• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mà Oberta organitza la recollida de jocs i joguines per 8a vegada

Hi ha participat 25 voluntaris que organitzen i distribueixen entre 46 infants de 0 a 9 anys

10/01/2018 Redacció

178 ma oberta N

La campanya Mà Oberta, aquest any beneficia a 46 infants, de 0 a 9 anys, que pertanyen a 40 famílies. És una xifra inferior a anys anteriors, el passat eren 60 i el 2015 van ser 101. Això vol dir, ens explica Oriol Grèvol, coordinador, que els Serveis Socials estan notant una millora de la situació general.

Es reuneixen joguines recollides a diferents establiments que s’han adherit a la campanya de recollida, més l’aportació mensual que fa Càritas, que els altres mesos és en menjar i per desembre és en joguines. Llavors es fa quadrar amb les cartes que han escrit les criatures i es complementen alguns que queden molt curts. Si sobra es guarda per l’any que ve, i es van passant així els anys. Ja en fa 8 que es fa d’aquesta manera, tot i que Ma Oberta ja porta 21 anys fent recollides per les dates nadalenques per ajudar a famílies necessitades.

Llegeix més:178 Mà Oberta organitza la recollida de jocs i joguines per 8a vegada

El pessebre que s’ha deixat al Pla Amagat ha estat d’en Martí Viadé

L’activitat organitzada per la parròquia es porta fent des de 1965

10/01/2018 Redacció

 
178 pla amagat

Deixar un pessebre al Pla Amagat, dins del Parc Natural del Montseny, és un ritual que va començar l’any 1965 quan un grup d'excursionistes cardedeuencs van deixar al Turó de Montllobar un pessebre. Temps més tard, la Diputació va considerar que era més segur deixar-lo a les Feixes del Vilar, al Pla Amagat, també dins el Parc, i així es va fent.

Llegeix més:178 El pessebre que s’ha deixat al Pla Amagat ha estat d’en Martí Viadé

La Xarxa Comerç promou una campanya de Nadal que acaba amb un sorteig

Amb un puzle gegant fet amb les urnes que van servir per recollir les butlletes es van tancar els actes

10/01/2018 Redacció

178 campanya xarxa comerç Ñ0013

A primers de desembre, la Xarxa Comerç Cardedeu va repartir un sac i una urna als seus comerços associats. D’aquesta manera s’aconseguia una decoració amb elements comuns i la urna tenia com a finalitat recollir butlletes dels compradors, que només posant el seu nom i telèfon entraven en el sorteig que s’ha fet el darrer dia de la campanya, el 5, a la plaça Sant Corneli. Aquestes urnes, a més, tenien una cara que formava part d’un gran puzles que es va muntar el darrer dia.

Llegeix més:178 La Xarxa Comerç promou una campanya de Nadal que acaba amb un sorteig

Atropellament mortal a la via del tren

Un home de Llinars va ser envestit pel tren que va de Barcelona a Cerbère

09/01/2018 Redacció

Dilluns 8 de gener un home de 40 anys, veí de Llinars, va ser atropellat pel tren de la línia R11 que feia el trajecte entre Barcelona i Cerbère, a França.

Va ser sobre les 10 del matí, al tram de via que hi ha al final del carrer Montseny, al costat de Cal Peó. Avisada la Policia es va acordonar la zona i el tren es va deixar aturat, ja passada l’estació. Es va fer el transbordament de tots els passatgers a un altre comboi que s’ha aturat al costat i un primer moment es va poder circular per via única entre les estacions de Cardedeu i Llinars.

Llegeix més:179 Atropellament mortal a la via del tren

El Pessebre Monumental de Poble Sec fa 29 anys

Aquest any incloïa el mural que es va fer al Mas Riera Valentí comptant els dies que faltaven pel Referèndum

09/01/2018 Redacció

178 pessebre monumantal N96

El Pessebre d’aquest any té dos espais separats, amb figures d’escala diferent. El més nou és més gran, i representa l’església de Santa Maria, l’ermita de Sant Corneli i la façana del Mas Riera Valentí amb el mural que hi va posar l’ANC demanant el referèndum.

El fet de tenir una escala major ha propiciat que hi hagi persones, de Cardedeu i fins i tot de Lliça de Vall, que hagin deixat figures per completar-lo. Ha cridat prou l’atenció com per a que el programa televisiu “Súper avi” l’hagi presentat.

Llegeix més:178 El Pessebre Monumental de Poble Sec fa 29 anys

Un centenar de participants al Casal d’Hivern 2018

El pavelló d’esports s’omple d’activitats lúdiques i esportives per vacances

08/01/2017 Clàudia Serra

casal hivern DSCF2263 foto CS

El pavelló municipal d’esports va acollir del 2 al 5 de gener el Casal d’Hivern, una proposta d’activitats lúdiques i esportives que va penjar el cartell de complet. En total hi van participar un centenar de nens i nenes de 3 a 12 anys. Durant quatre dies van tenir l’oportunitat de passar els matins jugant i practicant esport.

El casal es va dividir en dos grups diferents amb l’objectiu de poder realitzar activitats adaptades a l’edat dels participants. Els més petits van gaudir fent manualitats inspirades en l’hivern, jugant a jocs recreatius i tradicionals d’arreu del món a l’espai de la ludoteca i practicant jocs esportius com petites gimcanes.

Llegeix més:178 Un centenar de participants al Casal d’Hivern 2018

“10 de deu Teatre” recapta 2400€ per a “STOP MARE MORTUM”

Ho va fer amb l’obra “Enfilats” que representa els sentiments i les emocions que envolten les persones que es veuen obligades a abandonar la seva terra

05/01/2018 Redacció

178 STOP MARE MORTUM
Aquest estiu el grup "10 de deu teatre" va representar a Sant Hilari una obra de creació pròpia sobre la temàtica dels refugiats. Es van fer 6 representacions en els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i octubre.

El grup va voler que tota la recaptació de les entrades es destinés a una organització, que com "STOP MARE MORTUM", treballés sobre aquestes situacions per facilitar l'arribada de les persones refugiades.

Llegeix més:178 “10 de deu Teatre” recapta 2400€ per a “STOP MARE MORTUM”

L’Ajuntament ven dues parcel·les per 840.000 euros per finançar la reforma de la Tèxtil Rase

Els dos solars són d’ús industrial i estan ubicats al sector PMU 24 del Polígon Sud i els ha adquirit Imersa Patrimonial SL

05/01/2018 Redacció

L'Ajuntament ha venut les dues parcel·les que havia posat a la venda per un total de 842.975€ a Imersa Patrimonial S.L. La finalitat de la venda és aconseguir finançament per poder fer la reforma de la Tèxtil Rase en base al projecte que s'està redactant, i convertir-la en un gran espai per a la cultura popular i associativa i per al foment de la creació i la formació artística.

Aquesta quantitat s’acumula als ajuts de la Mesa de Concertació de la Diputació, afrontar La reforma d'aquest equipament cultural és un dels objectius prioritaris del Pla d'Actuació Municipal d'aquest mandat.

Llegeix més:178 L’Ajuntament ven dues parcel·les per 840.000 euros per finançar la reforma de la Tèxtil Rase

Presentada la programació del primer semestre al Teatre Auditori

Grups i actors locals recorden que som una vila plena d’artistes

04/01/2018 Redacció

El 19 de desembre es va fer la presentació, al mateix Teatre Auditori, del que s’hi podrà veure fins al mes de maig. Comença amb l’obra “4 minuts 12 segons” de Versus Teatre, dirigida per Pep Duran i que ja ha tingut èxit a Barcelona. Hi ha també en teatre "Paraules encadenades" de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel, amb David Bagés i Mima Riera, els monòlegs "Non solum", per Sergi López, i la darrera representació porta al conegut Peyu, amb "Itime".

Es programa l'últim espectacle de la coreògrafa i ballarina cardedeuenca Marta Carrasco, "Perra de nadie" i els diversos actes dels cicles Tastautors, Festival Ressona o de l’associació Labyrinth, que en els darrers temps té força presència a Cardedeu.

Llegeix més:178 Presentada la programació del primer semestre al Teatre Auditori

Retrovisors i vidres trencats a Poble Sec

Els fets van succeir durant la nit de cap d'any

03/01/2017 Redacció

178 suc retrovisors WA0004 foto LM

La nit del 31, alguns es van dedicar a trencar vidres de cotxes i destrossar els retrovisors.

La zona més afectada va ser la dels carrers Lluis Millet i Manel Raspall, amb especial ensenyament amb els vehicles aparcats a l'aparcament que hi ha a Manel Raspall a l'alçada d'Emili Vendrell.

178 suc retrovisors IMG-20180102-WA0000 f JN

*Fotografies de JB i de JN (en aquest ordre)