• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L’amenaça de pluja no pot amb la Fira de Sant Isidre

Els milers de persones que l'han visitat han compensat l'esforç dels expositors

Redacció

fira st isidre IMG 6548Durant aquest cap de setmana s'ha celebrat la 30 edició de la Fira de Sant Isidre que va ser inaugurada pel Conseller de Presidència, Francesc Homs.

Més de 150 expositors han mostrat productes i serveis i s’ha pogut gaudir d'actes tan tradicionals com la Desfilada, la Mostra Gastronòmica, la Burricada el concurs mundial de Menjadors de Borregos i diverses actuacions d’animals, que són un dels trets diferencials de la Fira. L’alternança de sol, núvol i algunes pluges van engrescar milers de persones que van acostar-se i que les gotes, en algun moment, van fer marxar.

Aquest any la presència d'empreses i comerços de Cardedeu ha estat minsa, tampoc s'ha realitzat la Mostra d'Entitats tot i que hi havia algunes amb estands. Van ser pocs els actes que es van haver de suspendre per la pluja ja que la majoria es van poder fer amb normalitat i, en alguns casos, es van traslladar a la pista Pompeu Fabra.

El Pati d’en Sidru va organitzar actes tots els dies i nits, oferint una altra alternativa per a la gent més jove en el local del Casino, veí al recinte firal.

En la versió del NAS en paper i en pdf del mes de juny podreu gaudir d'un ampli reportatge.

Granollers consolida Jugar x jugar

La gent que li agrada jugar troba a la Fira de l’Ascensió la possibilitat de participar en campionats, conèixer novetats editorials, escoltar els autors, guanyar concursos... tot al voltant del joc de taula

Redacció

fira joc J6257Dins el recinte de la Fira de l’Ascensió de Granollers el joc de taula té una espai pràcticament independent, Jugar x Jugar. El joc de taula també té a Cardedeu un referent, la botiga UEdeDRAC i l'entitat El CARDOT.

Per tercer any la fira acull un concurs de creació de jocs una mica peculiar, organitzat per Ludo, l'associació de creadors de jocs de taula. “Crear x crear x crear” fa que els participants hagin d'inventar-se un joc a partir d'uns materials que reben el diumenge al matí i l'han de presentar davant del jurat aquella mateixa tarda.

Entre els materials hi havia filtres de cafetera, femelles de ferreteria, ganivets, cordes, clicks, flors,... Els guanyadors del III Concurs van ser Jordi Ponce i Ferran Escrig amb el seu joc “Pulgones y Hormigas”.

Han estat 4 dies plens d’activitats, la mostra també era el lloc on els editors podien presentar els seus jocs, 14 editorials i botigues van estar presents i més de 30,000 persones van poder participar, activa o passivament, de les partides, campionats, presentacions de jocs, d’escoltar als autors de jocs, de prendre part en concursos i tres tallers: un d’introducció als wargames, un altre d’introducció als jocs de rol i un taller destinat a la creació espontània de jocs de taula.

Llegeix més:Jugar x jugar

Concert de folk amb Al-Mayurqa

El grup Mallorquí va portar la música illenca tradicional adaptada als nostres temps.

Redacció

al mayurka J6650El 17 de maig, en un concert al Centre Cultural força reivindicatiu, on s’enalteix la nostra identitat, el nostre País, la nostra llengua i la nostra cultura, els components de Al-Mayurqa recorden que som part del Mediterrani que la cultura és sempre viva i la creativitat, a les noves tecnologies musicals ajuden a que les músiques tradicionals no esdevinguin una peça de museu.

El grup a més a més, dins les festes de St. Isidre, va tocar i fer ballar la gent a la plaça Antoñita Fontova. Ja des de la seva fundació, l'any 1994 han alternat les actuacions dalt l’escenari i a peu de plaça, barrejats amb la gent.

Més de 4.800 persones passen setmanalment per les instal•lacions esportives municipals

Des d'escolars fins a gent gran fan ús del pavelló i cal sumar-hi els esporàdics

Redacció

pavelló esportsL’esport a Cardedeu gaudeix de bona salut. Així es desprèn de les dades d’ús de les instal•lacions esportives municipals, que reben cada setmana 4.816 usuaris entre les activitats de formació esportiva i lleure, els programes esportius escolars (dins l’horari lectiu) i els usuaris que formen part de clubs i entitats esportives. Si hi sumem les persones que participen de les activitats puntuals organitzades pel Patronat Municipal d’Esports (PME), un total de 8.112 persones practiquen esport als equipaments municipals.

Durant el 2012, un total de 389 nens i nenes han participat en els diferents programes de formació i lleure del PME. Dins l’horari lectiu, tots els alumnes de P5 a 6è de les escoles de Cardedeu han fet activitats de promoció esportiva escolar. Quant a les activitats físiques adreçades a la gent gran, hi ha participat un centenar de persones.

Llegeix més:Pavelló esports

Es presenta l’Associació Fibrofatiga

L'entitat agrupa afectats de fibromiàlgia i de síndrome de fatiga crònica

Redacció

El 14 de maig es va presentar, a la sala polivalent del Pavelló d’esports, la nova associació Fibrofatiga Cardedeu, que agrupa a afectats de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica de Cardedeu i voltants, perquè en aquest cas com en la majoria d’activitats, l’àrea d’influència de la nostra vila s’estén a les moltes urbanitzacions dels municipis veïns.

Valentina Varón i Marta Orozco són les persones que coordinen els afectats per aquesta malaltia que moltes vegades no té el reconeixement social i mèdic a les persones que la pateixen.

En consideració a elles per “Sensibilitat Química Múltiple” es va demanar als assistents que s’abstinguessin de posar-se perfums ni colònies així com evitar maquillatges que poden crear molèsties.

La seu de la nova entitat està al carrer Girona 80 bis i el seu correu és Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Viu i Riu estrena Sobreviu a Can Manent

Redacció

viu i riuEl 14 de maig es va presentar a l'Escola Can Manent Sobreviu, un espectacle de circ a càrrec de la companyia local Viu i Riu.

Aquest espectacle combina de manera còmica bicicletes rares, malabars i música en directe, amb un missatge ben clar: cuida sempre el medi ambient

L'estrena a Can Manent va ser un èxit i tant els artistes com els alumnes i professors van quedar-ne molt satisfets.

Més tard, els actors van poder compartir perspectives amb alguns alumnes amb la intenció de millorar encara més l'espectacle.

L’Associació d’equatorians celebra el Dia de la mare

Beatriz Rodríguez elegida “Mare de l’any”

Redacció

assodecar IMAG0024Pels equatorians és tradició fer festa grossa el Dia de la Mare. Així, a la Sala Sarau, l’onze de maig es van reunir famílies senceres i dins la festa van fer una votació per elegir la “Mare símbol” S’hi presentaven Jenny Salazar, Betty Aguirre i Beatriz Rodríguez, resultant elegida aquesta última.

A part de la música llatina i jocs infantils, aquest any van incloure una activitat nova, repartir obsequis entre les mares joves.
Segueixen les protestes pel tancament d'una línia de P3

Tota la comunitat educativa de la vila s'uneix per demanar al Departament que reconsideri la decisió

Redacció

p3 486654 10200671614546479 1336796616 n f galimanyUn cop confirmat per part d’Ensenyament que es tanca la línia de P3 de Les Aigües, la comunitat educativa ha anat fent una sèrie d’accions reivindicant que a Cardedeu calen totes les línies que hi havia aquest curs.

La carretera de Dosrius es talla davant l’escola dues vegades al dia, de 12:45 a 13:00 i de 16:45 a 17:00, coincidint en les hores de sortir i dilluns dia 13, s’ha anat fins davant l’Ajuntament, on mestres i pares vinguts de les diferents escoles han estat rebuts per l’Alcaldessa, la regidora d’Ensenyament i varis membres del Govern municipal.

Diferents pancartes feien al•lusió a la importància d’invertir en ensenyament i alguns mestres expliquen que, ni que sigui, com sembla dir el Departament, que només es tanca la línia per un any, perquè al següent es remunta la població, el fet d’eliminar una línia crea forces problemes.

El Claustre de mestres, el Consell Escolar i la Junta d’AFA han presentat una sol•licitud al Director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Maresme/Vallès Oriental on es pregunta pels criteris que s’han utilitzat per prendre aquesta decisió. També es demana la continuïtat del 2n grup de P3, mantenint les 10 línies de P3 de Cardedeu per poder continuar donant una educació de qualitat sense haver d’augmentar ràtios.

4a edició de la Fira Matemàtica Carde9+1

Una activitat conjunta dels Instituts i Escoles porta més de 400 alumnes a la Tèxtil Rase

Redacció

fira matemàtica IMG 6253Divendres 10 de maig, de 9h a 12.30h, els alumnes de 6è curs de l’Educació Primària i de 1r curs d’ESO van participar per quart any consecutiu en la Fira Matemàtica Carde9+1.

Els estudiants, repartits en diferents equips, alternen fer de professors, explicant i valorant el resultat d’un problema que exposen als altres equips, i d’aprenents, fent ells mateixos el recorregut per les diferents taules.

Cada equip va aconseguint lletres si resol el que li proposen els demés, lletres que acabaran configurant una frase, que és l’objectiu per desxifrar en aquesta quarta jornada.

Hi ha també un concurs de fotografies matemàtiques, que han de fer amb una càmera que els deixen i s’imprimeix allà mateix el resultat aconseguit.

La valoració que fan els professors és molt alta, s’aconsegueix veure la part lúdica de les matemàtiques, es fomenta el treball en equip, hi ha hagut una preparació prèvia dels materials per plantejar el problema als companys i hi ha una interacció entre escoles i instituts.

Bellavista-Milan es proclama campió del III Torneig de futbol femení

Van participar 8 equips i el de Cardedeu no va aconseguir arribar a la fase final

Redacció

futbol femeni J6272rDissabte 11 de maig es va jugar al Camp de Futbol Municipal el III Torneig Cardedeu de futbol femení en categoria veteranes. A les tres del migdia es van començar a jugar els partits i vora les nou el vespre es va acabar la final, que va guanyar el Bellavista-Milan al Sta Agnès per penals, al haver acabat amb empat a 0.

Els partits eren de dues parts de 15 minuts cadascuna i els 8 equips inscrits es van enquadrar en dues lliguetes, en un grup: La Torreta, Sta Agnès Arenys de Mar i Llinars, tot i que aquest últim equip no va participar finalment. A l’altre Cardedeu, Arenys de Munt, St. Feliu de Codines i Bellavista-Milan.

Els dos primers de cada grup van jugar les semifinals, que van enfrontar el Bellavista-Milan amb l’Arenys de Mar i al St. Feliu de Codines amb el Sta. Agnès.

Des dels primers partits es va veure superioritat tècnica del campió, així com capacitat de regat i de definició per sobre el conjunt de la seva número 15.