• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El "Raspall" centre guanyador dels Premis Dialoga 2017!

En els instituts es fan múltiples activitats educatives a més de les assignatures que van a examen

30/11/2017 Redacció

177 coses als insttituts f raspall

Els Centres d'Ensenyament han de ser llocs on es cultivin els valors i no limitar-se a les matèries acadèmiques. L'educació es fa globalment, de manera multidisciplinària, i per tant les activitats formatives de la persona són molt variades.

Aquest any el Raspall ha guanyat el Premi Dialoga 2017 en la modalitat de centres. El premi Dialoga està organitzat per la Facultat de Dret d'ESADE amb el Departament d'Ensenyament, el Departament de Justícia i el Col·legi de Notaris de Catalunya per reconèixer aquells centres que promouen la millora de la convivència i el diàleg com a mètode de resolució de conflictes.

El resultat és fruit d'una tasca continuada, on el programa de mediació de ben segur hi té a veure. Ara s'engeguen les candidatures dels alumnes mediadors que van fer la formació el curs passat, a 2n d'ESO i s'iniciaran les mediacions com a mètode positiu i preventiu de resolució de conflictes i millora de la convivència.

La intervenció en actes de la Setmana de la Ciència, així com tallers de Bodypercussion amb Santi Serratosa, o de hip-hop amb Pau Llonch fan que l'escolarització sigui dinàmica.

El de Santi Serratosa va tenir molt d'èxit, fer servir el propi cos com a instrument està a l'abast de tothom, sols cal imaginació i ritme. El de Pau Llonch, vocalista del grup At Versaris, va ser un taller de rimes a ritme de Hip-hop, que es fa per tercer any. Llonch l'inicia amb dades sobre la història d'Europa i situacions actuals per entendre el present, parla de discriminació i genera que es pensi i es tracti de posar, sense estar inhibit, opinió en forma de rima

Aquests tallers no es limiten a l'IES Raspall, es fan als diferents instituts, que també participen en la Comissió Coeduca, que es reuneix per primera vegada el 29 de novembre i reuneix a alumnes, famílies i professorat.

Fotografia: Institut Arquitecte Manuel Raspall