• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Es presenta Sostre Cívic a la Biblioteca que es va omplir a vessar

El projecte tracta de promoure habitatge en cessió d’ús en un terreny a prop de La Serreta

06/02/2018 Redacció

La cooperativa d’habitatge Sostre Cívic, membre del Grup Ecos, promou la compra d’un solar a Cardedeu per construir-hi un edifici d’habitatges cooperatiu en règim de cessió d’ús i garantir el preu assequible d’un bon nombre d’habitatges que queden fora del mercat especulatiu. Alhora que estén la filosofia del model en cessió d’ús d’accés a l’habitatge.

Aquest projecte el va presentar el 17 de gener, a dos quarts de set, a la Biblioteca. Dies abans s’havia fet una exposició inicial a Barcelona, a la seu de la Cooperativa. En el cas de Cardedeu es va arribar al límit d’aforament, amb gent dreta, ja que la proposta va despertar molt d’interès al promoure’s en un terreny d’aquí, vora La Serreta.

L'equip d'arquitectes que ha treballat la proposta, La Baula, ho va proposar com una aposta pel cohabitatge i el desenvolupament sostenible. Actualment està en fase d'estudis previs i la cooperativa està buscant un grup promotor de socis i sòcies per impulsar el projecte.

S’ha escollit un solar que consideren privilegiat, tant des del punt de vista urbà com del territori, i garanteix una qualitat paisatgística i arquitectònica que ja han estat valorades i es troba al límit entre el teixit urbà i el territori de la zona agrària i del parc de la Serreta, a prop de l'estació de Rodalies i d'un vial d'accés de vianants al nucli del municipi.

Es promou pel cohabitatge, i per això a l'edifici es dissenyaran grans zones d'espais comuns per desenvolupar usos diversos que responguin a les necessitats col·lectives del grup.

A diferència d’altres projectes, el de Cardedeu s’impulsarà en un terreny de propietat privada.

Per part de l’Ajuntament, la regidoria d’Habitatge ha mostrat un interès especial en aquesta iniciativa pel component social que té.