• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El Pessebre Monumental de Poble Sec fa 29 anys

Aquest any incloïa el mural que es va fer al Mas Riera Valentí comptant els dies que faltaven pel Referèndum

09/01/2018 Redacció

178 pessebre monumantal N96

El Pessebre d’aquest any té dos espais separats, amb figures d’escala diferent. El més nou és més gran, i representa l’església de Santa Maria, l’ermita de Sant Corneli i la façana del Mas Riera Valentí amb el mural que hi va posar l’ANC demanant el referèndum.

El fet de tenir una escala major ha propiciat que hi hagi persones, de Cardedeu i fins i tot de Lliça de Vall, que hagin deixat figures per completar-lo. Ha cridat prou l’atenció com per a que el programa televisiu “Súper avi” l’hagi presentat.

L’altra part representa la zona rústega del municipi, amb masies concretes, alguna d’elles ja no existeix, com Can Romà, i té els elements que s’han anat fent a través dels 29 anys que té ja el Pessebre Monumental de Poble Sec. La novetat a aquesta banda del pessebre és una gran cataracta que cau a un gorg.

El pessebre està exposat a la sala de reunions de l’Associació de Veïns, al carrer Alcoll, i té uns 5 metres de llargada per un parell de profunditat.

Des del seu inici la família Vendrell ha estat la impulsora, amb la participació dels veïns. Ara segueix així, amb Lluís Jofre i Andrés Estremera com a puntals per continuar amb aquesta tradició. Cada any es fa un poema, que s’imprimeix i es dóna als visitants. En aquest cas l’ha escrit Concepció Recordà i està fet en memòria de Lluís Vendrell, traspassat fa poc temps.

178 pessebre monumental N98