• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El NAS proposa un aparcament a la plaça Francesc Macià

Amb aquesta iniciativa de baix cost es pretén resoldre un problema endèmic que perjudica veïns i comerciants

11/04/2018 Redacció

181 aparcament pça macia

El NAS de Cardedeu, coneixedor de la problemàtica que té el Centre en el tema d’aparcament, fa la seva pròpia proposta per ser votada en els Pressupostos Participatius. Es tracta d’una inversió de poc cost econòmic i que soluciona molt la vida als qui volen fer servir el Centre per alguna cosa més que anar a les terrasses de bars, i fins i tot a aquest usuaris també, així com resol l’aparcament nocturn als veïns.

Es tracta de posar asfalt a les parts que no n’hi ha, i anivellar els petits desnivells que té en aquest moment la plaça Francesc Macià, deixant el monument central amb el cercle de gespa que el rodeja i traslladant la zona infantil de jocs que hi ha al triangle on hi havia abans els contenidors, ara totalment inútil. Si es fa racionalment, només en pintar les ratlles, es mantenen les places actuals i s’aconsegueix lloc per a uns 65 vehicles, sense perdre el carril bici ni la zona de jocs, que ha d’estar convenientment protegida amb tanques.

Cal revitalitzar el comerç de Cardedeu. Evitar que ens convertim en un poble dormitori i de cap de setmana. Donar vida al Centre més enllà de la gent que hi pot arribar en bici o a peu. Que no tanquin més botigues, al contrari, que se n'obrin de noves i que el Centre no sigui només per terrasses o bars. Aquest aparcament de superfície a la plaça Francesc Macià, s'aconsegueix amb poc cost i l'accés al centre seria fàcil, còmode i obert a tothom (també per a gent que viu allunyada i venia a comprar o utilitzar servies). L'actual zona vermella podria ser més reduïda, que permeti que s'hi pugui aparcar més estona, pensant en veïns, botiguers i treballadors. La zona de jocs que hi ha actualment, pot continuar en un extrem, amb un tancat adequat. L'èxit d'un centre viu està lligat a una zona d'aparcament rotatori de veritat. Amb l'eliminació de l'aparcament de Dr. Klein, això és necessari. La imatge pot donar una idea de la quantitat de vehicles que hi caben, entrant per la Diagonal Pujadas i Lluís Llibre i sortint per Mas Riera Valentí.