• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L’Ajuntament ha rebut 173 propostes per als Pressupostos Participatius

D’aquestes 137 són vàlides i a la votació final hi podran participar totes les persones empadronades a Cardedeu majors de 16 anys

13/04/2018 Redacció

181 pressupost participatiu

La ciutadania de Cardedeu decideix el futur de 400.000 euros del pressupost d’inversió 2018. S’han rebut un total de 173 propostes d’inversió, de les quals 137 són vàlides i 36 no han estat acceptades per no complir amb les condicions del projecte. Es van fer arribar a l’Ajuntament a través de la plataforma participa.cardedeu.cat.

Aquests Pressupostos Participatius, que s’articularan en base al pressupost d’inversió de 2018 permeten que els cardedeuencs puguin decidir a què es dediquen 200.000 € del capítol d'inversions del pressupost i, prioritzar entre diversos projectes proposats per l'equip de govern per valor de 200.000 € més. El procés ja porta uns mesos sota el lema “Jo vull vull que Cardedeu tingui... Els nostres desitjos, les nostres necessitats”. Està dividit en 3 fases: l’elaboració de propostes, la votació de les propostes, i el retorn de les escollides i la seva execució. Ara ja estem a punt d’entrar a la segona.

Les propostes acceptades són inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. Una inversió és allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que la seva duració prevista és superior a un any. Els projectes poden significar la construcció, adequació o reforma d’equipaments municipals, espais o infraestructures urbanes “durables”.

Per tal de coordinar el procés amb l'Ajuntament, s’ha constituït una comissió ciutadana, formada per aproximadament 15 persones, entre membres d'associacions de veïns, entitats del poble i ciutadania a títol individual que s’hi ha presentat. L'objectiu és que liderin el projecte conjuntament amb l'Ajuntament, col·laborin a fer arribar la informació a tot el veïnat de Cardedeu i organitzin trobades per crear, debatre o acabar d’elaborar les propostes de tothom

Del 18 al 31 de maig es farà la votació, que així comença durant la Fira de Sant Isidre. I, si teniu entre 16 i 30 anys, també podeu votar projectes del COU, els pressupostos participatius juvenils.

Això és perquè des de fa 2 anys l’Ajuntament de Cardedeu ofereix als joves decidir a què es destina una partida de 8.000 € del pressupost d’activitats de Joventut. És el projecte COU (Creem Opcions i a l’Urna). Aquest any el COU aprofitarà la plataforma de participació dels pressupostos participatius. Així, els joves de Cardedeu podran participar dels dos processos alhora, proposar activitats del seu interès (per una partida de 8.000 €) i expressar desitjos i necessitats pels 400.000 € d’inversió.

El moment actual és que la comissió ciutadana està fent la feina d'unificar les propostes que són molt similars i acabar fent el llistat definitiu de les propostes que votarem del 18 al 31 de maig.