• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Els busos de l’ANC van acostar a uns 400 cardedeuencs a la manifestació per la llibertat dels presos polítics

El 15 d’abril, a Barcelona, tot el Paral·lel i carrers adjacents es van omplir de groc

07/05/2018 Redacció

182 mani 15 barcelona Ñ2299

Convocada per “Espai Democràcia i Convivència”, on s’hi apleguen, entre altres, ANC, Òmnium, Confederació d’Associacions Veïnals, CCOO, UGT o Unió de Pagesos, el 15 d’abril una manifestació per la llibertat dels presos polítics a Barcelona va omplir de groc la ciutat.

Llegeix més:182 Els busos de l’ANC van acostar a uns 400 cardedeuencs a la manifestació per la llibertat dels...

Aclariments sobre el projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase

Un equipament social i cultural per a totes i tots

07/05/2018 Nota de premsa de Joan Masferrer

El projecte per transformar la Tèxtil Rase en un espai polivalent per desenvolupar-hi tot tipus d'activitats culturals, educatives, participatives i socials va començar l'any 2005 una vegada aquesta antiga fàbrica va passar a ser propietat de l'Ajuntament. D'aleshores ençà, els successius governs hi han desenvolupat actuacions: espai de joves la Fusteria, projecte bàsic de Centre Cívic, sala polivalent divisible en 3 espais, reforma estructural i exterior... Des de 2015, amb el compromís dels programes electorals d'ERC i la CUP, i essent un dels principals acords del pacte de govern, s'està treballant amb l'objectiu de posar en servei la nau principal a dia d'avui en desús; en cada un dels pressupostos municipals la Tèxtil hi ha tingut un paper destacat i així s'ha informat als grups polítics i a la ciutadania.

Llegeix més:183 Aclariments sobre el projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase

La Primavera Catalana arriba a Cardedeu

La plaça Sant Joan va ser escenari de debats i concerts

04/05/2018 Redacció

182 primavera catalana Ñ2420

El 21 d’abril va ser el dia principal de la Primavera Catalana, però els actes van començar la nit abans, amb un concert de Raska mentre la gent sopava el que s’havia portat de casa, i una plantada de tendes augurava estada llarga.

L’activitat estava convocada pels CDR i dissabte es va començar amb un debat obert sobre el què és una vaga general i si és convenient, i més tard sobre el procés constituent. Després de dinar una paella feta allà mateix, amb concert d’Oscar Igual i Cesc Martorell, es va passar a debatre sobre les pensions.

Llegeix més:182 La Primavera Catalana arriba a Cardedeu

Cada setmana els presos polítics són recordats.

L’ANC fa una convocatòria setmanal per recollir cartes i demanar la llibertat dels empresonats

04/05/2018 Redacció

182 dilluns anc Ñ0944

La major part de dilluns la concentració per la llibertat dels presos polítics convocada per l’ANC és a les 8 del vespre, però hi ha moltes excepcions. El dia 9 ja hi havia moviment davant la Casa de la Vila a partir de les 6. Es feien pancartes individuals per a la manifestació del diumenge, dia 15, a Barcelona i es venien tiquets pels busos que es van organitzar i que van dur-hi a uns 400 cardedeuencs.

Llegeix més:182 Cada setmana els presos polítics són recordats.

Concentració de protesta per la sentència a la Manada

El Ple es va aturar deu minuts per sortir a la plaça Sant Joan i llegir un manifest d’indignació.

04/05/2018 Redacció


182 mani sentencia manada Ñ2535 1

En el manifest s’afirmava que la vergonyosa sentència de la justícia espanyola als 5 violadors de La Manada, exculpant-los del delicte i afirmant que no hi va haver violència, contrasta amb les dures penes que es demanen a uns joves d’Altsasu, acusats de terrorisme per una baralla de bar. Tot això el mateix dia que els pares d’alumnes de l’institut de Sant Andreu de la Barca publiquen un comunicat denunciant la campanya de difamació, calúmnies i injúries contra uns professors que exercien responsablement la seva activitat docent.

Llegeix més:182 Concentració de protesta per la sentència a la Manada

El Club natació Cardedeu torna a pujar al pòdium

Aconsegueix un Or i un Bronze a la Copa Catalana Nivell 2

03/05/2018 Redacció

182 natacio foto club

En la jornada del cap de setmana del 15 d’abril, els equips del Club natació Cardedeu de Nivell 2 van competir a la Copa catalana. La jornada va ser a Granollers i van aconseguir uns bons resultats: Equip A: medalla d’Or, Campió de Catalunya i l’equip B medalla de Bronze i de manera individual per figures Maria Albareda, medalla d'Or. Laia Zarco, medalla de Plata i Irati Pérez, medalla de Bronze. Total 5 pòdiums de 6 possibles.

Llegeix més:182 El Club natació Cardedeu torna a pujar al pòdium

La Segona Diada Castellera va aplegar tres colles a la plaça de l'Església

Prevista pel diumenge, 15, es va avançar un dia per poder assistir a la manifestació de l'endemà demanant la llibertat dels presos polítics

02/05/2018 Redacció

182 diada castellera Ñ2197Dissabte 14 d'abril tres colles es van donar cita a la plaça de l'Església. L'amfitriona, els Xics de Granollers, i les convidades: la Colla Jove de Barcelona i els Bordegassos de Vilanova.

Cardedeu és la segona població amb més castellers a Xics, després de Granollers, aproximadament un 10% de la colla, la majoria d'anxanetes i acotxadors (pom de dalt) són de Cardedeu. Això fa que ja s'hagi decidit fer una actuació anual a Cardedeu.

Es va començar a les 5 de la tarda amb el taller “Enfaixa’t”, per provar la tècnica de com es fan els castells. Una hora més tard es va començar l'actuació de les colles. Els de Granollers i Barcelona, amb camisa morada i els de Vilanova, de groc.

Inicialment la convocatòria era pel diumenge dia 15, però els esdeveniments van portar a tenir que manifestar el dia 15 el rebuig a tenir presos i exiliats per defensar democràticament idees i les pròpies colles van estar l'endemà fent castells al Paral·lel de Barcelona, pel que es va avançar un dia.

Les torres es van anar enlairant i tot va anar bé, a excepció d’un 3 de 7 que va intentar la colla de Barcelona, que va fer llenya i en la caiguda cinc dels castellers van necessitar assistència mèdica. No va revestir gravetat però la pinya va rebre.

En acabar, es va fer un sopar de germanor.

Cardedeu Respon es dissol i dóna 4.268 euros a Càritas Cardedeu

Els diners seran destinats a la compra d'aliments

27/04/2018 Redacció

Cardedeu Respon s'ha dissolt com a col·lectiu de recollida periòdica d'aliments. És per això, que els 4.268 euros de l'entitat recaptats com a donatius de la ciutadania en diversos actes organitzats al municipi, s'han donat a Càritas Cardedeu perquè siguin destinats a la mateixa finalitat, o sigui a la compra d'aliments.

Llegeix més:182 Cardedeu Respon es dissol i dóna 4.268 euros a Càritas Cardedeu

Campanya 2018 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

La propietat de les finques les han de netejar i desbrossar per seguretat i salubritat, i per evitar focs. El consistori les revisarà entre el 4 i el 7 de juny.

26/04/2018 Redacció

L'Ajuntament de Cardedeu ha començat a enviar requeriments a les persones propietàries de solars sense edificar per tal que els netegin abans de la revetlla de Sant Joan, i evitar així risc d'incendi durant l'estiu i també per raons de salubritat.

En aquesta campanya 2018, a més de fer arribar les cartes a la propietat de terrenys i jardins de finques no habitades dins el nucli urbà, s’han fet extensives a les parcel·les perimetrals al nucli urbà. En total, s’han enviat 459 cartes on s’informa que entre els dies 4 i 7 de juny l'Ajuntament farà una revisió de l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, l'ordenança reguladora de la via pública preveu sancions d'entre 300 i 600 euros. Durant la campanya de 2017 es van iniciar 17 expedients sancionadors per no haver netejat el solar o bé per netejar-lo fora de termini.

Llegeix més:182 Campanya 2018 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

Estratègies, una obra que s'endinsa en la manera de veure la sexualitat dels adolescents

Basada en un text de Dario i Franco Fo i Franca Rame

 23/04/2018 Redacció

182 artescena Ñ2430


L'espectacle "Estratègies", representat dues vegades durant el cap de setmana del 21 i 22 d'abril, sorprèn per text, per la bona interpretació, per la posada en escena amb números d'acrobàcia internalitzats en el que va passant i la qualitat de la il·luminació. Tot això segur que hi té a veure amb la direcció de l'Olga Vinyals i l'assessorament de Noemí Rodriguez, Sonia Ganza, Josep Casanova i Marc Felipe, la llum de Toni Magrinyà i els músics, Òscar Igual i Cesc Martorell. Molta més gent hi ha tingut a veure, sobretot els actors, que tot i ser molt joves fan un molt bon paper.

Llegeix més:182 Estratègies, una obra que s'endinsa en la manera de veure la sexualitat dels adolescents