• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

"Labyrinth Catalunya" porta de nou la música mediterrània durant la Setmana Santa

Aquesta és la tercera trobada i ha tingut en general un gran èxit de participació en els 13 concerts i 8 tallers de música que es van fer a la vila

12/04/2018 Redacció

181 labrynt Ñ1642

Hostejats a cases particulars professors i alumnes gaudeixen de Cardedeu com un lloc ideal per a la seva activitat, que van compartir amb el públic amb diferents concerts.

Durant la Setmana Santa es va fer la tercera edició dels tallers i concerts "Labyrinth Catalunya", que aquest any ha tingut fins a 13 concerts i d'altres esdeveniments, a banda de 8 tallers de música de gran qualitat. Les entrades, pels concerts van exhaurir-se ja en la venda prèvia per Ticketea.com

L’elecció de Cardedeu com a població on situar els tallers i el Festival no és en va. Anna Pont, de la organització, ho justifica dient que és un poble que gaudeix d’una doble avantatge: es troba ben comunicat, alhora que situat en un bell entorn natural i recollit. Per a nosaltres és important que el centre de les activitats es trobi fora d’un gran nucli urbà, ja que això permet el recolliment i la concentració dels alumnes, així com la creació d’un ambient familiar que permeti conèixer millor les tradicions musicals provinents de la Mediterrània, l’Orient Mitjà i Àsia, representades pels docents, a través d’una dimensió personal i humana.

Llegeix més:181 "Labyrinth Catalunya" porta de nou la música mediterrània durant la Setmana Santa

El NAS proposa un aparcament a la plaça Francesc Macià

Amb aquesta iniciativa de baix cost es pretén resoldre un problema endèmic que perjudica veïns i comerciants

11/04/2018 Redacció

181 aparcament pça macia

El NAS de Cardedeu, coneixedor de la problemàtica que té el Centre en el tema d’aparcament, fa la seva pròpia proposta per ser votada en els Pressupostos Participatius. Es tracta d’una inversió de poc cost econòmic i que soluciona molt la vida als qui volen fer servir el Centre per alguna cosa més que anar a les terrasses de bars, i fins i tot a aquest usuaris també, així com resol l’aparcament nocturn als veïns.

Llegeix més:181 El NAS proposa un aparcament a la plaça Francesc Macià

El XIX Ressona cada cop posa el llistó més alt

Música a l’aire lliure i al Teatre Auditori van omplir el cap de setmana del 15 al 18 de març

09/04/2018 Redacció

181 ressona Ñ1536

El Ressona d’aquest any, Festival de Musica que organitza l’Agrupació Coral Cardedeuenca cada inici de primavera, va comptar amb deu actes. Es van consolidar les novetats dels dos últims festivals, una conferència i una pel·lícula de caire musical, així com les petites actuacions al vestíbul del Teatre Auditori Cardedeu. I es va afegir una novetat: un col·loqui després d’una actuació. En aquest cas amb la Clara Peya.

Llegeix més:181 El XIX Ressona cada cop posa el llistó més alt

Festa grossa al Tarambana en el seu cinquè aniversari

La Tarambanada dura tres dies

04/04/2018 Redacció

181 tarambanada Ñ1600

L’espai del carrer Bellsolar ha tingut l’encert, i la sort, de comptar amb un bon grup d’amics i una habilitat especial per oferir cultura i gastronomia, a la que s’ha afegit l’alimentació de proximitat. Tot això ha consolidat un gran èxit i que esdevingui lloc de reunió per a molts cercles d’amics.

D’aquesta manera, els cinc anys en un local fantàstic, permeten fer una celebració d’altura, amb gegants inclosos. Diables, bastoners, ball de bot bandes de música, lectura de contes, de llibres... i una calçotada!

Llegeix més:181 Festa grossa al Tarambana en el seu cinquè aniversari

Mínims històrics de l’aigua derivada del Ter a la potabilitzadora de Cardedeu

23/03/2018 Redacció

Segons dades de l'Agència Catalana de l'aigua, el volum d'aigua del riu Ter derivat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona durant el mes de febrer ha estat de 8,3 hm3, amb un cabal mitjà resultant de 3,4 m3/s, quan habitualment est és d'uns 5 m3/s, aconsegueix així el mínim històric d'aigua derivada del Ter cap a la potabilitzadora de Cardedeu,

Per compensar-ho, la producció de les plantes desalinitzadores s’ha incrementat amb un cabal aportat al sistema de 2 m3/s. La del Llobregat treballant al 85% i la del Tordera al 75%. A més, s’ha incrementat la intensificació d'extracció d'aigua subterrània en la conca del Llobregat, prop de 4 hm3 per l'abundància de cabals que flueixen pel riu Llobregat com a resultat d'un febrer plujós.

Llegeix més:181 Mínims històrics de l’aigua derivada del Ter a la potabilitzadora de Cardedeu

L’alcalde Enric Olivé, de baixa per un temps per qüestions de salut

Temporalment serà substituït per Joan Masferrer, també d’ERC

23/03/2018 Redacció

181 alcalde enric olivé

Dijous 22 de març l’alcalde, Enric Olivé, va fer públic que per motius de salut estarà de baixa mèdica, i explica que el seu substitut serà el segon tinent d’alcalde, Joan Masferrer, ja que el primer, Benet Fusté, no hi té hores de dedicació per fer aquesta tasca.

“Em sap molt greu perquè estava fortament il·lusionat amb els projectes que tenim en curs i perquè no deixa de ser una ruptura amb el compromís que havia assumit en el moment d'acceptar, primer la meva candidatura, i després el nomenament. Però em diuen que haig de fer-ho així, i faré bondat. Espero i desitjo que la meva baixa sigui per un curt període de temps, si tant em costa marxar suposo que molt aviat demanaré que em deixin tornar. Entretant, disculpeu-me.”

Llegeix més:181 L’alcalde Enric Olivé, de baixa per un temps per qüestions de salut

Cassolada contra els judicis a independentistes

Unes setanta persones es reuneixen davant de l’Ajuntament

23/03/2018 Redacció

181 mani dia 22 Ñ1619

El dia 22 de març, en convocar-se un Ple al parlament per presentar a la investidura com a President a Jordi Turull, es va saber que el jutge Llerena havia cridat a declarar a molts líders independentistes, entre ells al mateix candidat, amb la petició del Fiscal de tancar-los a tots a la presó.

En poques hores es van convocar cassolades de protesta davant els ajuntaments, i Cardedeu no va ser una excepció. La convocatòria dels CDR va ser secundada per l’ANC i a les vuit del vespre unes setanta persones es van reunir a la plaça Sant Joan amb pots, i estris de cuina fent-los sonar com a protesta.

Llegeix més:181 Cassolada contra els judicis a independentistes

Detinguda una mare i el seu fill per robar joies

La detinguda, veïna de Cardedeu i empleada d'una empresa de neteja, es guanyava la confiança de les víctimes, principalment gent gran, per furtar els objectes

19/03/2018 Redacció

181 suc lladre jois f MMEE


Els Mossos van detenir a una dona de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Cardedeu i al seu fill de 19 anys, per cinc delictes de furt comesos a diferents poblacions del Vallès Oriental.

Arran que es rebés la denúncia d'una persona que manifestava que havia patit un robatori de joies al seu domicili sense que aparentment hi hagués signes de violència ni forçament a l'habitatge es van iniciar investigacions, que van portar a acreditar que una treballadora d'una empresa de neteges, n'havia estat l'autora.

L'empresa estava especialitzada en gent gran i la dona era molt afectuosa amb les víctimes per tal de guanyar-se la seva confiança i, posteriorment, sostreure'ls les joies i vendre-les en establiments de compravenda. Fins i tot la detinguda canviava les joies sostretes per bijuteria per tal que les víctimes no s'adonessin de la sostracció.

Llegeix més:181 Detinguda una mare i el seu fill per robar joies

El Fora Estocs va ser un èxit de públic

Organitzat per la Xarxa Comerç Cardedeu, la Tèxtil Rase es va convertir en un mercat

15/03/2018 Redacció

181. fora estocs. facebook xarxa comerç cardedeu

Diumenge 4 de març, des de les 10 del matí i fins ben passat el migdia, la gran sala del Pilars de la Tèxtil Rase va estar plena de petits espais on els comerciants de Cardedeu oferien els seus productes i serveis.

L'esdeveniment va estar organitzat per Xarxa Comerç Cardedeu, que no va limitar la presència als seus associats sinó que va estar obert a tota l'activitat econòmica de la vila.

Llegeix més:181 El Fora Estocs va ser un èxit de públic

El Museu de Cardedeu recull el distintiu Biosphere de sostenibilitat turística

El guardó destaca la qualitat d'empreses i serveis turístics de la província de Barcelona

14/03/2018 Redacció

181 distintiu museu f ajuntament

Dimecres, 13 de març, en un acte a la Llotja de Mar, el Museu Arxiu Tomàs Balvey va rebre el distintiu Biosphere durant el primer lliurament dels distintius "Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere" que s'ha donat a empreses i serveis turístics de la província de Barcelona.

L'acte ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i del president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, entre altres personalitats. El distintiu del Museu l'han recollit la regidora de Desenvolupament Local, Núria Hernández, la directora del MATBC, Teresa Blanch, i Imma Serra, treballadora del Museu.

Llegeix més:181 El Museu de Cardedeu recull el distintiu Biosphere de sostenibilitat turística