• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Intercanvi d’experiències en polítiques públiques d’Economia Social i Solidària

Manlleu, Hernani, Arbúcies i Cardedeu fan unes jornades a Osona

16/02/2018 Redacció


180 foto ajuntament OSONA


Durant la segona setmana de febrer, una delegació tècnica i política dels ajuntaments d’Hernani (País Basc), Arbúcies, Cardedeu i Manlleu va compartir durant dos dies diversos espais de treball amb l’objectiu de conèixer i contrastar projectes de desenvolupament, des d’una òptica una alternativa al model econòmic predominant.

La trobada es va fer a l’ajuntament de Manlleu, Cardedeu va estar representada per la regidora Núria Hernández.

Llegeix més:180 Intercanvi d’experiències en polítiques públiques d’Economia Social i Solidària

El Primer Pla Local d'Igualtat de Gènere, presentat a la Sala de les Columnes

S'ha elaborat al llarg de 2017 amb el suport de la Diputació de Barcelona, participació de la ciutadania i de personal municipal

15/02/2018 Redacció


180 pla digualtat NO GAIRE GRAN

El primer de febrer es va presentar a la Sala de les Columnes el Pla Local d'Igualtat de Gènere. El diputat d'Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, i el regidor d'Igualtat, Hug Lucchetti van ser qui van explicar en què consisteix.

A partir d'una diagnosi feta durant el 2017, s'han detectat quines són les necessitats de Cardedeu en matèria d'igualtat de gènere, i s'ha marcat un full de ruta per impulsar polítiques públiques concretes fins a l'any 2021.

Llegeix més:180 El Primer Pla Local d'Igualtat de Gènere presentat a la Sala de les Columnes

La Rua de Carnestoltes es va fer dissabte, amb principi i final a la Tèxtil Rase

Poca participació de comparses, que es va gairebé limitar a les AMPAs de Primària

14/02/2018 Redacció

180 Ñ0756

El Carnestoltes es va celebrar a Cardedeu en dissabte, com l'any passat, ja que el canvi de dia va semblar que obria més la festa a la participació de tota la població.

A les 16.30 es va anar reunint la gent davant la Tèxtil Rase i poc després de les cinc de la tarda va sortir la Rua. Obria pas la petita banda de Mollet, Associació Musical Pau Casals, capaç de tocar amb qualitat molt diferents tipus de música.

La comitiva va anar pels carrers del Centre i un tram de rei En Jaume, per acabar on havia començat, on la banda de Roger Canals va fer una actuació musical abans del sopar popular, on cada un se'l portava, tot i que es podien comprar botifarres i hi havia servei de bar. A la nit, música punxada que es va allargar de diverses maneres fins al voltant de les tres.

Llegeix més:180 La Rua de Carnestoltes es va fer dissabte, amb principi i final a la Tèxtil Rase

Un altre dilluns per demanar la llibertat dels presos polítics

I “ens reunirem totes les vegades que faci falta”

13/02/2018 Redacció

180 dilluns Ñ0920

Dilluns 12 de febrer va ploure. Malgrat això unes 60 persones es van reunir per, com cada dilluns, recordar que hi ha presos polítics i no han de sentir-se sols.

La trobada a la plaça de Sant Joan es va traslladar a la Sala de les Columnes, on torna a haver-hi la urna del 1-O on depositar les cartes que s’envien als presos i una altre on posar diners per a la Caixa de Resistència. Una caixa que en els dilluns des de gener ha recollit més de 2100 euros que han de servir per pagar multes, despeses judicials, viatges de les famílies a veure els seus presos...

Llegeix més:180 Un altre dilluns per demanar la llibertat dels presos polítics

La vespa velutina, un perill per a les persones i per a les abelles

Apicultors Ecològics Associats fan una crida per localitzar i destruir nius abans que es facin grans

12/02/2018 Redacció

180 vespa velutina

Com és probable hàgiu escoltat, la vespa velutina és una espècie invasora que afecta greument a les nostres abelles i als pol·linitzadors salvatges.

En aquesta època, quan s'acaba l'hivern, és quan les reines estableixen els nius primaris i és quan és més efectiu mirar de frenar l'expansió d'aquest insecte. Pensem que cada niu primari que s'estableixi ara pot produir fins a 50 nius secundaris...

Des de diferents àmbits i associacions s'estan fent accions per intentar mitigar l'expansió. És dins d'aquestes accions que es fa arribar un cartell genèric per als ajuntaments, agrobotigues, associacions... a tot arreu on sigui possible per tal de localitzar i destruir tots els nius que puguem.

Llegeix més:180 La vespa velutina, un perill per a les persones i per a les abelles

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert 59 expedients de ciutadans cardedeuencs

Només tres d’ells van ser en la visita que la seva oficina va fer en el mes de novembre

12/02/2018 Redacció

180 sindic Captura
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va lliurar el 9 de febrer al president del Parlament, Roger Torrent l’informe al Parlament sobre la seva activitat durant 2017. Respecte a Cardedeu diu que la seva oficina va venir a Cardedeu el 23 de novembre i va atendre dues queixes i una consulta, i que durant l’any es van rebre 29 queixes i 30 consultes, quantitat només superada a la comarca per Granollers, Mollet i La Roca.

Llegeix més:180 El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert 59 expedients de ciutadans cardedeuencs

Es promociona contractacions a persones majors de 45 anys

La Diputació de Barcelona ha concedit a Cardedeu un fons de prestació de més de 350.000 euros per donar suport a l’ocupació local

09/02/2018 Redacció

El jovent i les persones de més 45 anys són les que més dificultats tenen de sortir de la situació d’atur si s’hi troben. Segons dades del Centre d’Estudis d’Observatori del Vallès Oriental, en el segon semestre del 2017 a Cardedeu un 58% de les persones que es trobaven en situació d’atur eren majors de 45 anys; de les que un 60,2% eren dones i el 39’8% homes.

És per això que l’Ajuntament de Cardedeu en el darrer any ha decidit impulsar diferents polítiques d’ocupació orientades a la contractació i millora de les possibilitats d’inserció d’aquestes persones, que per edat, i o baixa qualificació professional, es troben amb més dificultats per trobar una feina.

Llegeix més:180 Es promociona contractacions a persones majors de 45 anys

Intenten robar tres vegades al mateix representant de joieria

Només la primera, a Cardedeu, va tenir èxit

09/02/2018 Redacció

Una banda de lladres de joies, amb membres majoritàriament napolitans, havia pres la mida a una persona de Cardedeu que generalment anava amb mostraris.

Les dates: Cardedeu 22 de setembre 2015, Figueres 25 de novembre 2016 i La Garriga 1 de febrer passat.

Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central d'Investigació de Patrimoni van detenir el dia 1 de febrer quatre homes quan intentaven assaltar a un representant de joieria a la Garriga.

Llegeix més:180 Intenten robar tres vegades al mateix representant de joieria

Neva a Cardedeu

Al llarg del matí van caure flocs que van enfarinar una mica les teulades

09/02/2018 Redacció

180 neu Ñ0727

Dijous 8 de febrer Instagram, Facebook i Twitter van omplir-se de fotografies, piulades i comentaris del tipus: Neva a Cardedeu! Sembla que apreta! ,a veure si qualla!

Ens va fer il·lusió, però 190 msnm.

Això sí, la neu caiguda a altres indrets ens assegura l’aigua per una bona temporada

Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

Per primer cop s'ha fet ball a plaça

08/02/2018 Redacció

180 ball gitanes f marta navarro IMG-20180204-WA0003

Fotografia: Marta Navarro
És el quart any que es fa una trobada de colles de Gitanes a la vila, les tres vegades anteriors han estat al Tarambana, i aquesta vegada també ha estat així inicialment, però ha estat especial, s'ha sortit fins a arribar a la plaça de l'Església i ha estat el tret de sortida per a fer una colla pròpia de Cardedeu.

Fa ja més de 80 anys que a Cardedeu no hi ha ball de Gitanes propi, i els balladors que hi ha entre nosaltres estan a colles de poblacions veïnes. Ara, després que els darrers tres anys hagin vingut colles de fora amb actuacions en el Tarambana, es vol que hi hagi colla a la població.

Llegeix més:180 Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu