• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Dei Furbi preestrena “Oklahoma” al Centre Cultural

La companyia ho va fer a canvi de la cessió de l'espai i va ser gratuïta i oberta al públic

31/08/2017 Redacció

La companyia Dei Furbi va fer residència artística al Centre Cultural Cardedeu del 5 al 14 de juliol, des d’on van preparar el seu nou espectacle “Oklahoma” que es fa al Teatre Lliure dins el Festival Grec de Barcelona.

A canvi de la cessió del teatre per al seu procés de creació artística i tècnica, Dei Furbi van fer una preestrena de l’espectacle "Oklahoma" gratuïta i oberta al públic el 14 de juliol.

Aquestes residències són una de les accions de l’Ajuntament de suport a la producció cultural professional, i sempre amb un retorn pel municipi. Ja fa anys Brams, Pep Bou i Mar Gomez la van fer i per l’octubre es preveu que Sònia Sánchez, la balladora de flamenc, la realitzi.

Dei Furbi fa sovint intercanvis de residència per una actuació gratuïta, i d’aquesta manera poden assajar en espais adequats.

La directora, i fundadora, és Gemma Beltran, i a Oklahoma, adaptació de l’obra pòstuma de Kafka “Amèrica” hi ha tres únics protagonistes, amb un gran domini del cos, de la gestualitat i de la veu, parlada i cantada a capella. Toni Viñals, Robert González i Anna Alborch són els actors, representants d´una brillant generació d´actors i actrius polivalents que estan en continua evolució, que van començar molt joves i estan en la daurada edat dels 30 als 40, en plenitud física i un gran domini de l´ofici. Fa quatre anys que treballen junts i els dos nois en porten deu.

L’espectacle comença amb “El vol del borinot” de Rimski-Korsakov, i entre altres músiques destaca la doble versió de “La cucaracha”, una en música gregoriana i l’altra esbojarrada totalment.