• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Un gran eixam d’abelles ocupa una tanca del camp de futbol

La Policia va acordonar la zona fins que es va treure

Redacció

suc eixam a fotoEl 2 de juliol a mitja tarda es va poder observar com un nombrós grup d’abelles es concentrava en un punt de la tanca de fusta que hi ha a l’entrada del camp de futbol. Es va cridar a la Policia Municipal, que va acordonar la zona fins que un especialista es va fer càrrec de l’eixam.

El director i dos professors de l'Institut Raspall es jubilen

L’acte de comiat es va fer a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament

Redacció

Dimecres 26 de juny la Sala de les Columnes es va omplir per fer un homenatge a tres professors de l’Institut Arquitecte Manuel Raspall que es jubilen: Martí Casadevall i Josep Homs, professors de matemàtiques, i Francesc Viñas director del centre en diverses etapes.

A les set del vespre es va fer la rebuda per part de les autoritats, presidides per l’alcaldessa, Calamanda Vila. Fina Dantí, inspectora i exprofessora del Raspall, va fer un discurs titulat “Hem vist coses que vosaltres no heu vist...”. Després es van intercalar peces musicals amb la lectura d’una carta que els dedica l’institut i d’una auca recitada.

El proper curs el Raspall tindrà un nou director, Àlex Letosa.

Tanca la Revista del Vallès

Després de més de 72 anys, la crisi ha pogut amb aquest setmanari de referència de la comarca

Redacció

revista vallesEl 21 de juny es va publicar el darrer número de la “Revista del Vallès” després de 72 anys, 9 mesos i 3 setmanes del primer número, que va sortir per la Festa Major de Granollers de 1940.

La brutal crisi ha fet que la davallada de publicitat i vendes hagi fet plegar una de les revistes de referència de la comarca. .Des del 2011 ja s'havien fet tres expedients de regulació d'ocupació, que van suposar l'acomiadament de diversos treballadors i la desaparició de les corresponsalies però hi ha un punt en que la estructura no es pot magrir més, i ara els deu treballadors que quedaven també han estat acomiadats.

En el seu darrer exemplar, la Revista del Vallès” amb el titular “Adéu i gràcies” s’acomiada i agraeix a lectors, subscriptors, anunciants i col•laboradors el seu suport i explica que la decisió es pren després de molts mesos de dificultats econòmiques. Els ingressos del segon trimestre d'aquest 2013 han disminuït un 45% respecte als primers tres mesos de l'any

Es tracta de la segona publicació local més antiga de Catalunya, per darrere del 'Diari de Vilanova'.

Llegeix més:129 Tanca la Revista del Vallès

Ja han començat les obres de la carretera de Cànoves

Els treballs comencen pels camins que han de ser l'alternativa mentre durin

129 obres CARRETERA CÀNOVES caminsLes obres d'adequació integral de la carretera de Cànoves (BV-5108) van començar el dimarts 25 de juny amb l'arranjament dels camins que faran d’itineraris alternatius. És previst que, durant dues setmanes, es faci l’aglomerat d’aquests camins per fer els desviaments provisionals previstos al projecte.

Els vehicles sentit Cànoves-Cardedeu circularan durant tota l’obra per la carretera actual. El sentit Cardedeu-Cànoves circularà pels camins paral·lels a la carretera, a excepció del tram sud (des de la plaça de la Porta Oberta fins el primer camí Can Masip/Can Cuiàs), on ambdós sentits circularan per la carretera. Un cop finalitzada l’obra els camins es deixaran en el seu estat actual.

La remodelació total de la carretera de Cànoves inclou el tram comprès entre la rotonda de la plaça de la Porta Oberta de Cardedeu i la intersecció amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor (BP-5107). El projecte contempla l’ampliació de la calçada amb 2 carrils de 3 metres i vorals d’1 metre, i la construcció de quatre rotondes que faran reduir la velocitat dels vehicles i permetran millorar la fluïdesa i seguretat d’una zona molt transitada per vehicles agrícoles. Les quatre rotondes es faran a les interseccions que donen accés a les urbanitzacions de les Pungoles, ca l’Esmandia, can Miret i al punt on es troba amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor.

El projecte contempla també la millora dels revolts per fer-los més segurs, l’adequació i millora de la senyalització i de les proteccions, i la integració ambiental.

Les obres tenen un pressupost de 2.512.001,89 euros, i és previst que durin uns 12 mesos.

Es netegen els carrers amb aigua a pressió

Hi ha barris en què es fa setmanalment i d'altres quinzenalment

Redacció

El nou contracte de neteja viària que presta l’empresa Concesionaria Barcelonesa des de l’1 de febrer inclou el servei de baldeig (aiguabatre) als carrers del municipi, que consisteix en netejar-los fent servir un equip especial d’aigua a pressió amb un vehicle cisterna que permet desincrustar la brutícia acumulada al paviment. Es neteja tant la calçada com la vorera, tot i que si hi ha cotxes aparcats es neteja només la calçada per evitar molèsties. S’utilitza aigua no potable de la riera de Vallforners.

Un cop per setmana es netegen amb el sistema de baldeig els carrers de l’Estalvi, el Centre i el Poble Sec, els barris amb més densitat de població. Cada quinze dies s’actua als altres barris de Cardedeu, amb menys concentració d’habitants.

Setmana de portes obertes i concert de fi de curs a l’Escola de Música

El centre finalitza així també la celebració del seu 30è aniversari

Redacció

escola de musica DSC 0068Diumenge 16 de juny a les 18.30h al Centre Cultural, els alumnes de Formació inicial, acompanyats per professors de l’escola, van interpretar la cantata El nen enamorat de la lluna de Manel Justícia, obra que ja havien cantat el 17 de març al parc del Fòrum de Barcelona amb 2.500 alumnes d’arreu de Catalunya per a celebrar el 20è aniversari de l’Associació catalana d’escoles de música.

Després, els alumnes de Formació bàsica, acompanyats per l’orquestra d’alumnes, van cantar El cicle de l’any, una sèrie de quatre cançons amb lletra d’Apel·les Mestres amb música de Josep Garcia, professor de l’escola. També van tocar el grup de guitarres, el d’alumnes adults i el grup instrumental dels alumnes de llenguatge musical.

Durant tota la setmana del 17 al 21 de juny l’Escola de Música va fer portes obertes al públic, i es podia observar algunes classes i a les 18h de cada dia sentir un petit concert.

Això va ser la cloenda del 30è aniversari de l’Escola de Música, que s’ha anat celebrant durant tot el curs amb el concert especial de Nadal i el concert d’exalumnes del dia 3 de març.

Cultura al Plat supera les expectatives dels organitzadors

La segona edició va aconseguir vendre 255 paquets culturals i més de 240 menús

Redacció

El cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny, Cardedeu va celebrar la segona edició de "Cultura al plat", una acció de promoció del municipi des del punt de vista cultural i gastronòmic. S’oferien menús a 12 euros en 10 restaurants del municipi, i paquets que combinaven menús i cultura.

Aquesta edició de Cultura al plat ha tingut molt bona acollida i ha superat les expectatives dels organitzadors. Enguany s’han venut 255 paquets culturals, que incloïen un menú més un espectacle cultural, i més de 240 menús sense espectacle. L’any passat es van vendre 94 paquets i 230 menús. El paquet cultural amb més demanda ha estat el de l’espectacle de Pep Bou més el sopar.

Els organitzadors fan una valoració molt positiva d’aquesta segona edició de Cultura al plat. Molts establiments comercials van exhaurir les places, sobretot del divendres, i també la del dissabte a la nit, coincidint amb l’oferta cultural i l’activitat de Botigues a la plaça. Enguany, a més d’augmentar el número de paquets venuts, també s’ha aconseguit atraure públic de fora de Cardedeu gràcies a la programació de cinema i teatre.

Concert de fi de temporada de l’Agrupació Coral

El jardí de Vil·la Paquita va ser l’escenari triat i més de 160 persones el van gaudir

Redacció

concert coral IMG 7163“Senyor Sant Jordi”, de Vila i lletra de Salvador Espriu, “L’oreneta de Queralt”, d’Oltra i lletra de Neus Ballaró, el Madrigal de Taltabull, Caramelles de Guzman, Volver, de Carlos Gardel, “La Maria de les trenes”, de Saderra amb lletra de Ramon Ribera, L’escribà i “Casament desfet”, músiques populars, “Alfonsina i el mar”, de Ramirez, “De segar”, de Gasull, “Dóna’m la mà”, de J. Crivillé, “Ciutat de parella”, de Mercadal i la “Canço de l’instant”, de J. Vila van ser el repertori que els més de 50 cantaires, dirigits per Emilio de la Linde, van interpretar.

Les més de 160 persones que hi havia de públic van començar escoltant les paraules de Jaume Sala, el President de la Coral, que va aprofitar per presentar el logo del centenari, que encara que faltin dos anys pel 2015 ja el volen popularitzar i n’han fet samarretes, negres i taronges, que ja estan a la venda i són les que porten els cantaires.

El logo va sortir d’un concurs, que va guanyar Marta Nebot, i presidia l’escenari.

En acabar el concert hi va haver coca, després havaneres amb els Torrebastons i ball.

Els Diables de Cardedeu commemoren els 20 anys amb la Festa del Foc

El dissabte 29 de juny i coincidint amb el dia de Sant Pere va tenir lloc la celebració de la Festa del Foc i la commemoració dels 20 anys dels Diables de Cardedeu

Marta Costa

festa del foc IMG1432 f marta cLa llegenda del Verro va retornar a la vila i durant tot el dissabte Cardedeu va gaudir d’un clima festiu. Tot va començar cap a les 18.00h amb els més petits, que anaven assajant amb els tambors, tots vestits amb pantaló i mocador negre i unes banyes vermelles, oferint una imatge de diables. 20 minuts més tard va començar el principi de tota una tarda i nit plena d’espectacle. Així doncs, els diables més petits, en rotllana i oferint una música animada van començar el camí cap a un recorregut que va estar acompanyat pel verro, el protagonista de la festa, que no va parar de ballar i de treure fum pels ullals a partir d’unes bengales que els propis diables encenien.

Llegeix més:129 Els Diables de Cardedeu commemoren els 20 anys amb la Festa del Foc

El "Cor de música moderna" s'estrena al Tarambana

Va ser el passat 30 de juny i va despertar molta expectació entre els assistents

Eloy Jorge

nova coralEncara no té ni nom ni un futur massa clar, però el nou Cor ja s'ha estrenat. "Abans d'anomenar-nos, el nostre concepte s'ha d'integrar entre la gent", assegura la seva directora, Anna Molins. I és que el grup pretén fugir del tòpic de Coral tradicional o Coral Gospel, com bé va demostrar en la seva presentació. "Camins" de Sopa de Cabra, "All you need is love" dels Beatles o "Hallelujah" són alguns dels temes amb els que es van donar a conèixer davant d'un Tarambana ple.

Es tracta d'un projecte "tendre", nascut com a continuïtat del JC Superstar estrenat ara fa nou mesos. Entre els integrants del musical, va sorgir la idea de seguir aprenent a cantar, i de seguida la gent s'hi va anar apuntant, fins i tot persones que no tenien cap experiència en el cant. "Va arribar un punt en que s'afegien fins a tres persones per dia", afirma Anna Molins, de manera que van haver de començar a fer proves d'afinació perquè el grup no fos massa nombrós. Al final, van formar un Cor d'unes trenta persones de totes les edats, entre els quals hi ha músics. I és que una de les condicions que la directora volia era tenir un músic expert en jazz i música moderna, i així es va afegir el talent del pianista Marc Maestro a la iniciativa.

Llegeix més:129 El "Cor de música moderna" s'estrena al Tarambana