• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El Pla Educatiu d’entorn: una eina transversal per millorar l’educació

Es troben els agents educatius per plantejar la col·laboració en diversos projectes a desenvolupar aquest curs

06/12/2017 Redacció

177 pla educatiu d entorn


El 16 de novembre, tècnics, escoles, instituts, Ampes i govern municipal es van reunir per anar consensuant accions del Pla Educatiu d’entorn, un programa que es fa a moltes poblacions i a Cardedeu des de 2014.

Es tracta d’un instrument per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels joves de 0 a 18 anys. Es tracta d’aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i el foment de la convivència.

És així un projecte molt transversal, que implica crear ciutadans, i per això hi participen el Departament d’Ensenyament (Inspecció i Servei LIC-Llengua, Interculturalitat i Cohesió social), l'Ajuntament (Educació, Serveis Socials, Joventut) la Biblioteca, el Museu, Cultura, Esports, La Mongia, els Instituts, les Escoles i les associacions de pares i mares.

L’educació, així, no es limita a l’escola i la família, és en tots els àmbits de convivència on s’han de promoure els bons hàbits i els valors ciutadans.