• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mobilització per aconseguir tenir 10 línies de primària al municipi

El Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés

02/03/2018 Redacció

180 p3 Ñ1105

Pel curs vinent 2018-2019, el Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés, aturant la rotació prevista per al curs vinent i iniciada fa 3 anys. Si això segueix diversos anys, suposarà que l'escola Macip-Granes acabarà esdevenint una escola d'una sola línia.

La comunitat educativa ha iniciat una sèrie d'accions per exigir que Cardedeu torni a tenir 10 línies, dues per escola. Ja han estat dos els cursos amb sols 9 i això sembla tenir recorregut i enquistar-se la situació. El Departament no té en compte ni les demandes de l'Ajuntament ni de les escoles i AMPES, que veuen que si fossin 10 línies, es podrien baixar les ràtios, que amb les 9 actuals es planten sovint amb 27 alumnes per classe.

Ara és la Macip-Granés, que se sent decebuda del fet que tenint una trajectòria de més de 80 anys i que ha sabut créixer i adaptar-se als temps amb innovació pedagògica i projectes educatius, ara hagi de patir la retallada.

Les famílies s'han començat a organitzar per lluitar per la recuperació de les 10 línies de P3 al municipi. L'AMPA del Macip-Granes s'ha posat en contacte amb les altres escoles i per part seva, faran arribar a Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental una carta signada per les famílies del Granés rebutjant la situació actual. Paral·lelament, també es farà arribar una altra signada per les diferents AMPA/AFA del municipi reclamant un repartiment més equitatiu a les 5 escoles del municipi i demanant la consegüent baixada de ràtios.

El fet d'estar perdent una línia comporta a l'escola afectada la manca d'un mestre i mig per grup que desapareix, que no necessàriament ha de ser d'infantil, pel que es poden perdre especialistes. També comporta una disminució d'ingressos de l'AMPA, que queda amb menys recursos i s'encareixen sortides, ja que no és el mateix llogar un vehicle per 60 persones i una casa de colònies que fer-ho per la meitat. I posats a augmentar preocupacions, la comunitat educativa tem que es pogués arribar a tancar una escola si queda només amb una línia.

Des del dimarts 27 de febrer s'ha estat recollint signatures i el dimecres 28, a la Sala de les Columnes, en l'acte organitzat per "Som escola" en defensa del model escolar català. Representants de les AMPES van explicar la problemàtica que es presenta. Diverses reunions van preparant la visita de la presidenta de l'AMPA del Macip-Granés a Serveis Territorials a entregar la carta de rebuig i signatures recollides de part de la comunitat educativa.