pancartes feien al•lusió a la importància d’invertir en ensenyament i alguns mestres expliquen que, ni que sigui, com sembla dir el Departament, que només es tanca la línia per un any, perquè al següent es remunta la població, el fet d’eliminar una línia crea forces problemes.

El Claustre de mestres, el Consell Escolar i la Junta d’AFA han presentat una sol•licitud al Director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Maresme/Vallès Oriental on es pregunta pels criteris que s’han utilitzat per prendre aquesta decisió. També es demana la continuïtat del 2n grup de P3, mantenint les 10 línies de P3 de Cardedeu per poder continuar donant una educació de qualitat sense haver d’augmentar ràtios.

4a edició de la Fira Matemàtica Carde9+1

Una activitat conjunta dels Instituts i Escoles porta més de 400 alumnes a la Tèxtil Rase

Redacció

fira matemàtica IMG 6253Divendres 10 de maig, de 9h a 12.30h, els alumnes de 6è curs de l’Educació Primària i de 1r curs d’ESO van participar per quart any consecutiu en la Fira Matemàtica Carde9+1.

Els estudiants, repartits en diferents equips, alternen fer de professors, explicant i valorant el resultat d’un problema que exposen als altres equips, i d’aprenents, fent ells mateixos el recorregut per les diferents taules.

Cada equip va aconseguint lletres si resol el que li proposen els demés, lletres que acabaran configurant una frase, que és l’objectiu per desxifrar en aquesta quarta jornada.

Hi ha també un concurs de fotografies matemàtiques, que han de fer amb una càmera que els deixen i s’imprimeix allà mateix el resultat aconseguit.

La valoració que fan els professors és molt alta, s’aconsegueix veure la part lúdica de les matemàtiques, es fomenta el treball en equip, hi ha hagut una preparació prèvia dels materials per plantejar el problema als companys i hi ha una interacció entre escoles i instituts.

Bellavista-Milan es proclama campió del III Torneig de futbol femení

Van participar 8 equips i el de Cardedeu no va aconseguir arribar a la fase final

Redacció

futbol femeni J6272rDissabte 11 de maig es va jugar al Camp de Futbol Municipal el III Torneig Cardedeu de futbol femení en categoria veteranes. A les tres del migdia es van començar a jugar els partits i vora les nou el vespre es va acabar la final, que va guanyar el Bellavista-Milan al Sta Agnès per penals, al haver acabat amb empat a 0.

Els partits eren de dues parts de 15 minuts cadascuna i els 8 equips inscrits es van enquadrar en dues lliguetes, en un grup: La Torreta, Sta Agnès Arenys de Mar i Llinars, tot i que aquest últim equip no va participar finalment. A l’altre Cardedeu, Arenys de Munt, St. Feliu de Codines i Bellavista-Milan.

Els dos primers de cada grup van jugar les semifinals, que van enfrontar el Bellavista-Milan amb l’Arenys de Mar i al St. Feliu de Codines amb el Sta. Agnès.

Des dels primers partits es va veure superioritat tècnica del campió, així com capacitat de regat i de definició per sobre el conjunt de la seva número 15.

La Tele engega una sèrie de documentals sobre la història del poble

El projecte, finançat amb micromecentatge, necessita 6.000 euros per realitzar-se

Lorena Velasco

relats viscuts IMG 0488“Relats viscuts. La memòria oral de Cardedeu”. Sota aquest títol va presentar la Televisió de la vila el seu nou projecte documental, en col·laboració amb l’Associació de Jubilats. La presentació va celebrar-se el dilluns dia sis a les 19.30 al Casal de la Gent Gran.

La producció del documental presenta un doble objectiu: recuperar la memòria històrica de la vila i aconseguir finançament per garantir la continuïtat de l’emissora, que s’ha vist obligada a acomiadar la seva directora i a cessar l’emissió d’informatius degut a la greu situació econòmica que pateix.

Pel documental la televisió necessita 6.000 euros i per obtenir-los ha creat un projecte de micromecenatge a la plataforma virtual Verkami. Els interessats en col·laborar es comprometen a donar una quantitat determinada de diners (des dels 10 fins als 500 euros) i només si s’assoleix l’objectiu monetari fixat es tira endavant el projecte i es cobren les aportacions. Els mecenes a canvi rebran una sèrie de recompenses com invitacions a les estrenes (previstes per l’octubre) o les sèries en DVD. Amb un termini de 26 dies pel tancament de la recollida de donacions, el projecte ja ha recollit 3.125 euros.

Llegeix més:Relats viscuts

El Cor Carlit fa saltar de les cadires als assistents

El concert solidari organitzat per Mans Unides va recollir diners pel projecte d'enguany de l'entitat adreçat a dones de la Índia

Redacció

cor carlit IMG 6227Mans Unides va organitzar el 5 de maig un concert de Gospel a càrrec del Cor Carlit al Centre Cultural. Es van ocupar totes les places i la recaptació es destina per a un projecte adreçat a dones de la Índia, on viuen una situació molt difícil, ja que estan discriminades pel sol fet de ser dones.

El Cor Carlit, que celebra els seus 25 anys, ha estat de llarg el millor cor d’aquest gènere que ha passat per Cardedeu en anys. Amb una indumentària fora de l’habitual en els cors de gospel, tots els components del grup van vestits de blanc i les dones, a més, porten un collaret vermell, el cor està format per setanta persones dirigides per Anna Roqué i acompanyades al piano per Jordi Gaig i van fer vibrar al públic que en algunes ocasions es va animar a participar.

Llegeix més:Cor Carlit

El Jurat de Viles Florides visita Cardedeu per valorar-ne la candidatura

L'any passat el municipi va guanyar el primer premi de 7.000 euros

Redacció

viles floridesEls primers dies de maig el jurat del certamen Viles Florides va visitar Cardedeu per valorar-ne la candidatura. Responsables i tècnics municipals han presentat la memòria d’actuacions fetes des del juny passat, i han acompanyat el jurat en un recorregut per diferents indrets del municipi per visitar parcs, la riera i zones enjardinades. En concret, s’ha visitat: el jardí del Museu, el jardí del Casal de la gent gran, la riera de Vallforners, el parc Joan Clusellas i Teixé, les noves voreres del carrer de l’Aviació Catalana i els camins rurals del Rieral. L’itinerari ha finalitzat al petit hort de l’escola bressol municipal Els Daus.

Cardedeu s’ha tornat a presentar amb l'objectiu de mantenir la distinció que va obtenir l'any passat, la màxima, de tres flors, i que li va valer el primer premi, dotat amb 7.000 euros. Aquests diners es van destinar a enjardinar l'entrada est del municipi, prop de la nova rotonda de la carretera que porta a Granollers. On hi havia un paviment de sauló s'hi ha posat una barreja d'arbrat i plantes arbustives.

L’any passat s’havien presentat 17 municipis d’arreu de Catalunya, aquest any encara no s’ha tancat el procés.

El certamen Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya i reconeix la feina ben feta en la millora dels espais verds i enjardinats dels municipis.