• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El Centre Cultural passa a dir-se Teatre Auditori Cardedeu

La nova Tèxtil Rase assumirà el paper de Centre de Cultura

28/08/2017 Redacció

En el Ple de juliol es va aprovar el canvi de nom de l’equipament cultural que fa 13 anys es va inaugurar a l’avinguda rei En Jaume.

El projecte de fer de la Tèxtil Rase un gran espai on es pugui fer tota mena d’activitats i les entitats el puguin usar com a lloc de reunions, per a fer conferències, assaigs... fa que es circumscrigui a l’edifici que fins ara s’anomenava Centre Cultural Cardedeu les representacions escèniques.

Llegeix més:174 El Centre Cultural passa a dir-se Teatre Auditori Cardedeu

La Festa del barri de La Riera s’avança

La nova Junta vol fer més activitats al llarg de l’any

27/08/2017 Redacció

El barri de La Riera sempre ha estat el darrer en fer la seva Festa, i aquest any segueix igual, però s’ha avançat a la Festa Major. Del darrer dissabte d’agost ha passat al darrer de juliol. Ha estat una de les novetats de la nova Junta de l’Associació de Veïns, presidida per Joan Badia i que funciona des del principi d’any.

Unes 80 persones van participar del sopar i del posterior ball, que aquest cop no va tenir la música en viu d’un conjunt, sinó que va ser el Punxadisc local “Los Sopranos” qui la va posar.

Llegeix més:174 La Festa del barri de La Riera s’avança

Els diputats Roger Torrent i Montserrat Candini presenten “Garanties per a la democràcia”

La campanya vol explicar per tot el país la Llei del Referèndum

26/08/2017 Redacció

Dijous 20 de juliol Cardedeu va rebre la visita dels diputats Roger Torrent i Montserrat Candini, que en un Centre Cultural amb mitja entrada van venir dins la campanya que vol explicar per tot el país la Llei del Referèndum sota el lema “Per un referèndum legal, efectiu i vinculant”.

A Cardedeu van presentar l’acte “Garanties per a la democràcia” per explicar el desplegament del mandat que el Parlament va rebre el 27 de setembre de 2015, i garantir el dret a conèixer de primera mà informació sobre el referèndum passant per tots els municipis catalans.

Llegeix més:174 Els diputats Roger Torrent i Montserrat Candini presenten “Garanties per a la democràcia”

II Marxa Popular a favor de la Lluita contra el càncer

Es va retre homenatge a Imma Garcia que va morir ara fa uns mesos a causa de la malaltia i era una de les persones actives de l’entitat

25/08/2017 Redacció

Organitzada per Onco Cardedeu Baix Montseny, dissabte 15 de juliol uns 500 participants van sortir del Parc Pompeu Fabra per a fer un recorregut de 8 quilòmetres per les rodalies de Cardedeu en la II Marxa Popular a favor de la Lluita contra el càncer.

Els participants van sortir vora les vuit de la tarda, per l’avinguda de can Montells, fins a Can Jo, on hi havia un avituallament. D’allà fins Can Serra, Can Pep del Serrat, Ca l’Ametllata, Can Vendrell i altre cop a Can Jo, on de nou hi va haver beguda. Per Can Montells es va tornar a la pista coberta del Parc Pompeu Fabra.

Llegeix més:174 II Marxa Popular a favor de la Lluita contra el càncer

Troben mort a casa seva a Xavi Herrera

El cardedeuenc era baixista i havia tocat en diversos grups de la comarca

25/08/2017 Redacció

Dilluns 10 de juliol, va ser trobat mort a casa seva Xavi Herrera Barroso que una setmana més tard hauria fet 57 anys. El músic de Cardedeu, baixista, era autodidacta i va participar en nombrosos grups: Cannabis, Botifarra, Noise Boys, Orquestra Gabirolo... Ha acompanyat a diversos músics i darrerament ha participat en jam sessions al Tarambana. Ha esta un personatge inquiet i creatiu, al que se li vol fer un acte de record en els propers mesos, acte en què participarien els nombrosos músics amb els que ha tocat.

La Fira de la Música porta 36 grups als carrer i places

L’ASMUCA ha millorat l’organització amb la programació de les actuacions i implicant els bars que tenen terrasses

25/08/2017 Redacció

174 fira musica N1179

La FIMUCA 2017, organitzada per l’Associació de músics ASMUCA, va posar 36 grups s repartits per tot el centre de Cardedeu, amb música en directe a moltes de les terrasses dels bars de la zona

La fira es va portar a terme el 15 de juliol i ja mesos abans l’Associació de músics de Cardedeu treballa en la seva organització. Un dels passos importants és la selecció dels grups que tocaran. En l’edició del 2017 hi ha participat 36 grups.

Llegeix més:174 La Fira de la Música porta 36 grups als carrer i places

La ratafia dels Trabucaires fa una edició especial limitada a 1714 ampolles

L’ampolla s’ha començat a vendre com a peça de col·leccionista

24/08/2017 Redacció

174 ratafia trabucaire
Amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre, s’ha editat un lot de 1714 ampolles de Ratafia dels Trabucaires amb una etiqueta especial.

Aquesta ratafia, popular a molts indrets de Catalunya i que es pot trobar a molts llocs, ha guanyat varis premis i alguns establiments, com Tastavins a Cardedeu, han començat a vendre aquesta peça de col·leccionista.

Les lletres envaeixen la primera setmana de juliol

El plat fort va ser Norma Aparicio, la narradora argentina vinguda de Tucuman que va fer narracions inèdites

24/08/2017 Redacció

Cardemots, el III Festival de la paraula, es va portar a terme a diferents indrets com el Pla de la Calma, el Museu, Cal Peó, plaça Sant Corneli i una cercavila van portar la narrativa i poesia per arreu. Va començar divendres 7 de juliol a la terrassa del Pla de la Calma. Contes de Paco Asensio i Irma Borges, poemes per part de Núria Busquet, l'Olga Vinyals amb un tastet com a primícia de l'obra que estrenarà al desembre: "Lampedusa Beach" de Lina Prosa i el cantant i músic, Samuel Ramos que va cantar acompanyat al piano de la Mar Bertran. A les 9 del vespre i amb taquilla inversa, una terrassa plena a vessar va quedar ben satisfeta.

Llegeix més:174 Les lletres envaeixen la primera setmana de juliol

Cardedeu porta el circ i el cinema als parcs

Els dimarts i dimecres de juliol La Serreta i als Pinetons van acollir diferents companyies i pel·lícules

24/08/2017 Redacció

174 vespres als parcs N1149

Com altres anys els vespres de juliol es va aprofitar l’entorn enjardinat que envolta Cardedeu per a fer activitats a la fresca.

El cinema va tornar al parc de la Serreta, però aprofitant la part remodelada dels pinetons el circ es va traslladar allà.

En els Pinetons van actuar la companyia Passabarret, amb l’espectacle “Tandarica Circus”, la Pànic amb l’obra “Mira’t”, el Circo Los va fer “Xarivari Blues” i la darrera funció va consistir en una trobada a La Fusteria, amb exhibició de malabars.

Llegeix més:174 Cardedeu porta el circ i el cinema als parcs

Els germans Valero exposen la seva obra al restaurant Sílvia

En Josep és més de marines i en Lluís de muntanya i tots dos viuen a Molins de Rei

23/08/2017 Redacció

174 pintors a ca la silvia N1152

Sovint els restaurants fan la funció de galeria d’art, de mitjans de juliol a meitat d’agost al de la Sílvia, carrer Teresa Oller 15, els germans Valero Armengol presenten la seva primera exposició.

Josep i Lluís Valero, de 71 i 68 anys, viuen a Molins de Rei. Així com en Lluís fa molts anys que pinta, el seu germà Josep s’hi ha aficionat fa poc menys de dos anys. Va començar acompanyant al germà gran a les classes amb la senyora Carme.

Llegeix més:174 Els germans Valero exposen la seva obra al restaurant Sílvia