• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

"4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director

Gairebé un any després de la seva estrena a Barcelona, Pep Duran porta al TAC la seva primera obra com a director professional

26/01/2018 Redacció

179 4 minuts 12 segons

Dissabte 13 de gener la companyia Versus Teatre va representar "4 minuts,12 segons" un text de James Fritz

Estrenada el 16 de febrer del 2017 a Barcelona, Per Pep Duran en el seu debut com a director professional l'ensenya als seus convilatans. S'anava mirant l'obra de Fritz, valorant representar-la amb la seva companyia habitual, Scla'ka sí, quan per coneixences va sorgir l'oportunitat de fer-la amb Versus Teatre, i la va agafar.

L'obra té un toc molt cardedeuenc, ja que la traducció és de la Núria Busquet, l'Àlex Ferre és l'ajudant de direcció i una de les actrius és la Judith Aguilar, que ja va participar amb SCLA'KA SI a "Jerusalem".

Els altres actors són Jordi Cadellans, conegut per la seva participació en "La Riera", Carles Pulido i Sílvia Sabaté, que també apareix a "El cor de la ciutat"

"4 minuts, 12 segons és una obra de James Fritz, estrenada al Hamstead Theatre de Londres l'any 2014 i que va estar nominat als Olivier com a millor text nou. El 2015 es va passar al West End, concretament a Trafalgar Studios.

Llegeix més:179 "4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director

L’autobús urbà amplia la capacitat del seu vehicle

Una demanda dels alumnes dels instituts justifica l’augment

25/01/2018 Redacció

El vehicle que fa el servei de bus urbà de Cardedeu, el BUC, és ara més gran i hi poden viatjar fins a 44 persones. L’anterior era insuficient per cobrir la demanada a les hores d’entrada i sortida dels instituts.

El nou té 21 seients i permet viatjar a 23 persones dretes, disposant de pis baix amb rampa d'accés. Aquest vehicle circularà provisionalment fins al setembre.

L’ampliació de la capacitat del BUC forma part de la promoció municipal de la mobilitat sostenible i segura i, especialment, de l’ús del bus per desplaçar-se pel municipi. El servei de BUC està integrat a l'ATM, i facilita el desplaçament per tots els barris prioritzant la proximitat de centres escolars, zones comercials i principals equipaments. Circula els dies feiners amb una freqüència de mitja hora.

Llegeix més:179 L’autobús urbà amplia la capacitat del seu vehicle

Desapareix l’aparcament del Centre

Serà substituït per un a l’altra banda de la riera

25/01/2018 Redacció

179 tanca aparcament Ñ0310

L’aparcament de Dr. Klein estarà tancat a partir del 5 de febrer. L’Ajuntament deixarà de poder-ne fer ús en virtut del conveni signat amb BBVA fa uns anys, que el cedia com a aparcament públic fins que trobés un comprador. En aquest solar s’hi construirà un bloc de pisos amb locals comercials a la planta baixa.

Llegeix més:179 Desapareix l’aparcament del Centre

Magí Serra torna a entrenar a la lliga Asobal després de cinc anys

El cardedeuenc, encarregat de salvar al Cangas, actual cuer

19/01/2018 Redacció

179 magi serra1 f arxiu

Magí Serra, un cop va tornar de la seva segona estada a Hongria, estava sense equip, i la situació del "Frigorificos del Morrazo Cangas" al final de la classificació ha fet que el cridessin per redreçar una situació força complicada, només amb 6 punts.

Substitueix a Víctor Garcia, que ha estat nou anys a la banqueta i s'espera d'ell que faci com ho va aconseguir amb el Villa de Aranda fa uns anys, on va fer molt bon paper abans de provar l'aventura centreeuropea i a Kuwait.

Té tota una segona volta pel davant i aconseguir un canvi psicològic, ja que disposa de jugadors molt joves i que estan insegurs. Caldrà alguna incorporació i apuntalar la defensa, que és una de les seves especialitats i un punt fluix d'aquest Cangas.

Concentració davant l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics

Tres mesos a la presó, sense judici

18/01/2018 Redacció

179 dimarts pels presos Ñ0277

Dimarts 16 de gener es fa a tot Catalunya un acte per reivindicar la llibertat dels presos. Com que es fa a tot el país, a Cardedeu es trasllada l'acte que es fa habitualment cada dilluns a dimarts.

Hi ha unes tres-centes cinquanta persones, i a part de recollir-se cartes dirigides als presos a una urna de les de l'1-0, hi ha un caldo per a tot-hom, i es venen unes peces de xocolata amb un llaç groc, a més de bufandes, per a la caixa de resistència. Una altra novetat és que s'ha comprat un quilòmetre i mig de cinta groga de plàstic, que s'ha dividit en parts de 10 metres perquè qui en vulgui tingui material per fer llaços per tots els indrets.

Llegeix més:179 Concentració davant l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics

La climatologia va restar assistents a l’Aplec de Sant Hilari

La pluja, però, va permetre fer tots els actes previstos

17/01/2018 Redacció

179 st hilari Ñ0265


El diumenge després de Reis, els cardedeuencs tenen una cita que alguns no es perden gairebé mai.

L’Aplec de Sant Hilari ha fet 602 anys. I hi ha persones que hi ha anat gairebé tota la seva vida, com un avi que prefereix no dir el nom, que en 82 anys només ha faltat una vegada, per malaltia, però els seus pares el portaven en cotxet, i ara són els fills o els nets qui el porten a ell.

Llegeix més:179 La climatologia va restar assistents a l’Aplec de Sant Hilari

El cardedeuenc Pere Ibañez publica nou llibre fotogràfic, Syzygy

Les fotografies incloses en aquest llibre son part d'una campanya de sensibilització pel trastorn del Desordre Bipolar

16/01/2018 Redacció

pere ibañez

El fotògraf Pere Ibañez està establert a la Xina ja fa més de deu anys i publica un nou llibre fotogràfic, Syzygy, que com els altres quatre que, ja ha mostrat, reflecteix un món de trastorns mentals.

En aquest cas participa en una campanya de sensibilització pel trastorn del Desordre Bipolar amb l'ONG xinesa CandleX.

Les seves fotografies, explica, són el dibuix de la seva pròpia batalla personal amb la depressió, i utilitza l'analogia de la juxtaposició planetària per il·lustrar els dos extrems de l'espectre d'ànim. Explora la naturalesa humana en la seva forma més vulnerable i canvia les veus de molts que pateixen els efectes lacrimals de la depressió i la mania.

Llegeix més:179 El cardedeuenc Pere Ibañez publica nou llibre fotogràfic, Syzygy

“Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

Amb una durada fins al 2020, implica a alumnes, professors i famílies

15/01/2018 Redacció

179 cardedeu coeducació Ñ0157

L’Ajuntament de Cardedeu està impulsant un programa per reduir l’educació sexista únic a Catalunya. Ja en el seu segon any de la seva implantació es busca que la coeducació sigui una metodologia real amb l’objectiu de fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els infants i adolescents.

Per a això s’implica a alumnes, professors i famílies. En el programa Cincdedeu del 10 de gener, Mariona Zamora i Amat Molero van explicar en què consisteix.

Llegeix més:179 “Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

El Pressupost Municipal del 2018 és de 18.906.000 euros

Una de les principals novetats és destinar 400.000 a Pressupostos Participatius

12/01/2018 Redacció

179 pressupost desp inversions

El Pressupost pel 2018 va estar aprovat pels vots del Govern (ERC i CUP), més el vot de Gent pel Canvi, i en contra hi van estar PP, PSC i PDeCAT-D

Es fa una previsió de 18.906.000 euros, tant d'ingressos com de despeses. Això representa un increment d'un 4,45% respecte al pressupost de l'any anterior.

Llegeix més:179 El Pressupost Municipal del 2018 és de 18.906.000 euros

La Biblioteca Marc de Vilalba incorpora màquines d’autopréstec

Els usuaris poden autogestionar-se el préstec, la renovació i el retorn de documents de manera senzilla i àgil. És imprescindible portar el carnet de la biblioteca que, ara, es pot portar al mòbil

12/01/2018 Redacció

179 BIBLIOTECA autoprestec f ajuntament

La Biblioteca de Cardedeu disposa del nou servei de préstec d’autoservei que facilita l’autogestió del préstec i el retorn dels documents. Amb el nou sistema es poden fer préstecs, renovacions i consultar l'estat del carnet, així com retornar els documents amb total autonomia sense passar pel taulell de préstec. Per fer-ne ús cal portar el carnet de la biblioteca perquè les màquines facin la lectura del codi de barres.

Llegeix més:179 La Biblioteca Marc de Vilalba incorpora màquines d’autopréstec