• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El Consell d’Infants presenta la campanya “Joc net”

18/10/2017 Nota de premsa de l'Ajuntament de Cardedeu

176 campanya joc net f ajuntament

S’han penjat dues pancartes al pavelló i al camp de futbol, i un àudio previ a l’inici dels partits farà prendre consciència al públic.

Tres conselleres del Consell d’Infants de Cardedeu han presentat la campanya “Joc net” elaborada pels consellers i conselleres del curs 2016-2017 aprofitant la presentació dels equips del Futbol Club Cardedeu d’aquesta temporada.

Llegeix més:176 El Consell d’Infants presenta la campanya “Joc net”

Se celebra el Dia internacional de la Gent Gran a Cardedeu

El dia 1 d'octubre hi va haver activitats gratuïtes per als majors de 60 anys

17/10/2017 Redacció

176 dia gent gran N4007

Com que coincidia amb els actes del referèndum, moltes de les activitats es van concentrar el cap de setmana següent. Divendres, dia 6, es va fer en el cinema Esbarjo la pel·lícula "Any de gràcia", per la que es podien recollir entrades anticipades del 2 al 6 d'octubre de 9 h a 14 h a Can Borràs. I en sortir de la pel·lícula, es va oferir cava al pati de l'Esbarjo.

Llegeix més:176 Se celebra el Dia internacional de la Gent Gran a Cardedeu

Tornen els vermuts literaris amb la il·lustradora Pilarín Bayés

La segona edició comptarà també amb Maria Guasch i Núria Busquet

16/10/2017 Redacció

175 vermut literari pilarin 2 f silvia pla


El 4 d’octubre es va iniciar al Tarambana la segona edició dels vermuts literaris. La periodista Clara Martínez Clavell va presentar a la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés.

El llibre Abcdari per a adults, que Pilarín va publicar l’any passat amb el presentador televisiu i radiofònic Òscar Dalmau en va ser el protagonista. Llibre “inèdit” i “provocatiu” fa servir les lletres de l’abecedari per elaborar frases “irreverents i políticament incorrectes” amb dobles sentits constants. A cada lletra li correspon una frase i cada paraula que la compongui comença amb la mateixa lletra. Tot il·lustrat per Pilarín Bayés amb animals.

Bayés, a més de signar llibres, també va fer alguns dibuixos davant del públic i es va mostrar satisfeta de l’acollida rebuda a Cardedeu.

Llegeix més:176 Tornen els vermuts literaris amb la il·lustradora Pilarín Bayés

La plaça Macip plena durant el Mercat Boig de tardor

Més de 100 parades estaven des de les 8 del matí

11/10/2017 Redacció

176 mercat boig N4016

Diumenge 8 d’octubre l’AV de Can Serra va organitzar el Mercat Boig que fan per la tardor. Molta és la gent que els demana que no sols facin un altre per la primavera, ja que l’èxit és molt gran.

La gran afluència de venedors fa que s’hagin d’inscriure prèviament. El cost és molt baix, 3 euros per l’espai, i si fa falta taula o cadires es poden llogar. Així hi va haver 105 parades, de les que 77 no van portar taula pròpia.

S’hi podia veure des de botigues que treuen estoc, a joves que canvien la roba de l’armari, nanos amb treballs manuals, els llibres de les golfes, coses de jardí, bicicletes, làmpades, pastissos... El que més abundava era roba, amb preus que majoritàriament eren de 3 euros qualsevol peça tot i que algú ho tenia tot a 10 o a 15.

Llegeix més:176 La plaça Macip plena durant el Mercat Boig de tardor

La Setmana de la Cooperació Internacional té el lema: "Compromesos amb el món"

Xerrades, taules rodones i una Fira acaben amb un concert

11/10/2017 Redacció

176 fira solidaritat N4008

Del 5 al 7 d'octubre i amb el lema "Compromesos amb el món” a Cardedeu s’ha fet un seguit d’actes, que el primer dia va consistir en la inauguració de l’Exposició "Les raons de la cooperació", al vestíbul del Teatre Auditori, i una xerrada en el mateix Centre amb Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, i Iolanda Fresnillo, consultora en finances pel desenvolupament.

Divendres, a les set de la tarda, hi ha una taula rodona al mateix lloc, amb diferents entitats: Itaca, Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Papers per Tothom, la Plataforma Tanquem els CIE, tot això moderat pel regidor Hug Lucchetti. Un dels temes més tractats és el paper dels immigrants en una nova República Catalana i els seus plens drets com a ciutadans.

Llegeix més:176 La Setmana de la Cooperació Internacional té el lema: "Compromesos amb el món"

Article 116 de la Constitució. Més Enllà del 155

Ernest Valios

Cardedeu Legal Advocats

Darrerament s’està amenaçant veladament amb mecanismes pitjors que el 155. I es refereixen al 116. Però què es i com funciona?

L’article 116 de la Constitució permet decretar els estats d’Alarma, Excepció i Setge i l’article 55 en delimita el seu abast. A diferència del 155, estan desenvolupats per una Llei Orgànica, la 4/81, la qual cosa facilita la seva aplicació i alhora la delimita. Els tres estats ofereixen competències excepcionals al Gobierno, i cadascun és més invasiu que l’anterior.

Llegeix més:176 Article 116 de la Constitució. Més Enllà del 155

Cardedeu aconsegueix de nou el distintiu de 4 Flors d’Honor

La màxima distinció de Viles Florides sols la tenen 11 de 113 municipis que hi participen

10/10/2017 Redacció

Viles Florides FlorsHonor17 Municipis4FlorsHonor

Cardedeu ha estat reconeguda amb el distintiu de 4 Flors d’Honor al certamen Viles Florides 2017 que es va fer a Mollet, la màxima distinció atorgada fins a dia d’avui i que només tenen 11 municipis dels més de 113 participants.

El jurat ha valorat les darreres actuacions als parcs dels Pinetons i de Pompeu Fabra, el reenjardinament del jardí del Museu, així com les actuacions per transformar alguns carrers del centre en zones de vianants.

Llegeix més:175 Cardedeu aconsegueix de nou el distintiu de 4 Flors d’Honor

S’inaugura l’exposició i es presenta el cartell de Cardoterror

En la seva XII edició, el festival tindrà com a tema central la bruixeria

10/10/2017 Redacció

175 Cardoterror

Divendres 15 de setembre, al Pla de la Calma, es va inaugurar l’exposició Cardoterror, on es pot veure el cartell d’aquesta XIIa edició i una col·lecció de 32 figures diabòliques, que són les que composen el “diccionari infernal”, diables i dimonis amb els seus noms.

La presentació del festival serà el 19 d’octubre al Tarambana, amb passi de curtmetratges cedits pel Cryptshow Festival.

Del 24 al 31 d’octubre diversos comerços decoraran l’aparador amb el motiu anual del Cardoterror i el mateix 23 començarà el joc “El Ritual diabòlic” un “room escape” a la capella de St. Corneli per a equips de 4 a 8 persones que s’han d’inscriure al telèfon 644728242.

Llegeix més:175 S’inaugura l’exposició i es presenta el cartell de Cardoterror

L’AV del Centre honora a “la Lola” amb “La Capella de Sant Corneli”

El guardó se li lliura un dia abans de fer 83 anys

09/10/2017 Redacció

lola N3992

La tarda del 6 d’octubre, una representació de l’AV del Centre encapçalada per la seva presidenta Mercè Jubany, va anar a Ca la Lola per lliura-li el màxim guardó que atorga l’Entitat, La capella de Sant Corneli. Es tracta d’una reproducció en metall de l’ermita que hi ha al centre de la vila.

L’endemà, la Lola, Dolors Puig i Arnau, compleix 83 anys i Jubany diu que els guardons s’han de donar en vida, que a un li fa molta alegria veure que es reconeix la seva tasca.

Llegeix més:175 L’AV del Centre honora a “la Lola” amb “La Capella de Sant Corneli”

Convocatòria a la plaça Sant Joan dels partidaris de Parlar

Després del Referèndum i una setmana molt agitada, se succeeixen concentracions contràries a la independència de Catalunya

09/10/2017 Redacció

176 parlem

Pel dissabte 7 d’octubre, a les 12 del migdia, es va convocar via xarxes socials, una concentració per demanar diàleg entre els governs Rajoy i Puigdemont.

El lloc de trobada: la plaça Sant Joan, on en aquell moment hi havia la Fira d’entitats de Solidaritat.

Vestits de blanc hi van assistir unes desenes de persones, amb àmplia representació del PSC local, que amb pancartes dient #Parlem van llegir el manifest:

“És hora de fer un crit des del silenci als nostres governants, les persones volem parlar i volem que vosaltres parleu. Parleu de tot però sobretot que parleu de nosaltres. Del poble que vol viure en Pau i amb Conciliació.

Llegeix més:176 Convocatòria a la plaça Sant Joan dels partidaris de Parlar