• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Es presenta Sostre Cívic a la Biblioteca que es va omplir a vessar

El projecte tracta de promoure habitatge en cessió d’ús en un terreny a prop de La Serreta

06/02/2018 Redacció

La cooperativa d’habitatge Sostre Cívic, membre del Grup Ecos, promou la compra d’un solar a Cardedeu per construir-hi un edifici d’habitatges cooperatiu en règim de cessió d’ús i garantir el preu assequible d’un bon nombre d’habitatges que queden fora del mercat especulatiu. Alhora que estén la filosofia del model en cessió d’ús d’accés a l’habitatge.

Aquest projecte el va presentar el 17 de gener, a dos quarts de set, a la Biblioteca. Dies abans s’havia fet una exposició inicial a Barcelona, a la seu de la Cooperativa. En el cas de Cardedeu es va arribar al límit d’aforament, amb gent dreta, ja que la proposta va despertar molt d’interès al promoure’s en un terreny d’aquí, vora La Serreta.

Llegeix més:179 Es presenta Sostre Cívic a la Biblioteca que es va omplir a vessar

L'Hotel Xurin, un dels emblemes de la vila, tanca després de Reis

Melcior Clavell es jubila i amb ell, tot un passat que romandrà ben documentat amb fotografies que ha anat guardant al llarg de tota una vida

05/02/2018 Redacció

179 xurin el 2006  AAG77

Fotografia: Hotel Xurin l'any 2006

L'any 1918 s'obre al que era la carretera de Caldes, actualment l'Avinguda rei En Jaume, la Posada Avenida, que més tard es diu Can Roman, de malnom Canmaitanquis. Acabada la Guerra Melcior Clavell Comelles ho agafa i li posa el nom de Fonda Cosmos i des del 1970 ho porta el seu fill Melcior Clavell Cuminal, al que es coneix per Xurin, Poc després decideix posar-li aquest nom amb l'augment de categoria, de Fonda a Hostal, que més tard passarà a ser Hotel de tres estrelles. Ara l'any 2018 tanca el capítol d'hostejar turistes i viatjants i en un any passarà a ser Residència de gent gran.

Llegeix més:179 L'Hotel Xurin tanca després de Reis i amb un dels emblemes de la vila

L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

L’actuació ha començat al gener amb un gronxador adaptat a la plaça Macià

02/02/2018 Redacció

179 joc inclusiu pl Francesc Macià

Entre gener i febrer s’estan posant jocs infantils inclusius a tres espais de Cardedeu. El primer s’ha posat a la plaça Francesc Macià, d'un gronxador adaptat per poder-ne fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional. Al llarg del mes de febrer també s’instal·laran jocs infantils inclusius a la plaça de Frederica Montseny, al Poble Sec, i al parc dels Pinetons.

Aquesta innovació l’Ajuntament l’ha consensuat amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat. És continuació de mesures de millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme els darrers mesos, com l'eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada i l'aixecament de diversos passos de vianants elevats.

Llegeix més:179 L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

Es produeix un petit incendi a la Tèxtil Rase

A l’interior es va trobar cremant quatre cadires de plàstic que feien una gran fumera

02/02/2018 Redacció

Dissabte 20 de gener es va veure sortir fum d’una finestra de la Tèxtil Rase cap a quarts de dotze del migdia. La Policia va rebre una trucada a les 11,24 i es va activar el servei per a incendis. Quatre dotacions de bombers, seguint el protocol, hi va anar.

El fum sortia d’una de les finestres que donen accés al passadís de la zona en desús i un cop a l’interior es va trobar cremant quatre cadires de plàstic que feien una gran fumera. Els bombers van sufocar les flames i es van posar ventiladors per a treure el fum a l’exterior.

Llegeix més:179 Es produeix un petit incendi a la Tèxtil Rase

El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

Es va fer una xerrada, concerts i demostració culinària que van incloure un tast

02/02/2018 Redacció

El “Mercat de pagès”, que es fa els dissabtes a la part baixa de la carretera de Cànoves, va tenir molta més assistència de públic de l’habitual el 27 de gener. S’hi feia la Festa de les verdures d’hivern.

A les parades habituals s’hi van afegir activitats encaminades a la promoció de la producció agroecològica i la divulgació de les varietats de temporada. A les 11, membres de l’Horta de Can Cerdà i de l’Horta la Fanecada van fer una explicació sobre quines verdures hi ha a l’hivern a Cardedeu. Es va posar cadires i unes cinquanta persones van seguir les explicacions amb atenció.

Llegeix més:179 El mercat “De pagès a plaça” celebra la Festa de les verdures d’hivern

El carrer del Pi torna a tenir un pi

Algú ha deixat una jardinera amb un petit arbre plantat

02/02/2018 Redacció

179 carrer del pi f xxx

Unes obres a finals del 2017 van treure el pi que hi havia a l’entrada del carrer del Pi, venint des de la carretera de Dosrius. En el seu lloc hi van deixar ciment i un senyal de trànsit. El cap de setmana de Sant Hilari va aparèixer una jardinera a l’entrada del carrer amb un pi petit i una nota poemada reivindicant el pi que s’havia tret i donava nom al carrer.

Cardedeu recupera el Ball de Gitanes

Aquesta dansa tradicional pròpia del Vallès s'havia ballat a la vila fins al primer terç del s. XX.

02/02/2018 Redacció

A Cardedeu, com a tants altres municipis del Vallès Oriental i Occidental, es ballava el Ball de Gitanes per Carnestoltes. A diferència d'altres municipis, però, es va perdre amb la Guerra i no es va recuperar als anys setanta amb la recuperació de la democràcia, com va passar a altres pobles. Tan sols el Ball de l'Espolsada, també inclòs en aquesta festa de febrer, es va recuperar fa uns anys i es balla el diumenge de Festa Major dins els Entremesos del Quinze.

Llegeix més:179 Cardedeu recupera el Ball de Gitanes

L’ocupació d’immobles, un greu problema lent de resoldre

Mentre la Justícia no ho resol, s’hi realitzen activitats com el tràfic de drogues

01/02/2018 Redacció

179 suc precinte N4947

La recent detenció de traficants de drogues que operaven des de pisos ocupats a la carretera de Dosrius, posa dalt de la taula un tema que preocupa a molta gent, els habitatges ocupats.

Llegeix més:179 L’ocupació d’immobles, un greu problema lent de resoldre

Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

El 26 de gener Alícia Molina acompanyada d’Óscar Igual al piano va explicar l’obra ¿En tu casa o en la mía?

01/02/2018 Redacció

179 divendres de contes

La V temporada de “Divendres de Contes” va tenir el 26 de gener un dels moments més gloriosos. Com sempre es va fer al Pla de la Calma, però en aquesta ocasió els contes els va recitar Alícia Molina, acompanyada pel piano d’Óscar Igual, tots dos cardedeuencs, que han fet ja diferents bolos sota el nom de Companyia Aliosc.

Van omplir la sala, on el públic aportava 5 €, la general i 3 € la Butaka Jove.

Llegeix més:179 Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

Es presenta Agrorienta’t, un servei comarcal d’assessorament agro-ramader que estarà ubicat al CSETC

L’acte es va portar a terme a la Sala de les Columnes amb la presència del conseller comarcal i alcalde de Martorelles, Marc Candela

31/01/2018 Redacció

179 agrorientat Ñ0195

El CSETC, Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu, serà la seu del servei Agrorienta’t, un nou programa comarcal d’assessorament públic pel sector agro-ramader.

El 16 de gener, a la una del migdia, el conseller comarcal i alcalde de Martorelles, Marc Candela, i la regidora de Desenvolupament Local de Cardedeu, Núria Hernández el van presentar a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament.

Llegeix més:179 Es presenta Agrorienta’t, un servei comarcal d’assessorament agro-ramader que estarà ubicat...