• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Josep Rull: “Som la generació que farà la cosa més extraordinària: guanyar la llibertat del seu poble”

El Conseller ve a Cardedeu a explicar, juntament amb la Diputada Míriam Nogueras, els motius per dir SI en el Referèndum de l’1 d’octubre

26/06/2017 - Xavier Navarro

173 RULL n0858


El 17 de juny, a les set de la tarda, l’agrupació local del PDeCAT va proposar un “Diàleg pel SI” amb el Conseller Josep Rull i la Diputada a Madrid i regidora de Cardedeu Míriam Nogueras.

Davant unes 40 persones el president local Xavi Grèbol va obrir l’acte a la Sala de les Columnes, de l’Ajuntament, passant un vídeo on es diu el que la gent de PDeCAT pot respondre a les preguntes dels indecisos per argumentar el Si.

Després Ramon Ballart, militant, explica per què es va posar en política i Jordi Nadal diu que ara ja no sols s’ha de dir que s’ha de votar, sinó que s’ha de votar “si”. Per això es promou el programa “cafès pel sí” en què es donen respostes per esvair els dubtes que poder sorgir en les converses de cafè.

Llegeix més:173 Josep Rull i Míriam Nogueras expliquen els motius que hi ha per dir SI

El Dia mundial de les persones refugiades se celebra a la plaça Sant Corneli

26/06/2017 Redacció

El 20 de juny va ser el Dia mundial de les persones refugiades i a Cardedeu es van programar alguns actes amb el lema "Els drets humans no tenen fronteres". Enguany s'ha preparat una jornada de sensibilització:

L'any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb l'objectiu de rescatar de l'oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades. No sols hi ha refugiats, també apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d'asil en espera de resoldre la seva situació... són molts els que estan desubicats sense poder decidir sobre la seva situació.

Llegeix més:173 El Dia mundial de les persones refugiades

Aprovada en el Congrés Proposició no de Llei que dóna cobertura legal a RTV Cardedeu

La diputada del Partit Demòcrata a les Corts Generals i regidora a Cardedeu, Míriam Nogueras, ha defensat la proposta del PDeCAT per preservar més de 200 mitjans de comunicació locals sense ànim de lucre

22/06/2017 Redacció

173 logo tele

Dimecres 21 de juny, tots els grups de la Cambra excepte el PP aproven la iniciativa del Partit Demòcrata per preservar els mitjans de comunicació locals sense ànim de lucre. Nogueras ha dit que cal preservar les ràdios i les televisions locals, per la seva tasca integradora i enriquidora de la societat".

Míriam Nogueras, diputada al Congrés i regidora a l'ajuntament de Cardedeu, ha defensat a la comissió d'Energia del Congrés una Proposició no de Llei per tal de preservar més de 200 mitjans de comunicació locals sense ànim de lucre. Davant les dificultats econòmiques que pateixen aquestes entitats, Nogueras afirma que "cal donar-los els recursos legals necessaris per incorporar personal voluntari i poder desenvolupar la seva tasca desinteressada. I ha afegit que cal preservar "la feina d'aquests col·lectius que inventen, integren, i creen nous continguts". Un sector, segons la diputada, que "fomenta la participació ciutadana i la vertebració del teixit associatiu". Ha posat com a exemples la tasca de "Ràdio Televisió de Cardedeu, primera cadena local a emetre a tot l'Estat espanyol i degana de l'emissió en català" a la petita pantalla, abans que TV3, i TeleK, que emet a Vallecas des del 1992.

Llegeix més:173 Proposició no de Llei que dóna cobertura legal a RTV Cardedeu

Jornada tècnica sobre restauració d’obres d’art en el Museu

A partir de l’obra “Sant Francesc de Paula” del fons del Museu, s’explica els criteris que s’apliquen

21/06/2017 Redacció

173 museu restauracio expo cuit 001 web


Divendres 16 de juny ha tingut lloc al Museu una jornada tècnica entorn la restauració de l’obra “Sant Francesc de Paula” del fons del Museu on s’ha donat a conèixer la problemàtica que presenta l’obra i les anàlisis de materials que s’hi han dut a terme.

Llegeix més:173 Jornada tècnica sobre restauració d’obres d’art en el Museu

O secessió o secessió

Debat col·loqui amb Josep Costa i Marc Sanjaume, convocat per la ANC

20/06/2017 Redacció


173 secessió o secessió N0802

Dimecres, 14 de juny, gairebé 50 persones van assistir a la Tèxtil Rase a la presentació del llibre "O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l'independentisme" de Josep Costa.

L’acte el va presentar Josep Mª Aran, de la ANC, l’entitat que el va promoure i va presentar el debat col·loqui amb Josep Costa i Marc Sanjaume. El primer és professor associat i investigador de l’àmbit de Teoria Política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabrai treballa en línies de recerca de Teories de la Secessió, Política Lingüística, Estats plurinacionals i Democràcia, liberalisme i nacionalisme.

Marc Sanjaume, cardedeuenc, va estar alumne de Costa i actualment politòleg que treballa com a assessor en matèria de política comparada a l'Institut d'Estudis de l'Autogovern.

Llegeix més:173 O secessió o secessió

Un nou incendi s’inicia en el Torrent del Pla

Va afectar 10 hectàrees de boscos i camps, es va haver de desallotjar els veïns de vàries cases i es van destruir algunes casetes dels horts

15/06/2017 - Redacció

173 incendi pla torrent 4953

Dijous dia 15, poc després d’un quart de cinc de la tarda, en el Torrent del Pla per on creua l’antic camí per anar a Alfou, es va iniciar un foc en unes canyes que de seguida va prendre a una dotzena de metres a banda i banda del torrent.

Llegeix més:173 Un nou incendi s’inicia en el Torrent del Pla

Una vintena de paradetes a la Fireta de Poble Sec

El barri acull la primera edició d’aquesta fira que pretén donar a conèixer el comerç local

18/06/2017 Clàudia Serra 

173 fireta poble sec ender f claudia serra

La plaça Enric Borràs va acollir dissabte, 10 de juny la primera edició de la Fireta de Poble Sec, una activitat organitzada per l’associació Xarxa Comerç Cardedeu en col·laboració amb l’associació de veïns del barri de Poble Sec amb l’objectiu de donar a conèixer el comerç del municipi.

En total hi van participar una vintena d’establiments, la majoria d’aquest barri tot i que també n’hi havia d’altres zones del municipi que no es van voler perdre aquesta oportunitat per promocionar-se en un espai diferent del poble. Els visitants van poder gaudir d’una gran varietat de paradetes que van oferir durant tot el dia una amplia gama de productes i serveis.

Llegeix més:173 Una vintena de paradetes a la Fireta de Poble Sec

Els Beatles sonen durant el cap de setmana al Tarambana

CulActiu commemora el 50 aniversari de l’àlbum Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band

16/06/2017 - Redacció

beatles  eric Vinaixa

L'1 de juny del 1967 es va publicar l’àlbum Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band. Per aquest motiu, el CulActiu de Jazz amb la col·laboració del Tarambana, va preparar un cap de setmana dedicat als Beatles, el festival Tarambeatle Weekend.

Divendres, 2 de juny, a les 10 del vespre l'Eric Vinaixa va fer el concert "Els meus Beatles, nothing's gonna change". No es va limitar a música, va explicar anècdotes del grup de Liverpool i es va mostrar com un veritable fan.

Llegeix més:173 Els Beatles sonen durant el cap de setmana al Tarambana

Els artesans surten a les places a exposar i vendre els seus treballs

L’Associació de Veïns del Centre organitza la XVIIª Fira d’art i artesania “Fet a mà”

16/06/2017 Redacció

fira artesaniai  N0726

fira artesaniai  N0725

El primer diumenge de juny els Veïns del Centre de la Vila van tornar a fer una crida als artesans que hi ha a Cardedeu perquè per només 30 euros posessin parada a la Fira.

És la dissetena vegada que es fa, ara amb un nom més modern “Fet a mà” però que no arracona a l’original: Fira d’art i artesania. Aquest any hi ha vingut cinc parades menys. Els organitzadors es queixen que gent que parla de “fer poble” no hi vingui, ja no demanen que ajudin en l’organització o que se n’encarreguin, però que al menys exposin.

Llegeix més:173 Els artesans surten a les places

La CUP porta el dret a escollir escola a debat

Rosa Cañadell i Rosalia Molina, les ponents, expliquen que les famílies consideren que hi ha escoles «millors» i d'altres «pitjors» mentre que l’administració parla de bons projectes a tot arreu

15/06/2017 Redacció

dret a escollir escola cartell

Divendres 5 de maig, organitzat per la CUP, es va fer un debat en El Tarambana, sobre el dret a escollir escola.

Rosa Cañadell i Rosalia Molina, en van ser les ponents. Cañadell és psicologa, professora jubilada i ex-portaveu de l'USTEC-STE i Molina professora i membre de la CGT d'ensenyament i de la plataforma en defensa de l'escola pública de Granollers

Llegeix més:172 La CUP porta el dret a escollir escola a debat