• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Cau una banda que robava a les urbanitzacions

Hi ha 8 presumptes lladres detinguts i 7 d'aquests ja han ingressat a presó

30/05/2018 Redacció

183 suc banda f mmee

Agents de la Policia de la Generalitat de la Divisió d'Investigació Criminal han desarticulat un grup criminal format per diverses bateries de persones dedicat als robatoris amb força a interior de domicili i al robatori i furt d'ús de vehicle per a cometre aquests fets.

Les deu persones detingudes, totes elles de nacionalitat albanesa, haurien comès almenys una trentena de robatoris des del passat mes d'octubre a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. En la majoria dels casos els presumptes autors buscaven cases ubicades en urbanitzacions apartades del nucli urbà. Els seus objectius principals eren diners en efectiu i joies i abans d'assaltar els immobles realitzaven tasques de vigilància dels mateixos i prenien moltes precaucions per tal de no ser detectats per la policia.

Llegeix més:183 Cau una banda que robava a les urbanitzacions

Els amants de la ràdio es troben en la 51ª Fira de Primavera de l’ACAR

A més, el Museu acull l’exposició “Joan Grífols: una passió, un temps. Ràdio de Cardedeu”, un dels fundadors i col·leccionistes de l’ACAR

28/05/2018 Lorena Velasco

183 Fira radio 1 f lorena

El passat diumenge 27 de maig va tenir lloc a la pista coberta del Parc Pompeu Fabra, la 51ª edició de la Fira de Primavera 2018 ACAR, organitzada per l’Associació Cultural Amics de la Ràdio (ACAR).

Els aficionats a la ràdio van poder passejar durant tot el matí entre la quinzena de paradetes que omplien el recinte del Pompeu Fabra, on hi havia exposició, subhasta i compra de ràdios, micròfons, amplificadors, llibres i documents i altres elements radiofònics. Els visitants van poder conèixer de primera mà la història i evolució de la ràdio, a través dels aparells de diverses èpoques exposats i gràcies al coneixement dels membres de l’ACAR.

L’Associació Cultural Amics de la Ràdio (ACAR) és una entitat dedicada al món tècnic de les ràdios antigues, i més concretament, al col·leccionisme i restauració de ràdios antigues. Enguany la organització fa 25 anys.

Degut a aquest aniversari i als deu anys de la mort d’un dels seus socis fundadors, Joan Grífols, el Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATB) celebra l’exposició “Joan Grífols: una passió, un temps. Ràdio de Cardedeu”, inaugurada el passat 13 d’abril i disponible a la planta baixa del Museu fins al proper 11 de setembre.

Llegeix més:183 Els amants de la ràdio es troben en la 51ª Fira de Primavera de l’ACAR

93 casos atesos pel servei de mediació ciutadana durant el 2017

La majoria de situacions tractades són conflictes entre el veïnat i entre membres de la mateixa família

25/05/2018 Redacció

182 mediació

El servei de mediació ciutadana de Cardedeu ha atès 93 casos al llarg de 2017, demostrant l'èxit d'aquest servei que es va posar en marxa fa poc més d'un any. El 78% dels casos gestionats estan relacionats amb les dificultats entre veïns i veïnes, o bé en el sí de la família. La gran majoria, el 72%, han vingut derivats per altres serveis del consistori (Serveis Socials, Policia i Oficina d'Atenció Ciutadana, entre d'altres). En total, 238 ciutadans i ciutadanes han participat directament de la forma alternativa de gestionar els seus conflictes que proposa el servei de mediació ciutadana.

Llegeix més:182 93 casos atesos pel servei de mediació ciutadana durant el 2017

Pasta de Full obté el premi Vila de Lloret al millor blog de creació literària

“Escriure escriure” és el blog de les escriptores cardedeuenques

23/05/2018 Redacció

182 escriure escriure

Anant a llibresalfoc.wordpress.com es pot veure l’obra recent d’aquest grup d’escriptores que es troben, més o menys, quinzenalment per gaudir de les seves dues passions, la gastronomia i l’escriptura.

Sobre la primera vessant han publicat un llibre de receptes, i molts dels treballs curts que han anat fent van sobre aquesta temàtica. Però la d’escriure es va iniciar un llunyà 1998 i pel grup han anat passant moltes persones, però el nucli central ha variat poc.

Llegeix més:182 Pasta de Full obté el premi Vila de Lloret al millor blog de creació literària

Servei d’Inserció i Orientació Laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc

Des de l’inici de la fase de pràctiques es realitza una orientació i un acompanyament tant amb la persona en pràctiques com amb l’empresa.

22/05/2018 Nota de premsa

182 NOMES WEB Viver belloch Pràctiques Sara González

La Fundació Viver de Bell-lloc té com a missió promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i fa uns mesos va iniciar un nou servei: Servei d’Inserció i Orientació Laboral. La seva finalitat és inserir-les al mercat ordinari, així com oferir diferents modalitats de contractació a les empreses interessades. Actualment, el servei es troba en la fase de pràctiques professionals no laborals.

Tots els serveis que ofereix, tant els assistencials com els empresarials, estan enfocats a complir el seu objectiu fundacional. Al setembre es va posar en marxa el Servei d’Inserció i Orientació Laboral, amb la finalitat d’inserir a persones amb discapacitat i/o trastorn mental al mercat ordinari, així com oferir diferents modalitats de contractació a les empreses interessades.

Per als participants, les pràctiques en empresa tenen com a objectiu facilitar la inserció laboral a través de la reproducció de les condicions habituals de l’entorn empresarial i contribuir a l’èxit de la inserció laboral posterior. Per a les empreses, l´objectiu principal és la seva presa de contacte amb els participants. És important que mitjançant l´experiència d´acollir a una persona amb discapacitat i/o trastorn mental a la seva empresa puguin trencar els estereotips que existeixen sobre aquest col·lectiu. Això incrementarà les possibilitats d´una posterior contractació de persones amb discapacitat i/o trastorn mental. A més, es contribueix al desenvolupament professional i personal de les persones que comparteixen l´espai de treball amb el nostre participant.

Llegeix més:182 Servei d’Inserció i Orientació Laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc

La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

La plaça és zona verda i no pot tenir un altre ús sinó es modifica el POUM

17/05/2018 Redacció

Un cop finalitzada la primera fase dels Pressupostos Participatius "Jo vull vull que Cardedeu tingui...", s'han rebut un total de 173 propostes d'inversió, de les quals 137 són vàlides i 36 no han estat acceptades per no complir amb les condicions del projecte.

Un cop finalitzada la fase de propostes, al llarg dels mesos de març i abril, l'Ajuntament, amb el suport de la comissió ciutadana, filtra, analitza i pressuposta les 137 propostes, i determinarà si n'hi ha de repetides o similars per unificar-les en una de sola per tenir més possibilitats de tirar-la endavant. Les persones que han elaborat propostes estaran informades de com evoluciona el seu desig o necessitat.

Llegeix més:182 La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

Música i Poesia, el 18è Memorial Andreu Cruixent també inclou dansa

El Teatre Auditori s’omple en l’acte organitzat pels “Veïns del Centre de la vila”

17/05/2018 Redacció

El diumenge 29 d’abril rapsodes i cantaires no van faltar a la cita anual que els “Veïns del Centre de la vila” El Teatre Auditori era ple per escoltar el recital de poesia, presentat per Ariadna Carreño.

Va venir un convidat especial, Josep Bové, l’anomenat “Rapsoda del Vallès” i van ser molts els qui van pujar a l’escenari a recitar o llegir, poemes, alguns de producció pròpia i d’altres d’autors coneguts. No hi van faltar alguns que hi són cada any, Pep Ventura, Trini Viñas, José Linares, Esteve Perich, Víctor Busquet, Tomàs Teixidó, i d’altres que es van afegint i gairebé són veterans, Cristina Pla, José Martin, Lili Beuter, Esther Gimenez, Lluïsa López, Àngels Llobet, Gemma Font, Francesc Montasell, Dolors Noguera, i la joveníssima Ainoha Sanjaume.

Llegeix més:182 Música i Poesia, el 18è Memorial Andreu Cruixent també inclou dansa

Julián López deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu

Després de 18 anys li farà el relleu Rafael Herreros Bruy

17/05/2018 Redacció

182 canvi presi futbol Ñ2454


Un cop confirmat que té relleu, en la persona de Rafael Herreros Bruy, Julián López Ródenas deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu. Adreça una carta als socis i aficionats del club on agraeix el suport i col·laboració que ha rebut en tot moment. Destaca els bons records que li queden, la construcció dels dos nous vestidors, modernitzar i habilitar les oficines, informatitzar-les...

Destaca el fet que es podessin editar llibres tant pels 75 anys com per el Centenari del Club, això com la consolidació del Torneig d’Històrics del Vallès Oriental. El més important és tenir 34 equips en competició, molts d’ells en categories importants, i generalment lluitant pels ascens. El Club el deixa organitzat i sense deutes i amb la satisfacció de que la nova Junta la formen persones qualificades, a les que seguirà ajudant com a soci.

Llegeix més:182 Julián López deixa la presidència del Futbol Club Cardedeu

La Feria de abril del barri de l’Estalvi arriba a 10 edicions

Ambient andalús a la Tèxtil Rase

17/05/2018 Redacció

182 fira dabril foto VF

El 14 d’abril la sala dels pilars de la Tèxtil Rase, la Fàbrica vella, es va engalanar, i molts dels assistents, gairebé uns 500 als llarg del dia, anaven vestits de festa, a la manera de la Feria.

A l’escenari es van anar succeint cantaores, guitarristes i grups de ball, i entre el públic van ser molts els espontanis que s’apuntaven a ballar.

Organitzada pel l’Associació de veïns del barri de l’Estalvi, la festa va comptar amb Ecos del Sur, Grupo Flamenco y escuela de Sevillanas del Poble Sec, Asociación Rociera de la Roca del Vallès, Grupo Salerito, Reyes i l’Escola de dansa i sevillanes Vane Fernandez.

Llegeix més:182 La Feria de abril del barri de l’Estalvi arriba a 10 edicions

55 establiments participen del joc Endevina-la!

Fins el 19 de maig es poden dipositar les butlletes es participació

17/05/2018 Redacció

182 endevina-la

Per Sant Jordi, l'Oficina de Català, l'Ajuntament i la Xarxa de Comerç de Cardedeu (XCC) han tornat a posar en marxa l'Endevina-la!, un joc lingüístic en català de dinamització del comerç que consisteix a resoldre jeroglífics.
55 establiments tenen en el seu aparador jeroglífics, que cada cop que es resolen tenen una urna on els participants en el joc posen el resultat.
Des del 23 d'abril al 19 de maig s'hi pot participar.

El dia 31 de maig es farà el sorteig públic a la llibreria Àgora a Mare de Déu del Pilar 112, per conèixer-ne els guanyadors. Se sortejaran 3 premis, un a sortejar entre tots els encertants menors de 12 anys: 50 € en vals de compra de la XCC
Un altre igual a sortejar entre els majors de 12 anys i un tercer de 100 euros en vals de compra de la XCC entre les persones que hagin resolt correctament més jeroglífics.