• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Els tallers Aprenem tenen més de 60 usuaris

L’intercanvi de coneixements idiomàtics, fa que tots ensenyin i aprenguin

29/11/2017 Redacció

177 aprenem N4228

Cada dimarts, des de 18h a 20h, es reuneixen unes 25 persones a la sala d’actes de la Biblioteca i en grups de 4 o 5 persones fan aprenentatge d’idiomes.

El programa d’intercanvi lingüístic Aprenem ha crescut molt i ens n’alegrem, diu Cris Bartri, una de les responsables. Junt amb Lupe Escobar i Rafel Gallifa dinamitzen i cohesionen el grup de gairebé 90 persones aprofita els dimarts a la tarda per millorar idiomes.

Els tallers Aprenem d’aquest curs van començar a finals de setembre de 2017 i acabaran a finals de juny de 2018. Es tracta d’un programa d’aprenentatge de llengües que ens permet aprendre l’idioma que volem a canvi d’ensenyar el que sabem, fem intercanvi. Aprenem llegint i parlant, sense tocar la gramàtica. El nostre objectiu és afavorir l’ús social del català alhora que aprenem altres llengües. A més, aprenent i ensenyant, reforcem la cohesió i la integració socials. Els qui participem ho fem des de l’intercanvi lingüístic: qui aprèn català ens ensenya anglès, qui aprèn anglès ens ensenya català, per exemple.

Actualment hi ha molta gent que vol fer anglès i pocs per ensenyar, es fan grups petits de cinc o sis persones i la base és la conversa. Hi ha unes 15 persones que agafen el paper de monitor i tenen més facilitat per ensenyar. Els idiomes que treballen són l’alemany, català, anglès, francès i àrab. Hi ha demanda d’aprendre euskera, però de moment no hi ha ensenyant. També hi ha interessats en aprendre xinès i italià.

177 aprenem N4232