• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Pastisser, cantant, artista... Andreu Forns ha estat un personatge sempre present a Cardedeu

La nit del 20 al 21 de febrer, ens va deixar l'Andreuet

06/03/2018 Redacció

180 andreu forns Ñ1231

Nascut el 1925, Andreu Forns Casademunt, forma part de la història de Cardedeu.

L'Andreuet, com molts els coneixien per la seva actuació en Els Pastorets, va participar en els concursos de cant de Ràdio Barcelona, va ser autor de pessebres que cada any pujava al Pla Amagat del Montseny per deixar-ne un, i a la capella de St. Corneli n'exposava d'altres durant la Fira de Nadal... La paraula Montseny va tenir sempre un gran significat per a ell, la seva pastisseria, on ara està l'arrosseria Xurin, va tenir aquest nom: Confiteria Montseny, i ja allà la seva vena d'artista es plasmava amb les espectaculars mones, veritables escultures de xocolata.

Cantant de sarsuela, cantava "Rosó" a totes les festes on participava i va estar present fins fa poc a qualsevol activitat cultural que es fes.

Des de la seva casa de Can Jo, primer sol i després fent-se acompanyar, baixava a la vila a viure el seu Cardedeu. Durant anys va anar pels establiments que obrien i els oferia una obra seva, personalitzada. El NAS també va rebre la seva, que aquí reproduïm.

El 2012 va rebre, junt amb Núria Recordà, el Premi d'Honor Tomàs Balvey, amb què el Museu reconeix la trajectòria de persones que han contribuït a la preservació i divulgació del patrimoni.