• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Un centenar de participants al Casal d’Hivern 2018

El pavelló d’esports s’omple d’activitats lúdiques i esportives per vacances

08/01/2017 Clàudia Serra

casal hivern DSCF2263 foto CS

El pavelló municipal d’esports va acollir del 2 al 5 de gener el Casal d’Hivern, una proposta d’activitats lúdiques i esportives que va penjar el cartell de complet. En total hi van participar un centenar de nens i nenes de 3 a 12 anys. Durant quatre dies van tenir l’oportunitat de passar els matins jugant i practicant esport.

El casal es va dividir en dos grups diferents amb l’objectiu de poder realitzar activitats adaptades a l’edat dels participants. Els més petits van gaudir fent manualitats inspirades en l’hivern, jugant a jocs recreatius i tradicionals d’arreu del món a l’espai de la ludoteca i practicant jocs esportius com petites gimcanes.

Llegeix més:178 Un centenar de participants al Casal d’Hivern 2018

“10 de deu Teatre” recapta 2400€ per a “STOP MARE MORTUM”

Ho va fer amb l’obra “Enfilats” que representa els sentiments i les emocions que envolten les persones que es veuen obligades a abandonar la seva terra

05/01/2018 Redacció

178 STOP MARE MORTUM
Aquest estiu el grup "10 de deu teatre" va representar a Sant Hilari una obra de creació pròpia sobre la temàtica dels refugiats. Es van fer 6 representacions en els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i octubre.

El grup va voler que tota la recaptació de les entrades es destinés a una organització, que com "STOP MARE MORTUM", treballés sobre aquestes situacions per facilitar l'arribada de les persones refugiades.

Llegeix més:178 “10 de deu Teatre” recapta 2400€ per a “STOP MARE MORTUM”

L’Ajuntament ven dues parcel·les per 840.000 euros per finançar la reforma de la Tèxtil Rase

Els dos solars són d’ús industrial i estan ubicats al sector PMU 24 del Polígon Sud i els ha adquirit Imersa Patrimonial SL

05/01/2018 Redacció

L'Ajuntament ha venut les dues parcel·les que havia posat a la venda per un total de 842.975€ a Imersa Patrimonial S.L. La finalitat de la venda és aconseguir finançament per poder fer la reforma de la Tèxtil Rase en base al projecte que s'està redactant, i convertir-la en un gran espai per a la cultura popular i associativa i per al foment de la creació i la formació artística.

Aquesta quantitat s’acumula als ajuts de la Mesa de Concertació de la Diputació, afrontar La reforma d'aquest equipament cultural és un dels objectius prioritaris del Pla d'Actuació Municipal d'aquest mandat.

Llegeix més:178 L’Ajuntament ven dues parcel·les per 840.000 euros per finançar la reforma de la Tèxtil Rase

Presentada la programació del primer semestre al Teatre Auditori

Grups i actors locals recorden que som una vila plena d’artistes

04/01/2018 Redacció

El 19 de desembre es va fer la presentació, al mateix Teatre Auditori, del que s’hi podrà veure fins al mes de maig. Comença amb l’obra “4 minuts 12 segons” de Versus Teatre, dirigida per Pep Duran i que ja ha tingut èxit a Barcelona. Hi ha també en teatre "Paraules encadenades" de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel, amb David Bagés i Mima Riera, els monòlegs "Non solum", per Sergi López, i la darrera representació porta al conegut Peyu, amb "Itime".

Es programa l'últim espectacle de la coreògrafa i ballarina cardedeuenca Marta Carrasco, "Perra de nadie" i els diversos actes dels cicles Tastautors, Festival Ressona o de l’associació Labyrinth, que en els darrers temps té força presència a Cardedeu.

Llegeix més:178 Presentada la programació del primer semestre al Teatre Auditori

Retrovisors i vidres trencats a Poble Sec

Els fets van succeir durant la nit de cap d'any

03/01/2017 Redacció

178 suc retrovisors WA0004 foto LM

La nit del 31, alguns es van dedicar a trencar vidres de cotxes i destrossar els retrovisors.

La zona més afectada va ser la dels carrers Lluis Millet i Manel Raspall, amb especial ensenyament amb els vehicles aparcats a l'aparcament que hi ha a Manel Raspall a l'alçada d'Emili Vendrell.

178 suc retrovisors IMG-20180102-WA0000 f JN

*Fotografies de JB i de JN (en aquest ordre)

Cada dilluns es recorda que hi ha presos polítics

L’ANC reuneix més de cent persones setmanalment a la cita contra l’oblit

03/01/2017 Redacció

178 dilluns N5098

Des de principi de novembre, tots els dilluns es reuneixen davant l’Ajuntament entre cent i dues-centes persones per reclamar l’alliberament els presos polítics.

Es llegeix habitualment un manifests recordant la situació, i alguna de les cartes que es van enviant a les presons. Una de les urnes del 1O serveix per recollir-les i s’envien conjuntament a Jordi Sánchez Picanyol. Módulo 4, Celda 213. Centro Penitenciario Madrid V. Soto del Real, M-609, km 3,5. 28791 Soto del Real (Madrid) Jordi Cuixart i Navarro. Módulo 1, Celda 203. Centro Penitenciario Madrid V. Soto del Real, M-609, km 3,5. 28791 Soto del Real (Madrid) Oriol Junqueras i Vies i Joaquim Forn Chiariello. Módulo 7. Centro Penitenciario Madrid VII. Crta. M-241, km 5,750. 28595 Estremera (Madrid)

Llegeix més:178 Cada dilluns es recorda que hi ha presos polítics

Detingut un home per apunyalament

Sota els efectes d’alguna substància, agredeix a una persona amb un ganivet a l’avinguda rei En Jaume

03/01/2018 Redacció

El primer dia de l’any, un grup de joves que havia estat de revetlla a la Sala Sarau i havia anat a esmorzar al Quatre Elements, va escoltar forts cops al carrer.

Eren les vuit del matí i un home estava donat cops a la porta del Xurin, agafant carrera i saltant contra la porta. En veure que gent del bar de davant sortia a mirar-lo, va travessar l’avinguda ensenyant un ganivet. Algú que hi havia fora del bar i el coneixia li va dir que estigués tranquil, però el va apartar i va acostar-se al jove que sortia en aquell moment a veure què passava, i sense més, li va clavar el ganivet i va sortir corrent en direcció a la Riera.

Llegeix més:178 Detingut un home per apunyalament

L’escorxador municipal, enderrocat després de gairebé 100 anys d’història

L’actuació s’engloba dins el pla de millora de la mobilitat i salubritat del barri de Can Serra

02/01/2017 Lorena Velasco

178 escorxador N3604  FOTO PRINCIPAL

Aquest mes de desembre s’ha enderrocat l’antic escorxador municipal. Ubicat al carrer Ramon Muntaner, al costat de la via del tren i al peu de la carretera de Dosrius, l’edifici s’ha tirat a terra amb l’objectiu de re-urbanitzar la zona i convertir el carrer Ramon Muntaner en un vial de doble circulació. Després de la demolició de l’edifici, s’ha extret la runa del terreny, s’ha aplanat el solar amb sauló i s’ha tancat el seu accés.

Aquesta renovació entra dins la proposta de millora de la mobilitat al barri de Can Serra i, a més, l’actuació té com objectiu millorar la salubritat de la zona. L’enderroc de l’escorxador va ser una de les propostes aprovades a les jornades participatives municipals de 2017, pel que l’Ajuntament havia reservat una partida de pressupost municipal per realitzar aquesta actuació.

Llegeix més:178 L’escorxador municipal, enderrocat després de gairebé 100 anys d’història

Roger Peña, del Club Natació Pinetons Cardedeu, campió de Catalunya en 50 metres lliures

Ho fa en la categoria nascuts el 2003

30/12/2017 Redacció

178 natacioIMG-20171216-WA0023 f club

Els dies 16, 17 i 18 de desembre, es va celebrar el Campionat de Catalunya d’Hivern Infantil 2017 a les instal·lacions del Club Natació Barcelona i en el certamen el CN Pinetons Cardedeu obté la primera medalla en un Campionat de Catalunya.

Vel club va presentar un únic nedador, en Roger Peña, que va participar en tres proves.

Llegeix més:178 Roger Peña, del Club Natació Pinetons Cardedeu, campió de Catalunya en 50 metres lliures

La zona verda de la plaça d'Antoñita Fontova s'amplia i s'integra a la riera de Vallforners

L'asfalt de la plaça s'ha eliminat per ampliar la part enjardinada, donant continuïtat al passeig Mestre Alexandri

28/12/2017 Redacció

La plaça d'Antoñita Fontova s'ha ampliat i s'ha integrat a la riera de Vallforners, eliminant la zona d'asfalt. D'aquesta manera, la plaça és una continuació del passeig de Mestre Alexandri i del parc dels Pinetons i, a la vegada, és una de les portes a través de les quals s'accedeix al parc de la Penya.

Llegeix més:178 La zona verda de la plaça d'Antoñita Fontova s'amplia i s'integra a la riera de Vallforners