• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

La campanya electoral a Cardedeu ha estat extremadament curta

Un cop feta la votació, els actes gairebé cauen a l'oblit

22/12/2017 Redacció

Junts per Catalunya va fer un dinar amb simpatitzants el dia 16, amb Ramir de Porrata i Aurora Madaula, candidats al Parlament, i Míriam Nogueras, diputada a Madrid, així com una explicació del que passarà amb les pensions en el cas d'independència o de seguir dins Espanya. La va donar Carles Campuzano, dissabte dia 16 a la tèxtil Rase davant unes cinquanta persones. És el portaveu del PDeCAT a Madrid, des de la inhabilitació de Francesc Homs.

Llegeix més:178 La campanya electoral a Cardedeu ha estat extremadament curta

La vila s’omple de llaços grocs

21/12/2017 Redacció

178 llaços grocs 2

Aquest símbol s’ha convertit en objecte de fixació per a molta gent. Uns per posar-lo, demanant llibertat dels presos polítics, i d’altres per treure’l, ja que els delinqüents han d’estar a la presó. Tot això sense judici.

Llegeix més:178 La vila s’omple de llaços grocs

L’equip Gamarús Raid Team guanya la Maroc Challenge en categoria C4

Dídac Soto participava per quarta vegada mentre que per a la Irene Acevedo era el seu debut

20/12/2017 Redacció

178 morocco chall

La Maroc Challenge que ha tingut lloc, al Marroc i sud espanyol, del 2 al 9 de desembre. És una prova reservada a vehicles durs i preparats que constava de 6 etapes amb un total de 2.200 km, van competir amb un Toyota Rav4 del 1997 preparat per a l’ocasió pels Tallers Buiza de Cardedeu. L’equip es va proclamar vencedor de la categoria C4 i va quedar també tercer a la categoria mixta. La C4 engloba tots els cotxes 4×4 que no tenen reductora, i a la d’equips mixtes no es valora el tipus de vehicle. Incloent els 130 equips que hi van participar.

Llegeix més:178 L’equip Gamarús Raid Team guanya la Maroc Challenge en categoria C4

Tret de sortida als pressupostos participatius municipals de 2018

El procés de pressupostos participatius permetrà a la ciutadania decidir on invertir 400.000 euros del pressupost local de 2018

19/12/2017 Lorena Velasco

Pressupostos 2 f lorena

Dissabte 2 de desembre, a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament, es va iniciar el procés de pressupostos participatius “Nosaltres decidim: pressupostos participatius”, iniciativa emmarcada al projecte “Cardedeu en transformació”.

La jornada, que va reunir una quarantena de persones, va presentar el projecte, consistent en que el habitants del municipi decideixin en què invertir 400.000€ del pressupost local de 2018. D’aquest diners, 200.000€ estan reservats per a que la ciutadania faci propostes directes i els altres 200.000€, els ciutadans podran votar entre cinc propostes presentades per l’ajuntament. “Hi ha molts projectes que l'Ajuntament vol tirar endavant, però com els diners són finits, demanem a la ciutadania l'esforç d'establir-ne prioritats”, explica Hug Lucchetti, regidor de participació de l’ajuntament.

Llegeix més:178 Tret de sortida als pressupostos participatius municipals de 2018

Xoc mortal contra un talús vora Santa Agnès de Malanyanes

Les dues víctimes eren de Cardedeu

 18/12/2017 Redacció

Un noi de 27 anys conegut per "Manu" i una noia de 19, que vivia a la urbanització d'Alfou, van topar frontalment contra un talús a la rotonda de la carretera que uneix Cardedeu amb La Roca amb la C-60, que ho fa de Granollers a Mataró.

L'impacte els va causar la mort allà mateix. Va ser poc abans de les set del matí de diumenge, 17 de desembre, i anaven direcció La Roca. Per causa desconeguda, el vehicle va seguir recte sense fer la rotonda i va impactar sota la C-60.

Llegeix més:178 Xoc mortal contra un talús vora Santa Agnès de Malanyanes

Sopar espectacle per recollir fons per a infants etíops

Música i balls tradicionals a l'escenari que es va posar a la Tèxtil Rase mentre se sopava

15/12/2017 Redacció

Dissabte 2 de desembre, els voluntaris d'Ipi Coop a Cardedeu van organitzar un sopar solidari per recaptar fons per al projecte de salut materno infantil.

L'àpat va tenir fort component etíop, amb un plat principal d'"Injera" i cafè d'aquell indret. Mentre, a l'escenari, la Companyia Shurruba va mostrar vestuari i danses típiques d'allà i els músics Roigé, Oscar Gual, Cesc Martorell i Magalí Sala van posar la música tradicional d'aquí.

Llegeix més:178 Sopar espectacle per recollir fons per a infants etíops

Després de 245 anys d'activitat, la Pastisseria Vila tanca per jubilació

La manca de relleu generacional deixa el carrer Sant Antoni sense el seu emblemàtic establiment

15/12/2017 Redacció


178 pastisseria vila1

Pel desembre, "Can Mingo", com molts coneixien la Pastisseria Domingo Vila, ja no ha obert. Núria Vila s'ha jubilat i tanca una llarga nissaga de pastissers cardedeuencs.

El seu producte més emblemàtic ha estat el borrego, conegut arreu i que fins i tot el Generalísimo va endur-se una bossa en la seva visita a Cardedeu el 1966, quan va venir a inspeccionar les obres de construcció de la potabilitzadora d'aigua.

Llegeix més:178 Després de 245 anys d'activitat, la Pastisseria Vila tanca per jubilació

Desapareix un dels tions de la masia Can Carro

El van robar la nit del 10 a l'11 de desembre

13/12/2017 Redacció

178 tio can carro-1

Ja fa uns quants anys que a Can Carro senyalen que s'acosta Nadal posant una escenografia davant de la seva masia, a la carretera de Cànoves.

Van començar posant un tió ben gros, després ja van ser dos i de mica en mica s'ha convertit gairebé en un pessebre de tions.

Aquest any ja era una família de tions, en una escenografia ben preparada els dos tions grossos i sis tionets, cada un amb el seu menjar davant. Ja és tradicional per a moltes famílies de la comarca aturar-se i fer una foto, sovint un autoretrat amb els tions al darrere.

Llegeix més:178 Desapareix un dels tions de la masia Can Carro

Es dóna per acabat el brot de legionel·la que va iniciar-se al setembre

Una màquina d'escombrar amb aigua va donar positiu, tot i que no es pot assegurar que sigui la causa de la infecció

12/12/2017 Redacció

En el Ple Municipal de novembre es va informar, per part de la regidora de salut Laia Muñoz, que si en uns dies no es donava cap cas més d'infecció per legionel·la, es donaria per acabat el brot. Va explicar que en aparèixer més d'un cas es van adoptar mesures cautelars i es va aturar la neteja viària i el rec, així com la torre de refrigeració que hi ha al municipi, i es van analitzar totes. Les mostres van desvelar que una de les màquines de neteja amb aigua i el reg de la plaça Borràs tenien dubtes per microflora, i una de les màquines de neteja va donar positiu. Totes s'han netejat i fet desinfecció. No es pot afirmar per on ha estat el problema, caldrà comparar la soca del bacteri que tenien les persones afectades amb les dels bacteris trobats a la màquina.

Llegeix més:178 Es dóna per acabat el brot de legionel·la que va iniciar-se al setembre

Nombrosos camions punxen rodes a l'AP7 dues vegades en quatre dies

La segona, el 5 de desembre, en el tram entre la Roca i Sant Celoni

11/12/2017 Redacció

El primer de desembre, entre la una i les tres de la matinada, entre els quilòmetres 136 i 149 en sentit sud, una dotzena de camions van punxar més d'una roda cada un, cosa que dificultava la substitució. Van quedar pel carril d'emergències i un a la sortida a Mollet.

Tot plegat, va tardar fins ben entrat el matí, obstaculitzant el trànsit normal, que si bé a l'hora que va passar és poc, a partir de les 8 del matí el tram entre Papiol i Montornès és dels molt carregats.

Llegeix més:178 Nombrosos camions punxen rodes a l'AP7 dues vegades en quatre dies