• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Volem urnes i vots!

Parlaments, sopar i música a un mes del 1-O

05/09/2017 Redacció

174 falta un mes  N2931

El primer de setembre, l’ANC i Suma+e van voler celebrar que només falta un mes per a la data del referèndum.

L’escenari de la plaça Alsina tenia al darrera un mural inacabat, amb els color i estàtica de la campanya pel SI. Alfred Sa, de l’ANC va recordar també que 10 dies per l’11 de setembre i 5 perquè el Parlament aprovi la Llei de Transició. Parla davant unes 110 persones i destaca que aquests dies el Parlament tindrà molta importància i la gent també, “perquè serà necessari per defensar-nos”

Afirma que ara podem fer un a república, un temps després Espanya també ho pot fer, perquè sempre van una mica retrasadets, però de segur que també hi sortiran guanyant. Fa llista dels seus avantpassats, tots de diferents llocs, fins i tot de Suïssa, i català, que està a l’ANC, a Omnium i a Suma+e, perquè ara és necessari per a tenir una vida digne i poder progressar.

174 falta un mes  N2923Dóna pas als germans Castells, que fan una intervenció artística acabant el mural. Amb un “Bravo i visca la democràcia” se cedeix el micro a Ana Hinojosa, filla de Málaga i vicepresidenta de Súma+e.

Parla dels catalans de 8 cognoms, dels fills d’immigrants de dues o tres generacions i dels nous catalans, i de la necessitat de tots de poder viure en un país nou i més just. Diu que fa 300 anys que s’intenta encaixar i no es pot. S’intenta des de fa segles com a pla A i hi va haver un punt d’inflexió per a prioritzar el pla B: la independència.

Aquest punt va ser quan principalment el PP i el TC es van carregar l’Estatut, votat legalment i amb totes les garanties. El que passa és que “Se les va la vaca” i el Tribunal de Justícia de La Haya diu que els ciutadans estan per sobre de la llei. Si no fos així la dona encara no podria votar, ni viatjar sola o tenir un compte al banc, ni els negres podrien seure als autobusos. El Referéndum serà totalment legal, amb un Tibunal Superior que l’avala, l’Internacional.

Cada dia intoxiquen amb noticies falses, dels Mossos, les falsedats de El Periódico... però tot s’està fent impecablement. S’ha tractat de negociar-lo i no volen. Parla del Rei d’Espanya, que ve a fer-se la foto protestant del terrorisme i facilita armes a que les dóna als terroristes. Destaca els problemes i cap avantatge que porta la monarquia i acaba dient que volem passar de ser súbdits a ciutadans.

S’acaba l’acte amb salmorejo per a tothom i safates amb menjar que ha anat portant la gent, amb tanta generositat que gairebé no s’acaba. El salmorejo l’ha fet un cuiner cordovès, en Navi. Mentre, música flamenca amb Edu Vico, instrumental de gran qualitat.

174 falta un mes  N2916