• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Convocatòria a la plaça Sant Joan dels partidaris de Parlar

Després del Referèndum i una setmana molt agitada, se succeeixen concentracions contràries a la independència de Catalunya

09/10/2017 Redacció

176 parlem

Pel dissabte 7 d’octubre, a les 12 del migdia, es va convocar via xarxes socials, una concentració per demanar diàleg entre els governs Rajoy i Puigdemont.

El lloc de trobada: la plaça Sant Joan, on en aquell moment hi havia la Fira d’entitats de Solidaritat.

Vestits de blanc hi van assistir unes desenes de persones, amb àmplia representació del PSC local, que amb pancartes dient #Parlem van llegir el manifest:

“És hora de fer un crit des del silenci als nostres governants, les persones volem parlar i volem que vosaltres parleu. Parleu de tot però sobretot que parleu de nosaltres. Del poble que vol viure en Pau i amb Conciliació.

Llegeix més:176 Convocatòria a la plaça Sant Joan dels partidaris de Parlar

Alfons Riera és el nou president de la Coral

Jaume Sala ho ha estat durant 12 anys i volia un relleu

09/10/2017 Redacció

canvi president coral N3589
En l’assemblea anual de l’Agrupació Coral Cardedeuenca del 14 de setembre, els cantaires van escollir una nova Junta presidida pel membre Alfons Riera

Jaume Sala, el President sortint, diu que després de 12 anys ja té ganes de ser rellevat i poder-se dedicar a cantar solament.El Teatre Auditori presenta la programació del segon semestre de 2017

L'equipament cultural comença la temporada estrenant nom i nova imatge corporativa

09/10/2017 Redacció

175 presentacio programa cqk

Dimecres 27 de setembre, a les 19.30, es va presentar en l’antic Centre Cultural, la programació del segon semestre de l'any i el nou logo de l'equipament cultural.

La regidora de Cultura, Marta Cordomí, i l’equip tècnic de Cultura van estar en l’acte, obert al públic, i que comptava amb l’al·licient de poder comprar entrades per la majoria dels espectacles del Centre Cultural amb el 50% de descompte.

El més destacable és que la nova temporada portarà al Teatre Auditori creacions teatrals molt complertes com "Dansa de Mort" amb Lluís Soler i Mercè Arànega; "La treva" dirigida per Julio Manrique i interpretada per Clara Segura, Ramon Madaula, i David Selvas; "Llarg dinar de Nadal", Premi Butaca al millor muntatge de petit format; o "4 minuts i 12 segons", dirigida pel cardedeuenc Pep Duran i interpretada per Jordi Cadellans i Sílvia Sabaté.

Llegeix més:175 El Teatre Auditori presenta la programació del segon semestre de 2017

La plaça Sant Joan s’omple de vida

La festa en què també participa el Museu la va farcir d’activitats per a tots els públics

06/10/2017 Redacció

175 viu la plaça N3425

El 23 de setembre, de deu a una, la plaça de Sant Joan es va omplir d’una vida que habitualment no té. Aquest és el desig dels comerciants de la plaça i els carrers de Baix i Josep Vilaseca que organitzen “Vivim la plaça Sant Joan” per tercer any consecutiu, i ho van aconseguir.

Va ser una festa molt activa on hi havia tallers i activitats per totes les edats organitzades pels establiments del voltant de la plaça: una gimcana d’equilibris, cuina, còctels, manualitats, tastet d'instruments musicals... Els organitzadors, entre ells el Museu, han buscat també un altre objectiu: recuperar la toponomàstica de la zona.

Llegeix més:175 La plaça Sant Joan s’omple de vida

Un equip amb un cardedeuenc participa en BTT a la Madrid-Lisboa

Sergi Lopez i Agustí Saltó queden 5èns en parella

04/10/2017 Redacció

ciclisme f equip

Del 22 al 24 de setembre es va celebrar la 5 edició de la powerade Madrid Lisboa format nonstop.

Sergi Lopez de Bigues i Agustí Saltó de Cardedeu, hi van participar formant l'equip ROCABIKES-BICIS ESTEVE KH-7. En la modalitat de parella van acabar 5èns i van aconseguir la 37a de la general.

Llegeix més:175 Un equip cardedeuenc participa en BTT a la Madrid-Lisboa

Màrius Navazo exposa a la Comissió per la Mobilitat l’estudi fet el 2016

A la reunió hi van assistir més de 40 persones que van debatre sobre un dels temes més polèmics de convivència: l’aparcament

04/10/2017 Redacció

comissio mobilitat N3797

Conduït pel regidor Joan Masferrer, el 26 de setembre es va debatre sobre un dels temes més recurrents en el Plens i en converses de carrer: l’aparcament. Va ser en el marc de la “Comissió per a la mobilitat i millora urbana”. Inicialment s’anava a fer a L’Esbarjo, però finalment es va fer a la Sala de les Columnes, de l’Ajuntament. El títol va ser “L’aparcament a Cardedeu, reflexions per al debat”.

Masferrer comença dient que la comissió es va crear fa anys i la darrera reunió va ser el setembre de l’any passat, on es va tractar principalment de la ordenació de la zona del Mil·lenari. Presenta a Màrius Navazo, geògraf i expert en Mobilitat i diu que es tracta de fer un Cardedeu més amable i parlar dels petits canvis que s’han fet en la zona vermella.

Llegeix més:175 Màrius Navazo exposa a la Comissió per la Mobilitat l’estudi fet el 2016

El Banc del temps, una ajuda mútua organitzada

Després d’un temps de letargia el grup torna a funcionar

02/10/2017 Redacció

175 logo banc del temps

El Banc del temps va néixer ja fa uns 10 anys com a grup de persones que s’intercanviaven serveis posant el seu valor en hores. Poc a poc es va anar organitzant i es van arribar a fer uns xecs que valien per una hora, i qui rebia un servei ho pagava amb ells.

Amb alts i baixos el grup va seguir la seva activitat, i a meitat d’aquest any, s’ha revitalitzat de la mà de la nova Junta Cris Barti com a Presidenta, Lupe Escobar Tresorera i Rafel Gallifa com Secretari.

La Cris és qui ens explica com funciona: el concepte bàsic és que es tracta d’un grup de veïns que s’intercanvia coneixements i serveis en moneda temps. Es vol fomentar el veïnatge i el compromís. S’hi ha d’estar apuntat, obert a tothom, i acceptar unes normes que donen accés a una base de dades d’ús intern que té protecció de dades i és d’utilització exclusiva del grup.

Llegeix més:175 El Banc del temps, una ajuda mútua organitzada

La 33a Marxa Popular Blanc i Blava té més de 700 participants

Passant per dos municipis dóna l'opció de fer 14 quilòmetres o la curta de 8

02/10/2017 Redacció

175 marxa blanc i blava N3517

La Marxa Blanc i blava de Cardedeu sempre aplega dos tipus de participants: marxàires que cada diumenge van a una i els cardedeuencs que un cop a l'any fan la seva i aprofitant que es pot fer corrent o caminant es converteix en una passejada per les rodalies.

Va transcórrer per la part nord del municipi i un bon tram per Sant Antoni de Vilamajor, on hi havia en el seu parc de la Freixaneda un dels avituallaments. L'altre va estar vora d'Alfou, a l'alzina del camí que hi arriba des de Vilamajor.

Llegeix més:175 La 33a Marxa Popular Blanc i Blava té més de 700 participants

Comunicació dels treballadors del cinema de Cardedeu

175 comunicacio cinema N3597 1

La raó d’aquest escrit són les manifestacions del govern de l’Ajuntament de Cardedeu en els darrers plens municipals, que ens afecten i no s’ajusten a la realitat. Quan al 2012 va marxar l’associació que gestionava el cinema de Cardedeu amb el seu propi personal, els treballadors dels altres equipaments de Cultura que hi vam anar a treballar, vam recordar a l’Ajuntament que, quan es produís la imminent nova licitació del servei, s’havia d’aplicar a tot el personal el conveni del cinema, com ja s’aplicava al projeccionista que hi treballava. Però en els plecs del nou concurs l'Ajuntament va imposar als licitadors un conveni laboral que no tenia res a veure (Lleure educatiu), minvant les condicions laborals. Per exemple, al projeccionista el van fer constar com un “porter-zelador” (que és la categoria més baixa del conveni del lleure), i li van exigir el doble de sessions de cinema, sense pagar-les; i per exemple, dos treballadors amb contracte fix van passar a ser temporals per fer la mateixa feina, i un d’ells amb terceres empreses que no eren la nova adjudicatària; etc.

Llegeix més:175 Comunicació dels treballadors del cinema de Cardedeu

Desarticulat un laboratori de falsificació bitllets de cinquanta euros a Granollers

Entre els cinc detinguts s'hi troba el falsificador que tenia al seu domicili tota la maquinària i estris necessaris per a la fabricació de fins a 75.000 euros

29/09/2017 Redacció

175 suc fasificador f MMEE

Agents de la Policia de la Generalitat, Mossos d'Esquadra adscrits a la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda de la Divisió d'Investigació Criminal, han desarticulat un laboratori de falsificació de moneda i han detingut cinc persones, quatre homes i una dona, d'edats compreses entre els 40 i els 59 anys.

El falsificador disposava de coneixements i experiència en la confecció de moneda falsificada i ja havia estat detingut els anys 1997, 2000, 2016 i 2017 per aquesta tipologia delictiva. Aquest fet va propiciar que prengués grans mesures de seguretat a l'hora de falsificar els bitllets i contactar amb els seus potencials compradors.

L'operació va finalitzar amb la detenció de cinc persones, on es va poder desarticular a Granollers el centre de producció de bitllets falsos al domicili del falsificador, un home de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Granollers.

Llegeix més:175 Desarticulat un laboratori de falsificació bitllets de cinquanta euros a Granollers