• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

Per primer cop s'ha fet ball a plaça

08/02/2018 Redacció

180 ball gitanes f marta navarro IMG-20180204-WA0003

Fotografia: Marta Navarro
És el quart any que es fa una trobada de colles de Gitanes a la vila, les tres vegades anteriors han estat al Tarambana, i aquesta vegada també ha estat així inicialment, però ha estat especial, s'ha sortit fins a arribar a la plaça de l'Església i ha estat el tret de sortida per a fer una colla pròpia de Cardedeu.

Fa ja més de 80 anys que a Cardedeu no hi ha ball de Gitanes propi, i els balladors que hi ha entre nosaltres estan a colles de poblacions veïnes. Ara, després que els darrers tres anys hagin vingut colles de fora amb actuacions en el Tarambana, es vol que hi hagi colla a la població.

Després del Galop d'entrada, amb el Capità a cavall sortint del Tarambana, es va anar amb les colles convidades que apadrinen a la nova de Martorelles, Sta. Perpètua, L'Ametlla del Vallès, Llinars i Sant Celoni, fins a la plaça de l'Església on en va ballar els diferents tipus de Gitanes i es va donar per batejada la nova colla de Cardedeu.

La trobada es va fer just el cap de setmana abans de carnestoltes, aquest any el 4 de febrer, com és tradició i prèviament s'havia fet una convocatòria de balladors dissabte 27 de gener a la plaça sant Corneli. Van ser molts els qui van fer aquesta prèvia i el dia del bateig van ballar a la plaça vestits de carrer, però amb barrets, americanes i mantellines que els van deixar les altres colles.