• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mà Oberta organitza la recollida de jocs i joguines per 8a vegada

Hi ha participat 25 voluntaris que organitzen i distribueixen entre 46 infants de 0 a 9 anys

10/01/2018 Redacció

178 ma oberta N

La campanya Mà Oberta, aquest any beneficia a 46 infants, de 0 a 9 anys, que pertanyen a 40 famílies. És una xifra inferior a anys anteriors, el passat eren 60 i el 2015 van ser 101. Això vol dir, ens explica Oriol Grèvol, coordinador, que els Serveis Socials estan notant una millora de la situació general.

Es reuneixen joguines recollides a diferents establiments que s’han adherit a la campanya de recollida, més l’aportació mensual que fa Càritas, que els altres mesos és en menjar i per desembre és en joguines. Llavors es fa quadrar amb les cartes que han escrit les criatures i es complementen alguns que queden molt curts. Si sobra es guarda per l’any que ve, i es van passant així els anys. Ja en fa 8 que es fa d’aquesta manera, tot i que Ma Oberta ja porta 21 anys fent recollides per les dates nadalenques per ajudar a famílies necessitades.

No és una deixalleria! Aquesta és una de les premisses que alguna gent no entén. Es recullen jocs a les botigues i a la taula que es posa el darrer dia de la campanya a la plaça Sant Corneli. I aquí és on està bé reutilitzar jocs de segona mà, però no trencats o puzles en què falta alguna peça.

Alguna nina bruta és el que fa que els qui la reben no sàpiga què dir-li a la persona que fa aquesta aportació, que té molt més de positiu que casos anecdòtics, que precisament per això criden l’atenció.

Mà Oberta inicialment recollia cartró, ampolles de cava i bateries de cotxe, però els canvis normatius han fet variar molt a la baixa el valor d’això, i els robatoris que patien en tenir les bateries acumulades feien que resultés inviable.

Uns 25 voluntaris de la Ktkolla, grup de joves de la Parròquia, són els encarregats de recollir, ordenar distribuir en lots i embolicar els jocs i joguines i a quatre de les famílies, que hi estan d’acord, els Reis Mags en persona els visiten i lliuren els regals.

178 ma oberta N3