• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Es promociona contractacions a persones majors de 45 anys

La Diputació de Barcelona ha concedit a Cardedeu un fons de prestació de més de 350.000 euros per donar suport a l’ocupació local

09/02/2018 Redacció

El jovent i les persones de més 45 anys són les que més dificultats tenen de sortir de la situació d’atur si s’hi troben. Segons dades del Centre d’Estudis d’Observatori del Vallès Oriental, en el segon semestre del 2017 a Cardedeu un 58% de les persones que es trobaven en situació d’atur eren majors de 45 anys; de les que un 60,2% eren dones i el 39’8% homes.

És per això que l’Ajuntament de Cardedeu en el darrer any ha decidit impulsar diferents polítiques d’ocupació orientades a la contractació i millora de les possibilitats d’inserció d’aquestes persones, que per edat, i o baixa qualificació professional, es troben amb més dificultats per trobar una feina.

Així, acollint-se a les línies de subvenció de Treball i Formació subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), cinc persones estan treballant per l’Ajuntament en un període de 6 a 12 mesos com auxiliars administratius, operari de brigada o agent cívic. Al mateix temps, ho combinen amb formació en competències professionals orientada a millorar el seu currículum i les possibilitats de trobar feina un cop finalitzada aquesta contractació.

Amb el fons de prestació de 350.000 € de la Diputació de Barcelona orientat a donar suport a l’ocupació local, l’Ajuntament ha decidit donar un gir als antics plans d’ocupació dissenyant un programa que combina accions de formació amb contractació per part de les empreses del territori. La regidora de Desenvolupament Local, Núria Hernández, diu: “amb aquest programa hem vinculat la necessitat de la gent de més de 45 anys que les empreses els donin una oportunitat de treballar i els puguin conèixer, amb les necessitats de contractació bonificada que tenen les empreses”. El programa inclou tres línies d’actuació per a la contractació de persones majors de 45 anys: contractació municipal, formació en competències professionals i subvencions a les empreses.

Així, hi ha set persones que estan treballant per l’ajuntament (en un període que oscil·la entre els 9 i els 12 mesos), quatre d’auxiliars administratius i tres de conserges en equipaments municipals.

Quant a la subvenció de suport a la formació, en els darrers mesos s’ha fet un treball de detecció de necessitats formatives de les empreses de Cardedeu. L’objectiu ha estat identificar quina és la formació bàsica que pot obrir possibilitats de contractació a les persones que la facin. Durant el mes de juny es va impartir el “Curs d’auxiliar de cuina i de cambrer de sala” i com a resultat, vuit de les dotze persones que van fer la formació estan treballant. Es prepara una segona edició del curs de restauració amb inici previst al març, així com un curs d’activitats auxiliars de magatzem.

En finalitzar el curs, les persones poden ser contractades per una empresa que vulgui acollir-se a la contractació subvencionada. Actualment, s’han dedicat 47.950 euros per subvencionar la contractació de 10 persones aturades majors de 45 anys, que treballaran per 8 empreses de Cardedeu a les quals s’obre convocatòria. Es poden informar a www.cardedeu.cat