• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

El document analitza el tram urbà entre la via del tren i la C-35 i proposa solucions que seran executades per fases per la complexitat i l’alt cost de les actuacions

16/05/2018 Redacció

182 projecte restauració torrent

L’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Naturalea el projecte executiu de restauració d’un tram del Torrent Llibre. En concret, del tram urbà entre la via del tren i l’encreuament amb la C-35. El projecte analitza la problemàtica actual i proposa solucions i actuacions. Es tracta de tenir una radiografia completa de l’estat actual d’aquest tram del Torrent Llibre i que ha de servir per futures obres de restauració. De fet, per la seva complexitat i per l’alt cost econòmic de totes les actuacions, s’executarà per fases.

La Problemàtica principal que es detecta són els talussos inestables, edificacions molt properes al marge dret, i problemes d’estancament d’aigües quan en hi ha poca.

Llegeix més:182 L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

Veterans del bàsquet porten els valors de l’esport a Brooklin

L’Associació esportiva Pompeu Fabra fa clínics benèfics juntament amb Big little

16/05/2018 Redacció

182 basquet veterans

Del 19 al 23 d’abril, 11 membres de l’Associació esportiva Pompeu Fabra van desplaçar-se a Estats Units per a fer unes jornades d’Street Basket al barri de Brooklin i portar equipament esportiu per als nens de carrer.

L’acció es fa amb la ONG local Big and little que te cura dels nens que viuen desarrelats pel carrer i els membres de l’associació cardedeuenca fan clínics benèfics per motivar a la gent que faci esport en lloc d’estar al carrer sense fer res.

A més de fer demostracions, porten equipament i material donat per Decahtlon, Fit Bot i la cardedeuenca Rob Lab, que és qui dóna l’equipació oficial a l’associació. Aquesta està formada per veterans del basquet Cardedeu i d’altres equips de la rodalia.

Llegeix més:182 Veterans del bàsquet porten els valors de l’esport a Brooklin

L’exposició “Sabala, coneix-te a tu mateix” té continuitat fora del Museu

Un treball col·laboratiu entre alumnes de diferents centres porta l’art als espais municipals

15/05/2018 Redacció

182 cadires i sabalaDins el projecte del Pla d’Entorn Municipal, les 5 escoles i els 3 Instituts han treballat col·laborativament una proposta artística basada en l’exposició “Sabala, coneix-te a tu mateix” que està en el Museu.

Hi ha participat els alumnesnfants de 3er de primària de les diferents escoles, mentre que Can Manent hi ha posat els de 2on, i s’hi ha sumat alumnat dels tres instituts. Han reconvertit unes vint cadires velles basantse en el que han vist a les visites guiades a l’exposició del museu.

A cada cadira es va assignar un grup heterogeni d’edats i centres d’ensenyament, que han treballat les diferents cadires, que posteriorment s’han repartit per espais municipals.

Hort urbà i col·lectiu a la plaça Macià

El projecte Cardedeu Comestible, associat a Cardedeu en Transició va fer una plantada d’hortalisses el dia 11

15/05/2018 Redacció

183 horts urbans Ñ2796

L’Ajuntament ha cedit l'espai dels antics contenidors soterrats de la plaça Macià per plantar-hi hortalisses per compartir. L’associació Cardedeu en Transició ha estat la promotora d’aquest hort i el divendres 11 de maig, una vintena de persones va participar en la plantada.

El fet és part del projecte Cardedeu Comestible associat a Cardedeu en Transició i va tenir la col·laboració de l'Associació de Veïns del Centre, que hi va posar coca pels participants.

Llegeix més:183 Hort urbà i col·lectiu a la plaça Macià

Noël Bolós, campió del Vallès en 800 metres llisos

14/05/2018 Redacció

183 noel bolos

El passat 1 de maig es va celebrar la primera jornada del 56è Campionat del Vallès, a Barberà del Vallès. Després de caure un fort aiguat que va obligar a endarrerir el començament de la jornada els atletes del Club Atletisme Sant Celoni, van aconseguir quatre medalles d'or i una de bronze. Entre elles la del cardedeuenc Noël Bolós, que va aconseguir la medalla d'or a la prova de 800 metros llisos, amb un temps de 1:56:15 m, proclamant-se campió del Vallès i renovant el primer lloc aconseguit el 2017.

Marcel·lí Bosch i Massuet, l’últim alcalde en temps de la República

Les seves memòries publicades en un llibre

11/05/2018 Redacció

182 llibre marcelli bosch

Diumenge 29 d'abril, al migdia, l’associació cultural Marcel·lí Bosch i la secció local d’ERC de Cardedeu van fer la presentació del llibre amb les memòries del darrer alcalde republicà, va ser a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament.

Miquel Pujadas, president d’ERC a Cardedeu, va mostrar-se orgullós de poder reivindicar la figura del ferroviari i pagès que va ser alcalde de la vila entre 1936 i 1938.

“La història del nostre país és feta gràcies a la suma de moltes petites històries i persones humils que amb la seva petja ens han marcat el camí de la nació fins arribar al que avui som. Una d’aquestes personalitats va ser en Marcel·lí Bosch i Massuet, el darrer alcalde de Cardedeu en temps de la República en plena guerra civil espanyola”

Llegeix més:182 Marcel·lí Bosch i Massuet, l’últim alcalde en temps de la República

La 24ena Cursa Fira de Sant Isidre es va iniciar amb pluja

Xavi Tomasa Serrano, va córrer els 10 quilòmetres en 32minuts i 43 segons, això és una mitjana de més de 18 km/h

11/05/2018 Redacció

182 cursa st isidre Ñ2690

La pluja potser va tirar enrere a algun dels 650 inscrits a la 24ena Cursa Fira de Sant Isidre, però 585 van prendre la sortida. Aquest any no hi va haver la categoria de Cadires de rodes per manca de participants.

El 6 de maig, a les 9,30, es va donar la sortida als corredors, que havien fer un escalfament previ sota la pluja. Inicialment havien de fer el tret de sortida el Trabucaires de Cardedeu, però el permís per disparar, de Governació, no va arribar i va acabar fent-ho un membre de l’organització amb una pistola de pistons. Sortida amb anècdota, ja que es va tenir de repetir ja que el rellotge no es va posar en marxa al moment.

Llegeix més:183 La 24ena Cursa Fira de Sant Isidre es va iniciar amb pluja

Jordi Aligué implica en la seva admiració pel poeta basc Blas de Otero a 22 artistes més

L’exposició “Me queda la mirada” és un tribut visual a la seva poesia

11/05/2018 Redacció


blas de otero j aligue

Dissabte 5 de maig al municipi biscaí d’Orozko, on Blas de Otero passava llargues temporades, es va inaugurar una exposició que ocupa 34 metres lineals en la que diversos artistes han creat una obra visual que es posa al costat d’un poema del poeta basc.

La mostra, ideada per Jordi Aligué i realitzada a través de Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Begues, a més a més dels ajuntaments de Bilbao i Orozko, la Diputación Foral de Bizkaia, la Fundación Blas de Otero i la Sant Lluc de Barcelona.

Llegeix més:182 Jordi Aligué implica en la seva admiració pel poeta basc Blas de Otero a 22 artistes més

Un Sant Jordi que dura un cap de setmana llarg

Les roses variades i llibres efímers no prenen el lloc a la tradició i l’ “Ajudem Sant Jordi a vèncer el drac que ens esclavitza”, va ser un dels protagonistes

10/05/2018 Redacció

182 st jordi Ñ2461

Els dies de Sant Jordi es comercialitzen segons el moment, però no perden la seva essència. La rosa vermella ha estat la més venuda, sovint acompanyada per una groga, amb ja presentacions muntades. També n’hi ha hagut de paper, de xocolata, de petites peces de plàstic, de ceràmica...de ganxet...

Els llibres també han seguit la moda portada pel moment: mediàtics parlant de la situació política, i llibres locals, de recuperació històrica, il·lustració i poemaris. Però tret de “l’Operació Urnes”, dels periodistes de l'Ara Laia Vicens i Xavi Tedó, i del “Dies que duraran anys” del fotoperiodista Jordi Borràs, la novel·la i el relat han estat els més venuts. “La força d’un destí”, de Martí Gironell, “Las hijas del capitán” de María Dueñas, “Mare de llet i mel” de Najat El Hachmi...

Llegeix més:182 Un Sant Jordi que dura un cap de setmana llarg

Tercera posició per a Laura Esbrí a la Marathó de Pengzhou a la Xina

La WIC és una lliga mundial de maratons sobre patins que es disputa en set seus

09/05/2018 Redacció

 182 Laura ebri podium 4-2018

El passat 21 d’abril, la patinadora de Cardedeu Laura Esbrí es classificà tercera a la “Pengzhou International Roller Marathon” disputada a la localitat xinesa de Chengdu a la província de Sichuan.

La proba en què varen participar més de 500 esportistes en categoria absoluta i 1500 infantils, va resultar molt dura, dons es va disputar sota una humitat elevada, amb una temperatura superior als 30º i una distancia final de 50 Km enlloc dels 42,195 habituals.

Aquesta carrera s’emmarca dins la gira de deu dies que la Laura i la seva companya Carlotta Camarin, segona classificada a Chengdu, estan realitzant per el país asiàtic tot preparant la seva participació a la WIC (World Inline Cup) amb l’equip “Castellón Spain Roller Marathons”.

Llegeix més:182 Tercera posició per a Laura Esbrí a la Marathó de Pengzhou a la Xina