• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mínims històrics de l’aigua derivada del Ter a la potabilitzadora de Cardedeu

23/03/2018 Redacció

Segons dades de l'Agència Catalana de l'aigua, el volum d'aigua del riu Ter derivat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona durant el mes de febrer ha estat de 8,3 hm3, amb un cabal mitjà resultant de 3,4 m3/s, quan habitualment est és d'uns 5 m3/s, aconsegueix així el mínim històric d'aigua derivada del Ter cap a la potabilitzadora de Cardedeu,

Per compensar-ho, la producció de les plantes desalinitzadores s’ha incrementat amb un cabal aportat al sistema de 2 m3/s. La del Llobregat treballant al 85% i la del Tordera al 75%. A més, s’ha incrementat la intensificació d'extracció d'aigua subterrània en la conca del Llobregat, prop de 4 hm3 per l'abundància de cabals que flueixen pel riu Llobregat com a resultat d'un febrer plujós.

Arran d'aquesta estratègia per flexibilitzar els diversos recursos disponibles, els embassaments del Ter han augmentat el seu volum de reserves, que a primer de març estan al 53,2%, amb 211 hm3, quan a principis de febrer se situaven en el 44% amb 174 hm3 i s'ha pogut garantir un cabal superior als 3 m3/s del riu al seu pas per Girona, tenint en compte el període de sequera que hi ha.