• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Ja està en vigor l’ordenança sobre animals domèstics

31/10/2017 Redacció

176 ordenança gossos
Un cop acceptades diverses al·legacions, el Ple de juliol va aprovar els 45 articles i 2 annexes que formen la nova ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals de Cardedeu.

D’aquesta manera queda derogada l’anterior i la nova ja està en vigor després de diferents polèmiques, principalment sobre espais on els gossos poden anar deslligats.

Precisament aquest tema queda molt ben acotat: no es permet portar els animals solts en tota la trama urbana excepte les “zones d’esbarjo per a gossos” que tenen un horari i ús regulat.

Les zones habilitades per a tal efecte sense limitació horària són:

La Zona verda a Can Montells – Torrent de la Coma, Sector Est del Parc de la Serreta, Passeig Mestre Alexandrí i Av. Diumé entre Av. Vilamajor i carrer Sabadell

Les zones habilitades per a tal efecte amb limitació horària són:

La Zona verda del Parc del Molí, Zona nord de la Plaça de la Pubilla i Bosquet al nord del Parc Joan Clusellas i Teixè

L’horari establert per a les zones amb limitació horària és de 18.00 a 10.00 en horari d’hivern i de 20.00 a 10.00h en horari d’estiu

En zones i camins d’accés públic fora de la trama urbana consolidada es permetrà que vagin sense lligar sempre que no hi hagi altres persones o animals pels voltants. En exercici de la prudència, i davant de la presència propera de tercer, la persona posseïdora està obligat a subjectar-lo amb la corresponent corretja.

Els 45 articles són molt protectors dels animals, fixant obligacions dels seus propietaris i de la convivència veïnal entre els qui els agraden i els qui no en volen tenir. Es regula com han de ser collars, morrions i cura que se’n ha de tenir.

En el web de l’Ajuntament està detallat http://cido.diba.cat/normativa_local/6737918?utm_source=cido&utm_medium=web&utm_campaign=PTAOC