• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

93 casos atesos pel servei de mediació ciutadana durant el 2017

La majoria de situacions tractades són conflictes entre el veïnat i entre membres de la mateixa família

25/05/2018 Redacció

182 mediació

El servei de mediació ciutadana de Cardedeu ha atès 93 casos al llarg de 2017, demostrant l'èxit d'aquest servei que es va posar en marxa fa poc més d'un any. El 78% dels casos gestionats estan relacionats amb les dificultats entre veïns i veïnes, o bé en el sí de la família. La gran majoria, el 72%, han vingut derivats per altres serveis del consistori (Serveis Socials, Policia i Oficina d'Atenció Ciutadana, entre d'altres). En total, 238 ciutadans i ciutadanes han participat directament de la forma alternativa de gestionar els seus conflictes que proposa el servei de mediació ciutadana.

Llegeix més:182 93 casos atesos pel servei de mediació ciutadana durant el 2017

Pasta de Full obté el premi Vila de Lloret al millor blog de creació literària

“Escriure escriure” és el blog de les escriptores cardedeuenques

23/05/2018 Redacció

182 escriure escriure

Anant a llibresalfoc.wordpress.com es pot veure l’obra recent d’aquest grup d’escriptores que es troben, més o menys, quinzenalment per gaudir de les seves dues passions, la gastronomia i l’escriptura.

Sobre la primera vessant han publicat un llibre de receptes, i molts dels treballs curts que han anat fent van sobre aquesta temàtica. Però la d’escriure es va iniciar un llunyà 1998 i pel grup han anat passant moltes persones, però el nucli central ha variat poc.

Llegeix més:182 Pasta de Full obté el premi Vila de Lloret al millor blog de creació literària

Servei d’Inserció i Orientació Laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc

Des de l’inici de la fase de pràctiques es realitza una orientació i un acompanyament tant amb la persona en pràctiques com amb l’empresa.

22/05/2018 Nota de premsa

182 NOMES WEB Viver belloch Pràctiques Sara González

La Fundació Viver de Bell-lloc té com a missió promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i fa uns mesos va iniciar un nou servei: Servei d’Inserció i Orientació Laboral. La seva finalitat és inserir-les al mercat ordinari, així com oferir diferents modalitats de contractació a les empreses interessades. Actualment, el servei es troba en la fase de pràctiques professionals no laborals.

Tots els serveis que ofereix, tant els assistencials com els empresarials, estan enfocats a complir el seu objectiu fundacional. Al setembre es va posar en marxa el Servei d’Inserció i Orientació Laboral, amb la finalitat d’inserir a persones amb discapacitat i/o trastorn mental al mercat ordinari, així com oferir diferents modalitats de contractació a les empreses interessades.

Per als participants, les pràctiques en empresa tenen com a objectiu facilitar la inserció laboral a través de la reproducció de les condicions habituals de l’entorn empresarial i contribuir a l’èxit de la inserció laboral posterior. Per a les empreses, l´objectiu principal és la seva presa de contacte amb els participants. És important que mitjançant l´experiència d´acollir a una persona amb discapacitat i/o trastorn mental a la seva empresa puguin trencar els estereotips que existeixen sobre aquest col·lectiu. Això incrementarà les possibilitats d´una posterior contractació de persones amb discapacitat i/o trastorn mental. A més, es contribueix al desenvolupament professional i personal de les persones que comparteixen l´espai de treball amb el nostre participant.

Llegeix més:182 Servei d’Inserció i Orientació Laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc

La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

La plaça és zona verda i no pot tenir un altre ús sinó es modifica el POUM

17/05/2018 Redacció

Un cop finalitzada la primera fase dels Pressupostos Participatius "Jo vull vull que Cardedeu tingui...", s'han rebut un total de 173 propostes d'inversió, de les quals 137 són vàlides i 36 no han estat acceptades per no complir amb les condicions del projecte.

Un cop finalitzada la fase de propostes, al llarg dels mesos de març i abril, l'Ajuntament, amb el suport de la comissió ciutadana, filtra, analitza i pressuposta les 137 propostes, i determinarà si n'hi ha de repetides o similars per unificar-les en una de sola per tenir més possibilitats de tirar-la endavant. Les persones que han elaborat propostes estaran informades de com evoluciona el seu desig o necessitat.

Llegeix més:182 La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

Música i Poesia, el 18è Memorial Andreu Cruixent també inclou dansa

El Teatre Auditori s’omple en l’acte organitzat pels “Veïns del Centre de la vila”

17/05/2018 Redacció

El diumenge 29 d’abril rapsodes i cantaires no van faltar a la cita anual que els “Veïns del Centre de la vila” El Teatre Auditori era ple per escoltar el recital de poesia, presentat per Ariadna Carreño.

Va venir un convidat especial, Josep Bové, l’anomenat “Rapsoda del Vallès” i van ser molts els qui van pujar a l’escenari a recitar o llegir, poemes, alguns de producció pròpia i d’altres d’autors coneguts. No hi van faltar alguns que hi són cada any, Pep Ventura, Trini Viñas, José Linares, Esteve Perich, Víctor Busquet, Tomàs Teixidó, i d’altres que es van afegint i gairebé són veterans, Cristina Pla, José Martin, Lili Beuter, Esther Gimenez, Lluïsa López, Àngels Llobet, Gemma Font, Francesc Montasell, Dolors Noguera, i la joveníssima Ainoha Sanjaume.

Llegeix més:182 Música i Poesia, el 18è Memorial Andreu Cruixent també inclou dansa

Julián López deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu

Després de 18 anys li farà el relleu Rafael Herreros Bruy

17/05/2018 Redacció

182 canvi presi futbol Ñ2454


Un cop confirmat que té relleu, en la persona de Rafael Herreros Bruy, Julián López Ródenas deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu. Adreça una carta als socis i aficionats del club on agraeix el suport i col·laboració que ha rebut en tot moment. Destaca els bons records que li queden, la construcció dels dos nous vestidors, modernitzar i habilitar les oficines, informatitzar-les...

Destaca el fet que es podessin editar llibres tant pels 75 anys com per el Centenari del Club, això com la consolidació del Torneig d’Històrics del Vallès Oriental. El més important és tenir 34 equips en competició, molts d’ells en categories importants, i generalment lluitant pels ascens. El Club el deixa organitzat i sense deutes i amb la satisfacció de que la nova Junta la formen persones qualificades, a les que seguirà ajudant com a soci.

Llegeix més:182 Julián López deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu

La Feria de abril del barri de l’Estalvi arriba a 10 edicions

Ambient andalús a la Tèxtil Rase

17/05/2018 Redacció

182 fira dabril foto VF

El 14 d’abril la sala dels pilars de la Tèxtil Rase, la Fàbrica vella, es va engalanar, i molts dels assistents, gairebé uns 500 als llarg del dia, anaven vestits de festa, a la manera de la Feria.

A l’escenari es van anar succeint cantaores, guitarristes i grups de ball, i entre el públic van ser molts els espontanis que s’apuntaven a ballar.

Organitzada pel l’Associació de veïns del barri de l’Estalvi, la festa va comptar amb Ecos del Sur, Grupo Flamenco y escuela de Sevillanas del Poble Sec, Asociación Rociera de la Roca del Vallès, Grupo Salerito, Reyes i l’Escola de dansa i sevillanes Vane Fernandez.

Llegeix més:182 La Feria de abril del barri de l’Estalvi arriba a 10 edicions

55 establiments participen del joc Endevina-la!

Fins el 19 de maig es poden dipositar les butlletes es participació

17/05/2018 Redacció

182 endevina-la

Per Sant Jordi, l'Oficina de Català, l'Ajuntament i la Xarxa de Comerç de Cardedeu (XCC) han tornat a posar en marxa l'Endevina-la!, un joc lingüístic en català de dinamització del comerç que consisteix a resoldre jeroglífics.
55 establiments tenen en el seu aparador jeroglífics, que cada cop que es resolen tenen una urna on els participants en el joc posen el resultat.
Des del 23 d'abril al 19 de maig s'hi pot participar.

El dia 31 de maig es farà el sorteig públic a la llibreria Àgora a Mare de Déu del Pilar 112, per conèixer-ne els guanyadors. Se sortejaran 3 premis, un a sortejar entre tots els encertants menors de 12 anys: 50 € en vals de compra de la XCC
Un altre igual a sortejar entre els majors de 12 anys i un tercer de 100 euros en vals de compra de la XCC entre les persones que hagin resolt correctament més jeroglífics.

L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

El document analitza el tram urbà entre la via del tren i la C-35 i proposa solucions que seran executades per fases per la complexitat i l’alt cost de les actuacions

16/05/2018 Redacció

182 projecte restauració torrent

L’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Naturalea el projecte executiu de restauració d’un tram del Torrent Llibre. En concret, del tram urbà entre la via del tren i l’encreuament amb la C-35. El projecte analitza la problemàtica actual i proposa solucions i actuacions. Es tracta de tenir una radiografia completa de l’estat actual d’aquest tram del Torrent Llibre i que ha de servir per futures obres de restauració. De fet, per la seva complexitat i per l’alt cost econòmic de totes les actuacions, s’executarà per fases.

La Problemàtica principal que es detecta són els talussos inestables, edificacions molt properes al marge dret, i problemes d’estancament d’aigües quan en hi ha poca.

Llegeix més:182 L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

Veterans del bàsquet porten els valors de l’esport a Brooklin

L’Associació esportiva Pompeu Fabra fa clínics benèfics juntament amb Big little

16/05/2018 Redacció

182 basquet veterans

Del 19 al 23 d’abril, 11 membres de l’Associació esportiva Pompeu Fabra van desplaçar-se a Estats Units per a fer unes jornades d’Street Basket al barri de Brooklin i portar equipament esportiu per als nens de carrer.

L’acció es fa amb la ONG local Big and little que te cura dels nens que viuen desarrelats pel carrer i els membres de l’associació cardedeuenca fan clínics benèfics per motivar a la gent que faci esport en lloc d’estar al carrer sense fer res.

A més de fer demostracions, porten equipament i material donat per Decahtlon, Fit Bot i la cardedeuenca Rob Lab, que és qui dóna l’equipació oficial a l’associació. Aquesta està formada per veterans del basquet Cardedeu i d’altres equips de la rodalia.

Llegeix més:182 Veterans del bàsquet porten els valors de l’esport a Brooklin