• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Com ja és habitual, els Reis d'Orient van arribar en tren i carregats de regals

Abans de recollir les cartes a la plaça de l'Ajuntament, ho van fer a tres places més

12/01/2018 Redacció

178 reis Ñ0027

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van arribar a l'estació de Cardedeu poc després de ¾ de cinc. Una gran gentada els esperava i els patges els van d'anar obrint pas fins a arribar a les carrosses, que els esperaven a l'aparcament de davant.

Ja fa deu anys que les carrosses tenen motor i així el recorregut no es fa tan llarg i les criatures que estan a les places no han d'esperar tant.

178 reis Ñ0033La Policia va al davant, i seguidament els músics de Brass de Gitano precedeixen als trons en què va cada Rei rodejat de patges. Entre les carrosses hi van genets, tot seguit de camions amb regals des dels quals es llença caramels a la gent que a banda i banda del recorregut espera el seu pas.

Per l'avinguda rei En Jaume segueix fins ctra. de Dosrius, c. de Mogent, va fer parada a la plaça de Sant Jaume, va continuar per c. de Mataró, c. de Lluís Millet, ctra. de Dosrius, c. de Girona, i fa una nova parada a la plaça de Joan Amat. Per Mare de Déu del Pilar van anar a la plaça Joan Alsina, on es fa una nova parada i altre cop per Mare de Déu del Pilar, c. del Dr. Klein, plaça de l'Església, plaça d'Anselm Clavé i c. de Baix arriben a la plaça de Sant Joan. A les diverses parades es reparteix xocolata i coca i es recullen cartes.

A la plaça RTVC hi té un petit escenari des del qual han centralitzat la transmissió en directe de la cavalcada, amb diversos "corresponsals" a les places i arribada del tren, una bona feina. També han recollit desitjos d'infants, que anaven posant junts.

L'alcalde, Enric Olivé, rep als Reis amb una bufanda groga, i de les seves primeres paraules es desprèn la tristor del fet que en un dia d'alegria no tots els pares puguin estar amb les seves famílies. Ja en el balcó, amb una multitud a la plaça "continguda" amb patges que porten fanals i que són l'única llum davant l'Ajuntament, Olivé lliura la clau màgica que obre totes les portes de Cardedeu i fa un agraïment a tots els qui fan possible aquesta cavalcada, demanant que hi hagi pau, justícia social i solidaritat i que no s'oblida als presos que tenim, ostatges retinguts per fer obeir al poble.

Després parlen uns quants membres del Consell d'Infants, que expliquen que són 20 i s'hi estan cada un dos anys, exposant el parer infantil de les coses que necessita el poble.

178 reis Ñ0041Melcior es mostra orgullós de què els nens i nenes siguin capaços de respectar als qui no pensen igual i tant de bo, diu, els adults n'aprenguessin també i escoltessin sense amenaces als que veuen les coses diferent.

Gaspar diu que porta més regals que carbó, perquè les famílies i les escoles ensenyen valors que tots els nens i nenes han après i en fan cas, i el carbó pels qui no es renten les dents i fan petites malifetes. Fa esment al Pessebre que hi ha hagut a Poble Sec i a la tasca desenvolupada per Mà Oberta i té un record per a les famílies que estan en camps de refugiats i per a les persones que per defensar les seves idees estan privades de llibertat.

Baltasar fa un discurs ben diferent del que en té acostumats. El fa íntegrament en castellà, dient que saben que els nens de Cardedeu han estat bons, que fan cas als pares i són bons amb els amics. No es vol allargar amb el discurs perquè fa un any que esperen i ara aniran a recollir les cartes.