• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

18 joves de tota la comarca han rebut oficialment les beques d’anglès Cambridge School per al curs 18-19

Aquests alumnes de 4t d’ESO han estat escollits un de cada institut de les 9 poblacions del Vallès Oriental on Cambridge School hi té escoles d’idiomes.

14/06/2018 Redacció

184 beques cambridge

L’acte oficial de lliurament de beques ha tingut lloc el dijous 7 de juny al GRA Jove de Granollers, amb la presència dels alumnes becats i familiars, professors dels instituts, Cambridge School i personalitats dels diferents ajuntaments

Es tracta de la segona edició de beques d’anglès de Cambridge School, després de l’èxit de l’any passat, en què 18 alumnes també van ser becats. “Aquest primer any de beques ha estat una experiència molt positiva tant per als alumnes com per a nosaltres i estem molt decidits a seguir endavant per poder continuar ajudant a alumnes que tenen molta motivació i capacitats per preparar-se per al seu futur”, són les paraules de Sarah Edge, directora general de Cambridge School.

Llegeix més:184 18 joves de tota la comarca han rebut oficialment les beques d’anglès Cambridge School per al...

Nova senyalització als parcs Pompeu Fabra i els Pinetons

Els “Para i mira!” i “Goita!”, faran molt interessant les pasejades

14/06/2018 Redacció

184 nous plafons senyalitzacio parcs Ñ3867El parcs compten amb nous plafons informatius Para i mira! i amb elements de descoberta d'espècies Goita!, als que se li sumaran cartelleres amb informació de passejades a peu i de rutes en bici, entre d'altres.

Els parcs dels Pinetons i de Pompeu Fabra tenen nova senyalització i elements informatius i de descoberta d'espècies. D'una banda, s'han instal·lat els plafons Para i mira! en diversos espais dels parcs on, a través d'un plànol, s'ubiquen les diferents zones, s'explica l'origen del parc i situa la persona visitant dins el conjunt. Se n'han col·locat als dos parcs i també a la riera de Vallforners.

Per posar en valor la fauna i la flora del bosc de ribera, s'han instal·lat els Goita!, elements verticals amb forats de visualització a dues alçades, a través dels quals es poden descobrir les espècies d'ocells que habiten als parcs. A més de la vessant lúdica de trobar els ocells amagats als arbres, els Goita! serveixen també per descobrir-ne les característiques. En total, hi ha deu espècies per trobar al llarg de la riera de Vallforners i el torrent que travessa el parc Pompeu Fabra.

Llegeix més:184 Nova senyalització als parcs Pompeu Fabra i els Pinetons

Jornada per compartir el projecte Cardedeu Coeduca

La sala d’actes del Museu queda petita

14/06/2018 Redacció

184 coeduca Ñ3768

“A Cardedeu coeduquem i fem comunitat” va ser el títol de la jornada que es va fer dissabte 9 de juny al museu.

El projecte Cardedeu Coeduca fa un parell d’any que està en marxa al municipi i és pioner a Catalunya. Integra tota la comunitat educativa des de les escoles bressols, centres de primària i els instituts.

Va estar una jornada per compartir amb tota la ciutadania el projecte integral de coeducació desenvolupat als centres educatius de Cardedeu, que estan liderant conjuntament la cooperativa l’Esberla, l’Associació CoeducAcció i Fil a l’agulla, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Llegeix més:184 Jornada per compartir el projecte Cardedeu Coeduca

Antoni Bassas tanca el cicle de Tertúlies Literàries que condueix Clara M. Clavell

"Bon dia, són les vuit!" és una frase que gairebé tothom ha escoltat

13/06/2018 Redacció

184 bassas Ñ3727

La 2a edició dels vermuts literaris, que tenen lloc a l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu i estan organitzats i presentats per la periodista vallesana Clara M. Clavell, ha acabat amb Antoni Bassas presentant el seu llibre "Bon dia, són les vuit!" (Premi Josep Pla 2018)

Aquest trimestre, el 14 d'abril, Clavell va portar a Blanca Busquets escriptora, periodista i filòloga que duia el llibre La fugitiva la seva darrera novel·la i el 19 de maig a l'escriptor Alejandro Palomas amb la seva darrera novel·la Un amor (Premi Nadal 2018)

I el 9 de juny va ser l'Antoni Bassas qui va estar entrevistat per Clara Clavell.

Llegeix més:184 Antoni Bassas tanca el cicle de Tertúlies Literàries que condueix Clara M. Clavell

Art per la llibertat. 40 artistes exposen obres a Sant Corneli per recollir fons per la Caixa de Solidaritat

"Democràcia i cultura, que tenen molt a veure, contraposades a la ignorància i l'odi, pilars del feixisme" Dani Rangil

12/06/2018 Redacció

184 art pels presos Ñ3666


El 6 de juny es va inaugurar l'exposició "Art per la llibertat" a la capella de Sant Corneli. Dani Rangil , de la ANC, Va fer la presentació de l'exposició, sota una carpa instal·lada a l'entrada de la capella de St Corneli, ja que una fina pluja és persistent.

Dani explica que les trobades dels dilluns s'aniran repetint mentre hi hagi presos i exiliats, i que s'aniran ampliant els actes per demanar justícia. Actes que uniran democràcia i cultura, que tenen molt a veure, contraposades a la ignorància i l'odi, pilars del feixisme. Es van fer actes amb poesia per St. Jordi, representacions amb Actuem per la llibertat, ara aquesta mostra de 40 artistes, que venen desinteressadament les seves obres per a afegir diners a la Caixa de Solidaritat i no acabarà aquí. No es pot normalitzar la situació tan injusta de gent represaliada i que cada dilluns es faci el mateix, cal anar implicant a molta més gent.

Llegeix més:184 Art per la llibertat. 40 artistes exposen obres a Sant Corneli per recollir fons per la Caixa...

La Creu de Terme restaurada

S’hi ha col·locat una rèplica de l’original

11/06/2018 Redacció

184 Creu Terme 2


Durant la primera setmana de juny s’ha instal·lat de nou la Creu de Terme, després que fa uns mesos quedés greument malmesa arran d'un incident provocat per dos menors d'edat mentre feien parkour. El que ara s’ha col·locat és una rèplica de l’original, que un cop restaurada serà custodiada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey per preservar-la, seguint indicacions de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament de Cardedeu té sol·licitada una subvenció a la Generalitat de Catalunya per restaurar la creu original.

Primer els operaris de l’empresa especialitzada a qui s’ha encarregat la feina, van instal·lar el fust i la creu, i a continuació els treballs per donar-li l’efecte d’envelliment com a la resta del conjunt.

La Creu de Terme és una creu monumental de l'any 1679, el monument més característic de Cardedeu, i està situada a l'entrada del municipi venint de Granollers, a la plaça de la Creu. L'Ajuntament en concedeix una reproducció en bronze com a màxima distinció de la vila.

Fotografia: Ajuntament de Cardedeu

Més de 1.200 infants participen a la Trobada de Danses

Divendres 25 de maig, a les 10 del matí, es va celebrar la 21ena edició de la Trobada de Dansa entre les escoles de Cardedeu

11/06/2018 Redacció

183 trobada dances danses18 2 f ajuntament

Els alumnes des de P3 fins a 2on de primària de les cinc escoles, que portaven tots samarretes de colors ben llampants, van ballar sis danses tradicionals catalanes al camp de futbol municipal.

Llegeix més:183 Més de 1.200 infants participen a la Trobada de Danses

Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any 2017 pels lectors d’EL 9 NOU

Ha obert casa seva a més de 100 persones a qui els ha donat l’oportunitat de refer la seva vida. La seva Fe és la que la mou

08/06/2018 Redacció

183 lluisa oller IMG 6047

Per dotzena vegada EL 9 NOU organitza el premi Vallesà de l’Any, on es reconeix la feina feta per persones de la comarca. Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any 2017 pels lectors d’EL 9 NOU. en un acte al Centre Cultural La Torreta, a Montmeló.

Aconsegueix el guardó després d’haver estat nominada en dues ocasions, en les edicions d’aquest mateix premi dels anys 2008 i 2013. En els dos casos, va quedar entre les cinc finalistes.

La seva tasca a la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat que treballa per la integració de persones amb discapacitat física i mental, i el fet de que casa seva hagi estat lloc d’acollida i ara l’hagi donat per a fer-ne una residència per a aquest col·lectiu ha estat el mèrit reconegut

Infermera de professió, la convivència amb una germana discapacitada la va sensibilitzar amb la realitat d’aquest col·lectiu.

Fa 35 anys, un grup de famílies que tenien fills amb discapacitat mental van posar en marxa una iniciativa per donar una sortida laboral a aquells joves a través de la jardineria, i allà hi era la Lluïsa.

Llegeix més:183 Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any...

Jaume Gelada s’acomiada com a regidor

El Popular només rep el reconeixement de Jordi Abad quan ho notifica al Ple

08/06/2018 Xavier Navarro

183 gelada I0736

Jaume Gelada ha estat un regidor polèmic, i en el Ple de maig es va acomiadar del càrrec.

En el mandat anterior anava de segon a la llista del PP, darrera d’Ingrid Ruiz Tiñena. Van entrar en el govern conjunt de CiU, GpC i PP i durant els primers mesos van tenir una tasca que agradaria més o menys però efectiva. Van aconseguir entrar en Viles Florides amb nota, van posar ordre dins àrees de Personal i projectes econòmics, integrat en la vida de la vila, va ser tertulià a Cincdedeu i participava a forces actes. Però poc a poc, quan Ingrid Ruiz va dimitir i la va substituir Román Dalmau van anar endurint la posició envers el procés.

Llegeix més:183 Jaume Gelada s’acomiada com a regidor

El CEEC aconsegueix la sisena lliga consecutiva en la màxima categoria

En les categories femenina i sub 16 queda tercer en les dues

08/06/2018 Redacció

183 horsball IMG 2942 foto federacio

La jornada final en categoria Pro Elit es va jugar a l’Hípica Les Deus de Banyoles, el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu no va decebre, encara que aquest any ho ha tingut molt difícil i només ha superat al Malla per un punt.

El gran equip de Can Tramp havia perdut un dels seus millors jugadors, Gil Carbones, que a principi de temporada va fitxar precisament pel Malla, però en el partit que els va enfrontar, amb el títol en joc a mitja part els del CEEC ja guanyaven per 4-2. El Malla va aconseguir empatar el partit a set gols, però una falta assenyalada amb el temps esgotat va permetre que Miquel Julià desfés l’empat i apropés el CEEC al títol. L’apropés perquè quedava un partit, que es va jugar l’endemà. El Malla no va haver de jugar per falta de jugadors disponibles per part del seu rival, el GT, i passava la pressió al CEEC, que no va fallar i es va desfer del Serrat per un clar 4-9.

Llegeix més:183 El CEEC aconsegueix la sisena lliga consecutiva en la màxima categoria