• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Desnutrició

El NAS núm. 161 - juny 2016 -

Per Kathy Raymond

L’Escola de Música Lluís Cullell tanca les seves portes. Després de gairebé 35 anys, l’embrió fundat per la Coral cardedeuenca i que es podia haver convertit en una escola municipal puntera, ha mort de desnutrició. Com pot ser?

El procés ha sigut llarg. Fer el paper d’escola municipal sense ser-ho: mantenir el model –i les quotes– exigits a les municipals sense el conveni i subvenció corresponents i sense més entrades de diners que les mensualitats dels alumnes. Veure com no se sostenia aquest model encara gaudint del local de Can Serra i altres petites ajudes municipals. Veure marxar professors per no poder oferir-los un sou semblant al d’altres centres. Veure obrir centres municipals als pobles del voltant que abans ens proveïen del 40% del nostre alumnat. Cooperar durant anys amb un ajuntament que comença a pensar en la municipalització quan ja és massa tard i a tots ens cau a sobre la crisi econòmica. Voler aplicar un nou model d’escola (ideat abans que ningú pensava en aquelles línies) i no poder-ho fer per falta de mitjans. Veure obrir més centres gairebé al costat i no tenir mitjans ni econòmics ni humans per a fer-hi front. Veure, fins i tot, com des de l’ajuntament, amb qui hem col·laborat durant tres dècades –i quan més necessitàvem un cop de mà– es facilita l’obertura d’una nova escola de música al col·legi públic que més alumnes ens enviava. Perplexos –com és què s’ha fet això, si sempre, malgrat tot, l’escola ha donat un servei excel·lent?– hem vist finalment com la petita subvenció de l’ajuntament desapareix a partir d’aquest any.

Desnodrida, l’Escola de Música Lluís Cullell, sense defenses, ha sucumbit. Però al seu pas ha deixat músics excel·lents, concursos guanyats, concerts memorables i –sobretot– nens, joves i grans que gaudeixen cada dia de la música i del que els hi aporta com a persones. Amb això ens quedem. Hem fet el que hem pogut. Potser algun dia....

ENLLAÇOS