• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

La XII edició de Cardoterror porta a Nathalie Seseña com a convidada

Els curts Silente, Nada SA. i Assholes guanyen els premis TAC

07/11/2017 Redacció

176 cardoterror N4208

Amb la temàtica “Ritual diabòlic” Cardoterror 2017 ha estat un èxit de públic i ha ampliat les seves activitats, que ja fa anys no es limiten a projectar pel·lícules de terror.

Ja el 15 de setembre, al Pla de la Calma, es va inaugurar l’exposició Cardoterror, presentant el cartell i 32 dibuixos de figures diabòliques. Precisament el cartell va tenir una de les novetats: els esdeveniments polítics dels dies del festival van fer que el dibuixant, José Miguel Alvarez Benitez, fes una edició nova de 50 exemplars signats, a 10 euros cada un, on hi ha referència a l’estelada.

176 cardoterror N4186Tot i que l’escenari principal va ser L’Esbarjo, el Festival va estar a altres llocs. El Tarambana va ser l’escenari de la presentació del Festival, el dia 19, amb passi de curtmetratges cedits pel Cryptshow Festival. Molts comerços van decorar els aparadors amb la temàtica, i un joc de pistes feia buscar pel·lícules a les botigues i el joc “El Ritual diabòlic” un “room escape” va portar a equips d’entre 4 i 8 persones a la capella de St. Corneli.

Del 26 al 29 a l’Esbarjo s’anaven passant films actuals i antics, com “Haxan, la brujería a través de los tiempos” de l’any: 1922 que va tenir música en directe. A l’entrada del cinema hi havia un fons per fer-se fotos al davant i una paradeta amb venda de samarretes i material referent al festival.

Dissabte, dia 28, es va fer el 4rt. Mercat del Cinema a la plaça Sant Corneli amb una desena de parades i xocolata i coca pels assistents. Per la tarda es van passar els 5 curtmetratges finalistes que optaven als premis TAC (Terror Arreu de Catalunya) als millors curts de producció catalana.

D'un total de 34 produccions que han participat en les seccions oficials dels festivals de gènere fantàstic i de terror membres del TAC, els cinc finalistes als premis a millor curt, millor interpretació i millors efectes especials, van ser: NADA S.A.de Caye Casas i Albert Pintó, LEGADO de Joan-Pol Argenter, 2037 d'Enric Pardo, SILENTE de Paco Ruiz i ASSHOLESS de Carles Hortolà. El premi al Millor Curt per a "Silente", la Millor Interpretació per a Emilio Gavira a "NADA S.A" i els Millors efectes especials per a "Assholess".

Els guanyadors han estat escollits pel jurat format per el director de cinema Marc Martínez, guanyador l'any 2016 del Premi TAC al millor curtmetratge, James J. Wilson, director manacorí de cinema de terror i José M. Rodríguez, editor, responsable del web “Dioses y Monstruos” i col·laborador de RNE-Ràdio4 i Scifiworld.

176 cardoterror N4192El mateix dissabte, a les 23.00 a la Sala Sarau, Festa pre Castanyada a càrrec dels Djs Sopranos.

Diumenge 29 sessió infantil de curtmetratges, i per la tarda el documental del 2016 “Herederos de la Bestia”, dirigida per David Pizarro on es tracta de com es va rodar i la importància que ha tingut dins del gènere El dia de la Bestia, de l’any 1995

Això va estar el previ a lliurar el trofeu Audrey, que dóna El Cardot en reconeixement a la seva trajectòria cada any a un convidat. En aquesta ocasió va ser a Nathalie Seseña, actriu madrilenya que actualment fa de Berta Escobar a la sèrie “La que se avecina” i que ha fet teatre i nombroses sèries de televisió, però està al Cardoterror pel seu paper a “El dia de la bestia”

Seseña va pujar a l’escenari de L’Esbarjo i entre José Martinez Rodriguez, que es va presentar com a expert en tertúlies frikis, David Jordan, de El Cardot i una de les ànimes del festival i David Pizarro, director del documental que estudia aquesta pel·lícula li van anar fent preguntes. L’actriu, que troba fantàstic que 20 anys després de fer-se encara estigui tant vigent, va confirmar la pregunta de Martinez, sobre que efectivament, inclou en els seus contractes que el seu gos “Pepe” el pugui acompanyar en tot moment, fins i tot en el rodatge.

Després de rebre l’Audrey de mans del president de El Cardot, Dani Massip, es va projectar “El día de la Bestia” i per finalitzar el Festival es va acabar amb una sessió Especial Sitges.

176 cardoterror N4210