• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

4a edició de la Fira Matemàtica Carde9+1

Una activitat conjunta dels Instituts i Escoles porta més de 400 alumnes a la Tèxtil Rase

Redacció

fira matemàtica IMG 6253Divendres 10 de maig, de 9h a 12.30h, els alumnes de 6è curs de l’Educació Primària i de 1r curs d’ESO van participar per quart any consecutiu en la Fira Matemàtica Carde9+1.

Els estudiants, repartits en diferents equips, alternen fer de professors, explicant i valorant el resultat d’un problema que exposen als altres equips, i d’aprenents, fent ells mateixos el recorregut per les diferents taules.

Cada equip va aconseguint lletres si resol el que li proposen els demés, lletres que acabaran configurant una frase, que és l’objectiu per desxifrar en aquesta quarta jornada.

Hi ha també un concurs de fotografies matemàtiques, que han de fer amb una càmera que els deixen i s’imprimeix allà mateix el resultat aconseguit.

La valoració que fan els professors és molt alta, s’aconsegueix veure la part lúdica de les matemàtiques, es fomenta el treball en equip, hi ha hagut una preparació prèvia dels materials per plantejar el problema als companys i hi ha una interacció entre escoles i instituts.

Bellavista-Milan es proclama campió del III Torneig de futbol femení

Van participar 8 equips i el de Cardedeu no va aconseguir arribar a la fase final

Redacció

futbol femeni J6272rDissabte 11 de maig es va jugar al Camp de Futbol Municipal el III Torneig Cardedeu de futbol femení en categoria veteranes. A les tres del migdia es van començar a jugar els partits i vora les nou el vespre es va acabar la final, que va guanyar el Bellavista-Milan al Sta Agnès per penals, al haver acabat amb empat a 0.

Els partits eren de dues parts de 15 minuts cadascuna i els 8 equips inscrits es van enquadrar en dues lliguetes, en un grup: La Torreta, Sta Agnès Arenys de Mar i Llinars, tot i que aquest últim equip no va participar finalment. A l’altre Cardedeu, Arenys de Munt, St. Feliu de Codines i Bellavista-Milan.

Els dos primers de cada grup van jugar les semifinals, que van enfrontar el Bellavista-Milan amb l’Arenys de Mar i al St. Feliu de Codines amb el Sta. Agnès.

Des dels primers partits es va veure superioritat tècnica del campió, així com capacitat de regat i de definició per sobre el conjunt de la seva número 15.

La Tele engega una sèrie de documentals sobre la història del poble

El projecte, finançat amb micromecentatge, necessita 6.000 euros per realitzar-se

Lorena Velasco

relats viscuts IMG 0488“Relats viscuts. La memòria oral de Cardedeu”. Sota aquest títol va presentar la Televisió de la vila el seu nou projecte documental, en col·laboració amb l’Associació de Jubilats. La presentació va celebrar-se el dilluns dia sis a les 19.30 al Casal de la Gent Gran.

La producció del documental presenta un doble objectiu: recuperar la memòria històrica de la vila i aconseguir finançament per garantir la continuïtat de l’emissora, que s’ha vist obligada a acomiadar la seva directora i a cessar l’emissió d’informatius degut a la greu situació econòmica que pateix.

Pel documental la televisió necessita 6.000 euros i per obtenir-los ha creat un projecte de micromecenatge a la plataforma virtual Verkami. Els interessats en col·laborar es comprometen a donar una quantitat determinada de diners (des dels 10 fins als 500 euros) i només si s’assoleix l’objectiu monetari fixat es tira endavant el projecte i es cobren les aportacions. Els mecenes a canvi rebran una sèrie de recompenses com invitacions a les estrenes (previstes per l’octubre) o les sèries en DVD. Amb un termini de 26 dies pel tancament de la recollida de donacions, el projecte ja ha recollit 3.125 euros.

Llegeix més:Relats viscuts

El Cor Carlit fa saltar de les cadires als assistents

El concert solidari organitzat per Mans Unides va recollir diners pel projecte d'enguany de l'entitat adreçat a dones de la Índia

Redacció

cor carlit IMG 6227Mans Unides va organitzar el 5 de maig un concert de Gospel a càrrec del Cor Carlit al Centre Cultural. Es van ocupar totes les places i la recaptació es destina per a un projecte adreçat a dones de la Índia, on viuen una situació molt difícil, ja que estan discriminades pel sol fet de ser dones.

El Cor Carlit, que celebra els seus 25 anys, ha estat de llarg el millor cor d’aquest gènere que ha passat per Cardedeu en anys. Amb una indumentària fora de l’habitual en els cors de gospel, tots els components del grup van vestits de blanc i les dones, a més, porten un collaret vermell, el cor està format per setanta persones dirigides per Anna Roqué i acompanyades al piano per Jordi Gaig i van fer vibrar al públic que en algunes ocasions es va animar a participar.

Llegeix més:Cor Carlit

El Jurat de Viles Florides visita Cardedeu per valorar-ne la candidatura

L'any passat el municipi va guanyar el primer premi de 7.000 euros

Redacció

viles floridesEls primers dies de maig el jurat del certamen Viles Florides va visitar Cardedeu per valorar-ne la candidatura. Responsables i tècnics municipals han presentat la memòria d’actuacions fetes des del juny passat, i han acompanyat el jurat en un recorregut per diferents indrets del municipi per visitar parcs, la riera i zones enjardinades. En concret, s’ha visitat: el jardí del Museu, el jardí del Casal de la gent gran, la riera de Vallforners, el parc Joan Clusellas i Teixé, les noves voreres del carrer de l’Aviació Catalana i els camins rurals del Rieral. L’itinerari ha finalitzat al petit hort de l’escola bressol municipal Els Daus.

Cardedeu s’ha tornat a presentar amb l'objectiu de mantenir la distinció que va obtenir l'any passat, la màxima, de tres flors, i que li va valer el primer premi, dotat amb 7.000 euros. Aquests diners es van destinar a enjardinar l'entrada est del municipi, prop de la nova rotonda de la carretera que porta a Granollers. On hi havia un paviment de sauló s'hi ha posat una barreja d'arbrat i plantes arbustives.

L’any passat s’havien presentat 17 municipis d’arreu de Catalunya, aquest any encara no s’ha tancat el procés.

El certamen Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya i reconeix la feina ben feta en la millora dels espais verds i enjardinats dels municipis.

La Cursa de Sant Isidre un èxit de participació i de públic

Mohamed Benhmbarka guanya amb 30.47 minuts, Quarfaa Harnani la primera dona amb 37.48 i Josep Viaret el primer en cadira de rodes. 19.58

Redacció

cursa st isidre IMG 6171Diumenge 5 de maig, solejat. La sortida es va donar a les 10, del matí i van sortir 1459 corredors, dels 1630 inscrits. Des de més d’una hora abans es podia veure per molts carrers de la vila grups d’atletes escalfant, varietat de colors i alguns amb l’equipació de la Primera Cursa per la independència, una samarreta groga i una gorra amb estelada al damunt, que ningú s’ha posat per la seva incomoditat a l’hora de córrer.

La cursa comptava amb corredors professionals i amateurs, en un canvi qualitatiu que també ha fet variar l’itinerari, en gran part urbà, i l’hora de sortida, per tal de guanyar visibilitat, així com comptar ja com Circuït homologat per la Federació.

Els tres primers han estat Mohamed Benhmbarka amb 30.47 minuts, Otmane Btaimi amb 31,11, Nacho Càceres amb 31.38. Les dones: Ouafaa Harnani amb 37.48, Mª Carmen Auñon amb 39.38 i Zhor Escerechade amb 39.59. En cadires de rodes Josep Vilaró, de Cardedeu, el primer amb 19.58, Calixt Masnou entra en esprint amb el guanyador amb 19.59 i Jordi Mas tercer amb 35.27.

El primer corredor local ha estat David Marginedas, amb 36.27 i el segon Roger Calbet, amb 37.47, les primeres dones Elisabet Martin amb 46.27 i Carme Calvet amb 48.05.

La Feria d'Abril trasllada als cardedeuencs a Andalusia

La pista coberta del Pompeu Fabra salva la festa de la mullena

Redacció

feria dabril IMG 6110Diumenge 4 de maig, per cinquè any consecutiu, l'AV del barri de l’Estalvi organitza la Feria de Abril. El dia va començar amb molt de sol, a primera hora es podien escoltar Sevillanes i a poc a poc es va anar omplint. La decoració de fanalets i geranis i les llargues taules col·locades de manera que tothom podés mirar l’escenari, traslladava l'ambient andalús a la pista coberta del Pompeu Fabra.

Per l’avinguda 11 de setembre i pel parc, genets i carruatges amb gent engalanada, senzillament passejant, lluint, creant expectació, encomanant entusiasme.

Cap a el migdia l’associació rociera de La Roca del Vallès va posar la música. Mentre, les taules plenes de tapes de truita, pescaito, gambes... van exhaurir existències.

A les quatre de la tarda Pepe (El Malagueño) i Juan Morillas (El niño de Jodar) van cantar, mentre Vanesa Fernández ballava i Javi Lomeña tocava la guitarra. Seguidament va ser la mateixa Vanesa Fernández la qui va fer actuar l’alumnat de la seva escola de dansa durant gairebé dues hores.

Llegeix més:Feria d'abril

La 4ª Cursa infantil Fira de St. Isidre omple de petits corredors els carrers del Centre

250 joves d'entre 7 i 13 anys van participar organitzats en diferents categories així com per equips femení i masculí

Redacció

cursa infantil IMG 6154Dissabte 4 de maig, organitzat pel Col•lectiu d’Atletes de Cardedeu, va començar a les sis en punt de la tarda la 4ª edició de la Cursa Infantil de la Fira de Sant Isidre.

Les proves són obertes a tothom i el seu objectiu és la participació. Es fan vàries categories i es dóna trofeu als tres primers de cadascuna, separant masculí de femení. També es dóna una medalla i obsequis a tots els participants, que per inscriure’s havien de pagar 2 euros.

Els Benjamins, nascuts els anys 2006-7, corrien 400 metres, els Alevins, de 2004-5 en corrien 600, els Infantils, del 2002-3 feien 1000 metres i els Cadets, nascuts el 2000-1 recorrien 2000 metres.

La participació va ser de 250 corredors, no es va omplir per poc i com a curiositat hi ha que no va haver cap participant femenina a la categoria de cadets.

L’animació la portaven quatre membres d’Aventura i lleure i un cap gros i un gegant que corrien també.

Els premis els van lliurar l’alcaldessa, Calamanda Vila, i el regidor d’Esports, Jordi Abad, amb presses perquè començaven a caure gotes, i pocs minuts després d’acabar, va caure un bon xàfec.

Viver de Bell-lloc celebra 30 anys

Durant l’acte s’homenatja al seu gerent durant 23 anys, Manel Palou, que es jubila

Redacció

viver bell lloc IMG 6038El 3 de maig, a les 7 de la tarda, el Centre Cultural es va omplir per celebrar els 30 anys d’una entitat-empresa emblemàtica a Cardedeu, Viver de Bell-lloc.

Els més de 110 treballadors, amics, autoritats, van omplir el CQK. El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, l’alcaldessa Calamanda Vila i diversos alcaldes i regidors de pobles veïns van ocupar les primeres fileres.

Marc Redorta va ser el conductor de l’acte, que diu que li han dit que sigui informal i distés. Explica que la major part d’entitats s’acosten a l’ajuntament a demanar, mentre que Viver de Bell-lloc venia a oferir treball en lloc de subvencions. Destaca que és una entitat amb receptivitat d’idees i una gran projecció social, amb cura ecològica i un historial de 30 anys que ha anat creixent, com a empresa, entitat i formant persones.

Llegeix més:Viver de Bell-lloc 30 anys

L’ex pilot de ral·lis Hansi Babler tanca el cicle de jornades de talent local

El professional va participar als vuitanta al Ral·li París Dakar i al Ral·li Faraons

Lorena Velasco

talent local hansi babler IMAG0475Dilluns 2 de maig va tenir lloc a la biblioteca la sisena jornada de talent local, sota el títol “De Cardedeu al món”, amb l’ex pilot de ral•lis i mecànic Hansi Babler com a protagonista. La cita, celebrada a les set de la tarda, acollí una trentena de persones. Durant la primera part de l’acte, l’alcaldessa Vila va entrevistar el pilot centrant-se en la seva trajectòria al món del motor. Posteriorment, s’obrí un torn de preguntes més personals durant el qual Babler va recordar anècdotes i va compartir experiències amb els assistents.

“El meu pare era el que m’animava”, comentava Babler a l’inici de la conferència. I és que la relació de la seva família amb el motor és generacional, des del seu pare fins al seu germà gran. “Sempre m’han animat, tenien les possibilitats i l’afició perquè jo m’hi dediqués”. Recordant els seus lligams d’infància i adolescència al poble, el pilot va destacar la unitat que ha mantingut la vil•la al llarg dels anys i va recordar la gran trajectòria cultural que ha acollit el municipi.

Llegeix més:Hansi Babler talent local