• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

La Creu de Terme ha quedat malmesa per un incident

El monument, de 1679, ha patit danys importants després que uns joves hi practiquessin parkour

31/10/2017 Redacció

176 creu terme 30 oct 2017 f ajuntament


La Creu de Terme de Cardedeu ha quedat greument malmesa arran d’un incident provocat per dos menors d’edat mentre feien parkour. Els joves van ser identificats i traslladats a dependències policials després de reconèixer ser els causants dels danys d’aquest element inclòs en el catàleg del patrimoni local i urbanístic de Cardedeu.

Des de l’Ajuntament ja s’ha sol·licitat ajut a l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona per restaurar-la.

Llegeix més:176 La Creu de Terme ha quedat malmesa per un incident

Mans Unides ofereix a les escoles material didàctic per potenciar els valors

30/10/2017 

176 mans unides material sensibilitzacio

Com cada any, a l’ONGD Mans Unides hem preparat el material didàctic d’educació en valors, pel curs 2017/18.

Per a l’etapa infantil fem una proposta sobre “el valor de la generositat” i per a primària i secundària proposem esbrinar “una recepta per lluitar contra la fam”.

Ens plau informar-vos que, d’acord amb el compromís de la nostra institució pel que fa a la tasca de sensibilització, ens hem adreçat a totes les escoles, instituts de Granollers i comarca, amb aquesta informació i hem enviat un total de 460 dossiers, en 183 enviaments repartits entre 97 escoles i mestres, 24 escoles privades i biblioteques, 62 instituts i els 3 Centres de Recursos, tots dins del Vallès Oriental.

Llegeix més:176 Mans Unides ofereix a les escoles material didàctic per potenciar els valors

1a Cursa solidària a Cardedeu pels refugiats de Síria

La recaptació permet facilitar 13.333 àpats calents

30/10/2017 Redacció

cursa solidaria siria

Diumenge 22 d’octubre es va fer una cursa solidària amb els refugiats sirians que estan en camps. La van organitzar els Corrigaires de Cardedeu, que van col·laborar amb l’associació Refugee community kitchen, que facilita àpats a aquestes persones que han hagut de sortir del seu país

Es podia participar de tres maneres: Amb la MARXA POPULAR de 6km. Apta per a tothom, amb el TRAIL de 15km per la gent que els agrada córrer pel mig del bosc i el DORSAL 0, on sense caminar ni córrer es volia col·laborar.

Llegeix més:176 1a Cursa solidària a Cardedeu pels refugiats de Síria

La Fundació Viver de Bell-lloc va celebrar la 1ª edició de la Festa de l’Ou

Jornada oberta sobre alimentació ecològica i la seva producció a La Tavella

26/10/2017 Redacció

176 festa de l ou IMG-20171008-WA0005

La Fundació Viver de Bell-lloc va celebrar el 8 d’octubre la 1ª Festa de l’Ou a La Tavella, amb l’objectiu de promocionar els ous ecològics i el Parc d’Activitats, així com la tasca social de l’entitat.

Es va fer una visita guiada per tota la finca a les 297 persones que s’havien apuntat prèviament i es va organitzar una gimcana per als més petits “A la recerca dels ous perduts” que van anar acompanyats de l’Estrella, la grangera de La Tavella. Per als adults, es va realitzar una xerrada a càrrec d’un nutricionista, amb el títol de “L’ou: diferències més enllà de la closca”.

Llegeix més:176 La Fundació Viver de Bell-lloc va celebrar la 1ª edició de la Festa de l’Ou

Una espectacular cassolada recorre els carrers de Cardedeu passant per Rei En Jaume

El rebuig a la presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, provoca dies de concentracions i diferents actes

25/10/2017 Redacció

176 dia 17 espelmes  N4080

Dilluns 16 d’octubre, un cop que es coneix que els presidents de l’ANC i Omnium Cultural han quedat presos a Madrid, milers de catalans van sortir al carrer a expressar la seva indignació. A Cardedeu, feia dies que es feia cassolada abans a les deu del vespre. Aquest cop però, es va convertir en manifestació que va anar fent-se més gran i recorrent els carrers, fins a ocupar l’avinguda Rei en Jaume i acabar a la plaça Sant Joan. Allà l’alcalde Olivé i el president local de l’ANC, Rangil, van dirigir unes paraules als presents i recorden que per l’endemà es convoquen diverses accions.

Llegeix més:176 Una espectacular cassolada recorre els carrers de Cardedeu passant per Rei En Jaume

La 8ª Nit de l’Emprenedoria reuneix emprenedors i empresaris al Teatre Auditori

Els ponents van presentar les seves idees innovadores de negoci i van compartir recomanacions amb el públic assistent

24/10/2017 Lorena Velasco

176 nit emprenoria   regidora lorena velasco

“Emprendre amb el repte de fer-ho diferent. La innovació: neix o es fa?”. Sota aquest títol, el divendres 20 d’octubre es va celebrar la 8ª Nit de l’Emprenedoria al Teatre Auditori. A l’acte, organitzat per el CSETC (Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu), es van donar cita emprenedors i empresaris amb l’objectiu d’intercanviar experiències professionals.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Hernández, va ser l’encarregada de donar la benvinguda, i va compartir algunes dades sobre l’emprenedoria al municipi: al 2017, s’han creat un total de 37 noves empreses, principalment del sector serveis, comercial i industrial. Les dades de supervivència de les noves empreses és d’un 63% i seva facturació mitjana 80.000 euros l’any.

Llegeix més:176 La 8ª Nit de l’Emprenedoria reuneix emprenedors i empresaris al Teatre Auditori

Comença el programa Passejades per la Gent Gran

Una sortida setmanal, cada dimecres al matí, pels rodals de Cardedeu per promocionar la salut, l’activitat física regular i l’envelliment actiu

23/10/2017 Redacció

176 passejada GENT GRAN 2 f ajuntament

El 18 de setembre ha començat una nova edició del programa de Passejades per la Gent Gran adreçat a persones majors de 60 anys. Es tracta d’una sortida setmanal pels rodals de Cardedeu d’entre una hora i mitja i dues de durada. Són recorreguts d’entre 5 i 8 kilòmetres majoritàriament per camins amples, plans i amb un ferm força llis. El programa és gratuït i les inscripcions estan obertes. Les persones interessades s’han d’adreçar al pavelló d’esports o bé al CAP.

Les sortides s’allargaran fins al mes de juny, cada dimecres a les 9.15 h del matí. El punt d’inici i de final és el pavelló d’esports. El grup sempre va acompanyat, com a mínim, per un monitor o monitora del pavelló i, esporàdicament, per personal sanitari del centre d’atenció primària.

Llegeix més:176 Comença el programa Passejades per la Gent Gran

Xerrades, assemblea i concert organitzat pel CDR

El dia 15, a més de l’homenatge a Companys l’activitat política a Cardedeu no es va aturar

20/10/2017 Redacció

176 actes dia 15 foto CDR1

La jornada va començar aviat, a les 7 del matí a la plaça Sant Joan, amb l’homenatge al President lluís Companys, i va continuar a les 10.30 del matí amb una xerrada a la plaça de les Dones Treballadores, al costat de la Tèxtil Rase, on Andrea Conte va explicar en què consisteix l’article 155 que el Govern espanyol vol aplicar a Catalunya i l’objector Pepe Beúnza insisteix que l’acció no violenta porta a fites que inicialment semblen inassolibles, com va ser la supressió del servei militar obligatori.

Llegeix més:176 Xerrades, assemblea i concert organitzat pel CDR

El 15 d’octubre, a les 7 del matí, salves en honor del president Lluís Companys a la plaça sant Joan

Homenatge unitari de l’independentisme al President assassinat

19/10/2017 Redacció

176 afusellament companys N4061

Diumenge, 15 d’octubre, va fer 77 anys de l’afusellament del President Lluís Companys. Cada any de la Transició ERC feia un acte d’homenatge, a les set del matí, amb 5 coets llençats a l’hora que el van matar. Aquest any s’hi ha sumat més entitats i partits.

Així, davant de 71 persones, cada coet va estar encès per un representant d’ERC, de la CUP, del PDeCAT, de l’ANC i d’Omnium, i es van llegir diferents textos, començant per l’alcalde, Enric Olivé que fa un clam per la República i recorda que només fa 15 dies que la gent estava en aquesta mateixa plaça de Sant Joan defenent les urnes. Després parlen Núria Profitós d’Omnium, Marta Cordomí per la CUP, Jordi Nadal pel PDeCAT, Miquel Pujadas per ERC i Dani Rangil per l’ANC.

Llegeix més:176 El 15 d’octubre, a les 7 del matí, salves en honor del president Lluís Companys a la plaça...

Concentració dia 17 a les 12 del migdia a la plaça Sant Joan

Unes 250 persones van mostrar el seu rebuig a la privació de llibertat a Jordi Cuixart i a Jordi Sanchez, líders d’Omnium i l’ANC

18/10/2017 Redacció

176 dia 17 N4063

Parlaments de l’ANC, que reproduïm aquí, de CDR, Comité de Defensa de la república i de l’alcalde s’avancen a la manifestació amb espelmes i en silenci convocada a Barcelona i davant de cada Ajuntament.

“Fa uns dies, deia Julian Assange que el que passa a Catalunya és el conflicte entre població i Estat més significatiu a Occident des de la caiguda del Mur de Berlin. I ahir afegia: El que passa a Catalunya és la redefinició de la relació entre les persones i l'estat. El projecte Gandhià més disciplinat des de Gandhi. Els seus resultats s’escamparan per tot arreu.

Llegeix més:176 Concentració dia 17 a les 12 del migdia a la plaça Sant Joan