• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Jordi Aligué implica en la seva admiració pel poeta basc Blas de Otero a 22 artistes més

L’exposició “Me queda la mirada” és un tribut visual a la seva poesia

11/05/2018 Redacció


blas de otero j aligue

Dissabte 5 de maig al municipi biscaí d’Orozko, on Blas de Otero passava llargues temporades, es va inaugurar una exposició que ocupa 34 metres lineals en la que diversos artistes han creat una obra visual que es posa al costat d’un poema del poeta basc.

La mostra, ideada per Jordi Aligué i realitzada a través de Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Begues, a més a més dels ajuntaments de Bilbao i Orozko, la Diputación Foral de Bizkaia, la Fundación Blas de Otero i la Sant Lluc de Barcelona.

A Aligué, Otero li ha semblat sempre un exponent principal de la poesia de la guerra i la postguerra, i per això li ha rendit un homenatge visual, en el que ha implicat a artistes bascos i catalans, amb un important suport institucional.

Des d’Orozko l’exposició visitarà diferents municipis del País Basc per arribar el 15 de setembre a Vallgrassa, a Begues i posteriorment espera que a Cardedeu.

Els 23 artistes que participen en l'homenatge han realitzat una pintura basada cadascun en un poema d'Otero, que s’exposa al costat. A Orozko poble on s’inaugura aquesta exposició itinerant, Blas de Otero va passar llargues temporades a l'estiu durant la seva joventut, a més de ser el poble natal de la seva mare, i hi va escriure molts poemes dedicats a la Vall d'Orozko, situada dins el Parc de Gorbeia.

Blas de Otero Muñoz va néixer a Bilbao el 1916. Va escriure poemes en castellà amb una temàtica compromesa amb la societat espanyola del seu moment oposada al franquisme. Va rebre el Premi de la Crítica de Poesía en llengua castellana l'any 1959. Va morir a Majadahonda a causa d'una embòlia pulmonar pocs mesos després de complir els 63 anys.