• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Concentració davant l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics

Tres mesos a la presó, sense judici

18/01/2018 Redacció

179 dimarts pels presos Ñ0277

Dimarts 16 de gener es fa a tot Catalunya un acte per reivindicar la llibertat dels presos. Com que es fa a tot el país, a Cardedeu es trasllada l'acte que es fa habitualment cada dilluns a dimarts.

Hi ha unes tres-centes cinquanta persones, i a part de recollir-se cartes dirigides als presos a una urna de les de l'1-0, hi ha un caldo per a tot-hom, i es venen unes peces de xocolata amb un llaç groc, a més de bufandes, per a la caixa de resistència. Una altra novetat és que s'ha comprat un quilòmetre i mig de cinta groga de plàstic, que s'ha dividit en parts de 10 metres perquè qui en vulgui tingui material per fer llaços per tots els indrets.

Llegeix més:179 Concentració davant l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics

La climatologia va restar assistents a l’Aplec de Sant Hilari

La pluja, però, va permetre fer tots els actes previstos

17/01/2018 Redacció

179 st hilari Ñ0265


El diumenge després de Reis, els cardedeuencs tenen una cita que alguns no es perden gairebé mai.

L’Aplec de Sant Hilari ha fet 602 anys. I hi ha persones que hi ha anat gairebé tota la seva vida, com un avi que prefereix no dir el nom, que en 82 anys només ha faltat una vegada, per malaltia, però els seus pares el portaven en cotxet, i ara són els fills o els nets qui el porten a ell.

Llegeix més:179 La climatologia va restar assistents a l’Aplec de Sant Hilari

El cardedeuenc Pere Ibañez publica nou llibre fotogràfic, Syzygy

Les fotografies incloses en aquest llibre son part d'una campanya de sensibilització pel trastorn del Desordre Bipolar

16/01/2018 Redacció

pere ibañez

El fotògraf Pere Ibañez està establert a la Xina ja fa més de deu anys i publica un nou llibre fotogràfic, Syzygy, que com els altres quatre que, ja ha mostrat, reflecteix un món de trastorns mentals.

En aquest cas participa en una campanya de sensibilització pel trastorn del Desordre Bipolar amb l'ONG xinesa CandleX.

Les seves fotografies, explica, són el dibuix de la seva pròpia batalla personal amb la depressió, i utilitza l'analogia de la juxtaposició planetària per il·lustrar els dos extrems de l'espectre d'ànim. Explora la naturalesa humana en la seva forma més vulnerable i canvia les veus de molts que pateixen els efectes lacrimals de la depressió i la mania.

Llegeix més:179 El cardedeuenc Pere Ibañez publica nou llibre fotogràfic, Syzygy

“Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

Amb una durada fins al 2020, implica a alumnes, professors i famílies

15/01/2018 Redacció

179 cardedeu coeducació Ñ0157

L’Ajuntament de Cardedeu està impulsant un programa per reduir l’educació sexista únic a Catalunya. Ja en el seu segon any de la seva implantació es busca que la coeducació sigui una metodologia real amb l’objectiu de fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els infants i adolescents.

Per a això s’implica a alumnes, professors i famílies. En el programa Cincdedeu del 10 de gener, Mariona Zamora i Amat Molero van explicar en què consisteix.

Llegeix més:179 “Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

El Pressupost Municipal del 2018 és de 18.906.000 euros

Una de les principals novetats és destinar 400.000 a Pressupostos Participatius

12/01/2018 Redacció

179 pressupost desp inversions

El Pressupost pel 2018 va estar aprovat pels vots del Govern (ERC i CUP), més el vot de Gent pel Canvi, i en contra hi van estar PP, PSC i PDeCAT-D

Es fa una previsió de 18.906.000 euros, tant d'ingressos com de despeses. Això representa un increment d'un 4,45% respecte al pressupost de l'any anterior.

Llegeix més:179 El Pressupost Municipal del 2018 és de 18.906.000 euros

La Biblioteca Marc de Vilalba incorpora màquines d’autopréstec

Els usuaris poden autogestionar-se el préstec, la renovació i el retorn de documents de manera senzilla i àgil. És imprescindible portar el carnet de la biblioteca que, ara, es pot portar al mòbil

12/01/2018 Redacció

179 BIBLIOTECA autoprestec f ajuntament

La Biblioteca de Cardedeu disposa del nou servei de préstec d’autoservei que facilita l’autogestió del préstec i el retorn dels documents. Amb el nou sistema es poden fer préstecs, renovacions i consultar l'estat del carnet, així com retornar els documents amb total autonomia sense passar pel taulell de préstec. Per fer-ne ús cal portar el carnet de la biblioteca perquè les màquines facin la lectura del codi de barres.

Llegeix més:179 La Biblioteca Marc de Vilalba incorpora màquines d’autopréstec

Com ja és habitual, els Reis d'Orient van arribar en tren i carregats de regals

Abans de recollir les cartes a la plaça de l'Ajuntament, ho van fer a tres places més

12/01/2018 Redacció

178 reis Ñ0027

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van arribar a l'estació de Cardedeu poc després de ¾ de cinc. Una gran gentada els esperava i els patges els van d'anar obrint pas fins a arribar a les carrosses, que els esperaven a l'aparcament de davant.

Ja fa deu anys que les carrosses tenen motor i així el recorregut no es fa tan llarg i les criatures que estan a les places no han d'esperar tant.

Llegeix més:179 Els Reis d'Orient van arribar en tren i carregats de regals

Aquest any” Quintus” reivindicatius, amb lectura inclosa d’una carta de Jordi Cuixart

El Quinto, durant molts anys l’únic joc permès a l’Estat, té bona salut a la nostra vila

11/01/2018 Redacció

178 quintu N5192

Aquestes Festes han tingut dos “Quintus”, el geganter i el feminista. Molt abans que el Bingo fos un joc tant reglamentat ja es feien els Quintus i Quines pels pobles de Catalunya, i només es tolerava el joc per Nadal, Cap d’Any i Reis. Un cop es legalitza el joc, se segueixen fent els Quintus, ara ja de manera festiva i amb finalitat de finançar algunes entitats.

Durant anys a Cardedeu era el basquet qui ho feia, amb un mític “canari”, en Garriga, que feia servir tot l’argot quinteru, que és un dels atractius d’aquest joc. Ara el canari més conegut és el seu gendre, en Miquel Pujadas, que segueix dient “Les cames de Shakespeare” a l’11, però que s’actualitza i l’1 és el primer d’octubre o el 21 el dia que vam votar.

Llegeix més:178 Aquest any” Quintus” reivindicatius, amb lectura inclosa d’una carta de Jordi Cuxart

Les corals de Cardedeu i Llinars fan el concert de Nadal juntes a les dues poblacions

El programa va constar de peces religioses de diferent caràcter i nadales populars catalanes

11/01/2018 Redacció

178 concert coral N5029

Diumenge 17 de desembre, el darrer dia de la Fira de Nadal, es va fer el Concert de Nadal que fa cada any l'Agrupació Coral Cardedeuenca. Va ser a quarts de nou, després d’actuar a quarts de set a Llinars, ja que es va decidir fer-ho conjuntament amb la Coral Turó del Vent, de la població veïna i fer els dos concerts el mateix dia.

Primer van cantar els amfitrions, després la coral convidada i finalment en conjunt, per acabar cantant “La pastora Caterina” i “El noi de la mare” amb el públic.

Llegeix més:178 Les corals de Cardedeu i Llinars fan el concert de Nadal juntes a les dues poblacions

Mà Oberta organitza la recollida de jocs i joguines per 8a vegada

Hi ha participat 25 voluntaris que organitzen i distribueixen entre 46 infants de 0 a 9 anys

10/01/2018 Redacció

178 ma oberta N

La campanya Mà Oberta, aquest any beneficia a 46 infants, de 0 a 9 anys, que pertanyen a 40 famílies. És una xifra inferior a anys anteriors, el passat eren 60 i el 2015 van ser 101. Això vol dir, ens explica Oriol Grèvol, coordinador, que els Serveis Socials estan notant una millora de la situació general.

Es reuneixen joguines recollides a diferents establiments que s’han adherit a la campanya de recollida, més l’aportació mensual que fa Càritas, que els altres mesos és en menjar i per desembre és en joguines. Llavors es fa quadrar amb les cartes que han escrit les criatures i es complementen alguns que queden molt curts. Si sobra es guarda per l’any que ve, i es van passant així els anys. Ja en fa 8 que es fa d’aquesta manera, tot i que Ma Oberta ja porta 21 anys fent recollides per les dates nadalenques per ajudar a famílies necessitades.

Llegeix més:178 Mà Oberta organitza la recollida de jocs i joguines per 8a vegada