• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Quatre casos de pneumònia provocada pel bacteri de la legionel·la a la nostra vila i dos morts a Llinars

L'Ajuntament assegura que no hi ha problema per consumir aigua de boca, d'aixeta, ni de fonts municipals

02/11/2017 Redacció

Dues persones d'edat avançada i amb una patologia greu prèvia, han mort a Llinars del Vallès en els últims dies per un brot de legionel·la. Ha afectat uns altres tres ancians, actualment ingressats. A Cardedeu són quatre les persones afectades, cap d’elles greu.

El Departament de Salut i els Ajuntaments segueixen coordinats per mirar de detectar l’origen, o orígens, del brot de legionel·losi. A Cardedeu la darrera quinzena d’octubre es van prendre mostres a 14 instal·lacions i es van netejar. L’Ajuntament manté tancats els sistemes de reg de les zones verdes. Tampoc es fan servir els vehicles de neteja viària que apliquen aigua.

En quant es van detectar els dos primers casos de pneumònia provocada pel bacteri de la legionel·la en dos veïns de Cardedeu en un període de temps inferior a un mes, es va notificar a l’Ajuntament. S’ha posat en marxa les mesures de control per tal de detectar l’origen de les infeccions. Afectaven dues persones de 35 i 55 anys,

A final de mes, l’Agència de Salut Pública ha comunicat a l'Ajuntament la detecció de dos casos més de legionel·losi en persones al municipi. Al municipi veí són cinc persones, tots ells ancians.

El bacteri no es transmet de persona a persona, ho fa en inhalar aigua polvoritzada, i per això el reg per aspersió, la neteja viària o la neteja de contenidors s’han aturat. Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que tenen malalties cròniques que afectin el sistema immunitari i les d'edat avançada.