• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El cercle de Podem a Cardedeu es desmarca d’Iglesias i no farà campanya pel 21-D

Consideren que des de l’organització a Madrid han fet un 155 per treure a Dante Fachin

02/12/2017 Redacció

177 podem N4770

El Cercle de Podem a Cardedeu, en un comunicat del 14 de novembre i en la tertúlia Cincdedeu del 29 del mateix mes, deixa clara la seva postura contrària a com Podemos Madrid ha col·laborat amb els Comuns i especialment amb Xavier Domènech per a desbancar el Podem català liderat per Dante Fachin.

Podemos va néixer per trencar el règim del 78 i acabar amb les desigualtats socials, amb un model organitzatiu que era una piràmide invertida, les bases decidien, però quatre anys més tard s’ha canviat la situació, on pensar diferent que els líders és castigat i a la mínima surt un “fundador”, Podemos també és un partit classista, afirma, dient-te que estàs fora de Podemos.

Kike Fuentes, del Cercle de Cardedeu i fins ara encarregat de Participació a Catalunya, explica a Cincdedeu que s’ha fet un 155, eliminant a Dante Fachin i tot el seu equip per a propiciar una aliança amb els Comuns de Xavier Domenech, que en el dilema democràcia o no, opten per mantenir-se equidistants per aconseguir uns bons resultats a Barcelona.

A Albano Dante se li va plantejar un ultimàtum, un o et vas o et tiro, oficialment per voler parlar amb independentistes. No estem d'acord ni amb les formes ni amb el fons. Nosaltres a Cardedeu mantenim excel·lent relació amb la CUP amb la qual hem col·laborat alguna vegada en presentar una moció a l'ajuntament. No acceptem que des de Madrid se'ns digui amb qui podem parlar i amb qui no.

L'última gota que fa vessar el got és la creació d'una gestora a dit, que, davant la nostra sorpresa, està composta bàsicament per persones que estan en una altra organització o han treballat des del principi per fer la vida impossible a l'antiga direcció i al militant de base. Especialment ens dol la infame representació del Vallès Oriental, amb persones que el que únic que han volgut des del principi és una cadira i no els importa canviar la seva ideologia per obtenir-la.

No farem campanya a favor de la candidatura de Catalunya en Comú, en la qual s’ha integrat Podem Catalunya ni reconeixem ni acatarem les indicacions d’una gestora nomenada a dit.

Diumenge 12 de novembre es va presentar el manifest “Som Alternativa” on una trentena de Cercles, entre ells el de Cardedeu ho subscriuen. Afirmen recordar i enyorar el Podemos de 2014. Quan un projecte tan bonic es queda entre despatxos, no serveix per res, podran vendre la marca, però no la militància.