• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Sa Caldereta: un tros de Menorca a Cardedeu

20/04/2018 Redacció


181 sa caldereta 2

Carles Pons és menorquí de naixement i català d’adopció. Així es defineix ell mateix. Cuiner.

Quan va deixar la seva illa per anar a Barcelona a estudiar cuina a l´Escola d´hostalatge i restauració ja es va quedar. Molt aviat li van sorgir oportunitats de seguir aprenent i formant-se com a professional, passant per cuines de renom com el restaurant Reno, el Finisterre o la Torreta de Sitges, fins a arribar a dirigir la restauració d´un club centenari com el Club de golf Sant Cugat.

Llegeix més:181 Sa Caldereta: un tros de Menorca a Cardedeu

La Diputació elabora un informe sobre els hàbits de consum i compra

L’oferta comercial a nivell municipal es valora positivament per part de les llars entrevistades, obté una valoració mitjana de 7,24 en una escala 0 a 10 a nivell global

20/04/2018 Redacció

La Gerència de Serveis de Comerç vol contribuir en el coneixement de l’estat del comerç dels municipis. Amb aquest objectiu, han publicat l’anàlisi dels hàbits de consum i compra a la demarcació de Barcelona, contingut basat en una enquesta telefònica realitzada als responsables de compra d’unes 8.000 llars familiars, residències habituals. L’ informe, realitzat per la Diputació de Barcelona sobre els hàbits de consum i compra el 2017, engloba a tota la província de Barcelona.

De l’extens estudi destaquem unes pinzellades, que en el cas de Cardedeu no hi ha dades concretes, però sí que s’extrapolen del Vallès Oriental i municipis menors de 20.000 habitants.

Llegeix més:181 La Diputació elabora un informe sobre els hàbits de consum i compra

Atracament a punta de pistola a Clarel

20/04/2018 Redacció

Dissabte 14 d'abril un home, amb la cara tapada per una braga i caputxa, va entrar a la botiga Clarel, a la carretera de Cànoves i aprofitant que hi havia una sola empleada la va encanonar amb una pistola i la va fer anar a dins, fins a la rere tenda.

Allà, sempre encanonada, la va fer obrir la caixa i va endur-se tota la recaptació. En fugir va donar un cop de porta i la noia, en ple atac d'angoixa, va tardar a sortir, però en córrer cap a la porta d'entrada es va topar amb una parella de clients, que entraven en aquell moment. Els va donar una empenta i va sortir corrents en direcció als Pinetons. Inicialment l'home de la parella el va perseguir, però en el parc el va perdre.

Llegeix més:182 Atracament a punta de pistola a Clarel

L'acte que qüestiona el projecte de la Tèxtil Rase, no vol premsa

El NAS de Cardedeu no desitja cap mena d'enfrontament amb cap entitat local ni de fora

20/04/2018 Redacció

Pel dijous 19 d'abril, una Plataforma Ciutadana convoca un acte amb el títol "Alliberem la Tèxtil Rase". Personats allà se'ns fa fora dient que no es vol premsa. Publiquem el fet, i de seguida hi ha trucades: al vespre, al matí... correus, exigint no se citi a qui ha dit res i es retiri la notícia i fotografia que la il·lustra.

Llegeix més:182 L'acte que qüestiona el projecte de la Tèxtil Rase, no vol premsa

Un incendi a una cuina confina els veïns d’un bloc del carrer Montseny

Van actuar quatre dotacions dels Bombers i el fort fum va intoxicar a un policia local

20/04/2018 Redacció

181 suc incendi 1 f emili

El 26 de març, poc abans de les quatre de la tarda, una cuina en un bloc de pisos de l’avinguda rei En Jaume vora el carrer Montseny es va encendre.

Un fort fum va envair la zona i es van haver de confinar a casa seva bona part dels veïns del bloc mentre quatre dotacions dels Bombers van treballar per apagar les flames, que van afectar la campana extractora i part de la paret de la cuina d’un dels habitatges. Quan passaven deu minuts de les 4 de la tarda, el foc es va donar per controlat i, cap a 2/4 de 5, ja es va donar per extingit tot i que no va ser fins 1/4 de 6 de la tarda que es va acabar el confinament dels veïns i van poder sortir de casa seva.

Llegeix més:181 Un incendi a una cuina confina els veïns d’un bloc del carrer Montseny

L’OMIC instal·la una carpa a la plaça Clavé

Va ser el 15 de març amb motiu del Dia Mundial del Consumidor

20/04/2018 Redacció

Des de les deu del matí a la una del migdia, el dijous 15 de març l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) va atendre reclamacions sobre consum a una carpa posada a la plaça d'Anselm Clavé.

No sols es van atendre reclamacions, també dubtes i consultes sobre consum, reclamacions de qualsevol persona que hagi fet compres de productes o contractacions de serveis i consideri que no s'han respectat els seus drets com a consumidor.

Llegeix més:181 L’OMIC instal·la una carpa a la plaça Clavé

L’ONU respon a la denúncia que van presentar ReMC i RTV Cardedeu

L’organisme demana a Espanya que expliqui per què exclou a mitjans alternatius del repartiment de llicències audiovisuals

24/04/2018 Redacció

Després d’anys de lluita legal per incompliment de la Llei General de Comunicació Audiovisual de 2010, RTV Cardedeu i la Xarxa de Mitjans Comunitaris veu com el Comitè de Drets Humans de la ONU demana informació a Espanya

La Llei General de Comunicació Audiovisual de 2010 contempla que se'ls doni llicència a aquests mitjans comunitaris d'entitats sense ànim de lucre, però no ha succeït El Govern va atorgar llicències en 2015 a 13TV i al Reial Madrid, entre uns altres, i en un informe intern Indústria proposava directament "eliminar la categoria audiovisual" d'aquests canals alternatius.

Llegeix més:181 L’ONU respon a la denúncia que van presentar ReMC i RTV Cardedeu

A Cardedeu es van denunciar 10 desaparicions l’any passat

La majoria de persones s’acaben localitzant al mateix lloc que havien desaparegut i, habitualment, retornen voluntàriament

19/04/2018 Redacció

El 30 de març, amb motiu del Dia Internacional dels Desapareguts, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra va participar en un acte homenatge a les persones desaparegudes sense causa aparent que es va fer a Cornellà.

En el mateix, es va explicar que el Cos de Mossos d’Esquadra va gestionar durant l’any passat un total de 4.356 denúncies per desaparicions, de les quals un 94% es van resoldre abans d’un mes i un 98% de les persones que havien desaparegut es van localitzar en un any. El 72% de les persones que van retornar voluntàriament ho van fer durant els primers 4 dies, durant la primera setmana ho van fer el 86%.

Llegeix més:181 A Cardedeu es van denunciar 10 desaparicions l’any passat

Roger Canals és finalista dels premis Enderrock per segon any consecutiu

El cardedeuenc entre l’elit de la música catalana amb Viatjazz a Nova Orleans

18/04/2018 Redacció

181 roger canals Ñ0885

El disc “Viatjazz a Nova Orleans” va ser un dels tres finalistes de la categoria per a públic familiar en els premis Enderrock 2018. El cardedeuenc Roger Canal ha estat així entre l’elit de la música catalana. Havia de competir amb el disc “Estic contenta” de les Macedònia, que va guanyar el premi de votació popular i el “La nena dels pardals” de La Tresca i la Verdesca, que van guanyar el de la Crítica.

Aquesta edició dels Enderrock també ha tocat, aquest cop de ple, Ebri Knight, que han guanyat el premi per votació popular al millor disc de Folk “Guerrilla”. El grup del maresme ha estat repetides vegades actuant a Cardedeu.

Dues medalles per la Cervesa Sant Jordi

Al Barcelona Beer Challenge 2018 una medalla d’or i una altra de plata, entre més de 100 cerveses

18/04/2018 Redacció

181 cervessa sant jordi

Joel Peris i Raquel Clavell no és el primer cop que guanyen un concurs amb les seves cerveses elaborades a Cal Peó. L’any passat, en el mateix Barcelona Beer Challenge, van guanyar un bronze amb Alè de Drac.

En aquesta edició del certamen, la tercera, la Cervesa Sant Jordi va ser guardonada amb un or en la categoria de cerveses d’hivern per la seva varietat Alè d’Hivern, una cervesa torrada, intensa, maltosa, d’amargor mig i 7 % d’alcohol. La plata va ser en la categoria de negres a l’estil irlandès per la cervesa Carbonera, ben negra, torrefacte amb un punt fumat, de 6,3 graus.

Llegeix més:181 Dues medalles per la Cervesa Sant Jordi