• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L'Hotel Xurin, un dels emblemes de la vila, tanca després de Reis

Melcior Clavell es jubila i amb ell, tot un passat que romandrà ben documentat amb fotografies que ha anat guardant al llarg de tota una vida

05/02/2018 Redacció

179 xurin el 2006  AAG77

Fotografia: Hotel Xurin l'any 2006

L'any 1918 s'obre al que era la carretera de Caldes, actualment l'Avinguda rei En Jaume, la Posada Avenida, que més tard es diu Can Roman, de malnom Canmaitanquis. Acabada la Guerra Melcior Clavell Comelles ho agafa i li posa el nom de Fonda Cosmos i des del 1970 ho porta el seu fill Melcior Clavell Cuminal, al que es coneix per Xurin, Poc després decideix posar-li aquest nom amb l'augment de categoria, de Fonda a Hostal, que més tard passarà a ser Hotel de tres estrelles. Ara l'any 2018 tanca el capítol d'hostejar turistes i viatjants i en un any passarà a ser Residència de gent gran.

En Xurin es jubila, però el seu fill Albert continua amb la restauració. Canvia de vorera a l'avinguda i es posa on hi havia l'antiga pastisseria Montseny i més tard una xocolateria i darrerament un restaurant. Ara hi haurà l'Arrosseria Xurin. I és que l'arròs ha estat el plat estrella dels Xurin. Durant molts anys han estat els encarregats de fer la paella de la Festa Major, i de fer el "Caldo de la Fira de Nadal"

L'octubre del 2002, El NAS va entrevistar a Melcior Clavell, molt abans que decidís, d'acord amb el seu fill, tancar l'hotel.