• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Concentracions, els dilluns, de solidaritat amb els presos polítics

A la plaça de Sant Joan es recullen cartes per a enviar a les presons

22/11/2017 Redacció

177 dilluns N4726

Dilluns 13 de novembre es va fer la primera de les concentracions que l’Ajuntament, l’ANC, Òmnium i CRD han convocat per fer cada primer dia de la setmana a les 20h fins que els presos polítics, tots, estiguin alliberats.

Tant el dia 13 com el 20, unes dues-centes persones hi van participar. El primer dilluns es va dibuixar un llaç amb el llum dels mòbils i espelmes. En el segon, la Coral Encant cantà “El meu país és tant petit” de Lluís Llach.

Llegeix més:177 Concentracions, els dilluns, de solidaritat amb els presos polítics

El 3r Mercat d'Intercanvi va omplir la plaça Sant Corneli

Es va incloure dins les actuacions de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

21/11/2017 Redacció

177 mercanvi


Diumenge 19 de novembre la Cooperativa Cardedeu Autosuficient va organitzar el 3er Mercanvi. Una quinzena de parades es van posar a la plaça de Sant Corneli durant el matí, oferint coses que s’anaven intercanviant amb les d’altres i gent que venia amb un o dos objectes que volia donar i buscava amb qui canviar-ho.

El que més abundava era joguines, llibres i roba, tot i que s’oferien plantes d’àloe amb la seva rel, disc antics, telèfons, material d’anar d’excursió... I la dificultat de fer intercanvi directe feia que un busqués un objecte que volia un altre per a bescanviar-lo amb el desitjat. Moltes coses s’acabaven regalant, ja que una de les normes del mercat era no fer servir diners. La moneda de canvi són els objectes i el valor és el que cadascú li posa.

Llegeix més:177 El 3r Mercat d'Intercanvi va omplir la plaça Sant Corneli

Finalitzen les obres al GIM10

Arreglades les pèrdues d’aigua a la piscina i noves pistes de pàdel

20/11/2017 Redacció

177 reinauguracio GIM10 N4719
Dijous 9 de novembre a les 12.30, l’Ajuntament va fer l’acte de recepció de les instal·lacions del GIM10 un cop realitzades les reparacions i ampliacions en què s’hi han treballat. L’acte s’ha dut a terme a les instal·lacions esportives.

Regidors i regidores, personal tècnic municipal i representants de l’empresa constructora, han fet una visita per veure el què s’ha fet aquest estiu per arranjar les deficiències estructurals del vas interior de la piscina, la nova sala d’activitat dirigides de 125 metres quadrats els remodelats espais comuns i les 3 noves pistes de pàdel.

Llegeix més:177 Finalitzen les obres al GIM10

Cacaolat, un nom lligat a la història de Cardedeu

Jordi Viader Riera, de la nissaga dels Viader, en va explicar la història

17/11/2017 Redacció

cacaolat N4253

Dins el cicle Aula de Cultura, que es fa al TAC (Teatre Auditori de Cardedeu), la sessió de dimarts 7 de novembre, va estar una de les més concorregudes, el tema era molt local.

Jordi Viader Riera va explicar la història del Cacaolat. Ho va fer gairebé en primera persona, és nét del fundador i empresari làctic Joan Viader Roger, que el desembre de 1931 va patentar el producte.

Llegeix més:177 Cacaolat, un nom lligat a la història de Cardedeu

4a Fira de la cervesa artesana

Per primer cop es fa a la plaça Sant Corneli

16/11/2017 Redacció

177 cervesa artesana cardedeu

La Fira de la cervesa artesana, que va començar tímidament en Casino Popular amb l’autòctona Cervesa Sant Jordi i alguna més, ha anat creixent. Les seves tres primeres edicions van anar agafant volada i es va passar a tres expositors, a quatre... i ara ja en són sis.

La Cervesa Sant Jordi actua d’amfitriona i presenta l’Alè d’hivern, que es prepara quan ve el fred i de ben segur que ha estat en el moment oportú, ja que les temperatures van baixar rotundament. Hope, Vic Brewery, Capfoguer, Quana i SAV. van presentar el seu producte i promoure un tast cerveser que va precedir al dinar fet allà mateix, consistent en paella vegetal i porc rostit.

Llegeix més:177 4a Fira de la cervesa artesana

La forta ventada del dia 13 fa caure arbres i malmet tanques

El mercat del dilluns també es va veure afectat

15/11/2017 Redacció

177 vent dia 12

Dilluns 13 de novembre va fer vent durant tot el dia. L’aire fred donava la sensació tèrmica d’estar a una temperatura molt inferior als 14 graus que marcava el termòmetre al voltant de les 10 del matí.

Poc abans d’aquesta hora va ser tan intens, que va tombar arbres i fer caure coses de balcons. Un dels arbres del pati de l’Ajuntament ho va fer al carrer del costat, tallant la circulació durant una estona, però el van retirar ràpidament. No ha estat l’únic: al parc Pompeu Fabra més d’un van inclinar-se perillosament. Els operaris de Viver de Bell-lloc encarregats de la gestió del verd urbà ho van resoldre.

Llegeix més:177 La forta ventada del dia 13 fa caure arbres i malmet tanques

Exposició de Sabala al Museu dins el cicle “Cardedeu amb l’Art Vigent”

L’estat d’ànim influencia sobre l’aspecte que mostrem a cada moment

14/11/2017 Redacció

176 sabala

“Coneix-te a tu mateix” és el títol de la mostra que del 29 de setembre al 4 de març de 2018 es pot veure en el MATBC. Una exposició de l’artista Sabala dins el Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent on transmet amb la seva obra les emocions que hi ha a cada moment i que fan que sigui tan difícil comprendre’ns a nosaltres mateixos perquè ens mostrem en canvi constant.

Nascuda a Barcelona l’any 1956, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Disseny Industrial a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. Ha exposat a Barcelona, Mallorca, Girona i també a França, Mònaco, Alemanya o els Estats Units, Hong Kong, Mèxic i té obra exposada al Museu Würth de Logroño, al Museu de Pollença o a la Fundació la Caixa de Barcelona entre d’altres.

Llegeix més:176 Exposició de Sabala al Museu dins el cicle “Cardedeu amb l’Art Vigent”

El Vallesà de Rítmica Cardedeu líder a la primera fase de Copa Catalana

13/11/2017 Redacció

Per primera vegada el Vallesà de Rítmica es presentava a una competició de tant nivell com la Copa Catalana. El curs passat van aconseguir la classificació i a la primera ocasió, a Figueres, han aconseguit aquest octubre quedar primeres.

Ha estat en la categoria Conjunts Júnior nivell 5-6.

L’equip que ho va aconseguir està entrenat per Alícia Rodríguez i el formen Laura Garcia, Nicole Isach, Mònica Li, Núria Macías i Ona Ventura, totes entre 11 i 14 anys.

Llegeix més:176 El Vallesà de Rítmica Cardedeu líder a la primera fase de Copa Catalana

El Sr. Paulí, el de la bicicleta, mor als 87 anys

El 26 d’octubre va morir Paulí Serra Clos, a l’edat de 87 anys. Pràcticament tots els cardedeuencs el coneixien: el senyor que va en bicicleta i ensenya pisos

31/10/2017 Redacció

pauli 2017Ho va fer sense fer soroll, senzillament va deixar de menjar, encara que seguia anant a “treballar”. Era el primer en arribar i el darrer en marxar diuen els seus companys de feina. Ensenyava pisos, sempre muntat en bicicleta. N’hi van robar dotze, ho tenia assumit, a Cardedeu roben bicicletes i ja se sap.

Els seus companys li han volgut retre unes línies, i el dia que es va fer la cerimònia religiosa a la parròquia de Santa Maria, el 28, no hi va faltar una bicicleta de ferro sobre la caixa.

“Vet aquí una vegada un senyor passejant pel poble amb la seva bicicleta, el Sr. Paulí, de tota la vida!

Per nosaltres el fundador de Finques Afisa, també un gran savi, un mestre que no sabrem com agrair-li tot el que ens ha ensenyat, un amic, el nostre avi.

Existeixen persones que porten al món una llum tan gran que fins i tot quan se'n van, aquesta llum roman

Mai l’oblidarem, sempre estarà amb nosaltres Sr. Paulí!!!!

Penseu que quan veieu una estrella en bicicleta es el Sr. Paulí passejant amb la Sra. Teresina”

Una Castanyada al Mercat va repartir centenars de globus

L’empresa Fica’t, especialitzats en esdeveniments, organitza una festa als Mercats, municipal i de Pagès

31/10/2017 Redacció

castanyada al mercat-1Dissabte 28 d’octubre, d’onze del matí a passada la una del migdia, una castanyera explicava contes i el pagès xanquer anava repartint globus a les criatures que s’hi acostessin.

Després d’explicar el conte dels Tres porquets, la Castanyera va engrescar als infants presents a construir entre tots un conte, on la protagonista era la Castanyera de Cardedeu.

Llegeix més:176 Una Castanyada al Mercat va repartir centenars de globus