• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

"Labyrinth Catalunya" porta de nou la música mediterrània durant la Setmana Santa

Aquesta és la tercera trobada i ha tingut en general un gran èxit de participació en els 13 concerts i 8 tallers de música que es van fer a la vila

12/04/2018 Redacció

181 labrynt Ñ1642

Hostejats a cases particulars professors i alumnes gaudeixen de Cardedeu com un lloc ideal per a la seva activitat, que van compartir amb el públic amb diferents concerts.

Durant la Setmana Santa es va fer la tercera edició dels tallers i concerts "Labyrinth Catalunya", que aquest any ha tingut fins a 13 concerts i d'altres esdeveniments, a banda de 8 tallers de música de gran qualitat. Les entrades, pels concerts van exhaurir-se ja en la venda prèvia per Ticketea.com

L’elecció de Cardedeu com a població on situar els tallers i el Festival no és en va. Anna Pont, de la organització, ho justifica dient que és un poble que gaudeix d’una doble avantatge: es troba ben comunicat, alhora que situat en un bell entorn natural i recollit. Per a nosaltres és important que el centre de les activitats es trobi fora d’un gran nucli urbà, ja que això permet el recolliment i la concentració dels alumnes, així com la creació d’un ambient familiar que permeti conèixer millor les tradicions musicals provinents de la Mediterrània, l’Orient Mitjà i Àsia, representades pels docents, a través d’una dimensió personal i humana.

El fet de buscar habitacions per allotjar als estudiants que assisteixen als tallers, s’ofereix un pr4eu per persona nit de 14 euros i descomptes a les entrades, fa implicar molta gent. El centre Labyrinth de Creta té un alt reconeixement internacional i és un referent en l’àmbit de la música modal. Gràcies a aquest patrocini, Labyrinth Catalunya té una projecció de la mateixa magnitud. L’objectiu és iniciar als joves a un enfocament creatiu dels llenguatges musicals tradicionals existents arreu del món, i els seus tallers estan dirigits tant a artistes i músics que busquen un primer contacte amb gèneres musicals no tant a l’abast, com als que volen aprofundir en els seus coneixements sobre els mateixos. Més de cent alumnes han participat dels tallers.

Els concerts no s’han limitat a Cardedeu, també n’hi ha hagut a Barcelona. A la nostra vila han estat a la Tèxtil Rase, al Teatre Auditori, a L’Esbarjo...i algun programat a l’aire lliure es va tenir de variar, per climatologia, a la Tèxtil.

El concert de Coetus va ser l’inaugural, al TAC, i moltes persones van quedar fora. Es tracta d’un dels grups més originals i creatius de la península dins el panorama musical actual. És la primera orquestra de percussió ibèrica coneguda, és que l’Aleix Tobias, director de l’orquestra, imparteix un dels tallers del cicle, el de percussió ibèrica. Els 18 músics van referir-se a la situació actual i es canta el “què volen aquesta gent?” L’emoció omple la sala i té uns llargs aplaudiments que duren uns dos minuts. Es tracta del dia en que el jutge Llarena ha decidit tancar a presó a més polítics catalans.

La tercera edició es tanca amb un èxit rotund de participació.

181 labrynt