• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El fotògraf Jordi Borràs presenta el seu llibre “Serà un dia que durarà anys”

Ha recollit en ell testimonis de la repressió espanyola contra l'independentisme i la democràcia

08/05/2018 Redacció

182 llibre jordi borras Ñ2121

Unes 100 persones van omplir la sala d'actes de la cerveseria Sant Jordi, on Jordi Borràs va presentar el seu llibre “Serà un dia que durarà anys”.

L'acte va ser presentat per una membre d'Omnium Cultural, que juntament amb “No callarem” va organitzar l'esdeveniment.

El llibre conté una selecció de fotografies de Jordi Borràs durant la tardor del 2017 i els fets històrics esdevinguts, a més d'una mostra de les imatges de Sergi Alcázar, Oriol Clavera, Ramón Costa, Sira Esclasans, Ramon Ferrandis, Albert Garcia, Santi Iglesias, Miriam Lázaro, Carles Palacio i Carles Ribas. Acompanyen les imatges textos de persones com Anna Ballbona, Jenn Díaz, Marina Espasa, Natza Farré, Albert Forns, Raül Garrigasait,Jordi Lara, Adrià Pujol, Gemma Ruiz i Joan Todó.

Borràs explica que els fets entre el 17 d'agost i el 21 de desembre han significat tant que ja es poden anomenar la tardor catalana. Detalla com ha fet la tria de fotografies i com va viure el dia 1-O en primera persona.

Després d'ell va parlar Marc Bosch de Doria, alcalde de Dosrius, un dels atonyinats, que va començar dient que tenen la llibertat de parlar molt limitada, perquè qualsevol gravació que es faci es pot utilitzar en contra. Explica els atacs de la policia a Canyamars i que es van poder fer perquè algú els va portar per un camí de pagès quan havien bloquejat la carretera. L'escena de quan s'avança als veïns i va cap a la policia dient: Soy el alcalde del pueblo” rep un cop i gairebé no recorda res més que el que no estigui gravat i ha vist posteriorment, és impactant.

Seguidament la parella de l'Arnau Mora, detingut en l'operació contra els CDR pocs dies abans i present a la sala, llegeix la carta que l'Arnau, fill del primer alcalde que va organitzar consultes, el d'Arenys de Munt, ha escrit a l'opinió pública i que s'ha publicat abastament per les xarxes. En ella reclama la llibertat i dignitat per seguir defensant els valors que els seu pare i abans l'avi han manifestat sempre.

L'acte acaba amb en Borràs, especialista en grups ultra dretans, dient que l'Estat ha legitimat la violència després del “A por ellos”. La signatura de llibres va durar una bona estona.

182 llibre jordi borras Ñ2146