• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Els Tres Tombs estrenen el nou mossèn

La comitiva va recórrer diversos carrers de la vila i davant l’església Mn. Albert Quilez va beneir els animals

31/01/2018 Redacció

179 tres tombs f ramon masjoan

La diada de Els Tres Tombs va gaudir d’un bon dia i va tenir força concurrència. Va ser la primera per mossèn Albert Quilez, que va beneir als animals a la plaça de l’església

A les dotze hi va haver la concentració de cavallistes al passeig del Mestre Alexandri i mitja hora més tard va començar la desfilada, que va fer el recorregut llarg, el que es fa des del 2016.

La festivitat de Sant Antoni Abad és motiu per portar els animals a ser beneïts i anar en comitiva pels carrers de la vila fins arribar a l’església i allà iniciar els Tres Tombs fins l’Ajuntament. Tres voltes anant d’Església a Ajuntament passant pels carrers de Baix Dr. Ferran, Lluís Llibre i carretera de Cànoves.

Llegeix més:179 Els Tres Tombs estrenen el nou mossèn

Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM

Elaborat per la Diputació de Barcelona i s'ha lliurat a l'Ajuntament

30/01/2018 Redacció

179 estudi urbanisme Enric i diputat Mut 2

Divendres 26 de gener, l'alcalde Enric Olivé va rebre el document de la mà del diputat delegat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i de la gerent dels Serveis d'Urbanisme, Habitatge i Activitats, Maria Xalabarder. L'estudi, anomenat: "El planejament general urbanístic de Cardedeu. Diagnosi i estratègies d'actuació urbanística" ha estat elaborat per la Diputació.

Llegeix més:179 Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM

L’advocat i jutge Marc Viader cedeix documentació del seu bufet i material polític a l’Arxiu municipal

Entre d’altres, hi ha els llibres del judici de la ingesta d’olis tòxics (oli de colza), i documentació i material polític dels inicis de l’ecosocialisme

30/01/2018 Redacció

179 Marc Viader cessió arxiu f ajuntament

L’advocat i jutge retirat Marc Viader Pericas ha cedit a l’Ajuntament de Cardedeu documentació del seu bufet d’advocats i documentació política dels inicis de l’ecosocialisme al Vallès Oriental. La cessió s’ha fet efectiva en un acte on l’alcalde, Enric Olivé, i Marc Viader han signat l’acta de cessió.

En concret, Viader ha cedit 165 llibres de sessions del judici oral desenvolupades a la Casa de Campo de Madrid des de març de l’any 1987 fins al maig de 1988, relatives al sumari 129/81 de la síndrome causada a consumidors per la ingesta d’olis tòxics (oli de colza); així com expedients originals del seu bufet jurídic sobre casos importants de diferents àmbits del Dret, alguns significatius per la seva relació amb Cardedeu i amb el Vallès Oriental.

Llegeix més:179 L’advocat i jutge Marc Viader cedeix documentació del seu bufet i material polític a l’Arxiu...

El Mercat municipal fa 35 anys i ho celebra sortejant 600 euros entre els seus clients

Els dos agraciats tenien 10 minuts per gastar-los

29/01/2018 Redacció

179 35 anys mercat

El Mercat municipal va fer 35 anys el passat desembre. Va iniciar un seguit d’activitats per celebrar-ho, que van culminar el 13 de gener a les 12 del migdia, amb el sorteig de 600 euros per gastar en 10 minuts. Hi va haver dos premiats i les compres havien de ser a diferents parades del mercat sense que a cap superés els 25 euros i, a més, havien de respectar l’ordre de cua.

Agustí Morera i Encarnació Fontarnau van ser els agraciats. Amb un barret ben estrafolari i un carret, van anar corrent fent compres que en total van quedar ben lluny del màxim del premi: l’Agustí es va emportar 175€ de compra i l’Encarnació 125€.

Llegeix més:179 El Mercat municipal fa 35 anys i ho celebra sortejant 600 euros entre els seus clients

Es repinta el mur d'entrada a Cardedeu

S'ha ampliat demanant la llibertat dels presos polítics

29/01/2018 Redacció

179 repintada Ñ0348

Diumenge 28 de gener unes cinquanta persones es van apropar al mur de l'entrada a Cardedeu, des de Granollers, per repintar el que s'havia malmès amb pintura blanca i ampliar-lo demanant la llibertat dels presos polítics.

La convocatòria era a les 10.30. A aquesta hora hi havia una dotzena de persones, que amb brotxes, pintura i escales van començar per treure les taques de cal que algú havia fet nits abans.

Llegeix més:179 Es repinta el mur d'entrada a Cardedeu

La Fundació Viver de Bell-lloc posa en marxa un Servei d’inserció i Orientació laboral

La Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu el subvencionen i actualment hi participen 10 persones amb discapacitat intel·lectual i, o, trastorn mental.

26/01/2018 Redacció

La Fundació Viver de Bell-lloc té com a missió promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. Tots els serveis que ofereix, tant els assistencials com els empresarials, estan enfocats a complir el seu objectiu fundacional. Al setembre es va posar en marxa el Servei d’Inserció i Orientació Laboral, amb la finalitat d’inserir a persones amb discapacitat i, o, trastorn mental al mercat ordinari, així com oferir diferents modalitats de contractació a les empreses interessades.

Les empreses contractants rebran diferents bonificacions en funció de la modalitat de contractació, del gènere i del grau de discapacitat de les persones contractades.

Llegeix més:179 La Fundació Viver de Bell-lloc posa en marxa un Servei d’inserció i Orientació laboral

"4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director

Gairebé un any després de la seva estrena a Barcelona, Pep Duran porta al TAC la seva primera obra com a director professional

26/01/2018 Redacció

179 4 minuts 12 segons

Dissabte 13 de gener la companyia Versus Teatre va representar "4 minuts,12 segons" un text de James Fritz

Estrenada el 16 de febrer del 2017 a Barcelona, Per Pep Duran en el seu debut com a director professional l'ensenya als seus convilatans. S'anava mirant l'obra de Fritz, valorant representar-la amb la seva companyia habitual, Scla'ka sí, quan per coneixences va sorgir l'oportunitat de fer-la amb Versus Teatre, i la va agafar.

L'obra té un toc molt cardedeuenc, ja que la traducció és de la Núria Busquet, l'Àlex Ferre és l'ajudant de direcció i una de les actrius és la Judith Aguilar, que ja va participar amb SCLA'KA SI a "Jerusalem".

Els altres actors són Jordi Cadellans, conegut per la seva participació en "La Riera", Carles Pulido i Sílvia Sabaté, que també apareix a "El cor de la ciutat"

"4 minuts, 12 segons és una obra de James Fritz, estrenada al Hamstead Theatre de Londres l'any 2014 i que va estar nominat als Olivier com a millor text nou. El 2015 es va passar al West End, concretament a Trafalgar Studios.

Llegeix més:179 "4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director

L’autobús urbà amplia la capacitat del seu vehicle

Una demanda dels alumnes dels instituts justifica l’augment

25/01/2018 Redacció

El vehicle que fa el servei de bus urbà de Cardedeu, el BUC, és ara més gran i hi poden viatjar fins a 44 persones. L’anterior era insuficient per cobrir la demanada a les hores d’entrada i sortida dels instituts.

El nou té 21 seients i permet viatjar a 23 persones dretes, disposant de pis baix amb rampa d'accés. Aquest vehicle circularà provisionalment fins al setembre.

L’ampliació de la capacitat del BUC forma part de la promoció municipal de la mobilitat sostenible i segura i, especialment, de l’ús del bus per desplaçar-se pel municipi. El servei de BUC està integrat a l'ATM, i facilita el desplaçament per tots els barris prioritzant la proximitat de centres escolars, zones comercials i principals equipaments. Circula els dies feiners amb una freqüència de mitja hora.

Llegeix més:179 L’autobús urbà amplia la capacitat del seu vehicle

Desapareix l’aparcament del Centre

Serà substituït per un a l’altra banda de la riera

25/01/2018 Redacció

179 tanca aparcament Ñ0310

L’aparcament de Dr. Klein estarà tancat a partir del 5 de febrer. L’Ajuntament deixarà de poder-ne fer ús en virtut del conveni signat amb BBVA fa uns anys, que el cedia com a aparcament públic fins que trobés un comprador. En aquest solar s’hi construirà un bloc de pisos amb locals comercials a la planta baixa.

Llegeix més:179 Desapareix l’aparcament del Centre

Magí Serra torna a entrenar a la lliga Asobal després de cinc anys

El cardedeuenc, encarregat de salvar al Cangas, actual cuer

19/01/2018 Redacció

179 magi serra1 f arxiu

Magí Serra, un cop va tornar de la seva segona estada a Hongria, estava sense equip, i la situació del "Frigorificos del Morrazo Cangas" al final de la classificació ha fet que el cridessin per redreçar una situació força complicada, només amb 6 punts.

Substitueix a Víctor Garcia, que ha estat nou anys a la banqueta i s'espera d'ell que faci com ho va aconseguir amb el Villa de Aranda fa uns anys, on va fer molt bon paper abans de provar l'aventura centreeuropea i a Kuwait.

Té tota una segona volta pel davant i aconseguir un canvi psicològic, ja que disposa de jugadors molt joves i que estan insegurs. Caldrà alguna incorporació i apuntalar la defensa, que és una de les seves especialitats i un punt fluix d'aquest Cangas.