• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva

Es van realitzar activitats a la plaça Sant Joan i la marxa Hi Som

20/09/2017 Redacció

175 setmana mobilitat N3380

Cardedeu se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra arreu de Catalunya del 16 al 22 de setembre amb activitats i accions que busquen promoure una mobilitat més sostenible, segura i saludable. Enguany hi ha el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”.

La Setmana comença a Cardedeu amb una jornada lúdico-festiva el dissabte 16 de setembre, de 10 a 13 h, a la plaça de Sant Joan, amb un Taller de xapes, i presentació de la campanya “Gràcies per conduir a poc a poc” a càrrec de la Comissió de mobilitat.

També es va convidar a provar vehicles elèctrics: els cotxes elèctrics de Som Mobilitat, les bicicletes elèctriques de Godoy Cardedeu i ICelectric, i els bicicarros de “A Cardedeu en bici i a peu”.

Llegeix més:175 Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva

Comunicat de l’Ajuntament de Cardedeu en relació a la Instrucció 1/2017 de la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona

19/09/2017

La Policia Local de Cardedeu ha rebut la Instrucció 1/2017 que la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona ha dirigit als Mossos d’Esquadra amb expressa petició de trasllat a les Policies Locals de Catalunya.

Un cop llegida la Instrucció, l’Ajuntament de Cardedeu vol fer les consideracions següents:

- Avui mateix, l’Ajuntament ha dirigit un escrit a la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona per tal que deixi sense efecte la seva Instrucció, ja que aquesta entra en contradicció amb l’acord adoptat per la “Comisión Nacional de Coordinación de la Policia Judicial” on s’especifica clarament que les Policies Locals només podran actuar com a policia judicial en unes concretes infraccions penals especificades en el propi conveni.

- La resolució del Tribunal Constitucional, com diu la Instrucció, exigeix que “se abstengan de iniciar, tramitar, informar o dictar, en el ámbito de sus respectivas competencias, acuerdo o actuación alguna que permita la preparación y/o la celebración del referéndum...”. Més endavant afegeix: “La notoriedad de la prohibición de los actos de organización del denominado referéndum .....”. Per tant, tal com també diu l’informe del Secretari General de l’Ajuntament de Barcelona, de 15 de setembre, la suspensió no autoritza cap interpretació que comporti una suspensió, limitació o restricció del ple exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.

Llegeix més:175 Comunicat de l’Ajuntament de Cardedeu en relació a la Instrucció

Dissabte de Fora estocs a la Tèxtil Rase

La Xarxa Comerç Cardedeu varia la ubicació de l’esdeveniment

18/09/2017 Redacció

175 fora estocs N3311

Durant tot el dissabte 16 de setembre, un dels espais de la Tèxtil Rase va mostrar els articles rebaixats d’una dotzena d’establiments, aixoplugats de la meteorologia que en altres ocasions ha estat adversa.

De 10 a 20 va estar obert, amb moments de bastant afluència, a la darrera hora del matí, a l’hora de l’aperitiu gratuït, i també a mitja tarda quan hi havia berenar.

Llegeix més:175 Dissabte de Fora estocs a la Tèxtil Rase

Ofrena floral institucional de l'11 de setembre al Pompeu Fabra

L'ANC posa autobusos per a 470 persones per anar a la manifestació de Barcelona

15/09/2017 Redacció

175 acte institucional  N3150

El dia de la Diada pròpiament, van continuar els actes commemoratius a Cardedeu. Vora les 11 del matí es va fer l'ofrena floral al monument a l'Onze de Setembre del parc de Pompeu Fabra.

Els diferents partits van anar posant muntatges florals al peu del monument. GpC va ser el més matiner, ERC, CUP, PDeCAT i Podem van fer-ho amb més o menys parafernàlia i l'Agrupació Coral també ho va fer. Finalment, a la cara de ponent del monument, es va posar l'ofrena del Consistori, amb participació de tots els grups a excepció del PP.

Llegeix més:175 Ofrena floral institucional de l'11 de setembre al Pompeu Fabra

La Marxa de torxes acaba amb una votació simbòlica

La vigília de la Diada ja té diversos actes tradicionals a Cardedeu

13/09/2017 Redacció

175 marxa torxes N3090

Alguns d’ells són el sopar míting de la CUP, la Marxa de Torxes o la lectura de poemes patriòtics. Amb el temps hi ha hagut variacions, principalment de lloc, però també de forma. Aquest 2017 el sopar popular, unes 80 persones, s'ha fet a la plaça Sant Corneli. Presidit pel faristol estelada, ha comptat amb una intervenció d'Arran, la lectura del poema d'Estellés "La rosa de paper", molt adequat per al moment, ja que passa de mà en mà, tots saben que hi és però els qui la persegueixen amb males intencions no la troben.

Llegeix més:175 La Marxa de torxes acaba amb una votació simbòlica

Sopar concert de jazz a La Serreta

Unes 150 persones van anar a l'acte organitzat per la Xarxa de Comerciants Cardedeu i l'associació de veïns de Poble Sec

12/09/2017 Redacció

175 jazz a la serretaN3058

La nit del 10 de setembre la Xarxa de Comerciants Cardedeu i l'associació de veïns de Poble Sec van convocar als cardedeuencs en general a una acció encaminada a dinamitzar el comerç i veïnatge.

Feia temps que es volia organitzar aquest sopar i costava trobar data i lloc. Finalment la data escollida va estar agraciada amb bon temps i sopar a l'amfiteatre de La Serreta va estar molt agradable.

Llegeix més:175 Sopar concert de jazz a La Serreta

El Govern de Cardedeu fa un decret de suport al Referèndum

L’endemà de la convocatòria és un dels molts Ajuntaments que posarà urnes

07/09/2017 Redacció

decret adhesió

Aprovada pel Parlament la llei del Referèndum, poques hores després el Govern espanyol envia cartes a tots els ajuntaments amenaçant als qui donin cap mena de suport per a que aquest es realitzi.

La resposta de molts ajuntaments, un d’ells de Cardedeu ha estat fer un Decret de suport a l’1-O. El Govern en ple ho fa, i els grups de l’oposició, tret del PP i el PSC, s’hi adhereixen també via xarxes socials

Debut del FC Cardedeu amb victòria a la Primera Catalana

Dos centres de Morales van propiciar els dos gols blancs i vermells

06/09/2017 Redacció

El primer partit de la història del FC Cardedeu a la Primera Catalana es va fer el primer cap de setmana de setembre. I va ser a camp propi, amb molt de públic, i victòria.

2 a 1 va ser el resultat davant el CE Farners, amb gols de Jordi Altimira i Arnau Fortuny a passades de Morales. L'equip, entrenat per Jordi Lopez, va presentar una primera alineació amb Matamala, Buil, Mola, Guijarro, Casals, Morales, Ramirez, Valls, Anglada, Beltran i Fortuny. Ja en la segona part Altimira va entrar per Ramirez, Oretega per Valls, Vallès per Anglada i Argemí per Beltran.

Llegeix més:175 Debut del FC Cardedeu amb victòria a la Primera Catalana

Volem urnes i vots!

Parlaments, sopar i música a un mes del 1-O

05/09/2017 Redacció

174 falta un mes  N2931

El primer de setembre, l’ANC i Suma+e van voler celebrar que només falta un mes per a la data del referèndum.

L’escenari de la plaça Alsina tenia al darrera un mural inacabat, amb els color i estàtica de la campanya pel SI. Alfred Sa, de l’ANC va recordar també que 10 dies per l’11 de setembre i 5 perquè el Parlament aprovi la Llei de Transició. Parla davant unes 110 persones i destaca que aquests dies el Parlament tindrà molta importància i la gent també, “perquè serà necessari per defensar-nos”

Llegeix més:174 Volem urnes i vots!

Un cotxe perd el control i bolca a la carretera de Dosrius

La policia local va haver de desviar el trànsit pels carrers propers

01/09/2017 Redacció

174 suc cotxe bolcat crtra dosrius

El passat 12 d’agost, poc abans de quarts de dotze del matí, un cotxe amb la L de nou conductor va bolcar espectacularment a la carretera de Dosrius, a l’alçada de l’escola de les Aigües.

Va topar contra tres cotxes que estaven aparcats, danyant severament a dos d’ells, un, amb matrícula B i dues lletres. La pèrdua de control va ser sense que intervingués cap altre vehicle.

Llegeix més:174 Un cotxe perd el control i bolca a la carretera de Dosrius