• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El Celler Abad & Vins porta el nom de Cardedeu als concursos on es presenta

Estem aconseguint vins de qualitat que s’estan reconeixent

13/03/2018 Redacció

180 vins img6 3


El passat 28 de febrer, el Celler Abad & Vins va guanyar quatre medalles de plata a la Catavinum World Wine & Spirits Competition 2018, que es va celebrar a Vitòria.

Va ser amb el Mamella de Monja 2016, a la categoria de vins negres, La Monyos Garnatxa Negra-Syrah 2016, en la mateixa categoria, el cava De Estraperlo Brut Selecció en la categoria sparkling i la Monyos Garnatxa Blanca 2016 en la de vins blancs.

Llegeix més:181 El Celler Abad & Vins porta el nom de Cardedeu als concursos on es presenta

Presentació del Ressona 2018 a la Sala de les Columnes

José Luis Insua hi va posar la música

09/03/2018 Redacció

181 presentacio ressona  Ñ1377

Dijous 8 de març, mentre les manifestacions feministes bullien per tot l'Estat, es va fer l'acte de presentació del 19è Ressona a la Sala de les columnes de l'Ajuntament.

Unes quaranta persones van assistir a l'acte, que tenia la taula presidencial amb Alfons Riera, president de l'Agrupació Coral, Enric Olivé, alcalde, i Jaume Sala, director del Ressona.

Llegeix més:181 Presentació del Ressona 2018 a la Sala de les Columnes

Compromís del Secretari de mobilitat per rebaixar el bitllet del tren

Anar en tren a Barcelona serà més barat a final d’any al unificar la primera i segona corona per tal de reduir l’ús del vehicle privat

09/03/2018 Redacció

180 bitllats tren Ñ1410

El compromís adquirit entre el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i la vicepresidència de Transport de l'Àrea Metropolitana encapçalada pel socialista Antoni Poveda, és d’unificar les dues corones que rodegen Barcelona.

Això farà que el preu de la targeta de deu viatges passi dels 27,40 euros actuals als 20,10 euros (passarà de 3 a 2 zones des de Cardedeu). La T10 d’1 zona és el títol més usat pels viatgers actuals, encara que la rebaixa també afectarà a la resta de tarifes.

Llegeix més:181 Compromís del Secretari de mobilitat per rebaixar el bitllet del tren

Una vaga necessària per als drets de les dones que no ha estat secundada de manera majoritària

A Cardedeu diversos actes el matí del 8 de març van visibilitzar la protesta de les dones per la injustícia diària que pateixen

09/03/2018 Redacció

180 vaga feminista

La vaga feminista del 8 de març, Dia de la dona treballadora, es va sentir a tot el món, principalment les manifestacions. Cardedeu no va estar una excepció: alguns comerços van tancar i el sistema educatiu i espais municipals van estar amb mínims. A l'Ajuntament es van suspendre gairebé tots els actes i reunions.

La finalitat de la vaga va ser mostrar que si la meitat de la població, la femenina, deixa de fer la seva activitat diària, el món s'atura. Deixar, per un dia, de tenir cura de la llar, dels malalts, dels infants, i que ho hagin de fer homes, hauria fet valdre el que estan fent. No va ser així, no hi ha encara consciència de la força que tenen les dones si ho fan. La vaga laboral, la de consumir, l'estudiantil... va tenir un seguiment molt diferent. Els bars estaven plens, les dependentes, cambreres... despatxaven, i moltes dones consumien.

Llegeix més:180 Una vaga necessària per als drets de les dones que no ha estat secundada de manera majoritària

Les IV Jornades Feministes de Cardedeu van estar farcides d’actes i molta assistència

Entre d’altres coses es va fer la preparació de la vaga feminista del dia 8 de març

07/03/2018 Redacció

180 jornades feministes

Amb una festa a la Tèxtil Rase, divendres 23 de febrer es va fer la presentació de les IV Jornades Feministes de Cardedeu. PD Magenta hi va posar la música. Les jornades pròpiament dites van ser el cap de setmana del 2 al 4 de març.

Divendres, dia 2 es va iniciar a la plaça St. Corneli la Ruta artística de tapes feministes. Comença amb Laura Gandia presentant les jornades davant d’unes 70 persones. Explica el perquè del dia de les dones, commemorant les 146 treballadores que van morir cremades quan per fer vaga les van tancar i calar foc a la fàbrica. El 1910, en record d’elles es va declarar el 8 de març dia de la Dona i ara el 2018 es farà una vaga general de dones. El motiu és protestar de l’aliança del capitalisme amb el patriarcat i l’abús sobre les dones en tots els sentits, laboral i social. “Som nosaltres les que produïm i ens reproduïm”.

Llegeix més:180 Les IV Jornades Feministes de Cardedeu van estar farcides d’actes i molta assistència

Pastisser, cantant, artista... Andreu Forns ha estat un personatge sempre present a Cardedeu

La nit del 20 al 21 de febrer, ens va deixar l'Andreuet

06/03/2018 Redacció

180 andreu forns Ñ1231

Nascut el 1925, Andreu Forns Casademunt, forma part de la història de Cardedeu.

L'Andreuet, com molts els coneixien per la seva actuació en Els Pastorets, va participar en els concursos de cant de Ràdio Barcelona, va ser autor de pessebres que cada any pujava al Pla Amagat del Montseny per deixar-ne un, i a la capella de St. Corneli n'exposava d'altres durant la Fira de Nadal... La paraula Montseny va tenir sempre un gran significat per a ell, la seva pastisseria, on ara està l'arrosseria Xurin, va tenir aquest nom: Confiteria Montseny, i ja allà la seva vena d'artista es plasmava amb les espectaculars mones, veritables escultures de xocolata.

Cantant de sarsuela, cantava "Rosó" a totes les festes on participava i va estar present fins fa poc a qualsevol activitat cultural que es fes.

Des de la seva casa de Can Jo, primer sol i després fent-se acompanyar, baixava a la vila a viure el seu Cardedeu. Durant anys va anar pels establiments que obrien i els oferia una obra seva, personalitzada. El NAS també va rebre la seva, que aquí reproduïm.

Llegeix més:180 Pastisser, cantant, artista... Andreu Forns ha estat un personatge sempre present a Cardedeu

Lampedusa Beach, un drama que la cardedeuenca Olga Vinyals porta a escena

És una adaptació de l'obra creada el 2003 per la dramaturga siciliana Lina Prosa, un relat profètic

05/03/2018 Redacció

180 lampedusa

El 4 de febrer es va representar al Teatre Auditori l'obra Lampedusa Beach, dirigida per Marta G. Otin i interpretada per l'Olga Vinyals, que tantes vegades ha estat en aquest recinte organitzant actes, presentant-los, recollint entrades... i ara ha pogut mostrar davant el seu públic les qualitats d'actriu, que ja ha ensenyat a altres escenaris, com en el teatre Llevant, de Granollers, on es va representar unes jornades abans.

Llegeix més:180 Lampedusa Beach, un drama que la cardedeuenca Olga Vinyals porta a escena

COMUNICAT DE PREMSA

Mans Unides agraeix el suport dels ajuntaments vallesans a un projecte de cooperació al Tercer Món

Hi han col·laborat els ajuntaments de Granollers, Cardedeu, la Garriga, la Roca del Vallès, Lliçà de Vall i Parets del Vallès

Joan Quintana

Delegat al Vallès Oriental

Coincidint amb la finalització de l’execució dels projectes seleccionats en el decurs del període 2016 i 2017, volem agrair la col·laboració prestada pels ajuntaments de la comarca, als quals vàrem demanar subvenció per a projectes de desenvolupament.

Aquests diners són provinents dels pressupostos que els ajuntaments han previst en l’aplicació del conegut 0,7% del pressupost d’ingressos dels recursos propis, per a partides solidàries destinades a projectes de sensibilització i desenvolupament propis, i de les ONG.

Llegeix més:180 Mans Unides agraeix el suport dels ajuntaments vallesans a un projecte de cooperació al...

L’Ajuntament rep un estudi de planejament urbanístic

Elaborat per la Diputació de Barcelona, el document dona pautes per una futura revisió del POUM

02/03/2018 Redacció

180 estudi poumL'Ajuntament ha rebut un estudi de planejament urbanístic. Com vam dir en un NAS anterior, l'estudi "El planejament general urbanístic de Cardedeu. Diagnosi i estratègies d'actuació urbanística" elaborat per la Diputació de Barcelona s'ha encarregat coincidint amb el desè aniversari de l'aprovació de l'actual Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, i dona pautes per una futura revisió del POUM. Joan Masferrer, regidor d’Urbanisme destaca que “no és gens vinculant i que només vol ser orientatiu per a decisions que futurs governs puguin prendre més endavant; per part d’aquest govern no hi ha previst iniciar cap tràmit”.

L’ha redactat el Taller d’arquitectura i territori SLP, amb José González Baschwitz, arquitecte i Esteve Martínez Adrover, estudiant d’arquitectura.

Fa un estudi força exhaustiu de les necessitats de Cardedeu a nivell urbanístic i es poden destacar diverses coses: El Pla general d’ordenació urbanística del municipi de Cardedeu va ser aprovat definitivament en Maig de 2007. Aquesta data coincideix amb l’inici de la crisi immobiliària i financera que hauria de canviar completament el nostre context socioeconòmic. Aquest fet ha comportat una paràlisi del desenvolupament urbanístic durant els darrers anys.

Vàries iniciatives que es van valorar no han seguit per diversos motius. l’ARE prevista al Pla de les Parets no va superar l’aprovació provisional de 30 de setembre de 2010, en no poder dur a terme a temps les prospeccions arqueològiques que havia demanat el Departament de Cultura. Preveia la construcció de 842 habitatges (amb un 55% d’habitatge protegit) en una superfície de 17,2 hectàrees situades al Sòl urbanitzable delimitat.

Llegeix més:180 L’Ajuntament rep un estudi de planejament urbanístic

Accions de protesta dels CDR a les estacions de rodalies

Màquines expenedores precintades i torns oberts

02/03/2018 Redacció

180 protestes renfe3

La setmana final de febrer, els CDR del Vallès Oriental i els d'altres comarques, es van mobilitzar per denunciar la manca d'un transport públic de qualitat i a l'abast de tots, amb el lema "Perquè el transport públic és un dret i no un privilegi!"

Els Comitès de Defensa de la República s'han convertit en els grups més actius a l'hora de reivindicar drets civils i el camí per arribar a una República catalana, però sense oblidar el que preocupa a la gent.

Llegeix més:180 Accions de protesta dels CDR a les estacions de rodalies