• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

Es va fer una xerrada, concerts i demostració culinària que van incloure un tast

02/02/2018 Redacció

El “Mercat de pagès”, que es fa els dissabtes a la part baixa de la carretera de Cànoves, va tenir molta més assistència de públic de l’habitual el 27 de gener. S’hi feia la Festa de les verdures d’hivern.

A les parades habituals s’hi van afegir activitats encaminades a la promoció de la producció agroecològica i la divulgació de les varietats de temporada. A les 11, membres de l’Horta de Can Cerdà i de l’Horta la Fanecada van fer una explicació sobre quines verdures hi ha a l’hivern a Cardedeu. Es va posar cadires i unes cinquanta persones van seguir les explicacions amb atenció.

Llegeix més:179 El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

El carrer del Pi torna a tenir un pi

Algú ha deixat una jardinera amb un petit arbre plantat

02/02/2018 Redacció

179 carrer del pi f xxx

Unes obres a finals del 2017 van treure el pi que hi havia a l’entrada del carrer del Pi, venint des de la carretera de Dosrius. En el seu lloc hi van deixar ciment i un senyal de trànsit. El cap de setmana de Sant Hilari va aparèixer una jardinera a l’entrada del carrer amb un pi petit i una nota poemada reivindicant el pi que s’havia tret i donava nom al carrer.

Cardedeu recupera el Ball de Gitanes

Aquesta dansa tradicional pròpia del Vallès s'havia ballat a la vila fins al primer terç del s. XX.

02/02/2018 Redacció

A Cardedeu, com a tants altres municipis del Vallès Oriental i Occidental, es ballava el Ball de Gitanes per Carnestoltes. A diferència d'altres municipis, però, es va perdre amb la Guerra i no es va recuperar als anys setanta amb la recuperació de la democràcia, com va passar a altres pobles. Tan sols el Ball de l'Espolsada, també inclòs en aquesta festa de febrer, es va recuperar fa uns anys i es balla el diumenge de Festa Major dins els Entremesos del Quinze.

Llegeix més:179 Cardedeu recupera el Ball de Gitanes

L’ocupació d’immobles, un greu problema lent de resoldre

Mentre la Justícia no ho resol, s’hi realitzen activitats com el tràfic de drogues

01/02/2018 Redacció

179 suc precinte N4947

La recent detenció de traficants de drogues que operaven des de pisos ocupats a la carretera de Dosrius, posa dalt de la taula un tema que preocupa a molta gent, els habitatges ocupats.

Llegeix més:179 L’ocupació d’immobles, un greu problema lent de resoldre

Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

El 26 de gener Alícia Molina acompanyada d’Óscar Igual al piano va explicar l’obra ¿En tu casa o en la mía?

01/02/2018 Redacció

179 divendres de contes

La V temporada de “Divendres de Contes” va tenir el 26 de gener un dels moments més gloriosos. Com sempre es va fer al Pla de la Calma, però en aquesta ocasió els contes els va recitar Alícia Molina, acompanyada pel piano d’Óscar Igual, tots dos cardedeuencs, que han fet ja diferents bolos sota el nom de Companyia Aliosc.

Van omplir la sala, on el públic aportava 5 €, la general i 3 € la Butaka Jove.

Llegeix més:179 Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

Es presenta Agrorienta’t, un servei comarcal d’assessorament agro-ramader que estarà ubicat al CSETC

L’acte es va portar a terme a la Sala de les Columnes amb la presència del conseller comarcal i alcalde de Martorelles, Marc Candela

31/01/2018 Redacció

179 agrorientat Ñ0195

El CSETC, Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu, serà la seu del servei Agrorienta’t, un nou programa comarcal d’assessorament públic pel sector agro-ramader.

El 16 de gener, a la una del migdia, el conseller comarcal i alcalde de Martorelles, Marc Candela, i la regidora de Desenvolupament Local de Cardedeu, Núria Hernández el van presentar a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament.

Llegeix més:179 Es presenta Agrorienta’t, un servei comarcal d’assessorament agro-ramader que estarà ubicat...

Els Tres Tombs estrenen el nou mossèn

La comitiva va recórrer diversos carrers de la vila i davant l’església Mn. Albert Quilez va beneir els animals

31/01/2018 Redacció

179 tres tombs f ramon masjoan

La diada de Els Tres Tombs va gaudir d’un bon dia i va tenir força concurrència. Va ser la primera per mossèn Albert Quilez, que va beneir als animals a la plaça de l’església

A les dotze hi va haver la concentració de cavallistes al passeig del Mestre Alexandri i mitja hora més tard va començar la desfilada, que va fer el recorregut llarg, el que es fa des del 2016.

La festivitat de Sant Antoni Abad és motiu per portar els animals a ser beneïts i anar en comitiva pels carrers de la vila fins arribar a l’església i allà iniciar els Tres Tombs fins l’Ajuntament. Tres voltes anant d’Església a Ajuntament passant pels carrers de Baix Dr. Ferran, Lluís Llibre i carretera de Cànoves.

Llegeix més:179 Els Tres Tombs estrenen el nou mossèn

Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM

Elaborat per la Diputació de Barcelona i s'ha lliurat a l'Ajuntament

30/01/2018 Redacció

179 estudi urbanisme Enric i diputat Mut 2

Divendres 26 de gener, l'alcalde Enric Olivé va rebre el document de la mà del diputat delegat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i de la gerent dels Serveis d'Urbanisme, Habitatge i Activitats, Maria Xalabarder. L'estudi, anomenat: "El planejament general urbanístic de Cardedeu. Diagnosi i estratègies d'actuació urbanística" ha estat elaborat per la Diputació.

Llegeix més:179 Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM

L’advocat i jutge Marc Viader cedeix documentació del seu bufet i material polític a l’Arxiu municipal

Entre d’altres, hi ha els llibres del judici de la ingesta d’olis tòxics (oli de colza), i documentació i material polític dels inicis de l’ecosocialisme

30/01/2018 Redacció

179 Marc Viader cessió arxiu f ajuntament

L’advocat i jutge retirat Marc Viader Pericas ha cedit a l’Ajuntament de Cardedeu documentació del seu bufet d’advocats i documentació política dels inicis de l’ecosocialisme al Vallès Oriental. La cessió s’ha fet efectiva en un acte on l’alcalde, Enric Olivé, i Marc Viader han signat l’acta de cessió.

En concret, Viader ha cedit 165 llibres de sessions del judici oral desenvolupades a la Casa de Campo de Madrid des de març de l’any 1987 fins al maig de 1988, relatives al sumari 129/81 de la síndrome causada a consumidors per la ingesta d’olis tòxics (oli de colza); així com expedients originals del seu bufet jurídic sobre casos importants de diferents àmbits del Dret, alguns significatius per la seva relació amb Cardedeu i amb el Vallès Oriental.

Llegeix més:179 L’advocat i jutge Marc Viader cedeix documentació del seu bufet i material polític a l’Arxiu...

El Mercat municipal fa 35 anys i ho celebra sortejant 600 euros entre els seus clients

Els dos agraciats tenien 10 minuts per gastar-los

29/01/2018 Redacció

179 35 anys mercat

El Mercat municipal va fer 35 anys el passat desembre. Va iniciar un seguit d’activitats per celebrar-ho, que van culminar el 13 de gener a les 12 del migdia, amb el sorteig de 600 euros per gastar en 10 minuts. Hi va haver dos premiats i les compres havien de ser a diferents parades del mercat sense que a cap superés els 25 euros i, a més, havien de respectar l’ordre de cua.

Agustí Morera i Encarnació Fontarnau van ser els agraciats. Amb un barret ben estrafolari i un carret, van anar corrent fent compres que en total van quedar ben lluny del màxim del premi: l’Agustí es va emportar 175€ de compra i l’Encarnació 125€.

Llegeix més:179 El Mercat municipal fa 35 anys i ho celebra sortejant 600 euros entre els seus clients