• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L’arribada de la Flama del Canigó, la revetlla de Sant Joan i la Festa del Foc, en un cap de setmana summament calent

Hi van haver més de dues-centes racions a cada sopar que s’hi va organitzar

30/06/2017 Redacció

173 festa del foc N0947k2

La nit de revetlla, la del 23 de juny, va començar a la plaça de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó, la cercavila i l'encesa de la foguera abans del sopar popular. A la Tèxtil Rase la revetlla organitzada per l'AV l'Estalvi va omplir, també amb sopar i ball a l’Orquestra Alma. L’endemà, per Sant Joan, va ser la plaça Sant Corneli la que va centrar la Festa del Foc.

La nit de Sant Joan és la Festa Nacional dels Països Catalans i la Flama del Canigó simbolitza que des d’allà arriba com cada any la Flama per encendre les fogueres de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó, d'Andorra i de l'Alguer.

173 festa del foc N0958k2

Un cop encès el pebeter una cercavila amb les cuques i gegants va precedir la lectura d’un manifest i el sopar En el Centre es va continuar amb concert i balls tradicionals amb 3 Quarts Quartet.

173 festa del foc N0941k2Mentre, a la Textil Rase hi havia un altre ambient, amb sopar en lloc tancat i els Alma.

Va ser dissabte quan la Festa del Foc va fer el dia de gloria a la colla de Diables, que estrenen cap de colla: Marc Martí. Pel matí es va començar a coure el porc per sopar. A les sis de la tarda la Furgada dels Garrins, amb els més petits, els Dimonis, amb la Carretillada infantil a continuació. Sopar popular i la representació de la Llegenda del Verro, que ja fa 20 anys es representa. Espectaculars innovacions dels darrers anys: baixada dels diables des del campanar i cacera del Verro per part dels Trabucaires. La d’aquest any han estat unes ombres xineses representant la persecució del Verro.

En acabar, ball i gresca amb el grup "Albercocks.