• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Tres dies de ratafia al Tarambana

Per segon any consecutiu Isaac Vives guanya el concurs de plats cuinats amb aquest licor

05/12/2017 Redacció

177 ratafia


Del 17 al 19 de novembre la ratafia va ser la protagonista al Tarambana. Va començar divendres a mitja tarda amb una actuació de Núria Clemares, seguida d’un Tast d‘infusions, sopar i música. Tot amb la Fira de la ratafia, on bon mostrari per anar tastant. Dissabte pel matí es va fer una mostra de destil·lació, per aconseguir la base amb què fer la ratafia i a les 10 va començar el CuRAT.

Aquest CuRAT és el concurs de cuinar en directe un plat amb la ratafia com a un dels ingredients, i un cop acabats, un jurat dóna tres premis, on s’ha valorat la presentació i sobre tot, el toc de la ratafia. Va guanyar el campió de l’any passat, Isaac Vives, l’any anterior amb un plat de pop i aquest any amb faves a la catalana.

Després literatura, música, dinar i per la tarda l’altre plat fort: VII concurs de ratafies casolanes. S’han presentat 11 mostres, de les que 8 s’emporten un lot de productes cardedeuencs, i una, la de Míriam Conchello amb una recepta de la besàvia de la seva avia, el Primer premi.

Segueix la festa amb jocs de taula i música fins el vespre. Diumenge, un matí familiar amb contes i una tarda amb el concert de Carles San José i Carles Belda. Tots dos acompanyats de la Coloma Bertran al violí i del Jordi Casadesús al baix, que van portar al Tarambana l’espectacle Càntut, música tradicional que es transmet de paraula, de memòria i que ells mateixos l’han versionat per poder oferir un espectacle per nens i adults.