• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Lampedusa Beach, un drama que la cardedeuenca Olga Vinyals porta a escena

És una adaptació de l'obra creada el 2003 per la dramaturga siciliana Lina Prosa, un relat profètic

05/03/2018 Redacció

180 lampedusa

El 4 de febrer es va representar al Teatre Auditori l'obra Lampedusa Beach, dirigida per Marta G. Otin i interpretada per l'Olga Vinyals, que tantes vegades ha estat en aquest recinte organitzant actes, presentant-los, recollint entrades... i ara ha pogut mostrar davant el seu públic les qualitats d'actriu, que ja ha ensenyat a altres escenaris, com en el teatre Llevant, de Granollers, on es va representar unes jornades abans.

L'obra l'ha traduït Anna Soler, es tracta del primer text de Trilogia del Naufragi, de Lina Prosa, escrita el 2003, quan el problema dels naufragis de gent que fuig de la misèria començaven a conèixer-se.

Tot i el drama d'aquestes persones, les platges de Lampedusa, petita illa italiana a mig camí d'Europa i Àfrica, se segueixen omplint de turistes, com a la fotografia.

Olga Vinyals relata el naufragi de la Shauba, una dona jove que s'aferra a les ulleres que li han caigut al mar com si fossin un salvavides. En forma de monòleg relata l'agonia d'anar lentament al fons, després que la pastera s'enfonsa després d'una baralla entre dos homes per gaudir del cos de la noia.

El públic no va quedar decebut, i sí pensatiu davant el drama humà i ètic que es presentava.