• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Intenten robar tres vegades al mateix representant de joieria

Només la primera, a Cardedeu, va tenir èxit

09/02/2018 Redacció

Una banda de lladres de joies, amb membres majoritàriament napolitans, havia pres la mida a una persona de Cardedeu que generalment anava amb mostraris.

Les dates: Cardedeu 22 de setembre 2015, Figueres 25 de novembre 2016 i La Garriga 1 de febrer passat.

Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central d'Investigació de Patrimoni van detenir el dia 1 de febrer quatre homes quan intentaven assaltar a un representant de joieria a la Garriga.

L’operació va començar quan el 17 de gener una patrulla de la Policia Local de Cardedeu va observar com un vehicle realitzava maniobres de seguiment d'un altre turisme, el propietari del qual era un representant de joies de la zona. Els policies, com tenien coneixement que ja havia estat víctima de dos robatoris, s’hi van posar en contacte per preguntar-li si tenia vigilància privada que el seguís. No era així i va confirmar que el seguia un Renault Captur gris.

Es va posar en contacte amb agents de la Unitat Central d'Atracaments (UCA), amb els quals ja havia mantingut relació amb anterioritat per haver estat víctima de fets similars. Efectius d'aquesta unitat es van desplaçar fins a Barcelona i van corroborar que un grup de quatre persones estava seguint el joier. Els investigadors van establir un dispositiu, tutelat pel Jutjat d’Instrucció 1 de Granollers, amb la finalitat de donar seguretat a l'empresari i identificar les persones que l'estaven seguint. Fruit de les indagacions se'ls va poder identificar i es va confirmar que estaven preparant un assalt. Els lladres havien posat un geolocalitzador al vehicle del joier. D'aquesta manera el dia 1 de febrer es va preparar un operatiu policial que va permetre detenir els quatre homes quan intentaven assaltar el representant al fer una visita a una joieria de la Garriga. Tots de nacionalitat italiana i d'edats compreses entre els 38 i els 54 anys.

La primera vegada va ser a Cardedeu, al garatge de casa seva en el carrer Montseny. Els lladres el van agredir de forma violenta i es van endur els objectes de joieria que portava, valorats en 350.000 euros, el van emmordassar i el van deixar lligat dins del maleter del seu vehicle en el mateix aparcament.

La segona, el 2016, va ser un control preventiu el que el va salvar. Els Mossos havien identificat a Granollers uns homes que duien guants i cinta americana al cotxe. Quan la informació va arribar a la unitat d'atracaments, van comprovar que probablement eren els autors de l'assalt al joier de Cardedeu, al seu aparcament, de feia un any. Van mantenir vigilància sobre un altre vehicle que era al mateix lloc i van poder establir que eren un grup de quatre. Al cap de dos dies els van seguir fins a un hotel de Figueres i allà es van sorprendre en trobar aparcat el cotxe del representant de joies. No van dubtar que tornava a ser el seu objectiu, ja que tornaven a vigilar-lo.

Els policies van detenir els quatre homes just en el moment que intentaven cometre el nou assalt a la sortida de l’hotel. Prèviament havien comprovat telefònicament que el cardedeuenc estava dins l’hotel, i li van demanar esperés una estona a sortir per preparar l’operatiu. Quan va sortir amb les maletes, dos persones el van seguir fins el cotxe i van aparèixer Mossos que es van llançar a sobre dels dos lladres, que anaven a peu. Dos més els esperaven en un cotxe al qual van frenar el pas amb un altre vehicle. Els Mossos van haver de treure el conductor, que seguia accelerant, trencant el vidre del pilot. Dos policies van resultar ferits, però van aconseguir detenir els quatre lladres, tots de Nàpols, d'entre 50 i 62 anys.

El representant ha decidit jubilar-se, després de més de 40 anys a la professió.