• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El XIX Ressona cada cop posa el llistó més alt

Música a l’aire lliure i al Teatre Auditori van omplir el cap de setmana del 15 al 18 de març

09/04/2018 Redacció

181 ressona Ñ1536

El Ressona d’aquest any, Festival de Musica que organitza l’Agrupació Coral Cardedeuenca cada inici de primavera, va comptar amb deu actes. Es van consolidar les novetats dels dos últims festivals, una conferència i una pel·lícula de caire musical, així com les petites actuacions al vestíbul del Teatre Auditori Cardedeu. I es va afegir una novetat: un col·loqui després d’una actuació. En aquest cas amb la Clara Peya.

Dijous 15 Antoni Torrens va fer una conferència sobre la història del Cant coral a Catalunya, les seves variacions des de que el 1850 Anselm Clavé va fer els seus cors, masculins, fins ara, en que a les corals hi ha moltes més dones que homes.

181 ressonna Ñ1518Divendres Clara Peya va presentar el seu espectacle Oceanes, i després va haver-hi un col·loqui amb la pianista i compositora. Prèviament, al vestíbul, mentre la gent validava les seves entrades, Paula Barranco hi posava la veu i Kevin Diaz el piano.

Dissabte pel matí, amb la col·laboració de Cardanses, el grup d’acordionistes Ribatónics va fer ballar a la gent a la plaça Clavé amb música del Pirineu. Es tracta d’una banda formada bàsicament per alumnes d’acordió diatònic del Ribagorça i comarques properes. Per la tarda es va projectar una pel·lícula, al TAC, sobre Bach, després de l’explicació que en va fer Joan Vives, professor d’història de la música. Pel vespre el Cor jove d’Amics de la Unió, grup molt guardonat, va fer el concert “Sons de mercat”. Tot eren peces que tenien a veure amb la vida dels paradistes i compradors, amb una posta en escena espectacular, res a veure amb cors estàtics i que cançons com “La masovera” o “Sant Joan” van ser una novetat, tot i ser tant conegudes. La prèvia en el vestíbul, mentre la gent entrava, va ser pel grup Palenque Suin, amb música centreamericana.

Diumenge la plaça Clavé va rebre als The Fabulous Bunkerman’s, que va portar la música de fa 50 anys a l’escenari, música que va fer ballar a molta gent. Per la tarda el Festival va tancar al TAC, primer amb el Cor de noies Encant, grup local que va actuar al vestíbul, i després amb l’orquestra de cambra Terrassa 48, amb el concert “Venim del Nord, venim del Sud” que tal com indica el títol, va portar música de Geòrgia, Nigèria, Noruega, Xina, Costa Rica i Hongria, amb autors com Grieg o Bela Bartok amb les seves Danses romaneses, que van fer lluir els instruments de corda en un concert d’altíssima qualitat.