• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El PSC organitza una trobada per reflexionar sobre la pujada d’impostos

Volen saber l'opinió dels veïns i treballar alternatives per proposar esmenes a l'ordenança que ha aprovat el govern i que el partit rebutja

05/12/2017 Redacció

177 reflexio prou impostos N4233

Dimarts 7 de novembre, amb una assistència bastant minsa, una desena de persones, es va reunir a la sala del Pavelló d’Esports sobre l’ordenança de taxes i impostos aprovada recentment en el Ple municipal.

A l’acte, obert a tothom i organitzada per la secció local del PSC, van parlar José Quesada i Artur Munyos, que amb l'ajut d'un projector exposen el seu rebuig a la manera de repartir els impost que té el govern de Cardedeu.

Bàsicament pels de vehicles de tracció mecànica, per la taxa d'escombraries i l’IBI Quesada diu que els impostos han de ser per redistribuir la riquesa i que s'ha de subvencionar a les persones amb més dificultats i més desfavorides. Pensa que els criteris de progressivitat que el govern d’ERC i la CUP diuen aplicar no estan adequats. La taxa d'escombraries no es pot valorar pensant només amb el tipus d'habitatge que s'ocupa, cal combinar el valor de l’immoble amb els ingressos i el nombre de persones que hi viuen. També els sembla injust l'impost als vehicles, ja que si es mira només la potència una família benestant pot comprar cotxe poc potent a un de fi fills i tenir subvenció i en quant als vehicles contaminats, qui té més diners pot comprar-ne un de nou o elèctric i qui té feina per tenir-ne un de segona mà està més gravat.

En quant a l’IBI una pujada del 2% no es correspon amb el que els hi han pujat els ingressos a les famílies. A més, creuen que l'actual equip de govern d'ERC i les CUP malgasten i perden subvencions d'Europa, de la Generalitat i la Diputació i ara, aquesta incompetència, els porta a augmentar espectacularment els impostos. El 2016 els salaris a Catalunya han perdut un 4,4% de capacitat adquisitiva. Des del 2009, un 11,2%. El darrer any no s'havia augmentat l'Impost de Béns Immobles, el que tenint en compte la baixada dels salaris ja era un increment en relació a la capacitat adquisitiva. De cop, la CUP i ERC, que es diuen d'esquerres, proposen un enorme augment del 2% de l'IBI pel 2018, angoixant i pressionant les economies familiars. També proposen que el cost de la recollida d'escombraries des de 2015 a 2018 augmenti un 10% anual, passant d'1 milió € a 1 milió 300 mil.