• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Ferran Lopez substitueix a Trapero al capdavant dels Mossos

El nou cap està molt vinculat a la comarca i va ser futbolista del FC Cardedeu

07/11/2017 Redacció

El ministeri de l’Interior ha nomenat Ferran López com a cap dels Mossos, després de destituir el Major Josep Lluís Trapero. López ha estat vinculat a Cardedeu, va ser jugador del primer equip del FC Cardedeu del 1992 al 1997 i encara és vocal a la Junta Directiva del Club Natació Granollers.

El ministre d’Interior, Zoilo, nomena a Ferran López afirmant que l’escalafó ja fixava a aquest comissari com a substitut en cas d’absència o cessament de l’anterior major.

Ferran Lopez, de 50 anys, fa 27 que està als Mossos. Va tenir una de les seves primeres destinacions en el grup d'elit dels GEI, on va ser cap d'esquadró. Posteriorment va estar en diverses comissaries, fins que el 2006 el van nomenar cap de la Regió Metropolitana Sud. El 2010, el tripartit, amb Montilla com a president, el va ascendir a comissari en la mateixa promoció que Trapero.

És Diplomat en Ciències de l'Educació i amb un postgrau en Direcció i gestió de la seguretat pública.

El Ministre Zoilo espera d’ell que mantingui als Mossos sota la disciplina estatal, tot i ser la mà dreta de Trapero des de fa temps. Quan va haver-hi la forta repressió per part dels antidisturbis catalans a la plaça Catalunya el 15M, estava destinat als GEI.