• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Accions de protesta dels CDR a les estacions de rodalies

Màquines expenedores precintades i torns oberts

02/03/2018 Redacció

180 protestes renfe3

La setmana final de febrer, els CDR del Vallès Oriental i els d'altres comarques, es van mobilitzar per denunciar la manca d'un transport públic de qualitat i a l'abast de tots, amb el lema "Perquè el transport públic és un dret i no un privilegi!"

Els Comitès de Defensa de la República s'han convertit en els grups més actius a l'hora de reivindicar drets civils i el camí per arribar a una República catalana, però sense oblidar el que preocupa a la gent.

A les 7 del matí diverses estacions, entre elles Cardedeu, van viure l'acció de protesta per fer palès l'injust increment del preu del transport públic. Proposen un transport popular autogestionat i no elitista, un preu accessible per a tothom i un transport gratuït per a qui ho necessiti. Reclamen un servei de qualitat que pugui competir de veritat amb el transport privat, i posar fi a la situació privilegiada d'una part de la direcció i alts càrrecs de TMB i Rodalies. Creuen que és important la gestió totalment pública del servei de totes les companyies de transport, amb inversions reals i efectives que cobreixin les necessitats de la xarxa i de la població, i una millora d'infraestructures. No volen cap acomiadament més ni la disminució salarial i laboral als treballadors i reclamen la readmissió d'Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació de fons en sous dels directius de TMB.

Es van bloquejar els torns, perquè es pogués passar sense validar títols, i es van precintar les màquines expenedores.