• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Gran mural col·lectiu demanant votar

Dissenyat pels germans Castells, durant tot el dissabte qui va voler va pintar-se un bocí

28/09/2017 Redacció

175 mural a st cornel N3489

El 23 de setembre a Cardedeu es va pintar col·lectivament un mural per penjar-lo al Mas Riera Valentí. La gran lona, tan gran com la façana del mas, va estar estesa a la plaça Sant Corneli i com si es tractés d'un immens mandala, la gent l'anava omplint de color. Durant tot el matí es va anar pintant i a les 17.14 es va penjar amb l'ajut d'una grua i diversa gent que anava regulant tensors.

Llegeix més:175 Gran mural col·lectiu demanant votar

Cartells i pancartes pel Referèndum: uns en posen i d'altres els arranquen

La campanya no es pot fer amb normalitat

27/09/2017 Redacció

175 cartells i urna gegant

Dia a dia, fins i tot a vegades en hores, hi ha canvis en la situació pre-referèndum. Prohibicions fins i tot de parlar-ne, fan que sigui una campanya atípica, amb sensació de clandestinitat sovint, i en desafiament a una censura que ja no era recordada més que pels més grans.

Cardedeu ha viscut una campanya intensa, amb insistència a posar cartells pel Si. Tot i que al final ja no és una campanya pel Sí a la Independència o al No, sinó per a poder votar o no.

Llegeix més:175 Cartells i pancartes pel Referèndum: uns en posen i d'altres els arranquen

Es repinta el mur de l'entrada de ponent a Cardedeu

L'acte estava convocat per "Encara hi som"

27/09/2017 Redacció

175 repintada mur N3345


Dissabte 9 de setembre el mur d'ADIF es va tornar a pintar i s'hi va afegir la frase "fem la república"

L'actuació sobre el mur, atacat sovint amb pintura blanca o insults, estava prevista pel dissabte anterior, però la pluja el va fer posposar al dissabte següent. A l'hora de la convocatòria, les cinc de la tarda, sols hi havia una dotzena de persones, molt actives, però en mitja hora ja eren cinquanta els qui amb escales i pots de pintura anaven tornant el color a la gran estelada que rep als qui venen a Cardedeu per la part de Granollers.

Llegeix més:175 Es repinta el mur de l'entrada de ponent a Cardedeu

Acte multireligiós en contra del terrorisme

Un centenar i mig de persones es reuneix a la plaça Clavé per manifestar-se en contra del terrorisme i la islamofòbia

26/09/2017 Redacció

175 acte terrorisme N3371

El 17 de setembre, a les 12 del migdia, la plaça Clavé va aplegar un acte de rebuig al terrorisme i la islamofòbia. Just un mes després dels atemptats de Barcelona i Cambrils es va voler mostrar aquesta doble intenció: no al terrorisme i no a criminalitzar als musulmans.

Gustau Barbat va fer el primer parlament, destacant el perquè de molta islamofòbia posant motius d'exemple: treballen poc, no s'integren, no aprenen l'idioma... i va desgranant coses, a les que diu que no s'ha de fer cas, perquè no són certes. La realitat és que el problema ve, diu, del dogmatisme i el capitalisme, que són la causa de la major part de les guerres, moltes, derivades del colonialisme. Ara que Catalunya espera ser independent, volem ser un model pel món respecte a la integració.

Llegeix més:175 Acte multireligiós en contra del terrorisme

Es desploma una parada del mercat de dilluns

No va caldre la intervenció dels sanitaris

25/09/2017 Redacció

175 suc mercat

El darrer dilluns de setembre, poc abans de la una del migdia, una parada de roba del mercat del dilluns va cedir quan tenia els venedors i diversos clients dins.

La mica de vent i un cop fortuït a un dels postes de sustentació van fer que tot el bastiment es vingués a baix. Només una clienta va rebre un cop al cap, tot i que van ser vàries les persones que van anar per terra. No va ser greu i en poca estona s'havia refet sense que calguessin sanitaris.

Èxit del 25è Aplec de Sant Corneli

Havaneres, botifarres i rom cremat són aposta segura

25/09/2017 Redacció

175 aplec st corneli N3019

L'Associació de Veïns del Centre va organitzar dissabte 8 de setembre l'Aplec de Sant Corneli per 25ª vegada. Ja fa uns anys que per climatologia i per cabuda es fa a la pista coberta del Pompeu Fabra. Mercè Jubany, la presidenta de la AAVV, està contenta de seguir veient l'èxit que té la convocatòria. S'han venut 450 tiquets pel sopar i això és un número una mica inferior a anys anteriors. "Abans sols fèiem havaneres nosaltres, i venia gent de fora, però ara en fan a molts llocs i ja no és novetat, però és molta la gent que espera l'aplec, i des que hem resolt el problema de la possible pluja tot és millor"

Llegeix més:175 Èxit del 25è Aplec de Sant Corneli

En el seu primer any, el servei de mediació ciutadana atén 75 casos

Aquest mètode de resolució de conflictes a partir del diàleg i la comunicació també ha fet 12 tallers als centres educatius per afrontar la gestió positiva del conflicte

22/09/2017 Redacció

mediació

El servei de mediació ciutadana de Cardedeu ha atès 75 casos des de la posada en marxa del servei, tot just fa un any. Es tracta d'un servei públic i gratuït que l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa al servei de tota la ciutadania amb un doble objectiu: d'una banda, resoldre, mitjançant el diàleg, els conflictes quotidians entre persones i entre col·lectius, on les parts afectades puguin comunicar-se de manera pacífica; i de l'altra, promoure la convivència al municipi, des de la prevenció i la sensibilització.

La gran majoria dels casos vénen derivats per altres serveis municipals, Serveis Socials, Policia i Oficina d'Atenció Ciutadana principalment, i tenen a veure amb conflictes veïnals i familiars. Amb menys incidència, s'han atès casos en l'àmbit de la restauració i conflictes als centres educatius, entre famílies, alumnat i relació família-escola. Els expedients ja tancats són 61, dels que 50 han estat amb acord favorable.

Llegeix més:175 En el seu primer any, el servei de mediació ciutadana atén 75 casos

L’Ajuntament impulsa la contractació laboral amb subvencions a empreses que contractin persones aturades

S’obre una línia d’ajuts adreçada a empreses i altres entitats privades, sempre que els contractes siguin de com a mínim mitja jornada

21/09/2017 Redacció

L’Ajuntament ha obert una convocatòria de subvencions per a empreses que contractin persones aturades majors de 45 anys i/o que hagin realitzat un curs de formació per l’ocupació al mateix ajuntament (en aquest cas no hi haurà la limitació d’edat per poder rebre la subvenció). Els contractes han de ser com a mínim del 50% de la jornada i de mínim 6 mesos de durada.

El treball és un factor clau per al desenvolupament social i econòmic, una de les principals fonts de renda i un àmbit de socialització, de participació, i d’integració social que les administracions públiques estan obligades a promoure.

Llegeix més:175 L’Ajuntament impulsa la contractació laboral amb subvencions a empreses que contractin...

Concentració davant l’Ajuntament de Cardedeu

175 concentracio dia 20 N3408

El dia 20 ha estat, per ara, el més agressiu per part de l’estat espanyol en contra de les institucions catalanes. Registres sense ordre judicial, detencions a domicilis particulars... fins i tot fent baixar del cotxe en el moment d’acompanyar als fills a l’escola.

L’atropellament és de tal magnitud que centenars de milers de persones han sortit al carrer per defensar les diferents seus del Govern, que han estat envaïdes per la Guardia Civil.

Les concentracions més grans estan a Barcelona, però a la major part de poblacions, sense convocatòria formal, s’ha reunit gent a les 20h davant els ajuntaments.

Llegeix més:175 Concentració davant l’Ajuntament de Cardedeu

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva

Es van realitzar activitats a la plaça Sant Joan i la marxa Hi Som

20/09/2017 Redacció

175 setmana mobilitat N3380

Cardedeu se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra arreu de Catalunya del 16 al 22 de setembre amb activitats i accions que busquen promoure una mobilitat més sostenible, segura i saludable. Enguany hi ha el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”.

La Setmana comença a Cardedeu amb una jornada lúdico-festiva el dissabte 16 de setembre, de 10 a 13 h, a la plaça de Sant Joan, amb un Taller de xapes, i presentació de la campanya “Gràcies per conduir a poc a poc” a càrrec de la Comissió de mobilitat.

També es va convidar a provar vehicles elèctrics: els cotxes elèctrics de Som Mobilitat, les bicicletes elèctriques de Godoy Cardedeu i ICelectric, i els bicicarros de “A Cardedeu en bici i a peu”.

Llegeix més:175 Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva