• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mans Unides presenta a Granollers el seu projecte anual

Lluita contra l'analfabetisme, amb la millora de les instal·lacions educatives d’un barri perifèric d’Antananarivo, capital de Madagascar

26/02/2018 Redacció

180 mans unides

En una roda de premsa on es va anar intercalant el català pels temes de la comarca, i el castellà pels generals, Elisenda Garcia Bàrbara Presidenta-delegada de la nova delegació de Mans Unides en la demarcació del Bisbat de Terrassa amb seu a Sabadell (àrea dels “Vallesos”),va donar la benvinguda, va presentar als ponents i va informar que la delegació comarcal del Vallès Oriental passa a integrar-se en una sola, Vallesos.

Eduardo Mendoza Fernández, bolivià, llicenciat en sociologia, està treballant al seu país en el Centro de Investigación y Promoción del Campesinado (CIPCA) i a la Acción Cultural Loyola (ACLO), Està implicat en projectes de desenvolupament rural pels indígenes, tant social com cultural i polític.

Ivan Oropeza Bruno, mexica, llicenciat en llengua i mestre en lingüística Indoamericana, treballa a la regió La Montaña, de l’estat de Guerrero, a una zona d’alt índex de pobresa i exclusió social, educativa i jurídica.

Joan Quintana, com representant dels voluntaris del Vallès Oriental, va explicar les coses que es fan des d’aquí.

Elisenda García va parlar de la campanya Trianual 2016-2018 i principalment del projecte 2018.”Enguany toca Àfrica” i concretament es vol treballar a un barri perifèric d’Antananarivo, capital de Madagascar, amb l’objectiu de lluitar contra l’analfabetisme. Es tracta d’enderrocar un dels 4 edificis de l’escola que té un alt risc d’esfondrament i construir-ne un de nou de planta baixa i un pis amb 4 classes per planta.

Les famílies aportaran la mà d’obra, es responsabilitzen del cost de l’enderroc i de la renovació total de l’equipament: taules i cadires per als alumnes i professors (12% del cost) i Mans Unides aporta 88% del cost del projecte, que durarà 1 any.

El responsable del projecte serà Pere Jean Olivier, rector de la parroquia de Ecar Notre Dame de l’Assomption, de Imerinafovoany.

Això se sufraga principalment amb els socis, la seva aportació és el recurs segur, que permet engegar els projectes, i que suposa un 38 % i la resta amb recol·lectes a totes les esglésies del Vallès Oriental, Sopars Solidaris a La Garriga i Granollers, col·laboració solidària d’escoles i instituts i diversos actes com concerts de gospel, obres de teatre i diverses activitats, entre les que hi ha un espectacle de flamenc solidari a Cardedeu per data encara no definida.